ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

24 вести | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

Македонецот Јада последен на квалификациите на олимпијада

Македонецот Јада последен на квалификациите на олимпијада

Фокус | пред 6 дена

Македонскиот претставник на Зимските олимписки игри во Пјонг Чанг, Јужна Кореја, Ставре Јада, го освои последното место во квалификациите за спринтерската трка со класичен стил. Тој ја помина патеката...

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на ЗОИ

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на ЗОИ

+Инфо | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км и заврши...

Македонскиот знаменосец Јада последен во квалификациите

Македонскиот знаменосец Јада последен во квалификациите

Сител | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

Точка | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место и мина на целта со заостанување...

Ставре Јада изненади Не заврши на последното 80 то место поради дисквалификација

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80-то место поради дисквалификација

Точка | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место и мина на целта со заостанување...

Ставре Јада изненади Не заврши на последното 80 тото место поради дисквалификација

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80-тото место поради дисквалификација

Точка | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место и мина на целта со заостанување...

Лош настап на Ставре Јада во спринт трката

Лош настап на Ставре Јада во спринт трката

Top Sport | пред 6 дена

Ставре Јада прв од тројцата македонски преставници настапи на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Момчето кое на отворањето на Игрите го носеше македонсктоо знаме не се прослави со својт настап на спринт...

Настапи на македонските олимпијци

Настапи на македонските олимпијци

Алсат-М | пред 6 дена

Македонските олимпијци денеска настапија на 23 – те Олимписки игри кои се одржуваа во Јужна Кореја. Прв настапи Ставре Јада во класичен спринт кој заврши на последното место, но откако беше суспендиран...

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

Ставре Јада потфрли при својот прв настап во Пјонгчанг

Дерби | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место и мина на целта со заостанување...

Крос кантри на ЗОИ 2018 Јада последен во спринтот на 1 6 километри

Крос-кантри на ЗОИ 2018: Јада последен во спринтот на 1,6 километри

Нова ТВ | пред 6 дена

Ставре Јада ја почувстува суровата реалност на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Македонскиот знаменосец од дефилето на свеченото отворање го освои последното 80 место во квалификациската спринт трка...

Ставре Јада изненади Не заврши на последното 80 место поради дисквалификација

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80. место поради дисквалификација

Дерби | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место и мина на целта со заостанување...

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Нетпрес | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

САМО СТАВРЕ ЈАДА ЗАОСТАНА ЕДНА МИНУТА НА ОЛИМПИСКИОТ СПРИНТ

САМО СТАВРЕ ЈАДА ЗАОСТАНА ЕДНА МИНУТА НА ОЛИМПИСКИОТ СПРИНТ

Сакам Да Кажам | пред 6 дена

Македонскиот знаменосец Ставре Јада убедливо го освои последното место во квалификациите за спринтерската трка со класичен стил, што беше негов прв настап на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Тој беше...

Само Ставре Јада заостана минута на олимпискиот спринт

Само Ставре Јада заостана минута на олимпискиот спринт

Локално | пред 6 дена

Македонскиот знаменосец Ставре Јада убедливо го освои последното место во квалификациите за спринтерската трка со класичен стил, што беше негов прв настап на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг. Тој беше...

Пјонгчанг 2018 Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

Пјонгчанг 2018: Ставре Јада заврши претпоследен во квалификациите на спринтот

Денар | пред 6 дена

Нашиот претставник на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг, на денешните квалификации заврши на 79-то место од вкупно 80 натпреварувачи. Кинезот Сун Кинкаи заврши на 80-тото место зошто беше дисквалификуван...

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен Јада убедливо последен на спринтот

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот

Скопје Инфо | пред 6 дена

Првиот настап на Македонија на Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг помина неславно. На денешните квалификации во спринт во класичен стил, Ставре Јада беше убедливо последен. Нашиот знаменосец го освои...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

МТВ 1 | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Независен | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

Ставре Јада изненади Не заврши на последното 80 место поради

Ставре Јада изненади: Не заврши на последното 80.место поради…

Дерби | пред 6 дена

Првиот македонски учесник на Зимските Олимписки Игри во ПјонгЧанг 2018, Ставре Јада не се прослави со својот настап. Тој од вкупно 80 натпреварувачи успеа да заврши на 79. место i помина со заостанување...

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен Јада убедливо последен на спринтот

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот

МКД | пред 6 дена

Знаменосецот Ставре Јада имаше слаб настап во спринтот во класичен стил, македонскиот нордиец мина последен низ целта на денешните квалификации Првиот настап на Македонија на Зимските Олимписки игри во...

Ставре Јада заврши последен на спринтот во Пјонгчанг

Ставре Јада заврши последен на спринтот во Пјонгчанг

Off.net.mk | пред 6 дена

Првиот Македонец кој продефилираше на Зимските Олимписки Игри 2018 воопшто не се прослави во нордиско спијање. Македонскиот натпреварувач кој беше и знаменосец на отворањето на Олимписките игри го освои...

Првиот настап на ЗОИ за заборав  Јада заврши последен

Првиот настап на ЗОИ за заборав – Јада заврши последен

Спорт Клуб | пред 6 дена

Денес македонските спортиси на ЗОИ во Пјонгчанг го имаа првиот настап откако Ставре Јада во спринтот долг 1,4 километри и го освои убедливо последното, 80. место. Јада постигна време од 4:23.85 минути...

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Курир | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгјанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

ЗОИ Јада шансата ќе ја бара на 15 километри Македонецот убедливо последен на спринтот

ЗОИ: Јада шансата ќе ја бара на 15 километри, Македонецот убедливо последен на спринтот

Спортски | пред 6 дена

Ставре Јада не помина добро на првиот свој настап во Пјонгчанг. Македонцот заврши на 79 место од 80 натпреварувачи, но еден од натпреварувачите беше дисквалификуван, па така Јада е последен. Понуда што...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Канал 5 | пред 6 дена

Македонецот на целта стигна со време 4:23.85 минути, односно 1:15.31 минута побавно од првопласираниот. Најдобро време во квалификациите оствари Ристомати Хакола – 3:08.54 минути. Пласман во следната фаза...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите во спринт

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите во спринт

Вечер Прес | пред 6 дена

Симболичен беше настапот на македнскиот олимпиец во нордиско скијање Ставре Јада на Зимските олимписки игри во. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши на...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

Слободен печат | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

Ставре Јада убедливо последен на спринтот во Пјонгчанг

Ставре Јада убедливо последен на спринтот во Пјонгчанг!

Спорт 1 | пред 6 дена

Првиот настап на Македонија на Зимските Олимписки игри во Пјонгчанг помина неславно. Ставре Јада го осови 79. место од 80 натпреварувачи, но еден беше дисквалификуван, што значи Македонецот е последен....

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на Игрите во Пјонгчанг

Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот на Игрите во Пјонгчанг

Република | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

ПРВИОТ НАСТАП ЗА МАКЕДОНИЈА НЕСЛАВЕН Јада убедливо последен на спринтот

ПРВИОТ НАСТАП ЗА МАКЕДОНИЈА НЕСЛАВЕН:Јада убедливо последен на спринтот

Infomax | пред 6 дена

Првиот настап за Македонија во Пјонгчанг неславен, Јада убедливо последен на спринтот Знаменосецот Ставре Јада имаше слаб настап во спринтот во класичен стил, македонскиот нордиец мина последен низ целта...

Јада дебитираше со последно место на спринтот во Пјонгчанг

Јада дебитираше со последно место на спринтот во Пјонгчанг

Гол | пред 6 дена

Македонскиот нордиец Ставре Јада денес го имаше своето деби на Зимските Олимписки игри (ЗОИ) во Пјонгчанг. Тој стартуваше на спринтот долг 1,4 километри и го освои разочарувачкото 80. место. Јада оствари...

ЗОИ 2018 Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ЗОИ 2018: Ставре Јада последен во квалификациите на спринтот

ТВ 21 | пред 6 дена

Симболичен беше денешниот настап на Ставре Јада, првиот Македонец кој се појави на Зимската олимпијада во Пјонгчанг. Јада се појави на стартот на квалификациската трка спринт класично на 1,4 км. и заврши...

Јада последен на спринтот на ЗОИ во Пјонгчанг

Јада последен на спринтот на ЗОИ во Пјонгчанг

Sportmedia | пред 6 дена

На стартот се појавија вкупно 80 натпреварувачи, но еден се откажа, па Јада кој беше на 79 позиција е последен во квалификациите Македонскиот олимписки нордиец, Ставре Јада заврши како последнопласиран...

Скијачите од Македонија отпорни на студот во Кореја максимални подготовки за првиот настап на ЗОИ

Скијачите од Македонија отпорни на студот во Кореја, максимални подготовки за првиот настап на ЗОИ

ТВ 21 | пред една недела

Олимписката експедиција на Македонија во Пјонгчанг, Јужна Кореја се подготвува за својот прв настап на Зимските олимписки игри. На минусни теператури од 10 до 20 степени под нулата, Ставре Јада, Викторија...

Студот им прави проблеми и на македонските олимпијци

Студот им прави проблеми и на македонските олимпијци

Слободен печат | пред една недела

Зимските олимписки игри во Пјонгчанг стартуваа во петокот, а првиот македонски натпреварувач што ќе настапи е нордиецот Ставре Јада, кој денеска го очекува натпреварот во спринт во дисциплината нордиско...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност