притисни ентер »

Булизмот како вознемирувачка појава во училиштата
Булизмот како вознемирувачка појава во училиштата

Булизмот како вознемирувачка појава во училиштата

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците. Единствена форма за да се соочат со овој проблем, а ова важи за сите држави без оглед на нивниот социо-економски развој, е реализирање на постојани кампањи за подигнување на свеста кај учениците, училишните авторитети и родителите за последиците

[Став] Врсничкото насилство како вознемирувачка појава во училиштата

[Став] Врсничкото насилство како вознемирувачка појава во училиштата

Единствена форма за да се соочат со овој проблем, а ова важи за сите држави без оглед на нивниот социо-економски развој, е реализирање на постојани кампањи за подигнување на свеста кај учениците, училишните авторитети и родителите за последиците кои ги има оваа појава, пишува Виолета Зефи во колумна за „Рес публика“ . Врсничкото насилство (булинг)