притисни ентер »

Рехабилитација и санација на улицата „Крушевска Република“ во Штип
Рехабилитација и санација на улицата „Крушевска Република“ во Штип

Рехабилитација и санација на улицата „Крушевска Република“ во Штип

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, изврши увид во градежните активности на една од улиците опфатени со рехабилитација и санација, а тоа е улицата „Крушевска Република“ која се наоѓа во населбата Баби. „Пред неколку дена објавивме дека Општина Штип започнува голема градежна офанзива со големи инвестиции во висина од 2.6 милиони

12 градежни парцели на продажба во Штип

12 градежни парцели на продажба во Штип

Општина Штип денеска го распиша огласот за продажба на 12 градежни парцели за изградба на станбени згради и куќи за индивидуално домување во градот. Во населбата „Сењак 4“ се продава земјиште од 550 метри квадратни за изградба на станбена зграда, по 4 локации за градење се отуѓуваат во „Јужен реон – 1“ и во населбата „Баби 6“, како и по една градежна