притисни ентер »

Србија ќе бара поддршка од Макрон за Мал Шенген
Србија ќе бара поддршка од Макрон за Мал Шенген

Србија ќе бара поддршка од Макрон за Мал Шенген

Српскиот претседател Александар Вучиќ очекува на претстојната средба со францускиот претседател Емануел Макрон во Париз, да добие поддршка за проектот „Мал Шенген“, како и да слушне за новата методологија која ја предлага францускиот претседател за проширување на ЕУ. „Сакам да разговарам и за оваа иницијатива. Ќе барам од него и ќе го молам за поддршка,

Вучиќ од Макрон очекува поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ од Макрон очекува поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Вучиќ изјави дека не би ги потценувал идеите на Макрон

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Вучиќ изјави

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Вучиќ изјави

Вучиќ очекува од Макрон во вторник да добие поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ очекува од Макрон во вторник да добие поддршка за „мал Шенген“

Сакам да разговарам и за оваа иницијатива. Ќе барам од него и ќе го молам за поддршка, бидејќи ако ја добиеме, ќе создадеме потполно нови услови и тоа би можело да ни биде еден од изворите за забрзан раст во наредните години. Можеби никогаш не сме имале поважни разговори со Макрон, заклучи Вучиќ. Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген”

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген”

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген”, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Вучиќ изјави

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Вучиќ изјави

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Вучиќ изјави

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Вучиќ: Во вторник очекувам од Макрон во Париз да добијам поддршка за „мал Шенген“

Очекувам на претстојната средба со Емануел Макрон во Париз, да добијам поддршка за проектот „мал Шенген“, но и да слушнам за новата методологија која ја предлага францускиот претседател, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ утрово на РТС од Охрид, прашан за средбата во вторник со Макрон.