притисни ентер »

Интелигенцијата не е само знаење, туку и способност да се разберат другите
Интелигенцијата не е само знаење, туку и способност да се разберат другите

Интелигенцијата не е само знаење, туку и способност да се разберат другите

Многумина мислат дека интелигентен човек е оној кој многу читал, кој добил добро образование, многу патувал, зборува неколку јазици. Меѓутоа, човек може да ги има сите тие работи и пак да биде неинтелигтен, а голема е можноста да нема ниту една од овие работи, а сепак да биде природно интелигентен. Образованоста не смее да се меша со интелигенцијата