притисни ентер »

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на активностите за развој на работната сила во земјава. - Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската

Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста, порача Царовска

Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста, порача Царовска

Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската економија – креирање работна сила со вештини и компетенции што соодветствуваат на потребите на пазарот на трудот во Република Македонија и со тоа намалување на невработеноста, рече министерката за труд и социјална политика, Мила Царвоска, на координативен состанок

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на активностите за развој на работната сила во земјава. – Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската

Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста, порача Царовска

Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста, порача Царовска

Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската економија-креирање на работна сила со вештини и компетенции кои соодветсвуваат на потребите на пазарот на трудот во Република Македонија и со тоа намалување на невработеноста, рече Министерката за труд и социјална политика Мила Царвоска на координативен состанок за

УСАИД и МТСП ќе ги предводат напорите за развојот на работната сила во Македонија

УСАИД и МТСП ќе ги предводат напорите за развојот на работната сила во Македонија

Денеска во Скопје се одржа состанок за координирање и вмрежување на активностите за развој на работната сила во Македонија. Состанокот беше организиран од Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем и Министерството за труд и Социјална Политика, а присутни беа и други владини агенции, организации и донаторски проекти. Заедничките напори се главен

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Скопје, 12 јули 2018 –  Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на активностите за развој на работната сила во земјава. – Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на активностите за развој на работната сила во земјава. – Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската

Царовска: Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме заеднички напори за намалување на невработеноста

Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската економија – креирање работна сила со вештини и компетенции што соодветствуваат на потребите на пазарот на трудот во Република Македонија и со тоа намалување на невработеноста, рече министерката за труд и социјална политика, Мила Царвоска, на координативен состанок

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Царовска: Правиме напори за намалување на невработеноста

Размена на идеи на организациите и приватниот сектор за зајакнување на меѓусебната соработка, која треба обезбеди поквалитетен пазар на трудот во Македонија, е целта на координативниот состанок за вмрежување на активностите за развој на работната сила во земјава. – Правиме заеднички напори за решавање на еден од најгорливите проблеми во македонската

УСАИД и МТСП ќе ги предводат напорите за развојот на работната сила во Македонија

УСАИД и МТСП ќе ги предводат напорите за развојот на работната сила во Македонија

Денеска во Скопје се одржа состанок за координирање и вмрежување на активностите за развој на работната сила во Македонија. Состанокот беше организиран од Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем и Министерството за труд и Социјална Политика, а присутни беа и други владини агенции, организации и донаторски проекти. „Заедничките напори се