Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Локално | пред една недела

Кој треба да го спасува државниот фонд. Сегашните пензионерите или работниците кои плаќаат пензиски придонес од своите плати, информира ТВ24. Невладината организација Фајнанс тинк нуди неколку решенија,...

Експерти  Неопходни се итни  реформи за спас на пензискиот систем

Експерти: Неопходни се итни реформи за спас на пензискиот систем

Канал 5 | пред една недела

Пораст на стапката за придонеси за 2 %  и зголемување на границата за одење во пензија, е најповолен  модел за да се намали дупката во пензискиот систем. Од три симулирани сценарија за реформи, комбинација...

Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Банкометар | пред една недела

Кој треба да го спасува државниот фонд. Сегашните пензионерите или работниците кои плаќаат пензиски придонес од своите плати. Невладината организација Фајнанс тинк нуди неколку решенија, но смета дека...

Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Потребни итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

24 вести | пред една недела

Кој треба да го спасува државниот фонд. Сегашните пензионерите или работниците кои плаќаат пензиски придонес од своите плати. Невладината организација Фајнанс тинк нуди неколку решенија, но смета дека...

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

За спас на Фондот за пензиско Македонците во пензија да одат неколку години подоцна

Прес 24 | пред една недела

)Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите е најдоброто решение за спас на пензискиот фонд, анализира Сител. Експертите предлагаат три сценарија со кои би се реформирал...

Потребни се итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

Потребни се итни реформи за спас на државниот пензиски фонд

24 вести | пред една недела

Кој треба да го спасува државниот фонд. Сегашните пензионерите или работниците кои плаќаат пензиски придонес од своите плати. Невладината организација Фајнанс тинк нуди неколку решенија, но смета дека...

Предложени реформи за Пензискиот фонд  повисоки придонеси и зголемување на старосната граница за пензионирање

Предложени реформи за Пензискиот фонд, повисоки придонеси и зголемување на старосната граница за пензионирање

Република | пред една недела

Потребни се итни реформи на Пензискиот фонд бидејќи системот е неодржлив, а финансиската дупка од година в година се продлабочува. Потребно е да се зголеми старосната граница, но и да се плаќаат повисоки...

Македонците во пензија да одат неколку години подоцна за спас на Фондот за пензиско

Македонците во пензија да одат неколку години подоцна за спас на Фондот за пензиско

News 24 | пред една недела

Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите е најдоброто решение за спас на пензискиот фонд, анализира Сител. Експертите предлагаат три сценарија со кои би се реформирал...

Експерти  Неопходни се итни  реформи за спас на пензискиот систем

Експерти: Неопходни се итни реформи за спас на пензискиот систем

Канал 5 | пред една недела

Од три симулирани сценарија, молелот кој што опфаќа  пораст  на 20 % за уплатени придонеси,  да биде скалест и постепен, а  при поместувањто на старосната граница  да се води сметка за  вработените во...

Потребни се скалест пораст на пензиите и поместување на старосната граница

Потребни се скалест пораст на пензиите и поместување на старосната граница...

Нова Македонија | пред една недела

За да се постигне одржливост на пензискиот фонд не треба да има ниту зголемување на пензиите надвор од законското усогласување, ниту воведување популистички мерки што ќе предизвикаат дополнителни оптоварувања...

Експети бараат зголемување на старосната граница за пензионирање

Експети бараат зголемување на старосната граница за пензионирање

Алфа | пред една недела

Државниот пензиски фонд од година в година се повеќе тоне. Во 2018-та дури 878 милиони евра ќе се потрошат за исплата на пензии, а трансферите од буџетот за оваа намена достигнаа половина милијарда евра....

Итни реформи за спас на ПИОМ

Итни реформи за спас на ПИОМ

Алсат-М | пред една недела

Повисоки придонеси веднаш, а поместување на старосната граница за пензионирање по пет години. Ова е најбезболното решение за реформа на пензискиот систем, кои би ја намалило дупката во државниот фонд,...

Фајнанс тинк  За 10 години во пензија со 64 и 66 години  а пензискиот придонес од 18 да се зголеми на 21 процент

Фајнанс тинк: За 10 години во пензија со 64 и 66 години, а пензискиот придонес од 18 да се зголеми на 21 процент

Вечер Прес | пред една недела

Се предлага промените да се воведуваат постепено и скалесто, за да нема шокови и товарот да се распредели на повеќе генерации, во услови кога пензиите ќе растат не повеќе од максимумот предвиден со закон...

Експертите предлагаат зголемување на старосната граница и на придонесите за намалување на загубите во ПИОМ

Експертите предлагаат зголемување на старосната граница и на придонесите за намалување на загубите во ПИОМ

Сител | пред една недела

Embedded video for Експертите предлагаат зголемување на старосната граница и на придонесите за намалување на загубите во ПИОМ Постепено зголемување на старосната граница за пензионирање и на придонесите...

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем...

Нова Македонија | пред една недела

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски...

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Канал 5 | пред една недела

Во спротивно неодржливоста на пензискиот систем постојано ќе се зголемува, сметаат од Институтот за економски истражувања FINANCE Think, темелејќи ги ставовите врз основа на резултатите од симулирани сценарија....

Предложени реформи за Пензискиот фонд  повисоки придонеси и зголемување на старосната граница за пензионирање

Предложени реформи за Пензискиот фонд, повисоки придонеси и зголемување на старосната граница за пензионирање

ТВ 21 | пред една недела

Потребни се итни реформи на Пензискиот фонд бидејќи системот  е неодржлив, а финансиската дупка од година в година се продлабочува. Потребно е да се зголеми старосната граница, но и да се плаќаат повисоки...

Потребни итни реформи за одржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за одржлив пензиски систем

+Инфо | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Потребни итни реформи за одржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за одржлив пензиски систем

Алсат-М | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

24 вести | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

FINANCЕ Think  Пораст на пензиите и поместување на старосната граница

FINANCЕ Think: Пораст на пензиите и поместување на старосната граница

Прес 24 | пред една недела

- Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

+Инфо | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Потребни се итни реформи за одржлив пензиски систем

Потребни се итни реформи за одржлив пензиски систем

Независен | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Фајнанс тинк предлага итни реформи во пензискиот систем

Фајнанс тинк предлага итни реформи во пензискиот систем

МКД | пред една недела

Пензискиот систем треба да подлежи на структурна реформа, за да се постигне негова фискална консолидација во следните 5 до 10 години, изворниот дефицит да се преполови, а заштедите од централниот буџет...

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Потребни итни реформи за оддржлив пензиски систем

Сител | пред една недела

Пензискиот систем треба да претрпи сериозни реформи со комбинација на постепен пораст на придонесите и постепено зголемување на старосната граница за финансиски да се консолидира во следните пет до 10...

Ќе има ли крахот на светските берзи влијание во Македонија  На удар приватните пензиски фондови

Ќе има ли крахот на светските берзи влијание во Македонија: На удар приватните пензиски фондови

еМАГАЗИН | пред една недела

Не стивнуваат реакциите по драматичниот пад на Волстрит и шокот од рекордните загуби, најголеми по сличната состојба во која се најде берзата пред околу шест и пол години. Индексот „Дау џонс“ во еден момент...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност