притисни ентер »

Ризова Черних: Имав огромни притисоци од министерката Стефоска и претседателката на УО Весна Гиновска Илкова
Ризова Черних: Имав огромни притисоци од министерката Стефоска и претседателката на УО Весна Гиновска Илкова

Ризова Черних: Имав огромни притисоци од министерката Стефоска и претседателката на УО Весна Гиновска Илкова

Магдалена Ризова Черних која денеска беше сменета од функцијата в.д. директор на Театар комедија преку соопштение наведе дека трпела „огромни притисоци“ од Стефоска да ја напушти функцијата. Причината за моето разрешување не ми е позната, бидејќи од вчера сум на боледување заради мојата влошена здравствена состојба. Меѓу другото имав огромни притисоци

Ризова Черних: Имав огромни притисоци од министерката Стефоска и претседателката на УО Весна Гиновска Илкова

Ризова Черних: Имав огромни притисоци од министерката Стефоска и претседателката на УО Весна Гиновска Илкова

Магдалена Ризова Черних која денеска беше сменета од функцијата в.д. директор на Театар комедија преку соопштение наведе дека трпела „огромни притисоци“ од Стефоска да ја напушти функцијата. Причината за моето разрешување не ми е позната, бидејќи од вчера сум на боледување заради мојата влошена здравствена состојба. Меѓу другото имав огромни притисоци

Стефковска ја разреши  в.д. директорката на НУ „Театар Комедија“

Стефковска ја разреши в.д. директорката на НУ „Театар Комедија“

Магдалена Ризова Черних е разрешена од должноста на в.д. директорка на Националната установа „Театар Комедија“. Министерството за култура информира дека министерката Ирена Стефоска го донесе ова решение за престанок на должноста поради работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со Закон. – Имено, од страна на раководното

Стефковска ја разреши  в.д. директорката на НУ „Театар Комедија“

Стефковска ја разреши в.д. директорката на НУ „Театар Комедија“

Магдалена Ризова Черних е разрешена од должноста на в.д. директорка на Националната установа „Театар Комедија“. Министерството за култура информира дека министерката Ирена Стефоска го донесе ова решение за престанок на должноста поради работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со Закон. – Имено, од страна на раководното

Разрешената директорка на Театар Комедија: Имав притисоци од министерката Стефоска да дадам оставка

Разрешената директорка на Театар Комедија: Имав притисоци од министерката Стефоска да дадам оставка

Директорка на Театар Комедија, Магдалена Ризова-Черних, не знае зошто е разрешена од министерката за култура, Ирена Стефоска. Таа за вели дека имала огромни притисоци за да си даде оставка, но не знае од која причина го правела тоа. Ризова Черних, која е и актерка во театарот, посочува дека нејзиното разрешување доаѓа додека е на боледување поради

Стефоска ја разреши директорката на „Театар комедија“, по само месец и половина од назначувањето

Стефоска ја разреши директорката на „Театар комедија“, по само месец и половина од назначувањето

Магдалена Ризова Черних е разрешена од должноста на в.д. директорка на Националната установа „Театар комедија". Министерството за култура информира дека министерката Ирена Стефоска го донесе ова решение за престанок на должноста поради работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со закон. Магдалена Ризова Черних е

Стефоска ја разреши в. д. директорката на Театар Комедија Магдалена Ризова-Черних

Стефоска ја разреши в. д. директорката на Театар Комедија Магдалена Ризова-Черних

Министерката за култура Ирена Стефоска денска ја разреши Магдалена Ризова-Черних како в. д. директорка на Театар Комедија, како што соопшти Министерството за култура, „поради работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со закон“. Министерството вели дека Ризова-Черних и покрај укажувањето нe направила усогласување

Ризова Черних разрешена од Театар Комедија

Ризова Черних разрешена од Театар Комедија

Министерката за култура Ирена Стефоска донесе решение за престанок на должноста на Магдалена Ризова Черних како в.д. директор на Национална установа„ Театар Комедија“ поради работа која не е во согласност со закон и статут и во други случаи предвидени со Закон. -Имено, од страна на раководното лице Магдалена Ризова Черних, вршител на должноста директор

Стефоска пред заминување ја разреши директорката на Театар комедија, по месец дена откако ја назначи

Стефоска пред заминување ја разреши директорката на Театар комедија, по месец дена откако ја назначи

По месец и половина директорување, министерката за култура во заминување, Ирена Стефоска ја разреши актерката Магдалена Ризова-Черних од в.д. директор на Театар комедија. Решението, Стефоска го потпиша на последниот работен ден, пред да замине од министерската функција. „Да, вистина е“, одговори кратко в.д. директорката Магдалена Рисова-Черних за „А1он“