Владата ќе земе интервентен кредит од 120 милиони евра за да ги помогне општините

Владата ќе земе интервентен кредит од 120 милиони евра за да ги помогне општините

Банкометар | пред 4 дена

Кредит од 120 милиони евра ќе земе Владата и овие пари ќе им ги даде на општините, за тие да ги исплатат своите заостанати долгови, потврди денес премиерот Зоран Заев. Владата веќе донела таква одлука...

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра за да се раздолжат општините

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра за да се раздолжат општините

Телма | пред 4 дена

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра за да се раздолжат општините Кредит од 120 милиони евра ќе земе Владата и овие пари ќе им ги даде на општините, за тие да ги исплатат своите заостанати долгови,...

Владата ќе се задолжува за да ја покрие финансиската дупка во општините

Владата ќе се задолжува за да ја покрие финансиската „дупка“ во општините

24 вести | пред 4 дена

Со нови кредити ќе се враќаат старите долгови на општините. Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра -  пари со кои ќе треба да се „покријат” општинските долгови кон добавувачите. Ова денеска го потврди...

Државата ќе се задолжи 120 милиони евра за да ги плати долговите на општините

Државата ќе се задолжи 120 милиони евра за да ги плати долговите на општините

Сител | пред 4 дена

Embedded video for Државата ќе се задолжи 120 милиони евра за да ги плати долговите на општините Владата ќе се задолжува за да ги раздолжи општините. Премиерот Заев потврди дека државата ќе подигне кредит...

ЗЕЛС доби право на управување со градежното неизградено земјиште  Заев Децентрализацијата продолжува  општините стануваат помоќни

ЗЕЛС доби право на управување со градежното неизградено земјиште – Заев: Децентрализацијата продолжува – општините стануваат помоќни!

Вечер Прес | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) го доби на трајно користење информацискиот систем поставен на интернет страницата њњњ.градезно-земисте.мк со што отсега па натаму ќе може да управуваат...

Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра за да ги раздолжи општините

Владата ќе се задолжи за 120 милиони евра, за да ги раздолжи општините

еМАГАЗИН | пред 4 дена

Владата ќе земе кредит од 120 милиони евра, за да ги раздолжи општините. Премиерот Зоран Заев денеска информираше дека веќе се чекаат понудите од повеќе финансиски институции и домашни банки за да се избере...

Заев Продолжуваме со децентрализацијата со софтверот за градежно земјиште општините ќе бидат помоќни

Заев: Продолжуваме со децентрализацијата, со софтверот за градежно земјиште општините ќе бидат помоќни

A1on | пред 4 дена

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на...

Заев на предавањето на системот е Градежно земјиште на ЗЕЛС Обезбедуваме достапни сервиси за граѓаните ги јакнеме капацитетите на општините и продолжуваме со децентрализацијата

Заев на предавањето на системот е-Градежно земјиште на ЗЕЛС: Обезбедуваме достапни сервиси за граѓаните, ги јакнеме капацитетите на општините и продолжуваме со децентрализацијата

Бриф | пред 4 дена

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев денеска присуствуваше на примопредавањето на софтверскиот систем е-Градежно земјиште, кое Министерството за транспорт и врски му го предаде на...

Со 120 милиони евра владата ќе ги враќа долговите на општините

Со 120 милиони евра владата ќе ги враќа долговите на општините

Алсат-М | пред 4 дена

Старите долгови на општините од околу 120 милиони евра ќе се раздолжат со нов кредит што Владата ќе го земе во име на локалните самоуправи. Владата веќе почнала преговори со меѓународните и домашните кредитори....

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Локално | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

Општините ќе управуваат со градежното неизградено земјиште

Општините ќе управуваат со градежното неизградено земјиште

Скопје Инфо | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Прес 24 | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

ВЛАДАТА ЌЕ ЗЕМЕ КРЕДИТ ОД 120 МИЛИОНИ ЕВРА ДА СЕ ПОКРИЈАТ ДОЛГОВИТЕ НА ОПШТИНИТЕ

ВЛАДАТА ЌЕ ЗЕМЕ КРЕДИТ ОД 120 МИЛИОНИ ЕВРА ДА СЕ ПОКРИЈАТ ДОЛГОВИТЕ НА ОПШТИНИТЕ

Сакам Да Кажам | пред 4 дена

Владата ќе земе кредит да се исплатат долговите на општините. Ова денеска го најави премиерот Зоран Заев кој рече дека одлуката е веќе донесена државата да подигне кредит и да го пренесе на општините да...

Општините ќе управуваат со градежното неизградено земјиште

Општините ќе управуваат со градежното неизградено земјиште

+Инфо | пред 4 дена

Овој систем досега го користат 46 општини кои ги имаат исполнето сите услови утврдени со закон и се стекнале со право да управуваат со неизграденото градежно земјиште, сопственост на Република Македонија....

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Слободен печат | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

Владата ќе се задолжува во име на локалните самоуправи

Владата ќе се задолжува во име на локалните самоуправи

МТВ 1 | пред 4 дена

Општините ќе добијат 120 милиони евра преку целосно спроведување на Законот за рамномерен регионален развој. Владата ќе се задолжува во име на локалните самоуправи. Се чекаат понуди од меѓународни институции,...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Локално | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

Договор за пренесување на право на трајно користење

Договор за пренесување на право на трајно користење

24 вести | пред 4 дена

Министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и претседателот на ЗЕЛС Петре Шилегов потпишаа договор за   за пренесување на правото на трајно користење, управување и одржување на информацискиот систем....

Заев најави  Долговите на општините ќе се вадат со кредит од 100 милиони евра

Заев најави - Долговите на општините ќе се вадат со кредит од 100 милиони евра

Фактор | пред 4 дена

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека Владата сака во целост да го спроведе Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

A1on | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој...

Нова Македонија | пред 4 дена

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Канал 5 | пред 4 дена

- Тоа значи дека во иднина, штом ќе бидат подготвени капацитетите на општините, а се надевам до крајот на 2018 година дека ќе бидат подготвени, ќе се пренесат капиталните инвестиции за изградба на основни...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Вечер Прес | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Прес 24 | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

Со кредити од 100 милиони евра ќе се вадат општините од долгови

Со кредити од 100 милиони евра ќе се вадат општините од долгови

+Инфо | пред 4 дена

Долгот на општините е преку 95 отсто кон домашните компании кои работеле за сметка и во име на општините. Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Слободен печат | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Сител | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Општините добија право на управување со градежното неизградено земјиште

Република | пред 4 дена

Заедницата на единиците на локалната самоуправа на Република Македонија (ЗЕЛС) денеска потпиша договор со Министерството за транспорт и врски со кој доби право на трајно користење, управување, одржување...

Заев Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Заев: Дополнителни сто милиони евра за рамномерен регионален развој

Сител | пред 4 дена

Сакаме целосно да го спроведеме Законот за рамномерен регионален развој, кој значи сто милиони евра дополнителни пари на општините од она што досега државата го спроведувала и од она што треба дополнително...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност