Печени или варени костени

Печени или варени костени?

на 10.2012 - MiGusto

Скоро и да не постои некој што може да му одолее на мирисот на печени костени кој се шири по улиците, а тоа е обичај кој започнал дури во 16-тиот век, и се задржал низ вековите дури до денес.

Зошто да јадете костени

Зошто да јадете костени?

на 10.2012 - iLike

Несомнено е дека ретко кој може да одолее на мирисот на печени костени. Овие есенски плодови се богати со витамин Ц, а содржат малку масти, па поради тоа се препорачува нивно секојдневно консумирање.

Зошто е добро да јадете костени

Зошто е добро да јадете костени?

на 10.2012 - Хит Портал

Препознатливиот есенски мирис на костените веќе почна да се шири по градските улици. Но, овој плод на есента крие многу тајни корисни за нашето здравје.

5 причини зошто да јадете костени

5 причини зошто да јадете костени

на 10.2012 - Интересно

Есенскиот плод чиј мирис веќе некое време се шири по улиците, во себе крие неколку тајни. Ви претставуваме неколку причини зошто овој вреден плод би требало да го внесете во вашето секојдневно мени.

Есенски плодови значајни за вашето здравје

Есенски плодови значајни за вашето здравје

на 10.2012 - Хајд Парк

Покрај бојата на природата која не освојува секоја есен, не смееме да го заборавиме и шаренилото со кое воодушевуваат есенските плодови.

Времеплов
x