притисни ентер »

Град Скопје објави конкурс за идејно решение за парк и летна сцена на местото на Универзална сала
Град Скопје објави конкурс за идејно решение за парк и летна сцена на местото на Универзална сала

Град Скопје објави конкурс за идејно решение за парк и летна сцена на местото на Универзална сала

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град Скопје ја почна постапката за реализација на оваа идеја. Во конкурсот се бара на просторот покрај парк да

На местото на Универзална мала летна сцена со парк

На местото на Универзална мала летна сцена со парк

Град Скопје распиша конкурс за идејно-архитектонско решение за мала отворена летна сцена со парк, на местото на Универзална сала во Скопје. Според условите наведени во конкурсот, дизајнот треба да се одликува со функционалност и применливост, односно да се дизајнира простор кој во естетска смисла ќе стане препознатлив белег на градот, односно ќе го

Универзална сала ќе се урива, на тоа место ќе се гради парк!?

Универзална сала ќе се урива, на тоа место ќе се гради парк!?

Универзална сала да се урне а на тоа место да се изгради парк со отворена сцена предложила Асоцијацијата на архитекти на Македонија. Според архитектите нова Универзална сала треба да се гради на нова локација. Секоја идеја која доаѓа од фелата треба да се разгледа, вели градоначалникот Петре Шилегов. Град Скопје распиша конкурс за избор на идејно

ЖУГИЌ ДО ШИЛЕГОВ: Петре, три години ги маткаш скопјани со Универзална, сега парк ќе си градел?

ЖУГИЌ ДО ШИЛЕГОВ: Петре, три години ги маткаш скопјани со Универзална, сега парк ќе си градел?

Јелена ЖУГИЌ Петре Шилегов, три години ги маткаш скопјани, после предизборните спотови со децата од Златно славејче на тема- Универзална сала бренд и приоритет за изградба во твојата програма, потпишавте Меморандум за соработа со раста министер култура, па долго време си ја префрлавте топката кој ќе гради, оти нели излезе Град Скопје нема пари, па

На местото на Универзална ќе се прави современ парк

На местото на Универзална ќе се прави современ парк

Иницијативата доаѓа од Асоцијацијата на архитекти на Македонија, предлог е новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк. Секоја идеја која доаѓа од фелата треба да се разгледа, вели градоначалникот Шилегов. Универзалната сала е срцето на Скопје, носталгични се граѓаните  пред нашата камера. Бараат таткото

Три години ги маткаш скопјани за Универзална сала со предизборни спотови со децата од „Златно славејче“, а сега ќе ја рушиш

Три години ги маткаш скопјани за Универзална сала со предизборни спотови со децата од „Златно славејче“, а сега ќе ја рушиш

Актерката Јелена Жугиќ преку статус на Фејсбук му упати порака на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов дека три години ги матка скопјани во врска со Универзнална сала. -Петре Шилегов, Три години ги маткаш Скопјани, после предизборните спотови со децата од Златно Славејче на тема- Универзална Сала бренд и приоритет за изградба во твојата програма,

Униврзална ќе се урива на нејзино место парк со летна сцена

Униврзална ќе се урива на нејзино место парк со летна сцена

Градските власти решија да го осмислат просторот кај Универзална сала. Веќе е распишан конкурс за избор на идејно-архитектонско решение за мала отворена летна сцена со парк „Универзална“, на местото на постојната Универзална сала, простор кој е дел од Градска четврт 31 во Општина Центар и е определен со Деталниот урбанистички план „Буњаковец 2“. Како

Универзална сала ќе се урива, а на местото на стариот објект  ќе никне парк

Универзална сала ќе се урива, а на местото на стариот објект  ќе никне парк

Град Скопје објави конкурс за избор на идејно решение за парк на местото на Универзална сала. Откако Асоцијацијата на архитекти на Македонија предложи новата Универзална сала да се гради на нова локација, а на постојната да се направи парк, Град Скопје ја почна постапката за реализација на оваа идеја. Во конкурсот се бара на просторот покрај парк да

Жугиќ до Шилегов: Три години ги маткаш скопјани за Универзална сала, а беше приоритет за изградба во твојата програма

Жугиќ до Шилегов: Три години ги маткаш скопјани за Универзална сала, а беше приоритет за изградба во твојата програма

Жугиќ до Шилегов: Три години ги маткаш скопјани за Универзална сала, а беше приоритет за изградба во твојата програма Актерката Јелена Жугиќ преку статус на Фејсбук му упати порака на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов дека три години ги матка скопјани во врска со Универзнална сала. -Петре Шилегов, Три години ги маткаш Скопјани, после предизборните