Македонија  не те забораваме од Иван Трпоски

„Македонија - не те забораваме“ од Иван Трпоски

пред 50 минути - Македонска Нација

КОН КНИГАТА: (Во издание на Литературното друштво „Григор Прличев“ (Сиднеј, 2016)) Во предговорот на книгата „Македонија-не те забораваме“ од познатиот журналист, пријател и аналитичар на македонската...

Жаклина Михајлова  добитник на највисоката награда во 2017

Жаклина Михајлова - добитник на највисоката награда во 2017

пред 50 минути - Македонска Нација

Учителката, м-р Жаклина Михајлова, е добитник на највисоката награда за едукатор и промотор на наставата по јазици во НЈВ, Австралија за 2017 година. Асоцијацијата за модерни јазици на НЈВ, ѝ ја додели...

Отворено писмо до сите МАКЕДОНЦИ и другите жители на МАКЕДОНИЈА

Отворено писмо до сите МАКЕДОНЦИ и другите жители на МАКЕДОНИЈА

пред 50 минути - Македонска Нација

м-р Жаклина Михајлова- Претседател на Македонскиот просветно училишен одбор во НЈВ, Австралија Македонија е јаболко, од кое секој без прашање сака да загризе Нашата родина Македонија е јаболко, од кое...

Шпанија  земјата на цивилизациите убавината фудбалот   1

Шпанија – земјата на цивилизациите, убавината, фудбалот... (1)

пред 50 минути - Македонска Нација

ОД ПАТУВАЊАТА ПО СВЕТОТ – ШПАНИЈА За туристичките вљубеници, секое патување во Шпанија, е нов предизвик и желба да се откриваат убавините на атрактивниот Пиринејски Полуостров. Особено кога таму, на самото...

Аргентина  чудесната земја за прошетки убави денови разонода   3

Аргентина – чудесната земја за прошетки, убави денови, разонода... (3)

пред 50 минути - Македонска Нација

ОД ПАТУВАЊАТА ПО СВЕТОТ – АРГЕНТИНА Во Буенос Аирес човек не може да биде незаинтересиран и рамнодушен. Градот привлекува и освојува со карактеристичните градби и стилови, со таа колку разноликост, толку...

Македонско друштво Илинден  Тирана најостро ја осудува изјавата на Месила Дода

Македонско друштво „Илинден“ - Тирана најостро ја осудува изјавата на Месила Дода

пред 47 минути - Македонска Нација

Македонско друштво “Илинден”-Тирана најостро ја осудува антимакедонска изјавата на Месила Дода пратеничката од Партијата за правда, интеграција и единство во Албанскиот парламент, која во посета на Пешкопеја...

Билтен на Организацијата за македонски човечки права во Западна Австралија 24

Билтен на Организацијата за македонски човечки права во Западна Австралија (24)

пред 47 минути - Македонска Нација

НИЗ СТРАНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ПЕЧАТ ВО АВСТРАЛИЈА Списаниео „Македонскиот патриотски билтен“ е прво информативно гласило од ваков вид што се печати во АвстралиЈа, а и воопшто меѓу иселеништвото во кое...

Во чест и слава на големиот македонски просветител и духовник 25

Во чест и слава на големиот македонски просветител и духовник (25)

пред 50 минути - Македонска Нација

НИЗ СТРАНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ ПЕЧАТ ВО АВСТРАЛИЈА Списанието „Св. Климентово слово“ се појави 1990 година како периодична публикација и орган на Македонската православда епархија во Австралија. Првиот...

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН

пред 54 минути - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ВИКТОРИЈА СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН 22 март 2017 година, Мелбурн, Викторија, Австралија - Во организација на Светскиот Македонски Конгрес...

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ

пред 54 минути - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ЊУЈОРК, ЊУ ЏЕРСИ И ПЕНСИЛВАНИЈА СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ 22 март 2017 година Сидер Гроув, Њу Џерси, САД - Движењето за македонски човекови права од Њујорк и Њу Џерси,...

ВМРО ДПМНЕ како и секогаш ќе ги почитуваат Уставот законите и парламентарната пракса

ВМРО-ДПМНЕ како и секогаш, ќе ги почитуваат Уставот, законите и парламентарната пракса

пред 54 минути - Македонска Нација

ВМРО-ДПМНЕ: Лицемерно е СДСМ да повикува на конструктивнос Пратениците на СДСМ немаат апсолутно никакво право да говорат и да обвинуваат за кочење и блокирање на парламентарни процедури во Собранието на...

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР во Тринген Швајцарија ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР во Тринген, Швајцарија ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ

пред 54 минути - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ШВАЈЦАРИЈА СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ 22 март 2017 година, Тринген, Швајцарија - Во организација на македонските православни црковни општини...

ВМРО ДПМНЕ како и секогаш ќе ги почитуваат Уставот законите и парламентарната пракса

ВМРО-ДПМНЕ како и секогаш, ќе ги почитуваат Уставот, законите и парламентарната пракса

пред 16 часа - Македонска Нација

ВМРО-ДПМНЕ: Лицемерно е СДСМ да повикува на конструктивнос Пратениците на СДСМ немаат апсолутно никакво право да говорат и да обвинуваат за кочење и блокирање на парламентарни процедури во Собранието на...

ВМРО е бранител на македонскиот идентитет и никој не може да го уништи

ВМРО е бранител на македонскиот идентитет и никој не може да го уништи

пред 21 часа - Македонска Нација

Свекрва Македонскиот народ во срцето ги носи четирите светли букви ВМРО, организација под чие водство Македонците со децеении се бореа за ослободување и создавање на своја македонска држава. Сите обиди...

Манастирот Св Спас  Св Харалампиј во близина на селото Крушоради Леринско

Манастирот Св. Спас – Св Харалампиј во близина на селото Крушоради (Леринско)

пред 21 часа - Македонска Нација

Тихомир Каранфилов Олишчанскиот манастир "Свети Врач" или "Свети Безсребреници" е манастир во Егејскиот дел на Македонија. Манастирот е лоциран во областа Пополе крај костурското село Олишча. Манастирот...

Македонецот е толерантен човек но има работи кои го вознемируваат

Македонецот е толерантен човек, но има работи кои го вознемируваат

пред 21 часа - Македонска Нација

Македонска нација Македонецот е стопан на својата земја! Некогаш Македонскиот народ се чуствува дека во сопствената држава има помалку права одколку што ги имаат припадниците на етничките заедници. Но...

НЕЗАВИСНА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА СО ЕДЕН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЕДНО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ ОТФРЛАЊЕ И СТОП НА ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА

НЕЗАВИСНА УНИТАРНА МАКЕДОНИЈА СО ЕДЕН МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ЕДНО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ, ОТФРЛАЊЕ И СТОП НА ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА

пред 21 часа - Македонска Нација

Ѓорги Чекутков ЧЕСТВУВАЊЕ ЗА МИХАИЛ ГЕРЏИКОВ ПОД МОТОТО Во организација на МПЗ Тодор Александров беше органзиаринао чествување и панихида за Михаил Герџиков.Чествувањето беше под  мотото за Независна унитарна...

Комесарот Хан се однесува како силеџија

Комесарот Хан се однесува како силеџија

пред 21 часа - Македонска Нација

Александар Џеповски Народот за некој кој го смета за херој и уникатен карактер со одушевување од особата, дава епитет Цар. Па тоа е нашиот Председател Иванов. Да се разбереме, кој е Македонец или нема...

Во членот 90 од Уставот не постои опција втор мандатар

Во членот 90 од Уставот не постои опција втор мандатар

пред 21 часа - Македонска Нација

САМО НОВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СЕ ИЗЛЕЗ ОД ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА ВО СОГЛАСНОСТ СО УСТАВОТ И НИШТО ДРУГО, ОСВЕН НОВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗАЕДНО СО ЛОКАЛНИТЕ! Пишува Тодор ПЕТРОВ Не постои уставна опција за...

Шпанија  земјата на цивилизациите убавината фудбалот   1

Шпанија – земјата на цивилизациите, убавината, фудбалот... (1)

пред еден ден - Македонска Нација

ОД ПАТУВАЊАТА ПО СВЕТОТ – ШПАНИЈА За туристичките вљубеници, секое патување во Шпанија, е нов предизвик и желба да се откриваат убавините на атрактивниот Пиринејски Полуостров. Особено кога таму, на самото...

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР во Тринген Швајцарија ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР во Тринген, Швајцарија ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ

пред еден ден - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ШВАЈЦАРИЈА СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА НА 25 МАРТ 22 март 2017 година, Тринген, Швајцарија - Во организација на македонските православни црковни општини...

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ

СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ

пред еден ден - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ЊУЈОРК, ЊУ ЏЕРСИ И ПЕНСИЛВАНИЈА СЕМАКЕДОНСКИ СОБИР ВО ЊУ ЏЕРСИ НА 26 МАРТ 22 март 2017 година Сидер Гроув, Њу Џерси, САД - Движењето за македонски човекови права од Њујорк и Њу Џерси,...

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН

СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН

пред еден ден - Македонска Нација

МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ВИКТОРИЈА СЕМАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ НА 9 АПРИЛ ПРЕД МАКЕДОНСКИОТ КОНЗУЛАТ ВО МЕЛБУРН 22 март 2017 година, Мелбурн, Викторија, Австралија - Во организација на Светскиот Македонски Конгрес...

МААК ќе маршира рамо до рамо со својот народ во одбрана на татковината

МААК ќе маршира рамо до рамо со својот народ во одбрана на татковината

пред еден ден - Македонска Нација

Свесни за опасноста што се надвива над Република Македонија со обидот на Зоран Заев и Зијадин Села за воспоставување паралелна влада без добиен мандат од Претседателот на државата; Длабоко вознемирени...

ЗА ПОЖАРАНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

ЗА ПОЖАРАНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

пред еден ден - Македонска Нација

Како Пожаранец, неможам да останам рамнодушен а да не изразам негодување на натписот објавен  во еден од скопските весници, во кој наводно познат карикатурист, кој откако ќе направи „дар-мар“ во својата...

Маршалов план  Меркелов план Зошто да не

Маршалов план = Меркелов план? Зошто да не???

пред еден ден - Македонска Нација

Германија и ЕУ во целина последниве години, барем така се чини, конечно сватија дека таму некаде - на југоисточниот дел од единствениот ни наш континент, постои регион што погрдно го нарекуваат Западен...

МАКЕДОНЦИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

МАКЕДОНЦИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА!

пред еден ден - Македонска Нација

МАКЕДОНЦИТЕ ВО ГЕРМАНИЈА ЗА УНИТАРНА И ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА! МАКЕДОНСКА ЗАЕДНИЦА ВО ЈУЖНА ГЕРМАНИЈА 20 март 2017 година, Штутгарт, СР Германија - Македонците во Јужна Германија вчера во Штутгарт одржаа...

Шпанија  земјата на цивилизациите убавината фудбалот   1

Шпанија – земјата на цивилизациите, убавината, фудбалот... (1)

пред еден ден - Македонска Нација

ОД ПАТУВАЊАТА ПО СВЕТОТ – ШПАНИЈА За туристичките вљубеници, секое патување во Шпанија, е нов предизвик и желба да се откриваат убавините на атрактивниот Пиринејски Полуостров. Особено кога таму, на самото...

Маршалов план  Меркелов план Зошто да не

Маршалов план = Меркелов план? Зошто да не???

пред еден ден - Македонска Нација

Германија и ЕУ во целина последниве години, барем така се чини, конечно сватија дека таму некаде - на југоисточниот дел од единствениот ни наш континент, постои регион што погрдно го нарекуваат Западен...

ЗА ПОЖАРАНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

ЗА ПОЖАРАНСКИТЕ ПРОСВЕТИТЕЛИ

пред еден ден - Македонска Нација

Како Пожаранец, неможам да останам рамнодушен а да не изразам негодување на натписот објавен  во еден од скопските весници, во кој наводно познат карикатурист, кој откако ќе направи „дар-мар“ во својата...

Повеќе
КЛИКНИ
kariera.mk