Само што заспал мажот дома, швалерот користи да излезе од шкафот и да си оди накај дома….

Само што заспал мажот дома, швалерот користи да излезе од шкафот и да си оди накај дома. Излегол полека, со јакна во рака, да не му е ладно надвор и во тој момент станува мажот, го гледа и така сонлив го прашува: – Кој си ти бе? – Молец! – Па што си ми ја земал јакната? – Дома ќе си ја јадам!