ЕУ донираше мерна станица за загаденоста на воздухот во скопски Бутел

ЕУ донираше мерна станица за загаденоста на воздухот во скопски Бутел

Алфа | пред 4 дена

Мобилна станица за мерење на квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел веќе е пуштена во употреба. Стационирана е во дворот на О.У „Живко Брајковски“, а преку неа граѓаните во секој час...

Општина Бутел  нова мобилна станица за следење на квалитетот на воздухот

Општина Бутел, нова мобилна станица за следење на квалитетот на воздухот

Алсат-М | пред 4 дена

Денеска во скопската општина Бутел беше пуштена во употреба нова мобилна станица за следење на квалитетот на воздухот. Таа е дел од националната мрежа. Нејзината изградба е обезбедена со финансиска помош...

И Бутелчани ќе знаат каков воздух дишат   добија мобилна мерна станица

И Бутелчани ќе знаат каков воздух дишат – добија мобилна мерна станица

Вечер Прес | пред 4 дена

Оваа мобилна мерна станица, освен што ќе регистрира кога квалитетот на амбиенталниот воздух е под вредностите, исто така ќе овозможи да се оформи база на историски податоци во функција на здравјето на...

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел...

Нова Македонија | пред 4 дена

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“....

Забраната за достава на стока завршува на крај на март

Забраната за достава на стока завршува на крај на март

ТВ 21 | пред 4 дена

До крајот на месец март ќе трае забраната за дистрибуција на стока по маркетите, но тоа не значи дека нема да биде продолжена доколку има потреба. Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов вели дека...

Мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот доби Општина Бутел

Мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот доби Општина Бутел

Денар | пред 4 дена

Во општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ. Општина...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Кајгана | пред 4 дена

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ. Општина...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Макфакс | пред 4 дена

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ. Општина...

СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

СО ПОДАРОК ОД ЕУ ПОСТАВЕНА МОБИЛНА СТАНИЦА ЗА АЕРОЗАГАДУВАЊЕ ВО БУТЕЛ

Сакам Да Кажам | пред 4 дена

Во скопската општина Бутел денес е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот. Од Министерството...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Вечер | пред 4 дена

Во Општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ. Општина...

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

A1on | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина...

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Канал 5 | пред 4 дена

На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки, евроамбасадорот Самуел Жбогар, градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и градоначалникот на оптшина Бутел...

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Општина Бутел ја доби првата мобилна станица за мерење на квалитетот на воздухот

Скопје24 | пред 4 дена

Во општина Бутел е пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за мерење на квалитетот на воздухот, која е дел од националната мрежа за автоматски мониторинг на квалитетот на воздухот во РМ. Општина...

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Во општина Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот

Слободен печат | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел денеска е пуштена во употреба во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!“. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина...

Пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитет на воздухот во општина Бутел

Пуштена во употреба новата мобилна мерна станица за квалитет на воздухот во општина Бутел

Опсервер | пред 4 дена

Денес во општина Бутел, министерот за животна средина и просторно планирање, Садула Дураки, амбасадорот на Европската Унија, Самуел Жбогар, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и градоначалникот...

Загадениот воздух ќе се мери и во Бутел  станицата обезбедена со европски пари

Загадениот воздух ќе се мери и во Бутел, станицата обезбедена со европски пари

Рипост | пред 4 дена

И во Бутел ќе се мери квалитетот на воздухот. Новата мобилна мерна станица во оштината е пуштена во употреба. На промоцијата присуствуваа министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки,...

Мерна станица за воздух во Бутел

Мерна станица за воздух во Бутел

ТВ 21 | пред 4 дена

Денеска, со донација од ЕУ беше поставена мерна станица за воздух во Бутел. Министерот за животна средина, Садула Дураки изјави дека се планира поставување на мерни станици и во други општини, но не прецизираше...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Точка | пред 4 дена

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот...

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Локално | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!”. Мерната станица е дел од националната мрежа за...

Ќе дознае ли Бутел дали дише загаден воздух

Ќе дознае ли Бутел дали дише загаден воздух?

Фактор | пред 4 дена

Општина Бутел денес ќе добие мерната станица за следење на квалитетот на воздухот. Новата мерна станица е дел од континуираната поддршка на Европската Унија во секторот за квалитет на воздухот, која се...

Од денес граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Од денес граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Денар | пред 4 дена

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот...

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

Мерна станица за квалитет на воздух во општина Бутел

A1on | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!”. Мерната станица е дел од националната мрежа за...

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Скопје Инфо | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!". Мерната станица е дел од националната мрежа за...

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Мерна станица за квалитетот на воздухот во Бутел

Прес 24 | пред 4 дена

Нова мобилна мерна станица за квалитет на воздухот на територијата на општина Бутел ќе биде пуштена во употреба денеска во рамки на проектот „ЕУ за ТЕБЕ!". Мерната станица е дел од националната мрежа за...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Макфакс | пред 4 дена

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот...

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Граѓаните на Бутел ќе може да го следат квалитетот на воздухот што го дишат

Вечер | пред 4 дена

Амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија, заедно со министерот за животна средина и физичко планирање, Садула Дураку, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, и градоначалникот...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност