Јункер Поврзаноста на Западен Балкан е многу важна

Јункер: Поврзаноста на Западен Балкан е многу важна

Локално | пред 2 месеци

Борисов: Цврсто ги држиме Кохезионните фондови Големо задоволство е повторно да се вратам во Софија. Одблизу ја следев подготовката не само за претседателството, но и на процесот на пристапување кон ЕУ...

Јункер Не влегувате во ЕУ во следните 6 години

Јункер: Не влегувате во ЕУ во следните 6 години

Вечер | пред 2 месеци

Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите за да може да се приклучи на унијата во следните шест години. Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите...

Јункер Не влегувате во ЕУ во следните 6 години

Јункер: Не влегувате во ЕУ во следните 6 години

Весник | пред 2 месеци

Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите за да може да се приклучи на унијата во следните шест години. Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите...

Јункер  Без јасна европска перспектива Западниот Балкан може да се врати во 90 тите

Јункер – Без јасна европска перспектива Западниот Балкан може да се врати во 90-тите

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер предупреди на опасноста дека без јасна европска перспектива може да дојде до сериозно заострување на состојбите на Западниот Балкан. „Постои опасност...

Хан ЕУ треба да побара нови форми за стратешко партнерство со Анкара

Хан: ЕУ треба да побара нови форми за стратешко партнерство со Анкара

A1on | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Бугарија официјално го презеде претседавањето со Европскиот совет

Бугарија официјално го презеде претседавањето со Европскиот совет

Алсат-М | пред 2 месеци

На Западниот Балкан треба да му се даде јасна европска перспектива, со цел да не се повторат настаните од 90 – те. Ова е пораката на претседателот на Европската Комисија, Жан – Клод Јункер кон бугарскиот...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Слободен печат | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Слободен печат | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер вели дека до крајот на овој мандат на Комисијата никој нема да влезе во ЕУ бидејќи не се исполнети условите за тоа. Тој сепак, порачува дека во следниот...

Хан ЕУ треба да најде нови форми за партнерство со Анкара

Хан: ЕУ треба да најде нови форми за партнерство со Анкара

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Европската унија треба да побара нови форми за стратешко партнерство со Анкара, изјави еврокомесарот за соседска политика и проширување Јоханес Хан во интервју за агенцијата ДПА. Тој исто така го поддржа...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Идивиди | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Алфа | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Независен | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Јункер Унијата нема да се шири до крајот на овој мандат на ЕК

Јункер: Унијата нема да се шири до крајот на овој мандат на ЕК...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Јункер: Унијата нема да се шири до крајот на овој мандат ЕК Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер вели дека до крајот на овој мандат на Комисијата никој нема да влезе во ЕУ бидејќи не се...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

+Инфо | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Хан ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да изнајде нова форма на односи со Турција

Алсат-М | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

+Инфо | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер вели дека до крајот на овој мандат на Комисијата никој нема да влезе во ЕУ бидејќи не се исполнети условите за тоа. Тој сепак, порачува дека во следниот...

Јункер ЕУ нема да се проширува до 2024

Јункер: ЕУ нема да се проширува до 2024

Република | пред 2 месеци

Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите за да може да се приклучи на унијата во следните шест години. Претседателот на европската комисија од Софија порачува дека мора...

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Алсат-М | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер вели дека до крајот на овој мандат на Комисијата никој нема да влезе во ЕУ бидејќи не се исполнети условите за тоа. Тој сепак, порачува дека во следниот...

Јункер Никој нема да влезе во Унијата до крајот на мојот мандат

Јункер: Никој нема да влезе во Унијата до крајот на мојот мандат

24 вести | пред 2 месеци

Никој нема да влезе во Унијата до крајот на мојот мандат - порача претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер . Претседателот на Бугарија Бојко Борисов пак рече дека финансиските фондови се значајни за развој на Балканот.

Јункер Нема да има нови членки во следните 6 години

Јункер: Нема да има нови членки во следните 6 години

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Јункер: Нема да има нови членки во следните 6 години Ниту една од земјите кандидатки за членство не ги исполнува критериумите за да може да се приклучи на унијата во следните шест години....

Јункер Бугарското претседавање со ЕУ може да помогне во нормализирање на односите со Турција

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да помогне во нормализирање на односите со Турција

A1on | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер смета дека Бугарија, како претседател на Европскиот совет во следните шест месеци, може да има значајна улога во нормализирање на односите меѓу Турција...

Хан ЕУ треба да најде нова форма на односи со Турција

Хан: ЕУ треба да најде нова форма на односи со Турција

Пост | пред 2 месеци

Преговорите меѓу ЕУ и Турција, што се наоѓаат во ќорсокак, треба да ја поттикнат Унијата да пронајде „пореална“ форма за односите со Анкара, смета европскиот комесар за соседска политика и проширување,...

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Јункер најавува следната ЕК да работи на проширување од 2019 до 2024 година

Пост | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер вели дека до крајот на овој мандат на Комисијата никој нема да влезе во ЕУ бидејќи не се исполнети условите за тоа. Тој сепак, порачува дека во следниот...

Јункер Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер смета дека Бугарија, како претседател на Европскиот совет во следните...

Јункер Бугарското претседавање со ЕУ може да помогне во нормализирање на односите со Турција

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да помогне во нормализирање на односите со Турција

Вечер Прес | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер смета дека Бугарија, како претседател на Европскиот совет во следните шест месеци, може да има значајна улога во нормализирање на односите меѓу Турција...

Јункер Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција

Независен | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија, Жан-Клод Јункер смета дека Бугарија, како претседател на Европскиот совет во следните шест месеци, може да има значајна улога во нормализирање на односите меѓу Турција...

Јункер Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција

Јункер: Бугарското претседавање со ЕУ може да ги нормализира односите со Турција

Пост | пред 2 месеци

Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер смета дека Бугарија, како претседател на Европскиот совет во следните шест месеци, може да има значајна улога во нормализирање на односите меѓу Турција...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност