притисни ентер »

Бидете внимателни: „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди
Бидете внимателни: „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Бидете внимателни: „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се имплемент. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци од корисникот,

Милиони Android уреди заразени со подмолен вирус

Милиони Android уреди заразени со подмолен вирус

За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци од корисникот, туку ги хакира апликациите и ги приморува да прикажуваат повеќе реклами или пак ја краде заслугата за прикажување на реклами за производителот на овој софтвер да може да профитира од нивниот приказ. Check Point вели дека софтверот бара познати апликации

„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

„Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се имплементира во уредите. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци

Бидете внимателни - „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Бидете внимателни - „Агентот Смит“ веќе зарази преку 25 милиони Android уреди

Новооткриениот штетен софтвер кој напаѓа уреди со оперативен систем Android успеа да се „закачи“ на преку 25 милиони уреди, тврди безбедносната компанија Check Point. На овој вирус му беше дадено името „Agent Smith“ поради начинот на кој тајно се имплементира во уредите. За разлика од многу други штетни софтвери, „Агентот Смит“ не краде или брише податоци