притисни ентер »

Сител: Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината?
Сител: Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината?

Сител: Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината?

До крајот на месецот министерството за здравство ќе распише јавен оглас за избор на проект за новиот Клинички во Ѓорче Петров. Според информации на Сител здравствените Власти за десетина дена ги чека известувањата од повеќе банки и финансиски институции од кои бараш околу 500 милиони евра кредит за медицинскиот комплекс во Веле Поле. Во меѓувреме во

Кога камен-темелник за новиот Клинички центар?

Кога камен-темелник за новиот Клинички центар?

Ветувањето дека до крајот а оваа година ќе биде ставен камен-темелник на новиот Клинички центар кој треба да се гради во Ѓорче Петров – се чини нема да се оствари. Во Министерството за здравство сеуште не е доставена финалната верзија на физибилити студија за Клиничкиот која австриската агенција за здравство требаше бесплатно да ја изготви уште пред

Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината?

Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината?

Embedded video for Дали е реална најавата за камен-темелник на новиот клинички до крајот на годината? До крајот на месецот министерството за здравство ќе распише јавен оглас за избор на проект за новиот Клинички во Ѓорче Петров. Според информации на Сител здравствените Власти за десетина дена ги чека известувањата од повеќе банки и финансиски институции