притисни ентер »

Во Португалија отворен најдолгиот висечки мост, не сите се осмелуваат да зачекорат по него
Во Португалија отворен најдолгиот висечки мост, не сите се осмелуваат да зачекорат по него

Во Португалија отворен најдолгиот висечки мост, не сите се осмелуваат да зачекорат по него

Во Португалија е отворен најдолгиот висечки мост за пешаци во светот. Тој е подолг од половина километар и минува над длабока бездна. Иако изградбата на самиот мост заврши пред извесно време, тој беше официјално отворен дури вчера. Мостот, наречен „516 Ароука“, во склад со неговата должина од дури 516 метри, виси 175 метри над реката Паива на северот

Не е за оние со слабо срце: Најдолгиот мост за пешаци во Португалија

Не е за оние со слабо срце: Најдолгиот мост за пешаци во Португалија

Жителите на португалскиот град Арока се надеваат дека новоизградениот најдолг висечки пешачки мост во светот ќе привлече многу туристи, иако со сигурност оваа импозантна градба долга 516 метри ќе ја тестира храброста на секој кој ќе се реши да ја премине. Хуго Хавиер е еден од првите „среќници“ кој имаше можност да го помине најдолгиот висечки мост

He гледајте НАДОЛУ: Haпpaвиja нajдoлг виceчки мocт нa cвeтoт зa пешаци за дa ги вpaтaт тypиcтитe пo пaндeмиjaтa

He гледајте НАДОЛУ: Haпpaвиja нajдoлг виceчки мocт нa cвeтoт зa пешаци за дa ги вpaтaт тypиcтитe пo пaндeмиjaтa

Најдолгиот висечки пешачки мост во светот, поставен на 175 метри над реката Паива, се наоѓа во северниот дел на Португалија. Тој деновиве беше свечено пуштен во употреба со надеж дека истиот ќе прерасне во нова туристичка атракција која ќе ја врати туристичката динамика замрена поради кризата со корона вирусот. Мостот е долг 516 метри и е подолг од