Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг  изгуби 3 милиони долари

Промените на „Фејсбук“ скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

USB | пред 2 месеци

Цената на акциите на компанијата „Фејсбук“ падна 4,5 отсто кога основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг, најави воведување големи промени во начинот на прикажување вести. Со тоа, според светските...

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

Актуелно24 | пред 2 месеци

Цената на акциите на компанијата Фејсбук падна за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг најави воведување на големи промени во начинот на прикажување вести. Со тоа според светските...

Фејсбук ќе им се посвети на пријателите а не на фирмите

Фејсбук ќе им се посвети на пријателите, а не на фирмите

+Инфо | пред 2 месеци

Цената на акциите на компанијата Facebook се намалила за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Закерберг најави воведување на големи промени во „њуз фидот“. Закерберг планира да воведе основни...

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Вечер | пред 2 месеци

Импликациите за ова се огромни, особено за брендовите и издавачите кои можеби премногу се потпираат на Фејсбук. Долго време, тоа и не беше така лоша стратегија, бидејќи Фејсбук генерираше неверојатни количини...

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Фесјбук ги отфрла медиумите и го скрати правото на публиката да чита вести

Весник | пред 2 месеци

Импликациите за ова се огромни, особено за брендовите и издавачите кои можеби премногу се потпираат на Фејсбук. Долго време, тоа и не беше така лоша стратегија, бидејќи Фејсбук генерираше неверојатни количини...

News Feed ќе се фокусира на корисниците

News Feed ќе се фокусира на корисниците

Интересно | пред 2 месеци

Facebook сега реши да се фокусира на корисниците, односно News Feed нема да биде пренатрупан со реклами, туку со објави од вашите пријатели. Се разбира, корисниците се повеќе депресивни кога има повеќе...

Дали е ова крајот за ветената земја наречена Фејсбук маркетинг

Дали е ова крајот за ветената земја наречена Фејсбук маркетинг?

Pixel | пред 2 месеци

Во четвртокот вечерта, Марк Закербер фрли дигитален еквивалент на нуклеарна бомба во медиумската индустрија. Во последната објава, извршниот директор на Фејсбук рече дека нивните 2 милијарди корисници...

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг  изгуби 3 милиони долари

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

Макфакс | пред 2 месеци

Цената на акциите на компанијата Фејсбук падна за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг најави воведување на големи промени во начинот на прикажување вести. Со тоа според светските...

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг  изгуби 3 милиони долари

Промените на Фејсбук скапо го чинеа Цукерберг – изгуби 3 милиони долари

Вечер | пред 2 месеци

Цената на акциите на компанијата Фејсбук падна за 4,5%, откако основачот на социјалната мрежа, Марк Цукерберг најави воведување на големи промени во начинот на прикажување вести. Со тоа според светските...

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

GSM | пред 2 месеци

Истражување покажува дека користењето на социјалните мрежи за поврзување со луѓето кои ни значат може да биде добро за нас. Можеме да се чувствуваме поврзано и помалку осамени, вели директорот на Facebook.....

ПО НАЈАВИТЕ ЗА ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ФЕЈСБУК Акциите во пад Марк Закерберг изгуби над 3 милијарди долари

ПО НАЈАВИТЕ ЗА ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ФЕЈСБУК: Акциите во пад, Марк Закерберг изгуби над 3 милијарди долари

Фактор | пред 2 месеци

По информациите дека Фејсбук наскоро на глобално ниво ќе го промени начинот на прикажување вести и на сите во светот ќе им воведе раздвоен News и  Explore Feed, акциите на таа компанија паднаа за повеќе...

Големи промени на Фејсбук медиумските содржини ќе бидат намалени

Големи промени на Фејсбук, медиумските содржини ќе бидат намалени

Независен | пред 2 месеци

Фејсбук веќе некое време го тестира „Нуз фидот“ и најавува големи промени. Како што пренесува Њујорк тајмс, Марк Цукерберг ќе ја намалува видливота на медиумската содржина и на содржините од команииите,...

Facebook веќе нема да биде ист како ќе изгледа News Feed

Facebook веќе нема да биде ист, како ќе изгледа News Feed

Телефони | пред 2 месеци

Минатата година со Facebook беше одбележана со скандали, лажни вести, говор на омраза и злоставување. Затоа Марк Цукерберг изјави дека во 2018 овие проблеми ќе му бидат предизвик. Наместо да се фокусира...

ФЕЈСБУК НАЈАВИ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЗА ДА ГИ СТАВИ ЛИЧНИТЕ ОБЈАВИ ВО ПРВ ПЛАН

ФЕЈСБУК НАЈАВИ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЗА ДА ГИ СТАВИ ЛИЧНИТЕ ОБЈАВИ ВО ПРВ ПЛАН

Смарт СДК | пред 2 месеци

Фејсбук објави дека ќе направи значајни промени во начинот на којшто работи фидот за вести, при што објавите од компании, брендови и медиуми ќе бидат помалку видливи. Место тоа, во прв план ќе биде комуникацијата...

Facebook воведува драстични промени

Facebook воведува драстични промени

Кумановски муабети | пред 2 месеци

loading... Експериментот кој Facebook веќе некое време го тестира со Explore Feed како посебна страница, изгледа дека конечно ќе го добие својот расплет. Зукерберг наведува дека балансот на News feed се...

НАЈАВЕНИ СЕ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА ФЕЈСБУК

НАЈАВЕНИ СЕ ДРАСТИЧНИ ПРОМЕНИ НА „ФЕЈСБУК“!

Скопје24 | пред 2 месеци

Основачот на „Фејсбук“, Марк Закерберг, најави големи промени во алгоритмот кој ја уредува почетната страница, односно во рубриката „Новости“ (News Feed) на „Фесбук“ така што отсега приоритетот ќе биде...

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

Локално | пред 2 месеци

Она што ќе го пишуваат пријателите на Фејсбук ќе биде во прв план, а дури потоа доаѓаат постовите на фирмите и другите медиуми, информира шефот на Фејсбук, Марк Закерберг. За да се постигне таа цел сукцесивно...

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

За Фејсбук ќе бидат поважни пријателите од фирмите

DW | пред 2 месеци

Она што ќе го пишуваат пријателите на Фејсбук ќе биде во прв план, а дури потоа доаѓаат постовите на фирмите и другите медиуми, информира шефот на Фејсбук, Марк Закерберг. За да се постигне таа цел сукцесивно...

Facebook најави големи промени

Facebook најави големи промени

Бизнис инфо | пред 2 месеци

Фото: Pixabay Основачот на Facebook Марк Цукерберг најави голема промена на популарната социјална мрежа. Промена ќе има во алгоритмот што ја уредува почетната страница во рубриката Новости (News Feed)....

Фејсбук најави големи промени

Фејсбук најави големи промени

Marketing365 | пред 2 месеци

Основачот на Фејсбук, Марк Цукерберг во најновата објава на Фејсбук, најави големи промени во алгоритмот кој ја уредува почетната страна (News Feed) Најпопуларната социјална мрежа во иднина ќе даде помало...

Експериментот на Facebook во Србија е успешен – News Feed ќе биде поинаков во целиот свет

Иновативност | пред 2 месеци

Марк Цукерберг, основачот на Facebook, на својата страница објави дека главната цел во 2018 година ќе му биде времето потрошено на неговата социјална мрежа да биде квалитетно потрошено и затоа се обврза...

Facebook повеќе нема да биде ист еве како ќе изгледа News Feed

Facebook повеќе нема да биде ист, еве како ќе изгледа News Feed!

USB | пред 2 месеци

Facebook официјално ја објави огромната промена која претстои при начинот на кој социјалната мрежа ја  покажува содржината на своите корисници. Експериментот кој веќе неколку месеци се изведува во Словачка,...

Од Фејсбук најавија големи промени

Од Фејсбук најавија големи промени

Денар | пред 2 месеци

Фејсбук најави промени во начинот на функционирање на своите вести, правејќи ги помалку истакнати натписите од бизниси, брендови и медиуми. Наместо тоа, ќе се истакне содржината што ги поттикнува разговорите...

Најавени се драстични промени на Фејсбук

Најавени се драстични промени на „Фејсбук“!

Факултети | пред 2 месеци

Фото: Reuters Фејсбук

Фејсбук најави големи промени

Фејсбук најави големи промени

A1on | пред 2 месеци

Фејсбук најави промени во начинот на функционирање на своите вести, правејќи ги помалку истакнати натписите од бизниси, брендови и медиуми. Наместо тоа, ќе се истакне содржината што ги поттикнува разговорите...

Закерберг најави драстични промени на Фејсбук

Закерберг најави драстични промени на „Фејсбук“!

Факултети | пред 2 месеци

Фото: Reuters Фејсбук

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

Марк Закерберг ве спасува од рекламите на Facebook

Кајгана | пред 2 месеци

Истражување покажува дека користењето на социјалните мрежи за поврзување со луѓето кои ни значат може да биде добро за нас. Можеме да се чувствуваме поврзано и помалку осамени, вели директорот на Facebook....

 Фејсбук најави драстични промени

„Фејсбук“ најави драстични промени

Република | пред 2 месеци

Марк Закерберг, основачот на социјалната мрежа „Фејсбук“, најави големи промени во алгоритмот кој ја уредува почетната страница. Отсега во њуз фид приоритетот ќе биде ставен на осмислените социјални интеракции...

ФЕЈСБУК НАЈАВИ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЗА ДА ГИ СТАВИ ЛИЧНИТЕ ОБЈАВИ ВО ПРВ ПЛАН

ФЕЈСБУК НАЈАВИ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ ЗА ДА ГИ СТАВИ ЛИЧНИТЕ ОБЈАВИ ВО ПРВ ПЛАН

Смарт СДК | пред 2 месеци

Фејсбук објави дека ќе направи значајни промени во начинот на којшто работи фидот за вести, при што објавите од компании, брендови и медиуми ќе бидат помалку видливи. Место тоа, во прв план ќе биде комуникацијата...

Фејсбук промени Повеќе комуникација со пријателите помалку огласи

Фејсбук промени: Повеќе комуникација со пријателите, помалку огласи

Нова ТВ | пред 2 месеци

Фејсбук објави дека воведува промена во однос на она што ќе се појавува кај корисниците како News Feed. СО ова, како што се истакнува, ќе се даде приоритет на мислења од пријателите, членовите на семејството...

ИНТЕРАКЦИЈАТА НА ПИЕДЕСТАЛ Новата промена на Фејсбук лоша за компаниите

ИНТЕРАКЦИЈАТА НА ПИЕДЕСТАЛ: Новата промена на Фејсбук лоша за компаниите

Рипост | пред 2 месеци

Фејсбук најави огромна промена со која предност им дава на мислења од пријателите, членовите на семејството и групите, пред мислењата од компаниите. Станув азбор за новитетот кој корисниците ќе го препознаат...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност