притисни ентер »

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот
Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

„Референдумот ќе се одржи на 16 јануари 2022 година од 7 до 20 часот. На референдумот граѓаните се изјаснуваат на референдумското прашање: „Дали сте за потврдување на актот за промена на Уставот на Република Србија“, и одговараат со да или не“ – рече Дачиќ. Тој вели дека промената на Уставот се однесува само на делот што се однесува на организацијата

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

„Референдумот ќе се одржи на 16 јануари 2022 година од 7 до 20 часот. На референдумот граѓаните се изјаснуваат на референдумското прашање: „Дали сте за потврдување на актот за промена на Уставот на Република Србија“, и одговараат со да или не“ – рече Дачиќ. Тој вели дека промената на Уставот се однесува само на делот што се однесува на организацијата

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ, распиша референдум за потврдување на Законот за промена на Уставот на Република Србија за 16 јануари 2022 година, јави дописникот на МИА од Белград. Претходно пратениците го усвоија предлогот за промена на Уставот и распишување референдум. -Ја имам честа да ја потпишам одлуката за референдум што ќе

Дачиќ распиша референдум за промена на уставот на Србија

Дачиќ распиша референдум за промена на уставот на Србија

Претседателот на српското собрание Ивица Дачиќ распиша вечерва референдум за промена на уставот на Србија, кој ќе биде одржан на 16 јануари 2022 година. Претседателот на српското собрание Ивица Дачиќ распиша вечерва референдум за промена на уставот на Србија, кој ќе биде одржан на 16 јануари 2022 година. Дачиќ ја потпиша Одлуката за распишување републички

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

Србија ќе оди на референдум за промена на Уставот

„Референдумот ќе се одржи на 16 јануари 2022 година од 7 до 20 часот. На референдумот граѓаните се изјаснуваат на референдумското прашање: „Дали сте за потврдување на актот за промена на Уставот на Република Србија“, и одговараат со да или не“ – рече Дачиќ. Тој вели дека промената на Уставот се однесува само на делот што се однесува на организацијата

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија

Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ, распиша референдум за потврдување на Законот за промена на Уставот на Република Србија за 16 јануари 2022 година, јави дописникот на МИА од Белград. Претходно пратениците го усвоија предлогот за промена на Уставот и распишување референдум. -Ја имам честа да ја потпишам одлуката за референдум што ќе

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија

Измените се однесуваат на делот поврзан со промената на изборот на обвинители и судството и нашиот став е целосно јасен, нема промени во преамбулата на Уставот – Косово и Метохија е составен дел на Србија. Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ, распиша референдум за потврдување на Законот за промена на Уставот на Република Србија за 16

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ, распиша референдум за потврдување на Законот за промена на Уставот на Република Србија за 16 јануари 2022 година , јави дописникот на МИА од Белград. Претходно пратениците го усвоија предлогот за промена на Уставот и распишување референдум. -Ја имам честа да ја потпишам одлуката за референдум што

Дачиќ: Референдумот нема никаква врска со Косово

Дачиќ: Референдумот нема никаква врска со Косово

Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ вечерва, по распишувањето на републичкиот референдум за промена на Уставот, истакна дека промената на Уставот се однесува само на делот за избор на судии и обвинители и дека нема никаква врска со преамбулата и со Косово и Метохија. Сметаме дека во интерес на Србија е да ја потврди одлуката на парламентот

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Дачиќ распиша референдум за промена на Уставот на Србија за 16 јануари

Претседателот на Собранието на Србија, Ивица Дачиќ, распиша референдум за потврдување на Законот за промена на Уставот на Република Србија за 16 јануари 2022 година, јави дописникот на МИА од Белград. Претходно пратениците го усвоија предлогот за промена на Уставот и распишување референдум. -Ја имам честа да ја потпишам одлуката за референдум што ќе