притисни ентер »

Горивото поскапува, па добро е да се знае: Колку км. може да помине возилото кога ќе светне сијаличката за гориво?
Горивото поскапува, па добро е да се знае: Колку км. може да помине возилото кога ќе светне сијаличката за гориво?

Горивото поскапува, па добро е да се знае: Колку км. може да помине возилото кога ќе светне сијаличката за гориво?

Последните поскапувања на горивата секако ќе влијаат на тоа колку ќе ги користите автомобилите и колку гориво ќе сипувате на бензинска пумпа. Веројатно некои ќе се решат да возат помалку, и сигурно и сијаличката за потсетување дека возите на резерва ќе светнува. Доколку на контролната  табла светне сијаличката со бензинска пумпа веќе е јасно дека значи

Трикови кои нема да ви ги кажат на бензинска: Еве како до повеќе гориво за помалку пари

Трикови кои нема да ви ги кажат на бензинска: Еве како до повеќе гориво за помалку пари

ИЗВОР Скопје 24 | октомври 13, 2021 Од недела во недела цените на горивата се зголемуваат и тоа не само кај нас туку во целиот свет, па поради тоа доколку сакате да заштедите на гориво, еве неколку совети како може тоа да го направите: Не точете до врв – Оној момент кога дршката за бензин ќе кликне и ќе престане да точи гориво во резервоарот, вашиот

Пет најекономични користени возила со бензински мотор

Пет најекономични користени возила со бензински мотор

Поради постојаните промени на цените на бензинот и честиот пораст, се бараат користени автомобили со колку е можно повеќе економични мотори. Најчесто се носи одлука за бензинци со оглед на тоа што дизелите се генерално поекономични, но во исто време и поскапи за одржување. Cпoрeд Соnsumеr Rеpоrts луѓето кои имаат понизок месечен буџет треба да се ориентираат