притисни ентер »

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите
До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

Во седум општини се гласа со УВ ламба и спреј, одѕивот до 15 часот е 31,8

Во седум општини се гласа со УВ ламба и спреј, одѕивот до 15 часот е 31,8

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

Во кои општини има најголема, а во кои најмала излезност на изборите?

Во кои општини има најголема, а во кои најмала излезност на изборите?

До 15 часот на гласање излегле 31,8 отсто од граѓани, е податокот што предмалку го соопшти претседателот на Државната изборна комисија (ДИК), Александар Даштевски, за излезноста на локалните избори. Ваквиот одзив тој го оцени како солиден и ги повика граѓани да излезат и да гласаат. Во меѓувреме, ажурираните податоци на веб-страницата на ДИК, покажуваат

Даштевски: Гласањето ќе продолжи и по 19 часот, ако е потребно

Даштевски: Гласањето ќе продолжи и по 19 часот, ако е потребно

Фото: Игор Бансколиев Гласањето ќе се продолжи за граѓаните кои ќе се најдат на избирачките места и во дворовите на објектите по 19 часот, истакна претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Александар Даштевски охрабрувајќи ги граѓаните масовно да излезат и да гласаат на локалните избори. ДИК преку мејл ги известил општинските изборни комисии

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот

Поднесени 134 приговори за заштита на избирачко право, 63 се прифатени

Поднесени 134 приговори за заштита на избирачко право, 63 се прифатени

До 15 часот излезноста на гласачите е 31,80 отсто од добиени податоци од 69,86 отсто од избирачките места. На овие избирачки места гласале 403 715 гласачи. Според претседателот на ДИК, Александар Даштевски, ова е солиден процент на излезност на гласачите. До одржувањето на прес-конференцијата до ОИК се поднесени 134 приговори за заштита на избирачко

До ДИК пристигнале 48 приговори за кршење на избирачки права

До ДИК пристигнале 48 приговори за кршење на избирачки права

Гласањето тече добро во поголемиот дел од избирачките места, но на одредени места се појавиле проблеми, соопшти претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Како што информираше до ДИК стигнале вкупно 48 приговори. – Д о 12.30 часот до ДИК се стигнати 48 приговори за заштита на избирачки те права. Од нив 26 се прифатени, 4 се одбиени

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

До 15 часот гласале 31,8 отсто од гласачите

Одѕивот на гласањето до 15 часот е 31,8 отсто, соопшти попладнево претседателот на Државната изборна комисија Александар Даштевски. Во седум општини се гласа на стариот начин со УВ ламба и спреј поради неможност да се заменат биометриските уреди. „До 15 часот гласале 403715 избирачи, или во проценти 31,80 што е солиден процент“, рече претседателот