притисни ентер »

Windows 11 и Windows 10 повеќе не може да се преземаат во Русија
Windows 11 и Windows 10 повеќе не може да се преземаат во Русија

Windows 11 и Windows 10 повеќе не може да се преземаат во Русија

На почетокот на овој месец, Microsoft објави дека го намалува обемот на својот бизнис во Русија. Претходно компанијата најави прекин на продажбата на своите нови производи во таа земја, како протест поради руската воена интервенција во Украина. Руската новинска агенција ТАСС неодамна објави дека корисниците во Русија повеќе не можат да преземаат и

Windows 11 и Windows 10 повеќе не може да се преземаат во Русија

Windows 11 и Windows 10 повеќе не може да се преземаат во Русија

На почетокот на овој месец, Microsoft објави дека го намалува обемот на својот бизнис во Русија. Претходно компанијата најави прекин на продажбата на своите нови производи во таа земја, како протест поради руската воена интервенција во Украина. Руската новинска агенција ТАСС неодамна објави дека корисниците во Русија повеќе не можат да преземаат и

Нова блокада за Русите, повеќе не можат да преземаат Windows 10 и Windows 11

Нова блокада за Русите, повеќе не можат да преземаат Windows 10 и Windows 11

Корисниците во Русија повеќе не можат да преземаат Windows 10 и Windows 11, како и алатки за инсталирање на најпопуларниот оперативен систем. Корисниците беа збунети, а компанијата не одговори на барањата на медиумите за коментар. Руската новинска агенција ТАСС беше првата што извести за проблемот во текот на викендот, а веста брзо се прошири на Твитер

Русите веќе не можат да симнуваат Windows 10 или 11

Русите веќе не можат да симнуваат Windows 10 или 11

На почетокот на март, кога Европа и САД почнаа да воведуваат построги економски санкции кон Русија, им се придружија големите технолошки компании, вклучувајќи го и Microsoft. Оваа компанија потоа ја прекина сета продажба на своите производи и услуги во Русија. Ова тогаш значеше дека постоечките корисници сè уште ќе можат да користат сè што претходно