Какви навики имаат богатите луѓе

Какви навики имаат богатите луѓе

пред 7 часа - Бизнис инфо

Фото: Pexels За да создадете богатство потребни се паметни, професионални и финансиски одлуки. Но, според финансискиот планер Том Корлеј, кој интервјуирал стотици богаташи, со стекнувањето на богатство...

Донација на Бимилк за социјално загрозени деца

Донација на Бимилк за социјално загрозени деца

пред 7 часа - Бизнис инфо

Млекара АД Битола почна голема хуманитарна акција во која донира 12.000 пакувања Битолски густ јогурт во повеќе институции и организации низ Македонија, стои во соопштението. Со акцијата се опфатени установи...

Тутунски комбинат од Прилеп прокнижи загуба од 65 8 милиони денари

Тутунски комбинат од Прилеп прокнижи загуба од 65,8 милиони денари

пред 8 часа - Бизнис инфо

Тутунски комбинат од Прилеп ланската година ја заврши со загуба од 65.880.000 денари, покажува финансискиот извештај за 2016 година, објавен на Македонска берза. На крајот на 2015 година, компанијата прикажа...

Донирани лаптопи за дечињата од Домот 11 Октомври во Скопје

Донирани лаптопи за дечињата од Домот 11 Октомври во Скопје

пред 8 часа - Бизнис инфо

Директорот на ИТД Дистрибуција, Ајри Шеј, беше во посета на Домот за деца без родители 11 Октомври, каде што на дечињата им подари Dell лаптопи и донираше финансиски средства со кои се бојадиса централната...

Облак од којшто врне текила

Облак од којшто врне текила

пред 9 часа - Бизнис инфо

Фото: YouTube Врнежите би можеле да станат поинтересни бидејќи Мексиканците измислија облак од кој врне текила. Овој кумулус (вид на облак) е производ на мексиканскиот туристички одбор, којшто во соработка...

Дел од добивката на Бетон ќе се реинвестира остатокот за награди на менаџерскиот тим

Дел од добивката на Бетон ќе се реинвестира, остатокот за награди на менаџерскиот тим

пред 10 часа - Бизнис инфо

Одборот на директори на градежната компанија Бетон донесе предлог одлука за распределување на нераспределената добивка од работењето на компанијата во 2016 година. “Добивката остварена од работењето на...

На 31 ви март истекува рокот за доставување податоци од фирмите што тргуваат со земјоделски производи

На 31-ви март истекува рокот за доставување податоци од фирмите што тргуваат со земјоделски производи

пред 10 часа - Бизнис инфо

Фото: Skeeze / Pixabay До 31 март правните лица регистрирани за трговија и преработка на земјоделски производи треба да ги достават податоците за планираниот откуп оваа година и за купеното лани, јавува...

Forearm forklift  ремени за пренесување на тешки предмети

Forearm forklift  – ремени за пренесување на тешки предмети

пред 11 часа - Бизнис инфо

Forearm forklift се ремени коишто го олеснуваат подигнувањето и транспортот на тешки и гломазни предмети. Патентираните ремени се поставуваат на рацете на двајца корисници кои ќе го носат предметот. Имаат...

Одбележување на Глобалната недела на парите во Македонска берза

Одбележување на Глобалната недела на парите во Македонска берза

пред 11 часа - Бизнис инфо

Во рамки на одбележувањето на почетокот на Глобалната недела на парите (27 март ‒ 2 април), за учениците од средното економско училиште Васил Антевски Дрен од Скопје на 27-ми овој месец беше организирана...

Македонска компанија произведува возила за светските метрополи

Македонска компанија произведува возила за светските метрополи

пред 11 часа - Бизнис инфо

Велешката компанија Брако, којашто е дел од групацијата Фероинвест, воспостави нови производни линии и започна со производство на камиони за чистење на градски улици. Како резултат на долгогодишниот развој...

Girls Auto Clinic  женска механичарска работилница и салон за разубавување во исто време

Girls Auto Clinic – женска механичарска работилница и салон за разубавување во исто време

пред 12 часа - Бизнис инфо

Фото: Girls Auto Clinic Girls Auto Clinic (GAC) е механичарска работилница во сопственост на Американката Патриш Бенкс. Оваа работилница е карактеристична по тоа што е наменета за жени возачи и за нивните...

Повисоки продажните цени на индустриските производи на домашен пазар во февруари

Повисоки продажните цени на индустриските производи на домашен пазар во февруари

пред 12 часа - Бизнис инфо

Фото: Pexels Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашен пазар, во февруари оваа година, се повисоки за 1,4% на месечно ниво и 0,7% на годишно ниво, покажуваат податоците на...

Утре завршува повикот за аплицирање на ЛИДЕР Проектот на Македонија2025

Утре завршува повикот за аплицирање на ЛИДЕР Проектот на Македонија2025

пред 13 часа - Бизнис инфо

Повикот за аплицирање на десеттото по ред издание на ЛИДЕР Проектот во Македонија, на невладината организација Македонија2025 , завршува утре. Проектот ќе се одржи во мај во Скопје, а 40 учесници ќе добијат...

Подгорица ќе добие електрана што ќе произведува струја од отпад

Подгорица ќе добие електрана што ќе произведува струја од отпад

пред 13 часа - Бизнис инфо

Фото: Facebook Главниот град на Црна Гора оваа година ќе добие електрана којашто ќе произведува електрична енергија од отпад и соларен парк што ќе биде инсталиран на кровните површини на јавното претпријатие...

Како да ги задржите добрите вработени

Како да ги задржите добрите вработени

пред еден ден - Бизнис инфо

Задржувањето на исклучителните вработени е од клучно значење за стабилност и успех на вашиот бизнис. Менаџерите се согласуваат дека задржувањето на најдобрите вработени обезбедува задоволство кај клиентите,...

Старт  ап работилница со Џон Бигс во рамки на Codefest во Охрид

Старт – ап работилница со Џон Бигс во рамки на Codefest во Охрид

пред еден ден - Бизнис инфо

Ексклузивна работилница за старт – ап основачи со Џон Бигс , уредник на TechCrunch во САД. Оваа работилница е наменета само за основачи на стартапи и има за цел преку практични совети и техники да им помогне...

ВИП со нови тарифни модели во мобилната постпејд телефонија

ВИП со нови тарифни модели во мобилната постпејд телефонија

пред еден ден - Бизнис инфо

Телекомуникацискиот оператор  Вип најавува четири нови постпејд тарифни модели прилагодени кон комуникациските потреби на секој член од семејството, стои во соопштението. Новото Vip Family тарифно портфолио...

Titan Note уред за полесно фаќање на белешки

Titan Note, уред за полесно фаќање на белешки

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Indiegogo Ерик Јансон од Шведска дизајнираше уред за полесно фаќање на белешки. Titan Note го снима гласот и го претвора во текст, а сè што треба да направите е да го притиснете копчето за снимање...

Зголемување за 0 2 на земјоделските површини во 2016 година

Зголемување за 0,2% на земјоделските површини во 2016 година

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Pexels Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2016 година, во споредба со 2015 година, земјоделските површини се зголемени за 0,2%. Кај обработливата површина зголемување е забележано...

Македонската иновација Термостоп ќе се извезува во неколку европски земји

Македонската иновација Термостоп ќе се извезува во неколку европски земји

пред еден ден - Бизнис инфо

Компанијата Металотехника од Прилеп создаде иновативен производ под името Термостоп, којшто е термоизолационен производ со висок квалитет. Металотехника го почнува сериското производство и првите договори...

Ад Вербум за прв пат на Саемот на книга

Ад Вербум за прв пат на Саемот на книга

пред еден ден - Бизнис инфо

Ад Вербум веќе 12 години се занимава со професионални преведувачки услуги, организација на конференции и настани. Но, последните години, оваа компанија активно се занимава и со издаваштво, па така во своето...

Инвестирајте во вашиот дом за да ги намалите месечните трошоци

Инвестирајте во вашиот дом за да ги намалите месечните трошоци!

пред еден ден - Бизнис инфо

Дали имате проблеми со влагата? Дали ви е ладно? Имате високи сметки за струја и ви требаат повеќе дрва за да загреете само една соба, а другите соби од Вашиот дом се ладни? Дали знаете дека со подобрување...

Окта донира едукативни сообраќајни полигони како дел од кампањата Јас внимавам

Окта донира едукативни сообраќајни полигони како дел од кампањата Јас внимавам

пред еден ден - Бизнис инфо

Во основното училиште Гоце Делчев во Општина Центар е поставен едукативен сообраќаен полигон, донација од компанијата Окта, како дел од активностите на кампањата Јас внимавам, наменета за подигнување на...

Учи Штеди Заработи  тема на Глобалната недела на парите

Учи! Штеди! Заработи! – тема на Глобалната недела на парите

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Alexas/ Pixabay Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија коешто го сочинуваат Народната банка на Република Македонија, Министерството за финансии, Агенцијата...

Bagel  паметно метро што мери и анализира мерки

Bagel – паметно метро што мери и анализира мерки

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Bagel Labs Bagel е уред за мерење што на корисникот му помага лесно да ги земе потребните мерки, но и да ги организира и анализира добиените податоци. Метрото може да се поврзе со мобилна апликација...

Amazon ја купува најголемата онлајн продавница на Блискиот Исток

Amazon ја купува најголемата онлајн продавница на Блискиот Исток

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Амазон Компанијата за електронска трговија Amazon ја купува најголемата онлајн продавница на Souq.com, којашто привлекува над 45 милиони посети месечно, пишува CNBC . Финансиските детали за овој...

Познати тројцата победници на натпреварот за млади претприемачи од Западен Балкан

Познати тројцата победници на натпреварот за млади претприемачи од Западен Балкан

пред еден ден - Бизнис инфо

Во организација на Британскиот Совет во Македонија и ЊуМенс Бизнис Акцелераторот изминатиов викенд (24 и 25 март 2017) во просториите на акцелераторот се одржа натпревар на 12 стартапи од Западен Балкан,...

Во Србија ќе се прават кожни седишта за луксузни автомобили

Во Србија ќе се прават кожни седишта за луксузни автомобили

пред еден ден - Бизнис инфо

Фото: Pasubio Италијанската компанија Pasubio ќе отвори погон во српскиот град Шабац, каде ќе изработува кожни седишта за луксузните автомобили на Lamborghini, Porsche, Jaguar, Ferrari, BMW и Bentley....

Стартува Академија за претприемништво за млади од Македонија Грција и Романија

Стартува Академија за претприемништво за млади од Македонија, Грција и Романија

пред 2 дена - Бизнис инфо

Стартува проектот Претприемничко учење за млади чија што крајна цел е преку едукацација и зголемување на претпремничките вештини на младите луѓе, на долг рок да го намали одливот на таленти од земјава,...

Фрази што вашиот шеф не сака да ги слушне

Фрази што вашиот шеф не сака да ги слушне

пред 2 дена - Бизнис инфо

Фото: Pexels Сакате да имате отворен, искрен однос со вашиот шеф, но тоа не значи дека можете да им кажете сè што ќе ви падне на памет на работното место. Постојат реченици кои шефовите не сакаат да ги...

Повеќе
КЛИКНИ
kariera.mk