притисни ентер »

Делегација од кабинетот на претседателот им оддаде почит на осумте армиски резервисти загинати кај Љуботенски Бачила
Делегација од кабинетот на претседателот им оддаде почит на осумте армиски резервисти загинати кај Љуботенски Бачила

Делегација од кабинетот на претседателот им оддаде почит на осумте армиски резервисти загинати кај Љуботенски Бачила

Делегација од кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, по повод 19- годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски Бачила, Скопско, денеска положи цвеќе пред спомен обележјата во Општина Ѓорче Петров, во село Љубанци, и во касарната „Илинден“ во Скопје, соопштија од кабинетот. На

Деветнаесет години од убиството на бранителите кај Љуботенски бачила

Деветнаесет години од убиството на бранителите кај Љуботенски бачила

Денеска се навршуваат 19 години од убиството на бранителите кај месноста Љуботенски бачила, во 2001 година кога воено товарно возило на армијата на патот нагази на две противтенковски мини. На споменикот на загинатите бранители денеска венци положија членови на нивните семејства и делегации од кабинетот на претседателот на државата и од владата. Осумтемина

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од Кабинетот на Претседателот на државата, Стево Пендаровски, денеска положи свежо цвеќе по повод 19-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила. Цвеќиња беа положени пред спомен-обележјата во општина Ѓорче Петров, пред спомен-обележјето во село Љубанци, и во касарната „Илинден“ во Скопје. Масакрот

Шекеринска положи венец во спомен на загинатите бранители кај Љуботенски бачила

Шекеринска положи венец во спомен на загинатите бранители кај Љуботенски бачила

Заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во касарната „Илинден“ положи венец на споменикот на загинатите бранители, во спомен на осумтемина припадници на резервниот состав на Армијата кои загинаа кај месноста Љуботенски бачила. На споменикот на загинатите бранители, венци положиле и членови на нивните

Шекеринска положи венец во спомен на загинатите бранители кај Љуботенски бачила

Шекеринска положи венец во спомен на загинатите бранители кај Љуботенски бачила

Заменичката на претседателот на Владата и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска денеска во касарната „Илинден“ положи венец на споменикот на загинатите бранители, во спомен на осумтемина припадници на резервниот состав на Армијата кои загинаа кај месноста Љуботенски бачила. На споменикот на загинатите бранители, венци положиле и членови на нивните

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од Кабинетот на Претседателот на државата, Стево Пендаровски, денеска положи свежо цвеќе по повод 19-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила. Цвеќиња беа положени пред спомен-обележјата во општина Ѓорче Петров, пред спомен-обележјето во село Љубанци, и во касарната „Илинден“ во Скопје. Масакрот

Делегација од Кабинетот на претседателот им оддаде почит на загинатите армиски резервисти

Делегација од Кабинетот на претседателот им оддаде почит на загинатите армиски резервисти

Делегација од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски по повод 19-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила, Скопско, денеска положи цвеќе пред спомен-обележјата во Општина Ѓорче Петров, во село Љубанци, и во касарната „Илинден" во Скопје, соопштија од Кабинетот. Делегација

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од кабинетот на Пендаровски оддаде почит на бранителите загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од Кабинетот на Претседателот на државата, Стево Пендаровски, денеска положи свежо цвеќе по повод 19-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила. Цвеќиња беа положени пред спомен-обележјата во општина Ѓорче Петров, пред спомен-обележјето во село Љубанци, и во касарната „Илинден“ во Скопје. Масакрот

Шекеринска положи венец во спомен на бранителите кај Љуботенски бачила

Шекеринска положи венец во спомен на бранителите кај Љуботенски бачила

Шекеринска денеска во касарната „Илинден" положи венец на споменикот на загинатите бранители, во спомен на осумтемина припадници на резервниот состав на Армијата кои загинаа кај месноста Љуботенски бачила. На споменикот на загинатите бранители, венци положиле и членови на нивните семејства и делегација од кабинетот на Претседателот на државата, соопштија

Кабинетот на Пендаровски оддаде почит на 8 армиски резервисти загинати кај Љуботенски бачила

Кабинетот на Пендаровски оддаде почит на 8 армиски резервисти загинати кај Љуботенски бачила

Делегација од Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија, по повод 19-годишнината од загинувањето на осум армиски резервисти кај месноста Љуботенски бачила, скопско, денеска положи цвеќе пред спомен-обележјата во општина Ѓорче Петров, пред спомен-обележјето во село Љубанци, и во касарната „Илинден“ во Скопје. На денешен ден во 2001