притисни ентер »

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место
Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Кина ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска сила до 2020

Кина ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска сила до 2020

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Според долгорочните проекции, Индија веројатно ќе стане поголема сила од САД, додека Кина, според извештајот, ќе ја „украде круната” од најмоќната светска економска

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

Економски извештај: Индија ќе биде пред САД, Кина на првото место

До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална банкарска и финансиска фирма Standard Chartered. Лондон, 12 јануари 2019 (МИА) – До 2030 година, седум од десетте најголеми светски економски сили ќе бидат пазари во развој, според извештај на лондонската мултинационална

Овие земји до 2030 година би можеле да бидат десетте најмоќни светски економии

Овие земји до 2030 година би можеле да бидат десетте најмоќни светски економии

Идната година Кина ќе ги престаса САД на лидерското место на најмоќна светска економија, предвидува анализа на „Стандард Чартерд“. Дополнително, до 2030 година седум од првите десет места на листата со најголеми глобални економии ќе им припаднат на денешните пазари во подем. Според тие предвидувања, Индија исто така би требало да ги престаса САД, кои