притисни ентер »

Без вода утре ќе бидат делови од Љубанци и Центар
Без вода утре ќе бидат делови од Љубанци и Центар

Без вода утре ќе бидат делови од Љубанци и Центар

ЈП Водовод и канализација-Скопје известува дека утре поради уличен дефект на водоводна цевка Ф 100мм. во с.Љубанци под резерварот со прекинато водоснабдување ќе бидат дел од корисниците од с.Љубанци. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со санација на дефектот.

Без вода утре неколку улици во Скопје

Без вода утре неколку улици во Скопје

Поради изведување приклучок од Ф-80 мм на улицата „Јосиф Јосифовски Свештарот“ 33 во населба Центар, утре прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од оваа улица, како и „Стив Наумов“, „Тетовска“, полициската станица „Пролет“ и дел од улица „Пролет“, информираат денеска од Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ – Скопје. Корисниците ќе останат

Поради дефект без вода утре делови од Љубанци и Центар

Поради дефект без вода утре делови од Љубанци и Центар

ЈП Водовод и канализација-Скопје известува дека утре поради уличен дефект на водоводна цевка Ф 100мм. во с.Лубанци под резерварот со прекинато водоснабдување ќе бидат дел од корисниците од с.Лубанци. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:00 часот до завршување со санација на дефектот. Исто така утре поради изведување на приклучок од Ф-80 мм на ул

Најава за прекин на вода во Тафталиџе

Најава за прекин на вода во Тафталиџе

Од ЈП Водовод и канализација – Скопје известуваат дека на ден 03.04.2024 поради дефект во шахта и дефект на приклучна од Ф-1цол на ул.Хелсинки 26 во населба Тафталиџе. Истовремено, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Хелсинки, Виенска, Мексичка, Ташкентска, Хаванска и дел од Варшавска, водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот

Дел од Тафталиџе и Љубанци утре без вода

Дел од Тафталиџе и Љубанци утре без вода

Од ЈП Водов и каналиазција-Скопје известуваат ека утре (среда) поради дефект во шахта и дефект на приклучна цевка од Ф-1цол на ул.Хелсинки бр.26 во населба Тафталиџе, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од ул. Хелсинки, Виенска, Мексичка, Ташкентска, Хаванска и дел од Варшавска. Водоснабдувањето ќе биде прекинато од 09:30 часот до санирање

Без струја делови од Бутел, Карпош и Шуто Оризари

Без струја делови од Бутел, Карпош и Шуто Оризари

Без струја денеска од 8:30 до 10:30 часот ќе бидат дел од корисниците од улицата „Александар Урдаревски“ на потегот од напојната Трафостаница – Бутел 6 до Тутунска банка, Општина Бутел. Во временскиот период од 9:00 до 11:00 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата „Орце Николов“ згради бр. 155 и бр. 156 во Општина Карпош. Од 11:30 до 13:00

Без вода дел од Пржино

Без вода дел од Пржино

Поради уличен дефект на водоводната мрежа, без вода од 09:00 часот се корисниците на улица „Благоја Гојан“ во скопската населба Пржино. Прекинот во водоснабдувањето ќе трае до санирање на дефектот, соопшти ЈП Водовод и канализација – Скопје.

Без струја и вода дел од неколку општини во Скопје

Без струја и вода дел од неколку општини во Скопје

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека, поради технички зафати во електро дистрибутивната мрежа, без електрична енергија ќе останат: • од 08:30 до 10:30 часот, корисниците од дел од ул. Александар Урдаревски на потегот од напојната Трафостаница – Бутел 6 до Тутунска банка

Без струја делови од Бутел, Карпош и Шуто Оризари

Без струја делови од Бутел, Карпош и Шуто Оризари

Без струја денеска од 8:30 до 10:30 часот ќе бидат дел од корисниците од улицата „Александар Урдаревски“ на потегот од напојната Трафостаница - Бутел 6 до Тутунска банка, Општина Бутел. Во временскиот период од 9:00 до 11:00 часот без струја ќе бидат корисниците од улицата „Орце Николов“ згради бр. 155 и бр. 156 во Општина Карпош. Од 11:30 до 13:00

Делови од Сопиште и Карпош без вода

Делови од Сопиште и Карпош без вода

Без вода денеска од 9 часот ќе бидат дел од жителите од селата Сопиште, Ракотинци и Добри Дол во Општина Сопиште. Како што информира ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје, прекинот е поради монтажа на регулатор на потисна цевка од Ф-125 милиметри во Сопиште без број или под пумпената станица. Без вода денеска од 10 часот ќе останат дел од жителите лоцирани