Вицепремиерот Анѓушев ги претставуваше мерките од Планот за економски раст пред белгиски бизнисмени во Антверпен

Вицепремиерот Анѓушев ги претставуваше мерките од Планот за економски раст пред белгиски бизнисмени во Антверпен

Вечер Прес | пред 4 дена

е уверувам дека странските инвеститори се добредојдени во Република Македонија порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешната тркалезна маса во Антверпен, Белгија организирана од Стопанската...

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Макфакс | пред 4 дена

Вицепремиерот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, е во дводневна службена посета на Кралството Белгија, а на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна маса во организација...

Мерките од планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени  Анѓушев Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

Мерките од планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени – Анѓушев: Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

A1on | пред 4 дена

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев е во дводневна службена посета на Кралството Белгија, а на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна...

Анѓушев пред белгиските бизнисмени  Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

Анѓушев пред белгиските бизнисмени : Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

Канал 5 | пред 4 дена

Според соопштението од кабинетот на Анѓушев , на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна маса во организација на стопанската комора ВОКА (Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland),...

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Денар | пред 4 дена

Вицепремиерот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, е во дводневна службена посета на Кралството Белгија, а на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна маса во организација...

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Анѓушев ги претстави можностите за инвестирање пред белгиските бизнисмени

Вечер | пред 4 дена

Вицепремиерот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, е во дводневна службена посета на Кралството Белгија, а на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна маса во организација...

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Независен | пред 4 дена

Ве уверувам дека странските инвеститори се добредојдени во Република Македонија порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешната тркалезна маса во Антверпен, Белгија организирана од...

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Прес 24 | пред 4 дена

Ве уверувам дека странските инвеститори се добредојдени во Република Македонија порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешната тркалезна маса во Антверпен, Белгија организирана од...

Мерките за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Мерките за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

+Инфо | пред 4 дена

Ве уверувам дека странските инвеститори се добредојдени во Македонија порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешната тркалезна маса во Антверпен, Белгија организирана од Стопанската...

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Мерките од Планот за економски раст претставени пред белгиските бизнисмени во Антверпен

Сител | пред 4 дена

Ве уверувам дека странските инвеститори се добредојдени во Република Македонија порача вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев на денешната тркалезна маса во Антверпен, Белгија организирана од...

Eкономија државна помош за фирмите дури на лето

Eкономија, државна помош за фирмите дури на лето

Пост | пред 4 дена

12 март 2018 / 15:23 Парите од програмата за економски раст на Владата ќе стигнат до бизнисментите дури на почетокот на летото. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вели дека малите и компаниите...

АНЃУШЕВ Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

АНЃУШЕВ: Значителна поддршка за нови странски и домашни инвестиции

Пост | пред 4 дена

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев е во дводневна службена посета на Кралството Белгија, а на првиот ден од посетата, во Антверпен учествуваше на тркалезна...

Законот за финансиска поддршка на инвестициите на владина седница

Законот за финансиска поддршка на инвестициите на владина седница

МТВ 1 | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Врз основа на правилник, малите и средните претпријатија парите...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

A1on | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Канал 5 | пред 4 дена

Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа на правилник преку Фондот за иновации и технолошки развој, но Фондот нема сам да одлучува кому да исплати, туку заедно со претставници од...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

24 вести | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Слободен печат | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

+Инфо | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Огласот сега помошта во текот на летото

Огласот сега, помошта во текот на летото

Независен | пред 4 дена

Парите од програмата за економски раст на Владата ќе стигнат до бизнисмените дури на почетокот на летото. Според првичните проценки, државна помош ќе можат да добијат околу осум илјади домашни и странски...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Независен | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Вечер Прес | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Прес 24 | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Владата ќе расправа за Законот за финансиска поддршка на инвестициите

Сител | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Законот за финансиска поддршка на инвестициите на владина седница

Законот за финансиска поддршка на инвестициите на владина седница

Република | пред 4 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите денеска треба да помине на седница на Влада, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Малите и средните претпријатија парите ќе ги добиваат врз основа...

Само 11 4  од компании во Македонија можат да добијат поддршка од Планот за економски раст

Само 11,4 % од компании во Македонија можат да добијат поддршка од Планот за економски раст

еМАГАЗИН | пред 4 дена

Законот за поддршка на инвестициите со кој ќе се реализираат дел од мерките на Планот за економски раст денеска конечно е на седница на Владата. Компаниите веќе неколку месеци ја чекаат владинната поддршка...

Анѓушев Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Анѓушев: Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

МКД | пред 5 дена

Компаниите кои покажале резултати во 2017 година наскоро ќе може да аплицираат за државна помош согласно Програмата за еконоски раст и во текот на летово да ги добијат средствата, најави денеска вицепремиерот...

Економијата на работ на рецесија  потребни сериозни стимулации

Економијата на работ на рецесија - потребни сериозни стимулации

Алфа | пред 5 дена

Без воведување на мерките за помош на фирмите и изградба на автопатите не може да се очекува да се оствари очекуваниот раст на економијата од 3.2% годинава. Без воведување на мерките за помош на фирмите...

Анѓушев За државна помош нема да се одлучува во владините кабинети

Анѓушев: За државна помош нема да се одлучува во владините кабинети

24 вести | пред 5 дена

Владата ќе им дава државна помош на компаниите и доколку пратениците не го усвојат законот за финансиска поддршка во Собранието. Вицепремиерот Анѓушев вели дека ако законот не помине, Владата ќе   им дава...

И ако не биде донесен законот ќе има поддршка за компаниите

И ако не биде донесен законот, ќе има поддршка за компаниите

Сител | пред 5 дена

Embedded video for И ако не биде донесен законот, ќе има поддршка за компаниите И да не се  изгласа законот за финансиска подршка, вицепремиерот Анѓушев уверува дека има начин  средтсвата  од планот за...

Државни пари за фирмите на лето со или без закон

Државни пари за фирмите на лето, со или без закон

Телма | пред 5 дена

Државни пари за фирмите на лето, со или без закон Дури и законот за поддршка на инвестициите да заглави и да не биде изгласан навреме, компаниите сигурно ќе ги добијат субвенциите што им следуваат, иако...

Анѓушев Сите компании кои ги исполнуваат условите ќе добијат финансиска поддршка

Анѓушев: Сите компании кои ги исполнуваат условите ќе добијат финансиска поддршка

A1on | пред 5 дена

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања д-р Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски остварија средба со претставници на компании-членки...

Анѓушев Со или без закон компаниите ќе добијат државна помош

Анѓушев: Со или без закон, компаниите ќе добијат државна помош

МТВ 1 | пред 5 дена

Со или без закон, државната помош ќе им биде исплатена на компаниите- тврди вицепремиерот за економски прашања. Анѓушев вели- огласот за малите и средни фирми ќе биде објавен овој месец, за субвенционирање...

ССК ги пофали мерките на Владата по завршната сметка компании да аплицираат со проекти

ССК ги пофали мерките на Владата, по завршната сметка компании да аплицираат со проекти

ТВ 21 | пред 5 дена

Мерките од законот за финансиска подршка на компаниите од приватниот сектро денеска  вицепремиерот Анѓушев ги претстави пред бизнисмените членки на Сојузот на стопанските комори. Компаниите кои покажале...

Анѓушев И со закон и без закон компаните ќе ја добијат финансиската помош

Анѓушев: И со закон и без закон компаните ќе ја добијат финансиската помош

Вечер Прес | пред 5 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите да биде изгласан во Собранието за компаниите да бидат правно осигурани, меѓутоа и доколку не се изгласа законот тие пари ќе им бидат дадени на компаниите...

Стопанството бара побрзо донесување на законот за поддршка на инвестициите

Стопанството бара побрзо донесување на законот за поддршка на инвестициите...

Нова Македонија | пред 5 дена

Стопанството бара побрзо донесување на законот за поддршка на инвестициите Законот за финансиска поддршка на инвестициите да се донесе побрзо и со поддршка на сите пратеници, апелираат и Владата и компаниите....

Анѓушев Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Анѓушев: Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

+Инфо | пред 5 дена

Законот за финансиска поддршка на инвестициите утре ќе помине на седница на Владата, а потоа ќе биде ставен во собраниска процедура. Компаниите кои покажале резултати во 2017 година наскоро ќе може да...

Eкономија државна помош за фирмите дури на лето

Eкономија, државна помош за фирмите дури на лето

Алсат-М | пред 5 дена

Парите од програмата за економски раст на Владата ќе стигнат до бизнисментите дури на почетокот на летото. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев вели дека малите и компаниите кои почнуваат со...

Анѓушев Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Анѓушев: Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Слободен печат | пред 5 дена

Компаниите кои покажале резултати во 2017 година наскоро ќе може да аплицираат за државна помош согласно Програмата за еконоски раст и во текот на летово да ги добијат средствата, најави денеска вицепремиерот...

Анѓушев Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Анѓушев: Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Независен | пред 5 дена

Компаниите кои покажале резултати во 2017 година наскоро ќе може да аплицираат за државна помош согласно Програмата за еконоски раст и во текот на летово да ги добијат средствата, најави денеска вицепремиерот...

Анѓушев Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Анѓушев: Програмата за економски раст ќе се имплементира со или без закон

Сител | пред 5 дена

Компаниите кои покажале резултати во 2017 година наскоро ќе може да аплицираат за државна помош согласно Програмата за економски раст и во текот на летово да ги добијат средствата, најави денеска вицепремиерот...

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

МТВ 1 | пред 5 дена

Владин економски тим денеска ќе има состанок со претставници на компании- членки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)  за предизвиците во економијата за малите и средни претпријатија. На...

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

+Инфо | пред 5 дена

Владин економски тим денеска ќе има состанок со претставници на компании – членки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) за предизвиците во економијата за малите и средни претпријатија. На...

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Вечер Прес | пред 5 дена

Владин економски тим денеска ќе има состанок со претставници на компании – членки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)  за предизвиците во економијата за малите и средни претпријатија. На...

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Владин економски тим на средба со бизнисмени од ССК

Сител | пред 5 дена

Владин економски тим денеска ќе има состанок со претставници на компании - членки на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК)  за предизвиците во економијата за малите и средни претпријатија. На...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност