РИЧАРД БРЕНСОН Постои ли начин да се постигне успех во бизнисот без голема инвестиција во маркетинг

РИЧАРД БРЕНСОН: Постои ли начин да се постигне успех во бизнисот без голема инвестиција во маркетинг?

Банкарство | пред 4 часа

За жал не постои магичен рецепт за успех во бизнисот, а доколку постои сеуште не сум го пронашол - вели Ричард Бренсон. За создавање успешен и профитабилен бизнис потребно е време. Исто така нема гаранција...

Промена во менаџерскиот тим на Шпаркасе Банка Македонија  Г Алвин Аличевиќ номиниран за член на Управниот одбор одговорен за ризици и операции

Промена во менаџерскиот тим на Шпаркасе Банка Македонија - Г. Алвин Аличевиќ номиниран за член на Управниот одбор одговорен за ризици и операции

Банкарство | пред 9 часа

По изминати 2,5 години во Управниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, со надлежност одговорен член за управување со ризици, г. Дамир Иваштиновиќ ја продолжува кариерата во рамките на Ерсте...

Теленор Банка  Србија нуди шестмесечна гаранција за квалитет на услугите

Теленор Банка - Србија нуди шестмесечна гаранција за квалитет на услугите!

Банкарство | пред 10 часа

Теленор Банка - Србија спроведува кампања за сите нови приматели на плата која гласи "Доколку се предомислиш и не ти се допадне животот како Progresiv+ корисник, постои шестмесечна гаранција на квалитетот...

Кинеските банки ги прекинаа финансиските трансaкции за Северна Кореја

Кинеските банки ги прекинаа финансиските трансaкции за Северна Кореја

Банкарство | пред 10 часа

Филијалите на најголемите банки во Кина ги прекинаа финансиските трансакции за Северна Кореја, што укажува на тоа дека Пекинг ги засили мерките против Пјонгјанг порано отколку што се очекуваше. Вработените...

Хрватската поштенска банка ќе ја снима Јадранска банка од Шибеник

Хрватската поштенска банка ќе ја снима Јадранска банка од Шибеник

Банкарство | пред 11 часа

Хрватската поштенска банка (ХПБ) најави дека планира да изврши „длабинско снимање" на состојбите на Јадранска банка од Шибеник, чија крајна цел е преземање на сопственоста над оваа финансиска институција....

Опуштено есенско купување со кредитините картички на Стопанска Банка  0 месечна отплата во октомври

Опуштено есенско купување со кредитините картички на Стопанска Банка - 0% месечна отплата во октомври

Банкарство | пред 11 часа

Наградувајќи ја довербата на сите корисници на Visa и MasterCard кредитните картички, Стопанска банка во оваа есен Ви овозможува ОПУШТЕНО ЕСЕНСКО КУПУВАЊЕ. Во месечниот преглед кој ќе го добиете во Октомври...

СТОПАНСКА БАНКА АД  СКОПЈЕ Прескокни ја отплатата во Октомври  плати само камата

СТОПАНСКА БАНКА АД - СКОПЈЕ: Прескокни ја отплатата во Октомври - плати само камата

Банкарство | пред 11 часа

Стопанска Банка АД - Скопје наградувајќи ја довербата на сите корисници на Visa и MasterCard кредитните картички, оваа есен им овозможува на своите клиенти ОПУШТЕНО ЕСЕНСКО КУПУВАЊЕ. Во месечниот преглед...

Кои непопуларни мерки ги предлага ММФ во Македонија

Кои непопуларни мерки ги предлага ММФ во Македонија?

Банкарство | пред 11 часа

Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) по извршеното скенирање на македонската економија објави дека се очекува јавниот долг да надмине 53% од БДП на земјата до 2022 година, со што на годишно ниво...

Шести годишен самит на Македонија 2025 Првокласен настан од глобален карактер

Шести годишен самит на Македонија 2025: Првокласен настан од глобален карактер

Банкарство | пред 12 часа

На 1-ви и 2-ри ноември, Скопје ќе биде домаќин на „Самит Македонија 2025“. Самитот претставува динамична платформа за споделување на знаења од областа на бизнисот, економијата, технологијата, лидерството...

ЕИБ отвори канцеларија во Софија и започна со финансирање проекти во Бугарија

ЕИБ отвори канцеларија во Софија и започна со финансирање проекти во Бугарија

Банкарство | пред 12 часа

Европската инвестициска банка (ЕИБ) отвори канцеларија во Софија при што веднаш потпиша договор за заем во Бугарија со „Олива АД“, водечки производител на сончоглед и нафта и трговско друштво со житарици...

ММФ предвидува економски раст од 1 9 и инфлација од 1 2 во 2017

ММФ предвидува економски раст од 1,9% и инфлација од 1,2% во 2017

Банкарство | пред 12 часа

Мисијата на Меѓународниот монетарен фонд, што од 6 до 18 септември годинава спроведе годишен преглед на македонската економија, очекува по забавување на реалниот раст на БДП на 2,4% во 2016 година тој...

НБРМ Забрзување на годишната стапка на инфлација на 1 9 во август

НБРМ: Забрзување на годишната стапка на инфлација на 1,9% во август

Банкарство | пред еден ден

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, ја одржа редовната седница на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите...

НЛБ Банка со промотивна кампања за О2 лимит за правни лица

НЛБ Банка со промотивна кампања за О2 лимит за правни лица

Банкарство | пред еден ден

НЛБ Банка во периодот до 10.10.2017 година спроведува промотивна кампања за O2 лимит – долгорочен револвинг кредит за правни лица. Во промотивниот период за сите правни лица кои ќе аплицираат за О2 лимитот...

Централната банка на Англија ја задржа клучната каматна стапка на рекордно ниско ниво

Централната банка на Англија ја задржа клучната каматна стапка на рекордно ниско ниво

Банкарство | пред еден ден

Централната банка на Англија ја задржа клучната каматна стапка на рекордно ниско ниво од 0,25%, и покрај тоа што инфлацијата е значително над посакуваното ниво. Седум членови на Комитетот на Банката на...

ЕЦБ ја казни Banca Popolare di Vicenza со 11 2 милиони евра

ЕЦБ ја казни "Banca Popolare di Vicenza" со 11,2 милиони евра

Банкарство | пред еден ден

Европската централна банка ја казни италијанската банка "Banca Popolare di Vicenza" со 11,2 милиони евра или 13,4 милиони долари за кршење на прописите за изложеност на ризик и непочитување на правилата...

Руската централна банка ја намали клучната каматна стапка

Руската централна банка ја намали клучната каматна стапка

Банкарство | пред еден ден

Руската централна банка ја намали клучната каматна стапка на 8,5% од 9% и соопшти дека е можно дополнително намалување во следните шест месеци како што инфлацијата забавува. Банката на Русија соопшти дека...

Министерот за финансии Драган Тевдовски ја информира јавноста за сработеното во првите 100 дена

Министерот за финансии, Драган Тевдовски, ја информира јавноста за сработеното во првите 100 дена

Банкарство | пред 2 дена

Министерот за финансии, Драган Тевдовски во склоп на низата прес-конференции „Зборот е збор-100 дена Влада на Р. Македонија“, ја информираше јавноста за сработеното во измитатите 100-тина дена од страна...

Standard  Poor s го потврди кредитниот рејтинг на Македонија ББ  со стабилен изглед

Standard & Poor's го потврди кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед

Банкарство | пред 3 дена

Агенцијата Standard & Poor's соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед. Потврдата на стабилниот изглед ги одразува оценките на Standard & Poor's за балансирани...

Македонското и холандското министерство за финансии потпишаа договор за соработка

Македонското и холандското министерство за финансии потпишаа договор за соработка

Банкарство | пред 4 дена

Министерството за финансии на Македонија и Министерството за финансии на Холандија потпишаа договор за меѓусебна соработка. Договорот го потпишаа министерот за финансии на Македонија, Драган Тевдовски,...

До 2025 година речиси 2 милиони банкари ќе останат без работа

До 2025 година речиси 2 милиони банкари ќе останат без работа?

Банкарство | пред 4 дена

Поради развојот на технологијата во наредните пет години, околу една третина од актуелните банкарски работни места ќе исчезнат, изјави поранешниот прв граѓанин на “Ситигруп”, Викрам Пандит, во интервју...

Одбележан Денот за пензиска свесност 15ти септември

Одбележан Денот за пензиска свесност -15ти септември

Банкарство | пред 4 дена

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС), по повод одбележување на Денот за пензиска свесност – 15ти септември организираше конференција пред претставници од државни...

Наградна игра Вози Мини со три дисциплини од Халкбанк АД Скопје

Наградна игра “Вози Мини со три дисциплини” од Халкбанк АД Скопје

Банкарство | пред 5 дена

Халкбанк АД Скопје со големо задоволство најавува голема Наградна игра која започнува на 15.09.2017 и ќе трае до крајот на месец ноември оваа година. Од 15ти септември имате можност да се вклучите во трката...

Goldman Sachs објави план за зголемување на приходите за 5 милијарди долари годишно

Goldman Sachs објави план за зголемување на приходите за 5 милијарди долари годишно

Банкарство | пред 6 дена

Американската инвестициона банка Goldman Sachs има план за раст, кој би можел да ги зголеми приходите до 5 милијарди долари годишно. Мерката е во време кога банката се стреми да ги смири инвеститорите...

АНКЕТА Дали банките во Македонија нудат квалитетна практична настава

АНКЕТА: Дали банките во Македонија нудат квалитетна практична настава?

Банкарство | пред 6 дена

Задолжителна практична настава во секоја година од студирањето е еден од новитетите на државните универзитети во Република Македонија. Доколку студентите при уписот во следната студиска година не достават...

АБИТ ви нуди можност да се специјализирате во делот на управување со филијали Branch Management

АБИТ ви нуди можност да се специјализирате во делот на управување со филијали (Branch Management)

Банкарство | пред 6 дена

Едногодишна сертификациона програма за банкарска специјализација. Уписен рок: од 01-ви до 30-ти септември, 2017 година. CERTIFIED BRANCH MANAGER® (Level 1, 2 и 3) СЕРТИФИЦИРАН МЕНАЏЕР НА ФИЛИЈАЛА® (Левел...

Банкарите од Вол Стрит се плашат од растот на биткоинот

Банкарите од Вол Стрит се плашат од растот на биткоинот

Банкарство | пред 6 дена

Џејми Дајмон, генералниот извршен директор на JPMorgan Chase банката од Вол Стрит го крена гласот против криптовалутата биткоин кој според него е преценета и може да доведе до пукање на сегашниот меур...

Зошто трошиме повеќе одошто заработуваме

Зошто трошиме повеќе одошто заработуваме?

Банкарство | пред една недела

Не сме биле во можност да научиме како треба, а од друга страна учиме како не треба. Единствено место каде може да се научи нешто за финансиите се рекламите на банките или продавниците кои заедно со своите...

Оглас за платена практична настава во ПроКредит Банка во Експозитури  Скопје

Оглас за платена практична настава во ПроКредит Банка во Експозитури - Скопје

Банкарство | пред една недела

Потребни услови за аплицирање: • студенти или апсолвенти • познавање на работа со компјутер (Microsoft Office) • комуникативна личност со силни интерперсонални вештини, тимски играч, флексибилен Практичната...

Силк Роуд Банка АД Скопје го продолжи промотивниот период за потрошувачки кредити до 31 12 2017 година

Силк Роуд Банка АД Скопје го продолжи промотивниот период за потрошувачки кредити до 31.12.2017 година

Банкарство | пред една недела

Силк Роуд Банка АД Скопје го продолжи промотивниот период за потрошувачки кредити до 31.12.2017 година. „Еден за Сѐ" - потрошувачки кредити Подмирете ги сите ваши кредитни обврски во други домашни банки...

НЛБ Групација со повисок профит за 70 во однос на првата половина од 2016 година

НЛБ Групација со повисок профит за 70% во однос на првата половина од 2016 година

Банкарство | пред една недела

НЛБ Групацијата во првите шест месеци од оваа година направи профит од 117,9 милиони евра, што е за 48,4 милиони евра или 70% повеќе отколку во истиот период минатата година - објави Денар . “ Солидна...

Повеќе

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2017 · Приватност