притисни ентер »

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години
Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот, ќе стапи во сила утре, се наведува на веб-страницата на парламентот. Украинската влада потоа мора да ги усогласи различните регулаторни текстови со новата возраст за мобилизација во рок од шест месеци. Украинската армија претрпе загуби,

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот, ќе стапи во сила утре, се наведува на веб-страницата на парламентот. Украинската влада потоа мора да ги усогласи различните регулаторни текстови со новата возраст за мобилизација во рок од шест месеци. Украинската армија претрпе загуби,

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намалува возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот, ќе стапи во сила утре, се наведува на веб-страницата на парламентот. Украинската влада потоа мора да ги усогласи различните регулаторни текстови со новата возраст за мобилизација во рок од шест месеци. Украинската армија претрпе загуби,

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска потпиша нацрт-закон со кој се предвидува намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години, додека на вооружените сили им недостигаат луѓе за да се спротивстават на руската инвазија. Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот,

Зеленски го потпиша предлог-законот за намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски го потпиша предлог-законот за намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години

– Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска го потпиша предлог-законот со кој се намалува старосната граница за воена мобилизација од 27 на 25 години, пренесоа светските агенции. Предлог-законот, кој беше изгласан пред една година од пратениците и кој досега чекаше да биде потпишан од претседателот, стапува на сила од утре, соопшти украинскиот

ЗАКОНОТ ЌЕ СТАПИ НА СИЛА УТРЕ: Зеленски потпиша указ за намалување на минималната возраст за мобилизација од 27 на 25 години

ЗАКОНОТ ЌЕ СТАПИ НА СИЛА УТРЕ: Зеленски потпиша указ за намалување на минималната возраст за мобилизација од 27 на 25 години

Добивај вести на Viber Во Украина се намалува возраста за мобилизација. Украинскиот претседател Володимир Зеленски потпиша указ за намалување на минималната возраст за мобилизација од 27 на 25 години. Веста ја соопшти пратеникот Алексеј Гончаренко. Законот ќе стапи на сила утре. Украинската влада потоа мора да ги усогласи различните правни текстови

Украина ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Украина ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска потпиша нацрт-закон со кој се предвидува намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години, додека на вооружените сили им недостигаат луѓе за да се спротивстават на руската инвазија. Овој предлог-закон, кој пред една година беше изгласан во украинската Рада и се чекаше на потпис од претседателот,

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска потпиша нацрт-закон со кој се предвидува намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години, додека на вооружените сили им недостигаат луѓе за да се спротивстават на руската инвазија. Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот,

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Зеленски ја намали возраста за мобилизација од 27 на 25 години

Украинскиот претседател Володимир Зеленски денеска потпиша нацрт-закон со кој се предвидува намалување на возраста за воена мобилизација од 27 на 25 години, додека на вооружените сили им недостигаат луѓе за да се спротивстават на руската инвазија. Тој предлог-закон, кој беше изгласан пред една година во украинската Рада и се чекаше на потпис на претседателот,