Алаѓазовски Конкурсот на МРТ е незаконски

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски

Канал 5 | пред 2 месеци

- Од страна на инспекцискиот надзор, раководството на МРТ беше предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки со кои се создава штета по буџетот и кои претставуваат...

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Фактор | пред 2 месеци

Ќе има ли казни? Ќе понесе ли некој одговорност? Министерството за култура информира дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција,...

Законот за поддршка на домашната музичка продукција е во фаза на укинување

Законот за поддршка на домашната музичка продукција е во фаза на укинување

Канал 5 | пред 2 месеци

Ова денеска во Битола го соопшти Министерот за култура Роберт Алаѓозовски, кој рече дека законот бил штетен, постојано создавал долгови и бил спроведуван на несоодветен начин и со неправилности. Алаѓозовски...

Алаѓозовски МРТ дели субвенции незаконски

Алаѓозовски: МРТ дели субвенции незаконски

Фактор | пред 2 месеци

Од страна на инспекцискиот надзор, раководството на МРТВ е предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки, со кои се создава штета по Буџетот и кои претставуваат...

Карев претседателот на комисијата за субвенции на домашната музика ги нападна новинарите дека пишуваат како под команда

Карев, претседателот на комисијата за субвенции на домашната музика, ги нападна новинарите дека пишуваат како под команда

Фокус | пред 2 месеци

Коста Карев, неколкукратен член и претседател на комисијата која одлучува по конкурсите за доделување на стипендии во износ од 512 илјади евра годишно за поддршка на домашната музичка продукција, реагира...

Алаѓозовски Ќе ги поништиме одлуките на МРТВ за субвенциите за песните

Алаѓозовски: Ќе ги поништиме одлуките на МРТВ за субвенциите за песните

Бриф | пред 2 месеци

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за...

ЌЕ ГИ ПОНИШТИМЕ ОДЛУКИТЕ НА МРТВ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕСНИ РЕЧЕ АЛАЃОЗОВСКИ

ЌЕ ГИ ПОНИШТИМЕ ОДЛУКИТЕ НА МРТВ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕСНИ, РЕЧЕ АЛАЃОЗОВСКИ

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за...

Алаѓозовски Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Алаѓозовски: Музичките субвенции биле алатка за купување послушност на уметниците

Локално | пред 2 месеци

Министерството за култура испратило инспектори во Македонската радио-телевизија (МРТВ) во врска со одлуките за субвенции за поддршка на домашната музичка продукција, кои констатирале дека роковите за носење...

КОНКУРСОТ НА МРТВ Е НЕЗАКОНСКИ Субвенции за домашните пејачи ќе нема

КОНКУРСОТ НА МРТВ Е НЕЗАКОНСКИ: Субвенции за домашните пејачи ќе нема!

Вечер Прес | пред 2 месеци

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денеска упатил инспекциски надзор кој...

Алаѓозовски Конкурсот на МРТ за поддршка на домашната музика е незаконски

Алаѓозовски: Конкурсот на МРТ за поддршка на домашната музика е незаконски

Слободен печат | пред 2 месеци

Министерот за култура изјави дека кога Министерството ги добило одлуките на МРТ по конкурсот објавен според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, упатил инспекциски надзор и било констатирано...

Министерство за култура иницира поништување на субвенциите за композиции

Министерство за култура иницира поништување на субвенциите за композиции

Локално | пред 2 месеци

Министерството за култура ја информира јавноста дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор,...

Алаѓозовски Одлуките за субвенции на МРТВ се незаконски

Алаѓозовски: Одлуките за субвенции на МРТВ се незаконски

Точка | пред 2 месеци

Министерството за култура, по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека...

Министерство за култура ќе ги преслуша субвенционираните песни од МТВ

Министерство за култура ќе ги „преслуша“ субвенционираните песни од МТВ

Фактор | пред 2 месеци

Министерството за култура ќе бара преиспитување на одлуката на МРТВ да додели илјадници евра за изработка на песни и спотови на македонски автори бидејќи подолг период апелираат да се промени законот за...

РИСТО БОМБАТА ДОБИ ДРЖАВНИ СУБВЕНЦИИ ЗА 11 ПЕСНИ ВРЕДНИ 36 000 ЕВРА

РИСТО БОМБАТА ДОБИ ДРЖАВНИ СУБВЕНЦИИ ЗА 11 ПЕСНИ ВРЕДНИ 36.000 ЕВРА

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Композиторот, текстописец и аранжер Кристијан Габроски, познат како Ристо Бомбата, доби пари за 11 песни, пејачот и композитор Ѓорѓи Крстевски за четири, а пејачот и композитор Александар Ристовски- Принц...

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Бриф | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавениот конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, од Министерството информираат дека минатата година биле извршени јавни...

 Свирка на државна гајда  Ристо Бомбата лапна 36 000 евра  еве колку зедоа другите

„Свирка на државна гајда“: Ристо Бомбата лапна 36.000 евра – еве колку зедоа другите

Таратур | пред 2 месеци

На конкурсите за финансирање македонска авторска музика од МРТ, композиторот, текстописец и аранжер Кристијан Габроски доби вкупно 36.000 евра за 11 песни, а Ѓорѓи Крстевски за четири, а пејачот и композитор...

Конкурсот на МРТ е незаконски одлуките ќе бидат поништени

Конкурсот на МРТ е незаконски, одлуките ќе бидат поништени

Нова ТВ | пред 2 месеци

Инспекцискиот надзор на Министерството за култура на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција утврдил дека се длабоко пробиени роковите за носење на...

Под лупа одлуките на МРТВ и конкурсите за домашната музичка продукција

Под лупа одлуките на МРТВ и конкурсите за домашната музичка продукција

Точка | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура информира дека минатата година беа извршени јавни...

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Локално | пред 2 месеци

Министерството за култура денеска соопшти дека ќе ја преиспита законитоста на одлуките на Македонската радио-телевизија (МРТВ) од 5 јануари за доделените субвеници за поддршка на домашната музичка продукција...

Aлаѓозовски Одлуките за субвенции на МРТ незаконски Министерството за култура предлага поништување и одговорност

Aлаѓозовски: Одлуките за субвенции на МРТ незаконски, Министерството за култура предлага поништување и одговорност

ТВ 21 | пред 2 месеци

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била Македонската радио телевизија, соопшти министерот за...

Нема државни пари за лични кариери Стоп од Министерството на култура за 36 000 илјади евра за Ристо Бомбата 27 000 евра за Дарио Принц Али Бајрам

Нема државни пари за лични кариери:Стоп од Министерството на култура за 36.000 илјади евра за Ристо Бомбата,27.000 евра за Дарио, Принц, Али Бајрам…

Екран | пред 2 месеци

По објавувањето на листата од страна на Македонската радио-телевизија за субвенционирани песни според која Ристо Бомбата ќе земе 36.000 евра, а по 9.000 евра ќе земат Дарио, Али Бајрам и Принц, имало реакција...

Министерствто за култура ќе ја преиспитува одлуката на МРТВ за доделување илјадници евра на македонските музички автори

Министерствто за култура ќе ја преиспитува одлуката на МРТВ за доделување илјадници евра на македонските музички автори

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

Колку чини песна во Македонија Дарио Принц и Али Бајрам ќе добијат по 9 000 евра  музички субвенции

Колку чини песна во Македонија: Дарио, Принц и Али Бајрам ќе добијат по 9.000 евра – музички субвенции

Скопје24 | пред 2 месеци

И покрај незадоволството и критиките од публиката, но и но и кај повеќето автори, пејачи и продуценти кои најмногу реагираа на начинот на кој се одбира комисијата која одлучува за субвенционираните песни...

Роберт Алаѓазовски Конкурсот на МРТ е незаконски

Роберт Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Роберт Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка...

Инспекција во МРТ

Инспекција во МРТ

Флеш | пред 2 месеци

Македонската радио-телевизија вчера ја објави листата на субвенционирани песни според која Ристо Бомбата ќе земе 36.000 евра, а по 9.000 евра ќе земат Дарио, Али Бајрам и Принц. По ова, веднаш реагира...

Министерот за култура  Одлуките на МРТ за музички

Министерот за култура : Одлуките на МРТ за музички ...

ТВ Пакет | пред 2 месеци

МТВ не смее да дели субвенции на пејачите Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски одржа денес во Битола прес-конференција, на која изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ...

Дарио и Принц ќе добијат по 9 000 илјади евра

Дарио и Принц ќе добијат по 9.000 илјади евра

Reporter.mk | пред 2 месеци

Македонската радио-телевизија ги објави новите субвенционирани песни, по 9.000 евра ќе земат за Дарио и Принц. МРТ го објави списокот со примени и одбиени композиции од последниот конкурс за музички субвенции....

Државата и натаму спонзорира скапи ѕвезди и патриоти

Државата и натаму спонзорира скапи ѕвезди и патриоти

A1on | пред 2 месеци

Во јавните расправи што требаше да ја дефинираат петгодишната културната стратегија што ја усвои Министерството за култура имаше негодувања од музичарите за укинување на Законот за поддршка на домашната...

Инспекција во МРТВ нема 36 000 илјади евра за Ристо Бомбата

Инспекција во МРТВ, нема 36.000 илјади евра за Ристо Бомбата

Reporter.mk | пред 2 месеци

Македонската радио-телевизија вчера ја објави листата на субвенционирани песни според која Ристо Бомбата ќе земе 36.000 евра, а по 9.000 евра ќе земат Дарио, Али Бајрам и Принц. По ова веднаш реагираше Министерството...

Алаѓозовски Одлуките за субенции на МРТВ се незаконски

Алаѓозовски: Одлуките за субенции на МРТВ се незаконски

Макфакс | пред 2 месеци

Министерството за култура, по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција , уште денес упати инспекциски надзор, којшто констатираше дека...

Министерството за култура МРТ донесе незаконски одлуки за субвенционирање на домашни композиции иницираме поништување на одлуките и постапки за одговорност

Министерството за култура: МРТ донесе незаконски одлуки за субвенционирање на домашни композиции, иницираме поништување на одлуките и постапки за одговорност

A1on | пред 2 месеци

Министерството за култура ја информира јавноста дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, уште денес упати инспекциски надзор,...

Министерство за култура МРТВ нè игнорира Законот за субвениции треба да се укине

Министерство за култура: МРТВ нè игнорира, Законот за субвениции треба да се укине

A1on | пред 2 месеци

Во врска со правта што се крена во јавноста, а се однесуваше на објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура...

Алаѓазовски Конкурсот на МРТ е незаконски

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција,...

Алаѓозовски Конкурсот на МРТ е незаконски

Алаѓозовски: Конкурсот на МРТ е незаконски...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција,...

Предложено е укинување на Законот за поддршка на домашната музичка продукција ќе се преиспитуваат последните одлуки на МРТВ

Предложено е укинување на Законот за поддршка на домашната музичка продукција, ќе се преиспитуваат последните одлуки на МРТВ

МКД | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

МК Уште на МТВ се финансира шунд и неквалитет од домашната музичка продукција

МК: Уште на МТВ се финансира шунд и неквалитет од домашната музичка продукција

+Инфо | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

Алаѓазовски испрати инспекции во МТВ по одлуката за субвенции на домашната музика

Алаѓазовски испрати инспекции во МТВ по одлуката за субвенции на домашната музика

+Инфо | пред 2 месеци

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денеска упатил инспекциски надзор којшто...

Алаѓазовски Конкурсот на МРТ е незаконски

Алаѓазовски: Конкурсот на МРТ е незаконски

+Инфо | пред 2 месеци

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денеска упатил инспекциски надзор којшто...

Министерство за култура Одлуките на МРТ за субвенционирање на македонската музика создаваат дополнителни долгови врз буџетот

Министерство за култура: Одлуките на МРТ за субвенционирање на македонската музика создаваат дополнителни долгови врз буџетот

Независен | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

МРТ ги објави новите субвенционирани песни 9 000 евра за Дарио и за Принц

МРТ ги објави новите субвенционирани песни: 9.000 евра за Дарио и за Принц

Независен | пред 2 месеци

Македонската радиотелевизија го објави списокот со примени и одбиени композиции од последниот конкурс за музички субвенции. Комплетниот список го има на официјалниот сајт на МРТ. Во составот на жирито...

Алаѓазовски Незаконски е конкурсот на МРТ за субвенции за пејачите

Алаѓазовски: Незаконски е конкурсот на МРТ за субвенции за пејачите

Независен | пред 2 месеци

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски изјави дека по добивањето на одлуките на МРТ по објавен конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, денеска упатил инспекциски надзор којшто...

Музичките субвенции под лупа на Министерството за култура

Музичките субвенции под лупа на Министерството за култура

Слободен печат | пред 2 месеци

Македонската радио-телевизија донесе одлука да финансира нови 38 композиции како поддршка на домашната музичка продукција. Конкурсот е објавен на 30 јуни 2017 година, додека одлуката од комисијата на МРТВ...

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Министерството за култура ќе ги преиспитува музичките субвенции на МРТВ

Скопје Инфо | пред 2 месеци

Министерството за култура денеска соопшти дека ќе ја преиспита законитоста на одлуките на Македонската радио-телевизија (МРТВ) од 5 јануари за доделените субвеници за поддршка на домашната музичка продукција....

Министерството за култура Објаснување околу конкурсите на МРТ за поддршка на домашната музичка продукција

Министерството за култура: Објаснување околу конкурсите на МРТ за поддршка на домашната музичка продукција

Република | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

Министерство за култура ќе ги преиспита субвенциите за песни што ги додели МРТВ

Министерство за култура ќе ги преиспита субвенциите за песни што ги додели МРТВ

Ако | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

Министерство за култура побара од раководството на МРТВ да ги поништи одлуките за субвенционирани песни

Министерство за култура побара од раководството на МРТВ да ги поништи одлуките за субвенционирани песни

Ако | пред 2 месеци

Раководството на МРТ е предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки, како и дека склучувањето на договори со авторите по овие одлуки ќе предизвика дополнително...

Ристо Бомбата доби државни субвенции за 11 песни вредни 36 000 евра

Ристо Бомбата доби државни субвенции за 11 песни вредни 36.000 евра

Република | пред 2 месеци

Композиторот, текстописец и аранжер Кристијан Габроски, познат како Ристо Бомбата, доби пари за 11 песни, пејачот и композитор Ѓорѓи Крстевски за четири, а пејачот и композитор Александар Ристовски- Принц...

МРТ дели субвенции незаконски вели министерот Алаѓозовски

МРТ дели субвенции незаконски- вели министерот Алаѓозовски

Женски магазин | пред 2 месеци

Од страна на инспекцискиот надзор, раководството на МРТВ е предупредено дека се соочува со кривична одговорност поради овие незаконски донесени одлуки, со кои се создава штета по Буџетот и кои претставуваат...

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Култура во инспекција на МРТ по одлуката за субвенции

Женски магазин | пред 2 месеци

Ќе има ли казни? Ќе понесе ли некој одговорност? Министерството за култура информира дека по добивањето на одлуките на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција,...

По објавата на Женски Магазин Министерството за култура со став

По објавата на Женски Магазин, Министерството за култура со став

Женски магазин | пред 2 месеци

Во врска со објавените резултати и одлуки на МРТВ по објавен Конкурс според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, Министерството за култура ја информира јавноста дека минатата година беа...

ПО 9 000 € ЗА ДАРИО ПРИНЦ АЛИ БАЈРАМ И АВНИ АЉИЈИ МРТ ги објави новите субвенционирани песни

ПО 9.000 € ЗА ДАРИО, ПРИНЦ, АЛИ БАЈРАМ И АВНИ АЉИЈИ: МРТ ги објави новите субвенционирани песни

Женски магазин | пред 2 месеци

Македонската радиотелевизија како носител на конкурсите за финансирање македонска музика објави нов список со примени и одбиени композиции. Пред неполни два месеца Министерството за култура најави дека...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност