притисни ентер »

24 патници на лет од Скопје до Финска позитивни на коронавирус
24 патници на лет од Скопје до Финска позитивни на коронавирус

24 патници на лет од Скопје до Финска позитивни на коронавирус

Финска ќе воведе задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патниците од одредени високоризични земји, рече денеска надлежната министерка, откако 24 од 157 патници што пристигнале од Скопје се тестирани позитивно на ковид-19, објави Ројтерс . Финска ќе воведе задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патниците од одредени високоризични

24 заразени патници од Македонија слетале во Финска, земјата воведува задолжителен карантин и тестови

24 заразени патници од Македонија слетале во Финска, земјата воведува задолжителен карантин и тестови

Финска денеска соопшти дека воведува задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патниците од одредени земји, откако на аеродромот во Турку слетал авион од Македонија со 157 патници, од кои 24 биле позитивни на вирусот, јавува Ројтерс. Патниците во Турку доброволно се тестирале во саботата, откако властите претходно утврдиле дека два лета, од

АВИОН ОД СКОПЈЕ СО 24 ПОЗИТИВНИ патници на коронавирус СЛЕТАЛ ВО ФИНСКА

АВИОН ОД СКОПЈЕ СО 24 ПОЗИТИВНИ патници на коронавирус СЛЕТАЛ ВО ФИНСКА

Финска ќе воведе задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патници од одредени земји со висок ризик, рече надлежниот министер во понеделникот, откако 24 од 157 патници кои пристигнале од Скопје биле позитивни на К ОВИД-19. Доброволното тестирање било организирано на аеродромот Турку во Финска во саботата за сите патници кои пристигнале на лет

АВИОН ОД СКОПЈЕ СО 24 ПОЗИТИВНИ патници на коронавирус СЛЕТАЛ ВО ФИНСКА

АВИОН ОД СКОПЈЕ СО 24 ПОЗИТИВНИ патници на коронавирус СЛЕТАЛ ВО ФИНСКА

Финска ќе воведе задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патници од одредени земји со висок ризик, рече надлежниот министер во понеделникот, откако 24 од 157 патници кои пристигнале од Скопје биле позитивни на К ОВИД-19. Доброволното тестирање било организирано на аеродромот Турку во Финска во саботата за сите патници кои пристигнале на лет

Финска воведува тестирање и карантин по слетувањето на авионот со позитивни патници од Скопје

Финска воведува тестирање и карантин по слетувањето на авионот со позитивни патници од Скопје

Доброволно тестирање било организирано во саботата на аеродромот Турку за сите патници кои пристигнале од Скопје, откако финските власти заклучиле дека неодамнешните летови од Македонија и Романија се двата главни извори на нови инфекции во Финска, изјави министерот за семејство и социјални услуги Криста Кијуру. Задолжителниот двонеделен карантин и

24 од 157 патници кои слетале во Финска од Скопје биле позитивни на корона вирус

24 од 157 патници кои слетале во Финска од Скопје биле позитивни на корона вирус

Финска ќе воведе задолжителни тестови за корона вирус и карантин за патници од земји со висок ризик, откако 24 од 157 патници кои пристигнале од Скопје во Финска, беа позитивни на ковид-19, изјави министерката за семејни работи и социјални услуги Криста Киуру,објави Ројтерс. Министерката информира дека на аеродромот Турку во Финска во саботата било

Во Финска слета авион од Скопје со 24 патници позитивни на Ковид-19

Во Финска слета авион од Скопје со 24 патници позитивни на Ковид-19

Финска ќе воведе задолжителни тестови за коронавирус и карантин за патници од земји со висок ризик, откако 24 од 157 патници кои пристигнале од Скопје во Финска, биле позитивни на ковид-19, изјави министерката за семејни работи и социјални услуги Криста Киуру, објави Ројтерс . Министерката изјави дека на аеродромот Турку во Финска во саботата било

Наезда на  заразени Македонци од коронавирус во Финска

Наезда на заразени Македонци од коронавирус во Финска

Една шестина од сите патници или 24 позитивни лица на коронавирус од само еден лет од Скопје слетале на аеродромот во Турку, Финска. Финскиот надлежен министер денеска посочил дека на аеродромот во Турку во Финска дури 24 од вкупно 157 патници кои пристигнале со лет од Скопје се позитивни на коронавирус, пишува „Доброволното тестирање беше организирано

Во Финска слетал авион од Скопје со 24 патници позитивни на Ковид-19

Во Финска слетал авион од Скопје со 24 патници позитивни на Ковид-19

Неисполнувањето на двонеделниот карантин ќе биде санкционирано со до три месеци затвор или парична казна. Финска ќе воведе задолжителни тестови за корона вирус и карантин за патници од земји со висок ризик, откако 24 од 157 патници кои пристигнале во Финска од Скопје, биле позитивни на Ковид-19. Како што информира министерката за семејни работи и социјални