притисни ентер »

Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?
Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување. Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на

[Став] Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

[Став] Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

Пишува: Дубравка Валиќ Недеjковиќ Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување. Фејк њуз не е феномен на втората деценија на 21 век, но стана епидемија која се манифестира