притисни ентер »

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка
Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка, информираат од градот. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни

Градот Скопје набави опрема за справување со шумски пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје набави опрема за справување со шумски пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка, информираат од градот. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка, информираат од градот. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни

Град Скопје набави нова опрема за справување со шумски пожари

Град Скопје набави нова опрема за справување со шумски пожари

Опремата, како што соопштија градските власти, се состои од два шумски трактори – четвороцикли, рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни пили, а ќе бидат во функција на сите единици на Противпожарната бригада на Град Скопје и ЈП Паркови. Целта е да можат полесно да

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Со нова опрема до подобра заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка, информираат од градот. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни

Нова опрема за заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Нова опрема за заштита од пожари на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни пили ќе бидат во функција

Со нова опрема до подобра заштита на Водно, Сарај и Матка

Со нова опрема до подобра заштита на Водно, Сарај и Матка

Градот Скопје со набавка на опрема за справување со шумски пожари го подига нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка. Опремата која се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална камера и моторни пили ќе бидат во функција

Набавена опрема за справување со шумски пожари

Набавена опрема за справување со шумски пожари

Градските власти набавија опрема за справување со шумски пожари, со што како што велат тие го подигаат нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка. Од Градот информираат дека опремата се состои од два шумски трактори (четвороцикли), рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон

Град Скопје набави нова опрема за справување со шумски пожари

Град Скопје набави нова опрема за справување со шумски пожари

Град Скопје набави нова опрема за справување со шумски пожари со цел подигање на нивото на заштита на природата на комплексот Водно, Сарај и Матка. Опремата, како што соопштија градските власти, се состои од два шумски трактори – четвороцикли, рачни пумпи за гасење пожар, моторни пумпи за вода, повеќенаменски алатки за гасење пожар, дрон со термална