Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Вечер | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Дали владата на СДСМ ќе го качи јавниот долг за 50 проценти

Вечер | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

Задолжувањето  магичен круг од кој нема брз излез

Задолжувањето – магичен круг од кој нема брз излез

Канал 5 | пред 2 месеци

Велат, праксата покажува дека парите не се користат за поддршка на економијата туку само за тековно работење што само по себе е лош сигнал. Потребна е јасна стратегија за економски развој и надлежните...

Економисти Новата еврообврзница лош знак за домашната економија

Економисти: Новата еврообврзница лош знак за домашната економија

Алсат-М | пред 2 месеци

Издавањето на новата еврообрзница од половина милијарда евра на почетокот од годината, според економистите отвора сомнеж дека најверојатно не и оди добро на домашната економија. Се сомневаат дека има проблеми...

Задолжувањето оправдано ако парите се трошат на капитални инвестиции

Задолжувањето оправдано ако парите се трошат на капитални инвестиции...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Од институтот „Фајненс тинк“ велат дека по одбивањето на износот што ќе се искористи за враќање стар долг, Владата мора јасно да комуницира со јавноста за што ќе се потрошат парите што ќе останат и дека...

Тевдовски се правда Eврообврзницата од 500 милиони евра е со најниска камата

Тевдовски се правда: Eврообврзницата од 500 милиони евра е со најниска камата

ТВ Нова | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, за поддршка...

Тевдовски Со еврообврзницата ќе има и за повисоки плати и инвестиции

Тевдовски: Со еврообврзницата ќе има и за повисоки плати и инвестиции

Фактор | пред 2 месеци

Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра а парите нема да ги трошиме на споменици и жалби врби“, изјави вчера министерот за Финансии образложувајќи ја новата еврообврзница. Тевдовски...

Тевдовски Со еврообврзницата ќе има и за повисоки плати и инвестиции

Тевдовски: Со еврообврзницата ќе има и за повисоки плати и инвестиции

Вечер Прес | пред 2 месеци

Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра а парите нема да ги трошиме на споменици и жалби врби“, изјави вчера министерот за Финансии образложувајќи ја новата еврообврзница. Тевдовски...

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500.000.000 евра

Вечер | пред 2 месеци

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година. Со издавањето...

ВМРО ДПМНЕ Од Нова година ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

Нетпрес | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година црното економско трио на СДСМ Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија....

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500.000.000 евра

Флеш | пред 2 месеци

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година. Со издавањето...

ВМРО ДПМНЕ Заев Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ:Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

Прес 24 | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година црното економско трио на СДСМ Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија....

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Макфакс | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500 000 000 евра

24 вести | пред 2 месеци

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година. Со издавањето...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Точка | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

A1on | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение, реагира на денешната прес-конференција на министерот за финансии, Драган Тевдовски. „СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија. Нивната неспособност и расипништво...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Вечер | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ економски ќе ја уништи Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ економски ќе ја уништи Македонија

МКД | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ обвини дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија, а нивната неспособност и расипништво ќе ги плаќаат граѓаните. „СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50%, а самите...

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Канал 5 | пред 2 месеци

Еврообврзницата се издава за враќањето на домашни долгови,за подобрување на ликвидноста на пазароти  со цел да се ослободат повеќе пари во стопанството, преку кредити, што ќе значи и поголем поттик, реализација...

Фајненс Тинк Задолжувањето очекувано и поволно но граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

Фајненс Тинк: Задолжувањето очекувано и поволно, но граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

МКД | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, но Владата не отвори јавна...

Тевдовски Најновата еврообврзница е со историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со историски најниска каматна стапка

МКД | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Finance Think Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Локално | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски...

Тевдовски Нето задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра

Тевдовски: Нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра

Фактор | пред 2 месеци

Mинистерот за финансии, Драган Тевдовски денеска изјави дека нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра. Вели дека интересот на инвеститорите бил огромен, а тие беа подготвени...

Тевдовски Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Локално | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Тевдовски Издадовме еврообврзница  но не грижете  со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Тевдовски: Издадовме еврообврзница , но не грижете - со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Алфа | пред 2 месеци

Земавме еврообврзница, но не грижете со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра, ова го истакна министерот за финансии Драган Тевдовски за новото огромно задолжување од 500 милиони евра кои...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ економски ќе ја уништи Македонија задолжувањето е без реална потреба

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ економски ќе ја уништи Македонија, задолжувањето е без реална потреба

Сител | пред 2 месеци

Нивната неспособност и расипништво ќе го плаќаат граѓаните долго време по заминувањето на оваа катастрофална гарнитура на власт. СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 %, а самите...

Оценки на експертите  за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

Оценки на експертите – за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

24 вести | пред 2 месеци

Издавањето на еврообврзницата, според економистите беше најавено и очекувано. Ниската камата се оценува како успех, но сепак се поставувата неколку прашања за начинот на кој ќе се трошат парите. Со заемот...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Локално | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Тевдовски Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега парите ќе се трошат за буџетски потреби

Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби Парите од новата еврообврзница ќе се користат за повисоки плати во образованието...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Република | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ КАЖА ТЕВДОВСКИ

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Парите од евробврзницата од пола милијарда евра, која Македонија вчера ја издаде на меѓународниот пазар на капитал со рок на доспевање од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, ќе се искористат за враќање...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Макфакс | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Парите од еврообврзницата ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит капитaлни инвестиции зголемување на средствата за одбраната поголеми плати во образованието и здравството

Тевдовски: Парите од еврообврзницата ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, капитaлни инвестиции, зголемување на средствата за одбраната поголеми плати во образованието и здравството

Слободен печат | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка ...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за...

Тевдовски Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

Тевдовски: Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

+Инфо | пред 2 месеци

Со парите од еврообврзницата издадена вчера ќе се покрива буџетскиот дефицит. Ќе се враќаат старите долгови, ќе се интензивираат капиталните инвестиции, но ќе се потрошат и зголемување на платите и инвестициите...

Тимот во Министерство за финансии не одмарале за празниците поради еврообврзницата со најниска камата

Тимот во Министерство за финансии не одмарале за празниците поради еврообврзницата со најниска камата

Фокус | пред 2 месеци

Задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти, изјави денеска министерот за финансии, Драги Тевдовски. Тој денеска...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Точка | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Постигната историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигната историски најниска каматна стапка

МТВ 1 | пред 2 месеци

Првиот финансиер смирува- задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти. Рокот на достасување ѝ е 7 години. Според...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Вечер Прес | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Денар | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

 Finance Think со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

„Finance Think“ со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

Економски | пред 2 месеци

Независниот и непрофитен институт за економски истражувања и политики „Finance Think“ даде став за издавањето на новата еврообврзница која владата на СДСМ ја издаде на 11.01.2018 гофина во висина од пола...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

24 вести | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Вечер | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Прес 24 | пред 2 месеци

Откако вчера беше издадена шестата Еврообврзница, денеска министерот за финансии Тевдовски, на прес-конференција истакна дека средствата од неа ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Независен | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Алсат-М | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500...

Сите македонски еврообврзници  земјава должи над пет милијарди евра

Сите македонски еврообврзници – земјава должи над пет милијарди евра!

Денар | пред 2 месеци

Најновата еврообврзница е тешка 500 милиони евра, таа е шеста по ред издадена од Македонија. Кога јавниот долг достигнува 46% од БДП главното прашање е – за што ќе се користат парите? Најновата еврообврзница...

Тевдовски се правда со ниската камата на задолжување но не кажа детали  колку пари за што ќе се користат

Тевдовски се правда со ниската камата на задолжување, но не кажа детали,  колку пари за што ќе се користат

ТВ 21 | пред 2 месеци

По синоќешното писмено објавување дека Министерството за финансии преку издавање на еврообврзница  се задолжило на меѓународниот пазар  половина милијарда евра, денеска министерот Тевдовски се обиде да...

Тевдовски Постигнавме најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

Анализа во студио 2

Анализа во студио 2

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Анализа во студио 2 За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500 милиони евра,  во вторникот по основ на државни...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

Бизнис инфо | пред 2 месеци

Фото: Pixabay Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75%, соопштува Министерството...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Нетпрес | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Тевдовски Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Сител | пред 2 месеци

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница. Вели дека задолжувањето...

Тевдовски Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Нова ТВ | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Finance Think Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Фокус | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски...

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

Економски | пред 2 месеци

Македонија вчера се задолжи со еврообврзница во износ од пола милијарда евра. Оваа еврообврзница е со камата од 2,75 % и со рок на достасување од 7 години.Оваа обврзница како што пишува во објавената одлука...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Фокус | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Пак ќе се задолжуваме Ќе се издава нова еврообврзница

Пак ќе се задолжуваме: Ќе се издава нова еврообврзница

ТВ Нова | пред 2 месеци

Македонија стартува со промотивни активности за издавање на седумгодишна еврообврзница со стапка од 3,375 % , пишува денеска Ројтерс. На потенцијалните купувачи на странскиот пазар еврообврзницата ќе им...

Тевдовски Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

ТВ 21 | пред 2 месеци

Mинистерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес конференција изјави дека средставата од вчера издадената шеста обврзница ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Бриф | пред 2 месеци

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти. „ Ова е историски убедливо најниска...

ВИДЕО Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

ВИДЕО) Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Пост | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

МТВ 1 | пред 2 месеци

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти. „ Ова е историски убедливо најниска...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Вести24 | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75%

Банкарство | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Ова е историски убедливо најниска...

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75 отсто

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

Денар | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто. Според Министерстото за...

Што е еврообврзница Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

Што е еврообврзница: Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Владата реши да се задолжи со нови 500 милиони евра преку издавање на еврообврзница. Тоа ќе го изврши, со издавање на хартија од вредност, која ќе претставува гаранција за овој долг пред кредиторите, односно...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Кумановски муабети | пред 2 месеци

loading... Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност