притисни ентер »

Промовирана книгата „Изгубено детство" од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокауст
Промовирана книгата „Изгубено детство" од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокауст

Промовирана книгата „Изгубено детство" од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокауст

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на Холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба", денеска ги промовираше мемоарите на Шела Алтарац, насловени „Изгубено детство". Шела Алтарац е родена во Штип, од каде заедно со сите штипски, битолски и скопски

Груби денеска го одбележа Меѓународниот ден на сеќавање на жртвите од холокаустот

Груби денеска го одбележа Меѓународниот ден на сеќавање на жртвите од холокаустот

Првиот вицепремиер и Министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби денес учествуваше на одбележувањето на 27 јануари, Меѓународниот ден на сеќавање на жртвите на холокаустот организиран од Институтот за духовно и културно наследство на Албанците во Република Северна Македонија. Груби во својот говор рече дека му е чест за дадената

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на Холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ги промовираше мемоарите на Шела Алтарац, насловени „Изгубено детство“. Шела Алтарац е родена во Штип, од каде заедно со сите штипски, битолски и скопски

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на Холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ги промовираше мемоарите на Шела Алтарац, насловени „Изгубено детство“. Шела Алтарац е родена во Штип, од каде заедно со сите штипски, битолски и скопски

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ќе промовира мемоари на преживеаната Шела Алтарац, родена во Штип, која била собрана во Монополот со останатите штипски, битолски и скопски Евреи, кои

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

Промовирана книгата „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала Холокаустот

– По повод Меѓународниот ден за сеќавање на Холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ги промовираше мемоарите на Шела Алтарац, насловени „Изгубено детство“. Шела Алтарац е родена во Штип, од каде заедно со сите штипски, битолски и скопски

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац, штипјанка која го преживеала холокаустот

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац, штипјанка која го преживеала холокаустот

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ќе промовира мемоари на преживеаната Шела Алтарац, родена во Штип, која била собрана во Монополот со останатите штипски, битолски и скопски Евреи, кои

„Изгубено детство“ – мемоари на штипјанката Шела Алтарац која го преживеала холокаустот

„Изгубено детство“ – мемоари на штипјанката Шела Алтарац која го преживеала холокаустот

„Изгубено детство“ е наслов на книгата (мемоари) на штипјанката Шела Алтарац која го преживеала холокаустот. Во книгата е документирана нејзината трогателна приказна за преживувањето во тешките денови на Втората светска војна. Таа во детали ги објаснува чувствата и предизвиците од трагичните моменти на нејзиното детство. Таа денеска живее во Израел,

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ќе промовира мемоари на преживеаната Шела Алтарац, родена во Штип, која била собрана во Монополот со останатите штипски, битолски и скопски Евреи, кои

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот

Промоција на „Изгубено детство“ од Шела Алтарац – штипјанка која го преживеала холокаустот По повод Меѓународниот ден за сеќавање на холокаустот – 27 јануари, Институтот за духовно и културно наследство на Албанците (ИДКНА), во соработка со невладината организација „Акта нон верба“, денеска ќе промовира мемоари на преживеаната Шела Алтарац, родена