Сте слушнале ли за парестезија

Сте слушнале ли за парестезија?

Pharma News | пред 16 часа

Споделете со пријателите! Tweet Парестезијата е вообичаено безболна, но предизвикува збунетост и страв. С остојбата кога се будите во текот на ноќта и чувствувате прво парализираност, а потоа трнење во...

Зошто е добро на децата да им давате Омега 3

Зошто е добро на децата да им давате Омега 3?

Pharma News | пред еден ден

Споделете со пријателите! Tweet Омега 3 масните киселини што се наоѓаат во рибиното масло се исклучително важни за оптимално функционирање на мозокот О мега 3 масните киселини се од големо значење за општото...

Пробиотик со секој антибиотик

Пробиотик со секој антибиотик

Pharma News | пред еден ден

Споделете со пријателите! Tweet П робиотиците имаат широк спектар на позитивни дејства. Во прв ред воспоставување рамнотежа на целокупниот метаболизам, надополнување на терапијата при земање антибиотици...

Андропауза или машка менопауза

Андропауза или машка менопауза

Pharma News | пред 4 дена

Споделете со пријателите! Tweet Најголемата пречка во третирањето на машката менопауза може биде разговорот за симптомите бидејќи многумина не се чувствуват удобно да разговараат на сексуални теми со своите...

Зошто е важно вежбањето за луѓето со Паркинсонова болест

Зошто е важно вежбањето за луѓето со Паркинсонова болест

Pharma News | пред 5 дена

Споделете со пријателите! Tweet Една од главните придобивки од вежбањето кај луѓето со Паркинсонова болест е подобро справување со симптомите на болеста. В ежбањето е неопходен дел од секојдневниот живот...

Што е прееклампсија и дали може да се заштитиме од неа

Што е прееклампсија и дали може да се заштитиме од неа?

Pharma News | пред 5 дена

Споделете со пријателите! Tweet Високиот крвен притисок за време на бременост може да предизвика сериозни последици кои се однесуваат на фетусот и на мајката. Доколку трае подолго време може да дојде до...

Ацерола   Пријател на Вашето здравје

Ацерола – Пријател на Вашето здравје!

Pharma News | пред 6 дена

Споделете со пријателите! Tweet Природниот извор на Витамин Ц – поголема виталност и подобро здравје! А церола (Malphighia glabra, Malphighia emarginatа) претставува мало дрво или грмушка, која може да...

Зошто децата ја губат концентрацијата

Зошто децата ја губат концентрацијата

Pharma News | пред 7 дена

Споделете со пријателите! Tweet Концентрацијата многу често е главниот причинител за конфликт помеѓу родителите и децата К ога ученикот со часови седи на биро, а оценките му се лоши, кај многу родители...

ИНТЕРВЈУ со м р Филип Ачкоски  Важноста на Омега 3 и Витаминот Д во исхраната

ИНТЕРВЈУ со м-р Филип Ачкоски: Важноста на Омега 3 и Витаминот Д во исхраната

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Периодот октомври 2017 до март 2018 компанијата PharmaS активно го користи за промоција на к ампањата „Витоси – Патот до повеќе петки“ З имскиот период, посебно во градови...

Не мора да удриш за да покажеш моќ

Не мора да удриш за да покажеш моќ

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Колку повеќе ги плескате децата, толку е поголема веројатноста тие да се спротистават и да се соочите со анти-социјално однесување, агресија, проблеми со менталното здравје...

Како да им помогнеме на децата полесно да помнат

Како да им помогнеме на децата полесно да помнат

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet С е наоѓаме во период во кој сончевите зраци и витаминските прехрамбени намирници се повеќе ќе недостасуваат. Затоа докторите препорачуваат: поведете грижа за навремена...

Како се однесуваат хороскопските знаци во авион

Како се однесуваат хороскопските знаци во авион

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 7ма недела : Бикот прави хаос, Близнакот му смета на пилотот со гласната музика, а Ракот брои облаци додека Лавот ги прави своите селфиња. Овен Обично се изборил...

Состојба со грип во Република Македонија  сезона 2017 2018 за 5 та недела

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 за 5-та недела

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 (4 недела, до 28.01.2018) В о текот на 5-та недела од 2018 година (од 29.01.2018 – 04.02.2018), во Република Македонија...

Дали е безбедно готвење со алуминиумска фолија

Дали е безбедно готвење со алуминиумска фолија

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Алуминиумската фолија за пакување или подготвување на храна токсично, особено кога е во комбинација со висока температура! А луминиумската фолија, алуминиумски садови за...

Правете повеќе од 4 000 чекори дневно за го одржите здравјето на мозокот

Правете повеќе од 4.000 чекори дневно за го одржите здравјето на мозокот

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Долгите прошетки може да го зголемат вашето внимание и ефикасноста во работењето, како и да ги подобрат другите когнитивни вештини. К ако што старееме, проблемите со помнењето...

Како сусамот го одржува ниско нивото на холестеролот

Како сусамот го одржува ниско нивото на холестеролот

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Здравје и превенција – сусам и ниска холестеролска фрекфенција О д Вавилонија па се до Далечниот Исток, луѓето го користеле семето од сусам уште пред илјадници години –...

Кавасаки синдром  Симптоми и причини за појава

Кавасаки синдром: Симптоми и причини за појава

Pharma News | пред една недела

Споделете со пријателите! Tweet Што кога вашето дете е дијагностицирано со срцева болест? К авасаки синдромот е болест којашто најчесто се развива кај децата на возраст под 5 години. Таа е една од водечките...

Епилептичен статус   Како да го препознаеш  и да пружиш прва помош

Епилептичен статус – Како да го препознаеш  и да пружиш прва помош

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Прва помош доколку ти се најдеш во непосредна околина Е пилептичен статус се дефинира како состојба која се карактеризира со еден епилептичен напад , кој е толку пролонгиран...

Дали мозокот мирува кога не правиме ништо

Дали мозокот мирува кога не правиме ништо?

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Научниците од Универзитетот во Кембриџ покажаа дека ,,стандардната мрежа,, на мирување игра важна улога во тоа што ни овозможува да се префрлиме на “автопилот” откако ќе...

Рибиното масло помага бројни функции во детскиот организам

Рибиното масло помага бројни функции во детскиот организам

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet С е наоѓаме во период во кој сончевите зраци и витаминските прехрамбени намирници се повеќе ќе недостасуваат. Затоа докторите препорачуваат: поведете грижа за навремена...

Како јадат хороскопските знаци на ладно време

Како јадат хороскопските знаци на ладно време

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Хороскоп за 6та недела : Оваа недела Ракот ќе готви за сите, Лавот ќе ја филозофира и нервира, Бикот и Овенот ќе останат гладни, а Вагата и Водолијата ќе започнат со диета,...

Светски ден за борба против ракот

Светски ден за борба против ракот

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Околу 14,1 милиони нови случаи на заболување од рак на глобално ниво се дијагностицирани во 2012 година. 4 февруари го симболизира Светскиот ден за борба против ракот што...

Состојба со грип во Република Македонија  сезона 2017 2018 за 4 та недела

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 за 4-та недела

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 (4 недела, до 28.01.2018) В о текот на 4-та недела од 2018 година (од 22.01.2018 – 28.01.2018), во Република Македонија...

Дали жените се пофит од мажите

Дали жените се пофит од мажите?

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet „Откривме дека женските мускули побрзо го извлекуваат кислородот од крвта, што, научно кажано, укажува на супериорен аеробен систем“, вели Ричард Хјусон. Е дна нова студија...

Сезоната на инфекции е во полн ек засилете го имунитетот на вашите деца

Сезоната на инфекции е во полн ек засилете го имунитетот на вашите деца

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Зимата надополнета со квалитетот на воздухот во градските средини, најчест причинител на пад на имунитетот кај децата В о екот на зимата значајно се зголемени бактериските...

15 водечки модни дизајнери мрднаа со прст за  Сите стоплени во зима

15 водечки модни дизајнери мрднаа со прст за „Сите стоплени во зима“

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Граѓанската платформа „Мрдни со прст“, има мисија да поттикне размислување за индивидуалната одговорности и зголемување на вклученоста во решавање на општествените прашања...

Дали сте слушнале за состојбата фибромијалгија

Дали сте слушнале за состојбата фибромијалгија?

Pharma News | пред 2 недели

Споделете со пријателите! Tweet Жените помеѓу 25 и 60 години имаат големи шанси за развој на фибромијалгија. Ф ибромијалгијата е состојба на мускулите којашто не може да се дијагностицира преку рендгенски...

Токсичниот екстракт употребен во отровни стрели може да биде иднината на машка контрацепција

Токсичниот екстракт употребен во отровни стрели може да биде иднината на машка контрацепција

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Научниците идентификувале состојка која може да биде погодна за производство на машка контрацептивна пилула во екстракт од растенија што го користеле африканските воини...

5 симптоми коишто не треба да ги игнорирате

5 симптоми коишто не треба да ги игнорирате

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Доколку добиете лек во рок од 4,5 часа од вашите први симптоми, може да го намалите ризикот од долготрајна неподвижност како последица од мозочен удар. Ч естопати ни се...

Состојба со грип во Република Македонија  сезона 2017 2018 за 3 та недела

Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 за 3-та недела

Pharma News | пред 3 недели

Споделете со пријателите! Tweet Состојба со грип во Република Македонија, сезона 2017/2018 (3 недела, до 21.01.2018) В о текот на 3-та недела од 2018 година (од 15.01.2018 – 21.01.2018), во Република Македонија...

Повеќе

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност