1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Собор на Свети Јован Крстител

Собор на Свети Јован Крстител

пред 2 дена - Популарно

Православните христијани денеска го празнуваат Соборот на св. Јован Крстител. Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат...

Христијаните го празнуваат Свети Јован Крстител

Христијаните го празнуваат Свети Јован Крстител

пред 2 дена - Денешен

Православните христијани денеска го празнуваат Соборот на св. Јован Крстител. Именден прославуваат Јовановци. Овој ден се вика уште и Женски Водици поради што главен збор во изведувањето на обичаите имаат...

Водици во Битуше  празникот тука се слави со векови

Водици во Битуше - празникот тука се слави со векови

пред 3 дена - Канал 5

Распослано е во атарот на националниот парк Маврово. , под зелениот Дешат. Над него е надивснат горостасниот  Крчин. Ако сте добронамерник  кој сака да стигне до Битуше а тргнува од накај Скопје мора да...

Крстот ќе донесе среќа и бериќет  денеска е Богојавление Водици

Крстот ќе донесе среќа и бериќет - денеска е Богојавление -Водици

пред 3 дена - Прес 24

Богојавление - Водици Ден кога водите стануваат лековити Именден празнуваат: Богдан, (значи даден од Бога) Богдана, Божана, Бојан, Бонка, Богомил (значи мил на Бога), Јордан, Данчо, Јорданка, Данка, Даница,...

Отец Јосиф Верата и религијата не се фолклорно наследство

Отец Јосиф: Верата и религијата не се фолклорно наследство

пред 4 дена - Македонска Нација

Тетовскко гостиварскиот митрополит Јосиф, во интервју за Прес24, оценува дека отпорот што се јавува кај граѓаните кога станува збор за апелите на црквата за црковно, наместо паганско празнување на некои...

Отец Јосиф Верата и религијата не се фолклорно наследство

Отец Јосиф: Верата и религијата не се фолклорно наследство

пред 4 дена - Македонска Нација

Тетовскко гостиварскиот митрополит Јосиф, во интервју за Прес24, оценува дека отпорот што се јавува кај граѓаните кога станува збор за апелите на црквата за црковно, наместо паганско празнување на некои...

Гола поезија

Гола поезија

пред 4 дена - Утрински

Кон книгата „Семе“ на Васил Дрвошанов, издание „Бата прес“, 2016 Елена Пренџова Книгата „Семе“ од поетот и лингвист Васил Дрвошанов претставува збирка поетски минијатури, кои привлекуваат со својата, на...

СПОДЕЛИ МУЗИКА Бени Голдман  Македонска приспивна  дали ќе ја познаете песната

СПОДЕЛИ МУЗИКА: Бени Голдман, „Македонска приспивна“ – дали ќе ја познаете песната?

пред 6 дена - Таратур

Macedonia Lullaby е џез препработка на една македонска народна песна во изведба на Бени Голдман. Дали ќе ја познаете? Слушајте и споделувајте, гаѓање на песната во коментари.

Половина милион евра за македонска музика

Половина милион евра за македонска музика

пред 6 дена - Дневник

Македонската радио-телевизија (МРТ) го објави новиот конкурс за композиции што ќе бидат субвенционирани од државата. Kако и во претходните три години, предвидено е да се продуцираат 200 нумери, од кои...

Отец Јосиф Верата и религијата не се фолклорно наследство

Отец Јосиф: Верата и религијата не се фолклорно наследство

пред една недела - Религија

Тетовско гостиварскиот митрополит Јосиф, во интервју за Прес24, оценува дека отпорот што се јавува кај граѓаните кога станува збор за апелите на црквата за црковно, наместо паганско празнување на некои...

Oбpезание Христово Нова Година Cвети Василиј Велики  три празници во еден ден

Oбpезание Христово, Нова Година, Cвети Василиј Велики - три празници во еден ден

пред една недела - Cooltura

На 1 јануари според стариот (односно 14 јануари според новиот) календар христијанските верници празнуваат три празници: Обрезание Господово, Свети Василиј Велики и Православна Нова Година... Според еврејските...

Oбрезание Христово Нова Година Свети Василиј Велики  три празници во еден ден

Oбрезание Христово, Нова Година, Свети Василиј Велики - три празници во еден ден

пред една недела - Cooltura

На 1 јануари според стариот (односно 14 јануари според новиот) календар христијанските верници празнуваат три празници: Обрезание Господово, Свети Василиј Велики и Православна Нова Година... Според еврејските...

Отец Јосиф Верата и религијата не се фолклорно наследство

Отец Јосиф: Верата и религијата не се фолклорно наследство

пред една недела - Прес 24

Тетовскко гостиварскиот митрополит Јосиф, во интервју за Прес24, оценува дека отпорот што се јавува кај граѓаните кога станува збор за апелите на црквата за црковно, наместо паганско празнување на некои...

Денеска е Свети Василиј Велики  еве што треба да правите

Денеска е Свети Василиј Велики - еве што треба да правите

пред една недела - Прес 24

Три празници во еден ден (Именден празнуваат: Васил, Василка, Васка, Весела, Веселинка, Веска, Нове, Новка...) На 1 јануари според стариот (односно 14 јануари според новиот) календар христијанските верници...

Денес се празнуваат три празници

Денес се празнуваат три празници

пред една недела - Вистина

(Именден празнуваат: Васил, Василка, Васка, Весела, Веселинка, Веска, Нове, Новка…) На 1 јануари според стариот (односно 14 јануари според новиот) календар христијанските верници празнуваат три празници:...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
КЛИКНИ
kariera.mk