Апелација ги отфрли сите жалби за притворите за 27 април

Апелација ги отфрли сите жалби за притворите за 27 април

Флеш | пред 2 месеци

Сите лица притворени поради настаните во македонското Собрание на 27 април остануваат во притвор.  Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници донесе одлуки со кои ги одби како неосновани...

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27 ми април

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27-ми април

Макфакс | пред 2 месеци

Лицата притворени поради настаните во Собранието на 27-ми април остануваат во притвор. Ова го потврди Апелациониот суд и ги одби како неосновани жалбите на обвинетите. Во решението на Апелација стои дека...

Апелација ги отфрли сите жалби за притворите

Апелација ги отфрли сите жалби за притворите

Канал 5 | пред 2 месеци

Иако Вишото јавно обвинителство за актерот Владо Јовановски побара да му биде укинат притворот, сепак апелационите судии одлучија тој да остане во истражниот затвор во Шутка. Покрај Јовановски во притвор...

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27 ми април

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27-ми април

Вечер Прес | пред 2 месеци

Апелациониот суд и ги одби како неосновани жалбите на лицата притворени поради настаните во Собранието на 27-ми април остануваат во притвор. Со решението на Апелација Владо Јовановски, Митко Чавков, Игор...

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27 ми април

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27-ми април

Вечер | пред 2 месеци

Лицата притворени поради настаните во Собранието на 27-ми април остануваат во притвор. Ова го потврди Апелациониот суд и ги одби како неосновани жалбите на обвинетите. Во решението на Апелација стои дека...

Апелација одлучи Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Апелација одлучи: Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Вечер | пред 2 месеци

Апелација одлучи – Сите лица притворени поради настаните во македонското Собрание на 27 април остануваат во притвор. Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници донесе одлуки со кои ги...

Апелација пресече 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка

Апелација пресече, 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка

Алфа | пред 2 месеци

Одбраната на осомничените пред Апелација на јавните седници истакна дека нивните клиенти немаат намера да бегаат затоа што немаат никаква вина. Апелациониот суд ги отфрли жалбите на 11 осомничени за 27...

Апелација ги потврди сите притвори

Апелација ги потврди сите притвори

24 вести | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков останува во Шутка. Апелациониот суд не ја прифати неговата жалба тој да биде пуштен од притвор. Одбиени се жалбите и на уште десет осомничени за насилствата...

Апелација ги отфрли жалбите Чавков Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Апелација ги отфрли жалбите: Чавков, Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

ТВ Нова | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје...

Новаковски Со притворот на Василевски притворени се 60 000 лица кои гласале за него

Новаковски: Со притворот на Василевски, притворени се 60.000 лица кои гласале за него

Слободен печат | пред 2 месеци

Одбраната на притворениот пратеник од ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски на јавната седница во Апелацискиот суд побара укинување на притворот и одредување на друга мерка или предметот да се врати на повторно...

Судот ги одби жалбите за притворот на 11 осомничени за настаните од 27 април

Судот ги одби жалбите за притворот на 11 осомничени за настаните од 27 април

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Судот по одржаните седници вчера и денеска соопшти...

Апелација Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор

Апелација: Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор

A1on | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на...

Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор  одлучи Апелација

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

Макфакс | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на...

Чавков Јовановски Дурловски остануваат во притвор

Чавков, Јовановски, Дурловски остануваат во притвор

Нетпрес | пред 2 месеци

Апелациониот суд донесе 11 одлуки со коишто ги одби жалбите за притворите на осомничените за нередите во Собранието што се случија на 27 април. Одлуката да останат во притвор важи за Оливер Поповски, Горан...

Чавков Јовановски Дурловски Бетмен и уште седуммина остануваат во притвор

Чавков, Јовановски, Дурловски, Бетмен и уште седуммина остануваат во притвор

MK News | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Апелација ги одби жалбите  единаесет обвинети остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите – единаесет обвинети остануваат во притвор

Бриф | пред 2 месеци

Поранешниот директор на бирото за јавна безбедност, Митко Чавков и оперскиот пејач Игор Дурловски остануваат во Шутка. Апелацискиот суд ги одби нивните жалби и не прифати укинување на мерката притвор или...

ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ЧАВКОВ БЕТМЕН ДУРЛОВСКИ И ШЕФОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ ОСТАНУВААТ ВО ПРИТВОР

ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ, ЧАВКОВ, БЕТМЕН, ДУРЛОВСКИ И ШЕФОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ ОСТАНУВААТ ВО ПРИТВОР

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден во средата и вчера, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје...

Апелација ги одби жалбите на Чавков Јовановски Дурловски и Илиевски

Апелација ги одби жалбите на Чавков, Јовановски, Дурловски и Илиевски

Слободен печат | пред 2 месеци

Апелацискиот суд ги одби жалбите на единаесетмина осомничени за насилствата во Собранието од 27 април, меѓу кои и поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков, актерот Владо Јовановски, поранешниот...

Апелација ги одби жалбите  единаесет обвинети остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите - единаесет обвинети остануваат во притвор...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Апелација ги одби жалбите - единаесет обвинети остануваат во притвор Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието...

Апелација ги одби жалбите  единаесет обвинети остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите – единаесет обвинети остануваат во притвор

Независен | пред 2 месеци

Поранешниот директор на бирото за јавна безбедност, Митко Чавков и оперскиот пејач Игор Дурловски остануваат во Шутка. Апелацискиот суд ги одби нивните жалби и не прифати укинување на мерката притвор или...

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27 ми април

Апелација ги отфрли жалбите на 11 лица за притворите за 27-ми април

Весник | пред 2 месеци

Лицата притворени поради настаните во Собранието на 27-ми април остануваат во притвор. Ова го потврди Апелациониот суд и ги одби како неосновани жалбите на обвинетите. Во решението на Апелација стои дека...

Чавков и уште 10 осомничени за 27 април остануваат во притвор

Чавков и уште 10 осомничени за 27 април остануваат во притвор

МКД | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје донесе одлука со која ги одби жалбите на осомничените за настаните од 27 април и им го продолжи притворот на 11 осомничени. Меѓу нив е и поранешниот министер за внатрешни работи...

Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор  одлучи Апелација

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

Кајгана | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите во врска со настаните во Собранието...

Апелација ги одби жалбите на дел од осомничените за собраниските настани

Апелација ги одби жалбите на дел од осомничените за собраниските настани

МТВ 1 | пред 2 месеци

Апелацискиот суд ги одби како неосновани жалбите на дел од осомничените за собраниските настани. Екс- министерот Митко Чавков, оперскиот пејач Игор Дурловски и актерот Владо Јовановски остануваат во притвор....

Чавков Јовановски Дурловски Бетмен и уште седуммина остануваат во притвор

Чавков, Јовановски, Дурловски, Бетмен и уште седуммина остануваат во притвор

+Инфо | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Апелација одлучи Чавков Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Апелација одлучи: Чавков, Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Прес 24 | пред 2 месеци

Апелација по одржаните јавни седници донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите за настаните од 27 април  во Собранието, пренесе Макфакс. Оливер Поповски, Горан Ѓошевски, Владо...

Чавков Јовановски Дурловски Бетмет и уште седумина остануваат во притвор

Чавков, Јовановски, Дурловски, Бетмет и уште седумина остануваат во притвор

+Инфо | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор  одлучи Апелација

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

Точка | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и...

Апелација пресече 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка

Апелација пресече, 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка

Алфа | пред 2 месеци

Апелација пресече, 11 осомничени остануваат во притвор во Шутка. Апелациониот суд ги отфрли жалбите на 11 осомничени за 27 април и го прифати барањето на Вишото Јавно обвинителство во истражниот затвор...

Апелација ги одби жалбите  единаесет обвинети остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите – единаесет обвинети остануваат во притвор

Алсат-М | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Чавков Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Чавков, Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Лидер | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје...

Апелација Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор

Апелација: Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор

Локално | пред 2 месеци

Апелација одлучи обвинетите Оливер Поповски, Горан Ѓошевски, Владо Јовановски, Митко Чавков, Игор Дурловски, Мунир Пепиќ, Душко Лазаров, Митко Пешов, Оливер Раудлов, Богдан Илиевски и Илија Славевски да...

Апелација ги одби жалбите Јовановски Чавков Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите, Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Вечер | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на осомничените за тероризам и уставно загрозување, по однос на настаните од 27-ми парил. Со тоа Владо Јовановски, Митко Чавков,...

Апелација ги одби жалбите Чавков Дурловски Јовановски  остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите, Чавков, Дурловски, Јовановски....остануваат во притвор

24 вести | пред 2 месеци

Апелациониот суд донесе 11 одлуки со коишто ги одби жалбите за притворите на осомничените за нередите во Собранието што се случија на 27 април. Тоа значи дека поранешниот министер за внатрешни работи,...

Апелација ги одби жалбите Јовановски Чавков Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите, Јовановски, Чавков, Дурловски и Бетмен остануваат во притвор

Фокус | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на осомничените за тероризам и уставно загрозување, по однос на настаните од 27-ми парил. Со тоа Владо Јовановски, Митко Чавков,...

Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор  одлучи Апелација

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

Вечер | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на...

Апелација одлучи Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Апелација одлучи: Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Весник | пред 2 месеци

Апелација одлучи – Сите лица притворени поради настаните во македонското Собрание на 27 април остануваат во притвор. Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници донесе одлуки со кои ги...

Новакоски Со притворот на Василевски притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале

Новакоски: Со притворот на Василевски, притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале

A1on | пред 2 месеци

Ние имаме 60 илјади граѓани против одлуката за притвор за Сашо Василевски, бидејќи толку граѓани гласале за него, рече адвокатот Александар Новакоски на денешната јавна седница во Апелациониот суд. „Гарантирам...

Василевски не дојде на сослушувањето во Апелација

Василевски не дојде на сослушувањето во Апелација...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Василевски не дојде на сослушувањето во Апелација Пратеникот Сашо Василевски, кој е еден од осомничените за настаните во македонското Собрание од 27 април, денеска не се појави на јавната седница во Апелациониот...

Со притворот на Василевски притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале рече адвокатот

Со притворот на Василевски, притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале, рече адвокатот

Макфакс | пред 2 месеци

Ние имаме 60 илјади граѓани против одлуката за притвор за Сашо Василевски, бидејќи толку граѓани гласале за него, рече адвокатот Александар Новакоски на денешната јавна седница во Апелациониот суд. „Гарантирам...

Пратеникот Сашо Василевски не сакал да присуствуа на јавната седница во Апелација

Пратеникот Сашо Василевски не сакал да присуствуа на јавната седница во Апелација

Фокус | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, одбил да присуствува на денешната јавна седница во Апелациониот суд, каде што се расправаше по однос на неговата жалба за продолжување на мерката притвор. Василевски...

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски тој не дојде на седницата

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски, тој не дојде на седницата

Канал 5 | пред 2 месеци

На седницата присуствува само неговиот адвокат Александар Новакоски. Изминатите два дена апелациските судии на јавни седници ги разгледуваа жалбите поднесени од дел од осомничените за настаните во македонското...

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

A1on | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски, кој...

Василевски не дојде на седницата на која се разгледуваше неговата жалба

Василевски не дојде на седницата на која се разгледуваше неговата жалба

МТВ 1 | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не дојде на јавната седница. Побарал неговиот адвокат да образложи зошто пред скопска Апелација ја обжалува одлуката на Кривичниот суд за продолжување на притворот. Неговиот...

Пратеникот Василевски не сакал да присуствуа на јавната седница во Апелација

Пратеникот Василевски не сакал да присуствуа на јавната седница во Апелација

Фокус | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, одбил да присуствува на денешната јавна седница во Апелациониот суд, каде што се расправаше по однос на неговата жалба за продолжување на мерката притвор. Василевски...

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Макфакс | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски. Пратеникот...

Апелација пресече  Чавков Дурловски Илиевски и Јовановски остануваат во притвор

Апелација „пресече“ – Чавков, Дурловски, Илиевски и Јовановски остануваат во притвор

ТВ 21 | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни Митко Чавков останува во притвор во Шутка, одлучи Апелација. Иако пред судиите тврдеше дека дал насоки за најбезбедно извлекување на пратениците на 27 април, Судот ја...

НА ВАСИЛЕСКИ НЕ МОЖЕЛО ДА МУ БИДЕ ОДЗЕМЕН ИМУНИТЕТОТ ОТИ НЕ ГО ПРАШАЛЕ ДАЛИ СЕ ПОВИКУВА НА НЕГО ТВРДИ АДВОКАТОТ НА ПРИТВОРЕНИОТ ПРАТЕНИК

НА ВАСИЛЕСКИ НЕ МОЖЕЛО ДА МУ БИДЕ ОДЗЕМЕН ИМУНИТЕТОТ ОТИ НЕ ГО ПРАШАЛЕ ДАЛИ СЕ ПОВИКУВА НА НЕГО, ТВРДИ АДВОКАТОТ НА ПРИТВОРЕНИОТ ПРАТЕНИК

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Притворениот пратеник од ВМРО ДПМНЕ Сашо Василески од Охрид, иако побара пред новинари да ја образложи жалбата во Скопска апелација против продолжениот притвор, сепак, не беше спроведен од затворот Шутка....

Апелација одлучи Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Апелација одлучи: Обвинетите за 27 април остануваат во притвор

Република | пред 2 месеци

Сите лица притворени поради настаните во македонското Собрание на 27 април остануваат во притвор. Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници донесе одлуки со кои ги одби како неосновани...

Се бара укинување на притворот и на пратеникот Сашо Василевски

Се бара укинување на притворот и на пратеникот Сашо Василевски

Вечер Прес | пред 2 месеци

Пред Апелациониот суд во Скопје,денес на јавна седница се разглеуваше жалбата против одлуката за притвор за пратеникот Сашо Василевски, осомничен за настаните во Собранието од 27 април, минатата година....

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски тој не дојде на седницата

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски, тој не дојде на седницата

Алсат-М | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски, кој е еден од осомничените за настаните во македонското Собрание од 27 април, денеска не се појави на јавната седница во Апелацискиот суд каде се разгледува неговата жалба за...

Апелација ги отфрли сите жалби за притворите за 27 април

Апелација ги отфрли сите жалби за притворите за 27 април

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Апелација ги отфрли сите жалби за притворите за 27 април Сите лица притворени поради настаните во македонското Собрание на 27 април остануваат во притвор.  Апелациониот суд Скопје, по...

Василевски не сакал да дојде на јавната седница во Апелација

Василевски не сакал да дојде на јавната седница во Апелација

24 вести | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не беше спроведен од притворското одделение во затворот Шутооризари до Апелациониот суд на јавната седница на која се разгледуваше неговата жалба за продолжувањето на притворот...

Со притворот на Василевски притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале рече адвокатот

Со притворот на Василевски, притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале, рече адвокатот

Вечер | пред 2 месеци

Ние имаме 60 илјади граѓани против одлуката за притвор за Сашо Василевски, бидејќи толку граѓани гласале за него, рече адвокатот Александар Новакоски на денешната јавна седница во Апелациониот суд. „Гарантирам...

Василевски не дојде на седницата на Апелација за притворот

Василевски не дојде на седницата на Апелација за притворот

Прес 24 | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во скопска Апелација. Денеска во судницата се појави само адвокатот на обвинетиот, Александар Новакоски. Тој е обвинет за настаните од 27. април во Собранието.

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Локално | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски, кој...

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Точка | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски, кој...

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Вечер | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски, кој...

Апелација Обвинетите за крвавиот четврток остануваат во притвор

Апелација: Обвинетите за „крвавиот четврток“ остануваат во притвор

Нова ТВ | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите на осомничените за тероризам и уставно загрозување, по однос на настаните од 27-ми парил. Со тоа Владо Јовановски, Митко Чавков, Игор Дурловски и...

Чавков Дурловски Илиевски остануваат во притвор  одлучи Апелација

Чавков, Дурловски, Илиевски остануваат во притвор – одлучи Апелација

Весник | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на...

АПЕЛАЦИЈА ПРЕСЕЧЕ Осомничените за  крвавиот четврток остануваат во притвор

АПЕЛАЦИЈА ПРЕСЕЧЕ: Осомничените за ,,крвавиот четврток” остануваат во притвор

Рипост | пред 2 месеци

Апелација  ги отфрли жалбите на 11 осомничени за 27 април и го прифати барањето Јавното бвинителство во истражниот затвор ,,Шутка” да останат Митко Чавков, Игор Дурловски, Богдан Илиевски, Оливер Поповски,...

Апелација ќе расправа за жалбата на пратеникот Сашо Василевски

Апелација ќе расправа за жалбата на пратеникот Сашо Василевски

МТВ 1 | пред 2 месеци

Во Апелациониот суд за денеска е најавена уште една јавна седница на која ќе се расправа по жалбата за продолжениот притвор на пратеникот Сашо Василевски. Тој е осомничен дека заедно со други пратеници...

Чавков Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Чавков, Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Пулс 24 | пред 2 месеци

Чавков, Јовановски и Дурловски остануваат во притвор

Дурловски и Чавков бараат да се бранат од слобода

Дурловски и Чавков бараат да се бранат од слобода

ТВ Нова | пред 2 месеци

ДЕНЕСКА ВО АПЕЛАЦИСКИОТ СУД НА ЈАВНА СЕДНИЦА НА КОЈА СЕ ОДЛУЧУВА ЗА ПРИТВОРИТЕ НА ДЕЛ ОД ОСОМНИЧЕНИТЕ, КОИ СПОРЕД ОБВИНИТЕЛСТВОТО УЧЕСТВУВАЛЕ ВО НАСТАНИТЕ ОД 27-МИ АПРИЛ, СЕ РАЗГЛЕДУВАА ЧЕТИРИ ЖАЛБИ, МЕЃУ...

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

A1on | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, на јавна седница во апелациониот суд преку неговиот адвокат денеска ќе побара укинување на мерката притвор за крвавиот четврток. Судот му определи притвор, мерка,...

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Макфакс | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, на јавна седница во апелациониот суд преку неговиот адвокат денеска ќе побара укинување на мерката притвор за крвавиот четврток. Судот му определи притвор, мерка,...

Јавна седница во Апелацискиот суд за пратеникот Василевски

Јавна седница во Апелацискиот суд за пратеникот Василевски

Нетпрес | пред 2 месеци

Во Апелацискиот во 12,30 часот е закажана, по вчерашните, е закажана уште една јавна седница на која ќе се расправа по жалбата за продолжениот притвор на пратеникот Сашо Василевски. Пратеникот е осомничен...

СУДОВИТЕ ДОКАЖАА ДЕКА СЕ ВАЗАЛИ НА ВЛАСТА Апелација ги одби жалбите  Јовановски Дурловски и Чавков остануваат во притвор

СУДОВИТЕ ДОКАЖАА ДЕКА СЕ ВАЗАЛИ НА ВЛАСТА: Апелација ги одби жалбите – Јовановски, Дурловски и Чавков остануваат во притвор!

Infomax | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните седници на ден 10.01.2018 година и 11.01.2018 година, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените

Нетпрес | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Жалбата на пратеникот Василевски денес на јавна седница

Жалбата на пратеникот Василевски денес на јавна седница

МКД | пред 2 месеци

На јавна седница во Апелацискиот суд во Скопје денес ќе се разгледува жалбата поднесена на одлуката за притвор на пратеникот Сашо Василевски. Според Обвинителството за гонење на организиран криминал и...

Во Апелација ќе се расправа за притворот на пратеникот Василевски

Во Апелација ќе се расправа за притворот на пратеникот Василевски

+Инфо | пред 2 месеци

На јавна седница во Апелациониот суд денеска ќе се разгледува жалбата за притвор на пратеникот Сашо Василевски кој е еден од осомничените за насилството на 27 април во Собранието. Седницата е закажана...

Апелација ќе ја разгледува жалбата на Василевски за притворот за 27 април

Апелација ќе ја разгледува жалбата на Василевски за притворот за 27 април

Локално | пред 2 месеци

Кривичниот совет на Апелацискиот суд Скопје денеска ќе ја разгледува жалбата за продолжениот притвор на пратеникот Сашо Василевски, осомничен за насилствата во Собранието од 27 април, минатата година....

ИМА ДА ПЛАТИТЕ ЗА СЕ УБИЈЦИ ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ ЧАВКОВ БЕТМЕН ДУРЛОВСКИ И ШЕФОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ ОСТАНУВААТ ВО ПРИТВОР

ИМА ДА ПЛАТИТЕ ЗА СЕ УБИЈЦИ: ВЛАДО ЈОВАНОВСКИ, ЧАВКОВ, БЕТМЕН, ДУРЛОВСКИ И ШЕФОТ НА ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ ОСТАНУВААТ ВО ПРИТВОР!!!

Мактел | пред 2 месеци

Апелациониот суд Скопје, по одржаните јавни и нејавни седници на ден во средата и вчера, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје...

Апелација ги одби жалбите 11 обвинети остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите, 11 обвинети остануваат во притвор

ТВ 21 | пред 2 месеци

Скопска Апелсација, по одржаните јавни и нејавни седници на ден во средата и вчера, донесе одлуки со кои ги одби како неосновани жалбите на обвинетите и ги потврди решенијата на Основниот суд Скопје 1...

Дурловски Чавков Јовановски и другите остануваат во притвор

Дурловски, Чавков, Јовановски и другите остануваат во притвор

Ако | пред 2 месеци

Поранешниот директор на бирото за јавна безбедност, Митко Чавков и оперскиот пејач, Игор Дурловски , поранешниот началникот во Шестата управа во МВР, Оливер Поповски,  шефот на обезбедувањето на екс спикерот...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Канал 5 | пред 2 месеци

Вчера, апелациските судии ги разгледуваа жалбите за продолжениот притвор на поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, на поранешниот директор на Македонската...

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Точка | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, на јавна седница во Апелациониот суд преку неговиот адвокат денеска ќе побара укинување на мерката притвор за крвавиот четврток. Судот му определи притвор, мерка...

Апелација ги одби жалбите 11 обвинети за насилствата во Собрание остануваат во притвор

Апелација ги одби жалбите: 11 обвинети за насилствата во Собрание остануваат во притвор

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Апелација Чавков Дурловски Илиевски Јовановски остануваат во притвор

Апелација: Чавков, Дурловски, Илиевски, Јовановски остануваат во притвор

Пост | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје ги одби како неосновани жалбите за изречените мерки притвор на единаесет лица осомничени за насилството во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд по одржаните седници вчера и...

Василевски не сакал да дојде на јавната седница во Апелација

Василевски не сакал да дојде на јавната седница во Апелација

Пост | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не беше спроведен од притворското одделение во затворот Шутооризари до Апелациониот суд на јавната седница на која се разгледуваше неговата жалба за продолжувањето на притворот...

Во Апелација јавна седница за пратеникот Сашо Василевски

Во Апелација јавна седница за пратеникот Сашо Василевски

Прес 24 | пред 2 месеци

Апелација за денеска во 12 часот и 30 минути закажа јавна седница на која ќе се расправа по жалбата за продолжениот притвор на пратеникот Сашо Василевски. Тој е осомничен за настаните од 27. април во Собранието....

Со притворот на Василевски притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале

Со притворот на Василевски, притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале

Република | пред 2 месеци

Ние имаме 60 илјади граѓани против одлуката за притвор за Сашо Василевски, бидејќи толку граѓани гласале за него, рече адвокатот Александар Новакоски на денешната јавна седница во Апелациониот суд. „Гарантирам...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во...

Во Апелација јавна седница и за пратеникот Сашо Василевски

Во Апелација јавна седница и за пратеникот Сашо Василевски

24 вести | пред 2 месеци

Во Апелациониот суд за денеска во 12.30 часот е закажана уште една јавна седница на која ќе се расправа по жалбата за продолжениот притвор на пратеникот Сашо Василевски. Василевски е осомничен дека заедно...

Со притворот на Василевски притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале рече адвокатот

Со притворот на Василевски, притворени се 60 илјади граѓани кои го избрале, рече адвокатот

Весник | пред 2 месеци

Ние имаме 60 илјади граѓани против одлуката за притвор за Сашо Василевски, бидејќи толку граѓани гласале за него, рече адвокатот Александар Новакоски на денешната јавна седница во Апелациониот суд. „Гарантирам...

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Сашо Василевски не дојде на седницата за притворот

Весник | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во Апелациониот суд на која ќе се расправа дали да му биде укинат притворот. Во судницата дојде само неговиот адвокат Александар Новакоски, кој...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Телма | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Прес 24 | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера жалбите беа разгледани,...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Вечер | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Алсат-М | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Лидер | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

24 вести | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави одлуки за притворените од 27 април

Апелација ќе објави одлуки за притворените од 27 април

Независен | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски тој не дојде на седницата

Апелација одлучува по жалбата на Сашо Василевски, тој не дојде на седницата

ТВ 21 | пред 2 месеци

Пратеникот Сашо Василевски не се појави на јавната седница во скопска Апелација. Денеска во судницата се појави само адвокатот на обвинетиот, Александар Новакоски. Тој е обвинет за настаните од 27 април во Собранието.

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

ТВ 21 | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Ќе застане ли Апелација на страната на аргументите или ќе продолжи да чекори по линија на помал отпор

Ќе застане ли Апелација на страната на аргументите или ќе продолжи да чекори по линија на помал отпор?

Лидер | пред 2 месеци

На денешната јавна седница на Апелациониот суд, на која судот одлучуваше по жалбите на обвинетите за притворите во апсурдната кривична постапка за тероризам во која се обвинети десетици македонски граѓани...

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Сител | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, на јавна седница во апелациониот суд преку неговиот адвокат денеска ќе побара укинување на мерката притвор за крвавиот четврток. Судот му определи притвор, мерка,...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Слободна Македонија | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Весник | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе ја разгледува жалбата на Василевски за притворот за 27 април

Апелација ќе ја разгледува жалбата на Василевски за притворот за 27 април

Рипост | пред 2 месеци

На јавна седница во Апелациониот суд ќе се разгледува жалбата за притвор на пратеникот Сашо Василевски кој е еден од осомничените за настаните на 27 април во Собранието. Седницата е закажана за 12.30 часот....

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Нова ТВ | пред 2 месеци

Фото Плусинфо Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Фото Макфакс Вчера,...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Република | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пратеникот Сашо Василевски на јавна седница ќе бара укинување на притворот

Пост | пред 2 месеци

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Сашо Василевски, на јавна седница во Апелациониот суд преку неговиот адвокат денеска ќе побара укинување на мерката притвор за крвавиот четврток. Судот му определи притвор, мерка...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Infomax | пред 2 месеци

Во текот на денот се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера, апелациските судии ги...

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Апелација ќе објави дел од одлуките за притворените од 27 април

Пост | пред 2 месеци

Денеска се очекува Апелацискиот суд во Скопје да објави дел од одлуките за жалбите на притворените во настаните од 27 април во Собранието на Република Македонија. Вчера жалбите беа разгледани, но одлуките...

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Локално | пред 2 месеци

И Игор Дурловски и неговата одбрана денеска пред Апелациониот суд побараа укинување на мерката притвор и нејзино заменување со некоја поблага мерка. Според неговиот адвокат Ставре Џиков, и куќниот притвор...

Чавков Им ги спасував животите на пратениците

Чавков: Им ги спасував животите на пратениците!

Таратур | пред 2 месеци

Митко Чавков, поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, изјави дека со материјални докази ќе потврди дека раководел со акцијата за смирување на состојбата во Собранието по насилствата на 27 април...

Апелацискиот суд треба да одлучи по жалбите за притвор меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд треба да одлучи по жалбите за притвор, меѓу кои и за Чавков

Канал 5 | пред 2 месеци

Митко Чавков со лисици на рацете беше донесен на јавната седница во скопска Апелација. Неговите адвокати, како и бранителите на екс началникот Душко Лазаров, вработениот во Агенцијата за разузнавање Мунир...

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Прес 24 | пред 2 месеци

Игор Дурловски и неговата одбрана денеска пред Апелација побараа укинување на мерката притвор и нејзино заменување со некоја поблага мерка. Неговиот адвокат Ставре Џиков изјави дека се подготвени да го...

АДВОКАТОТ НА ДУРЛОВСКИ ПОБАРА ДА БИДЕ ПУШТЕН ОД ПРИТВОР ОТИ Е ТАТКО НА ТРИ ДЕЦА

АДВОКАТОТ НА ДУРЛОВСКИ ПОБАРА ДА БИДЕ ПУШТЕН ОД ПРИТВОР ОТИ Е ТАТКО НА ТРИ ДЕЦА

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Ставре Џиков, адвокатот на Игор Дурловски, денеска од Апелациониот суд побара неговиот клиент да биде пуштен од притвор со образложение дека станува збор за татко три деца и национален уметник, кој ја...

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Дурловски го нуди пасошот за да излезе од притвор

Фокус | пред 2 месеци

И Игор Дурловски и неговата одбрана денеска пред Апелациониот суд побараа укинување на мерката притвор и нејзино заменување со некоја поблага мерка. Според неговиот адвокат Ставре Џиков, и куќниот притвор...

Апелација втор ден одлуќува по жалбите на притворените од случајот 27 април

Апелација втор ден одлуќува по жалбите на притворените од случајот „27 април“

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Апелација втор ден одлуќува по жалбите на притворените од случајот „27 април“ Апелацискиот суд одржа јавни седници на кои се расправаше за жалбите за продолжениот притвор на Митко Чавков,...

Пепиќ вели дека во Собранието бил на задача а потоа помогнал во евакуацијата на Шекеринска

Пепиќ вели дека во Собранието бил на задача, а потоа помогнал во евакуацијата на Шекеринска

Слободен печат | пред 2 месеци

Мунир Пепиќ, полицискиот службеник осомничен поради насилствата во Собранието на 27 април минатата година, до Советот кој во Апелациски суд – Скопје денеска ја разгледува неговата жалба за новиот притвор,...

Чавков и Дурловски во Апелација по поднесените жалби за притвор

Чавков и Дурловски во Апелација по поднесените жалби за притвор

Алфа | пред 2 месеци

Вишото јавно обвинителство остана на ставот дека постои опасност Чавков да избега, па затоа побара да остане во притвор. Дека има опасност од бегство, обвинителството се изјасни и за Игор Дурловски. „Одлуката...

Јавна седница за притворите на обвинетите од Крвавиот четврток

Јавна седница за притворите на обвинетите од „Крвавиот четврток“

24 вести | пред 2 месеци

Целото мое постапување, 30 години во структурите на МВР и на самиот ден, 27 април е најчесно, насовесно и најпрофесионално. Јас раководев со операцијата целосно одговорно и со избегнување на жртви. Ова...

Адвокатите на Дурловски побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор

Адвокатите на Дурловски побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор

Слободен печат | пред 2 месеци

На денешното рочиште во Апелацискиот суд, адвокатите на оперскиот пејач Игор Дурловски, побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор или друга поблага алтернативна мерка за неговото...

Чавков Материјалните докази ќе покажат дека раководев со акцијата за смирувањето на состојбата во Собранието на 27 април

Чавков: Материјалните докази ќе покажат дека раководев со акцијата за смирувањето на состојбата во Собранието на 27 април

Слободен печат | пред 2 месеци

Митко Чавков, поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, тврди дека со материјални докази ќе потврди дека раководел со акцијата за смирување на состојбата во Собранието по насилствата на 27 април...

За Чавков случајот против него за насилството во Собранието е апсурден

За Чавков случајот против него за насилството во Собранието е апсурден

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност, Митко Чавков пред тричлениот Судски совет на Апелацискиот суд изјави денеска дека од материјалните докази ќе се види оти...

Одбраната на Дурловски Чавков Лазаров и Пепиќ на јавната седница побараа укинување на притворoт

Одбраната на Дурловски, Чавков, Лазаров и Пепиќ на јавната седница побараа укинување на притворoт

Вечер Прес | пред 2 месеци

Жалби на Решението за продолжување на мерката притвор со барање таа да биде укината вложија во четвртокот на јавната седница во Апелацискиот суд бараа адвокатите на поранешниот министер за внатрешни работи,...

Одбраната на Дурловски Чавков Лазаров и Пепиќ на јавната седница побараа укинување на притворoт

Одбраната на Дурловски, Чавков, Лазаров и Пепиќ на јавната седница побараа укинување на притворoт

Нетпрес | пред 2 месеци

Жалби на Решението за продолжување на мерката притвор со барање таа да биде укината вложија во четвртокот на јавната седница во Апелацискиот суд бараа адвокатите на поранешниот министер за внатрешни работи,...

Пепиќ Моја идеја беше Шекеринска да ја маскираме и така да ја спасиме

Пепиќ: Моја идеја беше Шекеринска да ја маскираме и така да ја спасиме

Бриф | пред 2 месеци

На 27 април мојот клиент Мунир Пепиќ, вработен во Агенцијата за разузнување во Собранието на Македонија не бил како дел од толпата, туку службено, по наредба на неговите претпоставени. За ова доказ е обезбеден...

 ГАЛЕРИЈА Се бара Дурловски да биде пуштен од притвор

(ГАЛЕРИЈА) Се бара Дурловски да биде пуштен од притвор

Фактор | пред 2 месеци

Во Апелацискиот суд денеска на рочиште адвокатите на оперскиот пејач, Игор Дурловски, побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор или друга поблага алтернативна мерка за неговото учество...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

A1on | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот, Еленко Миланов, рече дека осомничениот...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Макфакс | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот, Еленко Миланов, рече дека осомничениот...

Седници во Апелација за поднесените жалби на притворите за Чавков Дурловски Пепиќ и Лазаров

Седници во Апелација за поднесените жалби на притворите за Чавков, Дурловски, Пепиќ и Лазаров

МТВ 1 | пред 2 месеци

Апсурдно е човек кој 30 години работи во полицијата и се грижи за безбедноста да биде вовлечен во обвинение за тероризам, изјави екс министер за внатрешни работи Митко Чавков на седницата во Апелацискиот...

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Канал 5 | пред 2 месеци

Судиите во Апелацискиот суд треба да одлучат дали е оправдан продолжениот притвор на поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност Митко Чавков, на поранешниот директор...

И Дурловски Лазаров и Пепиќ на јавна седница побараа укинување на притворoт

И Дурловски, Лазаров и Пепиќ на јавна седница побараа укинување на притворoт

МКД | пред 2 месеци

Во Апелацискиот суд денес од Истражниот затвор во Шутка освен поранешниот министер за внатрешни работи , Митко Чавков на јавна седница беа спроведени и оперскиот пејач Игор Дурловски, поранешниот началник...

Чавков Ги спасував животите на пратениците

Чавков: Ги спасував животите на пратениците

A1on | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

АДВОКАТОТ НА ДУРЛОВСКИ ПОБАРА ДА БИДЕ ПУШТЕН ОД ПРИТВОР ОТИ Е ТАТКО НА ТРИ ДЕЦА

АДВОКАТОТ НА ДУРЛОВСКИ ПОБАРА ДА БИДЕ ПУШТЕН ОД ПРИТВОР ОТИ Е ТАТКО НА ТРИ ДЕЦА

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Ставре Џиков, адвокатот на Игор Дурловски, денеска од Апелациониот суд побара неговиот клиент да биде пуштен од притвор со образложение дека станува збор за татко три деца и национален уметник, кој ја...

Чавков Дадов клучен придонос во спасувањето на пратениците на 27 април

Чавков: Дадов клучен придонос во спасувањето на пратениците на 27 април

+Инфо | пред 2 месеци

Одбраната на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков денеска од скопска Апелација побара тој да буде пуштен да се брани од слобода или притворот да му се замени со поблаги алтернативни мерки....

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Макфакс | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

Апелацискиот суд расправа за жалбите за притвор меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд расправа за жалбите за притвор, меѓу кои и за Чавков

Канал 5 | пред 2 месеци

Претходно претставникот на Вишото јавно обвинителство, обвинителот Јован Цветановски, вчера побара од тричлениот совет на Апелацискиот суд да му го укине притворот на Јовановски и да го замени со поблага...

Пепиќ вели дека во Собранието бил службено а по негова идеја ја евакуирале Шекеринска

Пепиќ вели дека во Собранието бил службено, а по негова идеја ја евакуирале Шекеринска

Локално | пред 2 месеци

Мунир Пепиќ, полицискиот службеник осомничен поради насилствата во Собранието на 27 април минатата година, до Советот кој во Апелациски суд – Скопје денеска ја разгледува неговата жалба за новиот притвор,...

Мунир Пепиќ Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

Мунир Пепиќ: Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

Вести24 | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Чавков и Дурловски побараа укинување на притворот

Чавков и Дурловски побараа укинување на притворот

Алсат-М | пред 2 месеци

Митко Чавков и Игор Дурловски денеска беа донесени во Апелацискиот суд. Двајцата се обвинети за крвавиот упад во Собранието на 27 Април. Поранешниот директор на бирото за јавна безбедност рече дека дента...

Започнаа јавните седници за жалбите на четворица обвинети во настаните на 27 април

Започнаа јавните седници за жалбите на четворица обвинети во настаните на 27. април

Прес 24 | пред 2 месеци

Почнаа јавните седници на кои Апелацискиот суд расправа по поднесените жалби на четворица осомничени за настаните во македонското Собрание од 27 април. Судиите во Апелацискиот суд треба да одлучат дали...

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Локално | пред 2 месеци

Почнаа јавните седници на кои Апелацискиот суд расправа по поднесените жалби на четворица осомничени за настаните во македонското Собрание од 27 април. Судиите во Апелацискиот суд треба да одлучат дали...

Обвинителство паушално дели притвори тврдат адвокатите на осомничените за настаните во Собрание

Обвинителство паушално дели притвори тврдат адвокатите на осомничените за настаните во Собрание

Вечер Прес | пред 2 месеци

И на денешната  јавна седница пред Апелациониот суд во Скопје, на која се разгледуваа жалбите за притворот на Митко Чавков, екс директор на Бирото за јавна безбедност во МВР, Мунир Пепиќ разузнавач, во...

ЧАВКОВ ТВРДИ ДЕКА Е НЕВИН Дадов придонес да се спасат животите на пратениците

ЧАВКОВ ТВРДИ ДЕКА Е НЕВИН: Дадов придонес да се спасат животите на пратениците

Фактор | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите изјави денеска дека цел работен век го поминал во МВР, и дека чесно, совесно и професионално си ги извршувал задачите. Рече дека предметот...

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Вести24 | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Точка | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде што на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот Еленко Миланов рече дека...

Чавков Не сум виновен имам еден метар документација за сите мои наредби од 27 април

Чавков: Не сум виновен, имам еден метар документација за сите мои наредби од 27 април

МКД | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков на денешната јавна седница во Апелацискиот суд на која се разгледуваше жалбата за притворот, тврдеше дека не е виновен и дека цел работен век во МВР...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Прес 24 | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде што на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот- пишува Макфакс Адвокатот Еленко Миланов...

Адвокатите на Дурловски сметаат дека и куќниот притвор е престрога мерка

Адвокатите на Дурловски сметаат дека и куќниот притвор е престрога мерка

Локално | пред 2 месеци

На денешното рочиште во Апелацискиот суд, адвокатите на оперскиот пејач Игор Дурловски, побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор или друга поблага алтернативна мерка за неговото...

Чавков со лисици на рацете донесен во Апелациониот суд

Чавков со лисици на рацете донесен во Апелациониот суд

A1on | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Чавков со лисици на рацете

Чавков со лисици на рацете

Макфакс | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Актуелно24 | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде што на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот Еленко Миланов рече дека...

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Актуелно24 | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“, рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков, пред судиите. „Директно...

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Точка | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

Мунир Пепиќ Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

Мунир Пепиќ: Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

A1on | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Актуелно24 | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат рече Мунир Пепиќ

Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат, рече Мунир Пепиќ

Актуелно24 | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Чавков Дадов клучен допринос во спасувањето на пратениците на 27 април

Чавков: Дадов клучен допринос во спасувањето на пратениците на 27 април

+Инфо | пред 2 месеци

Одбраната на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков денеска од скопска Апелација побара тој да буде пуштен да се брани од слобода или притворот да му се замени со поблаги алтернативни мерки....

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Вечер | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде што на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот Еленко Миланов рече дека...

Чавков Ги спасував животите на пратениците

Чавков: Ги спасував животите на пратениците

Република | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

Апелација расправа за жалбите за притворените за собраниските настани

Апелација расправа за жалбите за притворените за собраниските настани

МТВ 1 | пред 2 месеци

Во Апелацискиот суд Скопје почнаа јавните седници на кои се одлучува за притворите на дел од осомничените кои според обвинителството учествувале во настаните од 27-ми април. Се разгледуваат четири жалби,...

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат рече Мунир Пепиќ

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат, рече Мунир Пепиќ

Макфакс | пред 2 месеци

Полицискиот службеник, Мунир Пепиќ, денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27-ми април и облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ, Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Локално | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“, рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков, пред судиите. „Директно...

ЌЕ ГО УКИНЕ ЛИ СУДОТ ПРИТВОРОТ Апелација има можност да докаже дека не е привезок на Заев и хунтата

ЌЕ ГО УКИНЕ ЛИ СУДОТ ПРИТВОРОТ: Апелација има можност да докаже дека не е привезок на Заев и хунтата!

Infomax | пред 2 месеци

На денешната јавна седница на Апелациониот суд, на која судот одлучуваше по жалбите на обвинетите за притворите во апсурдната кривична постапка за тероризам во која се обвинети десетици македонски граѓани...

Митко Чавков Ги спасував животите на пратениците

Митко Чавков: Ги спасував животите на пратениците!

Таратур | пред 2 месеци

Денес во судот се сослушани дел од обвинетите за „крвавиот четврток“, а меѓу нив е и поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков. „Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално...

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Чавков со лисици на рацете донесен во судот

Точка | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Пепиќ Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Пепиќ: Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Вечер | пред 2 месеци

Обвинетиот агент на Агенцијата за разузнавање за учество во „крвавиот четврток“ денеска изјави дека во еден момент се нашол во просторијата во Собранието на Македонија каде биле повредените пратеници и...

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Вечер | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Адвокатите бараат куќен притвор за Дурловски

Република | пред 2 месеци

Оперскиот пејач Игор Дурловски денеска се појави во Апелациониот суд каде што на јавна седница се расправаше за жалбата на неговата одбрана да му се укине притворот. Адвокатот Еленко Миланов рече дека...

Пепиќ Службено бев во Собрание

Пепиќ: Службено бев во Собрание

Флеш | пред 2 месеци

На 27 април мојот клиент Мунир Пепиќ, вработен во Агенцијата за разузнување во Собранието на Македонија не бил како дел од толпата, туку службено, по наредба на неговите претпоставени. За ова доказ е обезбеден...

Чавков Дурловски Пепиќ и Лазаров побараа укинување на притворот

Чавков, Дурловски, Пепиќ и Лазаров побараа укинување на притворот

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Митко Чавков, поранешниот директор на Бирото за јавна безбедност, тврди дека со материјални докази ќе потврди дека раководел со акцијата за смирување на состојбата во Собранието по насилствата на 27. април...

Чавков попладнево спроведен во Апелациониот суд

Чавков попладнево спроведен во Апелациониот суд

Прес 24 | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков со лисици на рацете попладнево беше спроведен во Апелациониот суд каде што на јавна седница ќе се разгледува неговата жалба за продолжување на притворот....

Пепиќ Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Пепиќ: Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Прес 24 | пред 2 месеци

На 27 април мојот клиент Мунир Пепиќ, вработен во Агенцијата за разузнување во Собранието на Македонија не бил како дел од толпата, туку службено, по наредба на неговите претпоставени. За ова доказ е обезбеден...

Мунир Пепиќ Шекеринска ја облеков во мантил за да ја евакуираат

Мунир Пепиќ: Шекеринска ја облеков во мантил за да ја евакуираат!

Таратур | пред 2 месеци

Денес во судот дојде и полицискиот службеник Мунир Пепиќ. Тој изјави дека за време на „крвавиот четврток“ односно на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ...

Пепиќ Не сум терорист и облеков докторски мантил на Шекеринска за да ја извлечам од Собранието

Пепиќ: Не сум терорист, и облеков докторски мантил на Шекеринска за да ја извлечам од Собранието

Фокус | пред 2 месеци

Мунир Пепиќ , вработен во Агенцијата за разузнавање и осомничен за насилството во Собранието што се случи на 27 април, на денешната јавна седница на која се разгледуваше жалбата за притворот, истакна дека...

Мунир Пепиќ Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

Мунир Пепиќ: Ја облеков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат

Точка | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Чавков со лисици на рацете во Апелација

Чавков со лисици на рацете во Апелација

24 вести | пред 2 месеци

Поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков со лисици на рацете попладнево беше спроведен во Апелациониот суд каде што на јавна седница ќе се разгледува неговата жалба за продолжување на притворот....

Пепиќ Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Пепиќ: Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

+Инфо | пред 2 месеци

На 27 април мојот клиент Мунир Пепиќ, вработен во Агенцијата за разузнување во Собранието на Македонија не бил како дел од толпата, туку службено, по наредба на неговите претпоставени. За ова доказ е обезбеден...

Чавков со лисици на рацете

Чавков со лисици на рацете

Вечер | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

ИМ ГИ СПАСУВАВ ЖИВОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ НЕЗАКОНСКИ МЕ ЛИШИЈА ОД СЛОБОДА Чавков денес сведочеше пред судскиот совет

ИМ ГИ СПАСУВАВ ЖИВОТИТЕ НА ПРАТЕНИЦИТЕ, НЕЗАКОНСКИ МЕ ЛИШИЈА ОД СЛОБОДА: Чавков денес сведочеше пред судскиот совет!

Infomax | пред 2 месеци

-Јас знам што сум правел. Целиот процес е документиран. Има еден метар документација за тој ден, ги има сите мои наредби од тој ден. Тие наредби биле експлицитни, да се спроведе акција, рече пред тричлениот...

Мунир Пепиќ Јас не сум терорист секогаш сум работел за интересите на Македонија

Мунир Пепиќ: Јас не сум терорист, секогаш сум работел за интересите на Македонија

24 вести | пред 2 месеци

Јас не сум терорист секогаш сум работел за интересите на Република Македонија, рече Мунир Пепиќ на јавната седница во Апелација на која се разгледува жалбата за продолжениот притвор за вработениот во Агенцијата...

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат рече Мунир Пепиќ

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат, рече Мунир Пепиќ

Вечер | пред 2 месеци

Полицискиот службеник, Мунир Пепиќ, денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27-ми април и облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ, Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Во Апелација седници за жалбите на четворица осомничени за настаните од 27 април

Сител | пред 2 месеци

Почнаа јавните седници на кои Апелацискиот суд расправа по поднесените жалби на четворица осомничени за настаните во македонското Собрание од 27 април. Судиите во Апелацискиот суд треба да одлучат дали...

Апелацискиот суд ќе расправа за жалбите за притворите на Чавков и Дурловски

Апелацискиот суд ќе расправа за жалбите за притворите на Чавков и Дурловски

ТВ Нова | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Апелациja ќе расправа за притворот на Чавков и Дурловски

Апелациja ќе расправа за притворот на Чавков и Дурловски

Нетпрес | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Чавков тврди дека ја смирувал состојбата бара да се брани од слобода

Чавков тврди дека ја смирувал состојбата, бара да се брани од слобода

Нова ТВ | пред 2 месеци

Фото Плусинфо Одбраната на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков денеска на јавната седница во скопска Апелација на која се расправа по жалбата за притворот, побара тој да биде пуштен да...

Жалбите за притворите на Чавков и Дурловски на дневен ред во Апелација

Жалбите за притворите на Чавков и Дурловски на дневен ред во Апелација...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Жалбите за притворите на Чавков и Дурловски на дневен ред во Апелација Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните...

И жалбата за притворот на Дурловски денес на јавна седница

И жалбата за притворот на Дурловски денес на јавна седница

МКД | пред 2 месеци

Апелацискиот суд денес на јавна седница ќе ја разгледува и жалбата на оперскиот пејач Игор Дурловски, кој бара да му се укине притворот определен како мерка за обезбедување на присуство во текот на истрагата...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори

Независен | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Препиќ Ја маскирав Шекеринска во медицинска сестра за да ја спасиме

Препиќ: Ја маскирав Шекеринска во медицинска сестра за да ја спасиме

Република | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април и облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Пепиќ Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Пепиќ: Моја беше идејата да ја облечеме Шекеринска како медицинска сестра

Весник | пред 2 месеци

Обвинетиот агент на Агенцијата за разузнавање за учество во „крвавиот четврток“ денеска изјави дека во еден момент се нашол во просторијата во Собранието на Македонија каде биле повредените пратеници и...

Ги спасував животите на пратениците рече Чавков пред судиите

Ги спасував животите на пратениците, рече Чавков пред судиите

Весник | пред 2 месеци

„Цел работен век го поминав во МВР. Чесно, совесно и професионално сум ги извршувал задачите. Предметот е апсурден“ рече поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков пред судиите. „Директно раководев...

Пепиќ тврди дека ја спасувал Шеќеринска во Собранието

Пепиќ тврди дека ја спасувал Шеќеринска во Собранието

Нова ТВ | пред 2 месеци

Полицискиот службеник Мунир Пепиќ денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27 април ѝ облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Апелација ќе расправа и за жалбите на Чавков и Дурловски

Апелација ќе расправа и за жалбите на Чавков и Дурловски

24 вести | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. Освен за жалбите на Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Апелација ќе расправа за четири жалби на притворените за собраниските настани

Апелација ќе расправа за четири жалби на притворените за собраниските настани

МТВ 1 | пред 2 месеци

Во Апелацискиот суд се закажани јавните седници на коишто се одлучува за притворите на дел од осомничените кои според обвинителството учествувале во настаните од 27-ми април. Ќе се разгледуваат четири...

Апелација ќе решава за притворите на Чавков Дурловски Пепиќ и Лазаров за 27 април

Апелација ќе решава за притворите на Чавков, Дурловски, Пепиќ и Лазаров за 27 април

Инфо Центар | пред 2 месеци

Денеска на јавна седница ќе расправа и за продолжениот притвор на поранешниот министер за внатрешни работи и директор на Бирото за јавна безбедност (БЈБ), Митко Чавков,  за  притворот на Мунир Пепиќ, од...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков и Дурловски

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков и Дурловски

Лидер | пред 2 месеци

Адвокатите на Чавков поднеле жалба по одлуката на Кривичниот суд да му го продолжи притворот за нови 30 дена пред новогодишните празници. Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за...

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

A1on | пред 2 месеци

Апелационите судии на јавна седница денеска ќе расправаат дали да му го укинат притворот на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков. Неговите адвокати поднеле жалба на одлуката за продлжување...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков

Прес 24 | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Расправа во Апелација за притворите на Чавков Дурловски и Пепиќ

Расправа во Апелација за притворите на Чавков, Дурловски и Пепиќ

+Инфо | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков

Алфа | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна...

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Макфакс | пред 2 месеци

Апелационите судии на јавна седница денеска ќе расправаат дали да му го укинат притворот на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков. Неговите адвокати поднеле жалба на одлуката за продлжување...

Жалбата за притворот на Чавков ќе се разгледува денес на јавна седница

Жалбата за притворот на Чавков ќе се разгледува денес на јавна седница

МКД | пред 2 месеци

За денес во Апелацискиот суд во Скопје е закажана јавна седница на која апелациските судии ќе ја разгледуваат жалбата поднесена на првостепеното решение за притворот на поранешниот министер за внатрешни...

Чавков Лазаров и Пепиќ побараа укинување на притворoт

Чавков, Лазаров и Пепиќ побараа укинување на притворoт

Пост | пред 2 месеци

Во Апелацискиот суд денес од Истражниот затвор во Шутка освен поранешниот министер за внатрешни работи, Митко Чавков на јавна седница беа спроведени и оперскиот пејач Игор Дурловски, поранешниот началник...

Апелацискиот суд се очекува да ги соопшти одлуките за три жалби за притвор

Апелацискиот суд се очекува да ги соопшти одлуките за три жалби за притвор

Канал 5 | пред 2 месеци

Апелацискиот суд вчера на јавна седница ги разгледуваше жалбите на дел од притворените за настаните на 27 април во Собранието. Расправа на јавна седница побараа актерот Владо Јовановски и осомничените...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков

Алсат-М | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Чавков со лисици на рацете

Чавков со лисици на рацете

Весник | пред 2 месеци

Порашениот министер за внатрешни работи, Митко Чавков денеска беше донесен со лисици на рацете во Апелациониот суд, каде судиите на јавна седница ќе расправаат дали да му го укинат притворот. Тој се жали...

Адвокати За Дурловски и куќниот притвор е престрога мерка

Адвокати: За Дурловски и куќниот притвор е престрога мерка

Пост | пред 2 месеци

На денешното рочиште во Апелацискиот суд, адвокатите на оперскиот пејач Игор Дурловски, побараа укинување на притворот и негова замена со куќен притвор или друга поблага алтернативна мерка за неговото...

Жалбите за притворот на Чавков и Дурловски денеска ќе се разгледуваат во Апелација

Жалбите за притворот на Чавков и Дурловски денеска ќе се разгледуваат во Апелација

Фокус | пред 2 месеци

Жалбите за притворот кои ги поднеле екс министерот Митко Чавков и оперскиот пејач Игор Дурловски, како осомничени за насилството во Собранието што се случи на 27 април, денеска ќе се разгледуваат на јавна...

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат рече Мунир Пепиќ

Ја обелков Шекеринска во докторски мантил за да ја евакуираат, рече Мунир Пепиќ

Весник | пред 2 месеци

Полицискиот службеник, Мунир Пепиќ, денеска во судот изјави дека за време на настаните во Собранието на 27-ми април и облекол докторски мантил на пратеничката од СДСМ, Радмила Шекеринска за да ја евакуираат....

Каква ќе биде одлуката Обвинителство побара укинување на притворoт за актерот Владо Јовановски

Каква ќе биде одлуката: Обвинителство побара укинување на притворoт за актерот Владо Јовановски

ТВ Нова | пред 2 месеци

Обвинителство побара укинување на мерката притвор за актерот Владо Јовановски , кој е осомничен за поврзаност со настаните од 27 април. Првата јавна седница на која се разгледуваат жалбите на притворените...

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Точка | пред 2 месеци

Апелационите судии на јавна седница денеска ќе расправаат дали да му го укинат притворот на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков. Неговите адвокати поднеле жалба на одлуката за продолжување...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков

Сител | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Судиите ќе расправаат дали да му го укинат притворот на Чавков

Вечер | пред 2 месеци

Апелационите судии на јавна седница денеска ќе расправаат дали да му го укинат притворот на поранешниот министер за внатрешни работи Митко Чавков. Неговите адвокати поднеле жалба на одлуката за продлжување...

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

A1on | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Точка | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори меѓу кои и за Чавков и Дурловски

Апелацискиот суд ќе расправа за уште жалби за притвори, меѓу кои и за Чавков и Дурловски

Република | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Јавни седници во Апелација за уште двајца осомничени за крвавиот четврток

Јавни седници во Апелација за уште двајца осомничени за „крвавиот четврток“

24 вести | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници треба да расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осомничени од настаните во собранието од 27 април минатата година кои се во притвор. Станува збор...

Апелацискиот суд денеска одлучува за притворите за Мунир Пепиќ и Душко Лазаров за крвавиот четврток

Апелацискиот суд денеска одлучува за притворите за Мунир Пепиќ и Душко Лазаров, за крвавиот четврток

Фокус | пред 2 месеци

Апелацискиот суд во Скопје на две јавни седници ќе расправа дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор – Мунир Пепиќ од Агенцијата за разузнавање и...

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Макфакс | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Судиите ќе расправаат за притворот на Пепиќ и Лазаров од крвавиот четврток

Судиите ќе расправаат за притворот на Пепиќ и Лазаров од „крвавиот четврток“

Кајгана | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Укинување на притворот за Владо Јовановски побара Обвинителството

Укинување на притворот за Владо Јовановски побара Обвинителството

News 24 | пред 2 месеци

Обвинителство побара укинување на мерката притвор за актерот Владо Јовановски, кој е осомничен за поврзаност со настаните од 27 април. Првата јавна седница на која се разгледуваат жалбите на притворените...

Апелациониот суд се очекува денес да ги соопшти одлуките за три жалби за притвор

Апелациониот суд се очекува денес да ги соопшти одлуките за три жалби за притвор

Прес 24 | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од настаните во Собранието, кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ...

Денеска ќе се знае кој останува во притвор кој ќе си оди дома

Денеска ќе се знае кој останува во притвор кој ќе си оди дома

Локално | пред 2 месеци

До Апелацискиот суд пристигнале 18 жалби против продложување на притворите на осомничените за терористичко загрозување на уставниот поредок. Апелацискиот суд вчера  на јавна седница ги разгледуваше жалбите...

АПЕЛАЦИСКИОТ СУД РАСПРАВА И ДЕНЕС Ќе одлучува по жалбите за притворите меѓу кои и за Чавков и Дурловски

АПЕЛАЦИСКИОТ СУД РАСПРАВА И ДЕНЕС: Ќе одлучува по жалбите за притворите, меѓу кои и за Чавков и Дурловски

Infomax | пред 2 месеци

Апелацискиот суд Скопје денеска на јавна седница ќе расправа за жалбите за притворот на уште четири лица приведени во врска со настаните во Собранието на 27 април. На јавната седница ќе се расправа за...

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Вечер | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Апелација одлучува за притворите на вработени во безбедносните служби

Апелација одлучува за притворите на вработени во безбедносните служби

Нова ТВ | пред 2 месеци

Апелацискиот суд во Скопје на две јавни седници ќе расправа дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари – Мунир Пепиќ од Агенцијата за...

На јавна седница денеска жалбата за притворот на Чавков

На јавна седница денеска жалбата за притворот на Чавков

Пост | пред 2 месеци

За денес во Апелацискиот суд во Скопје е закажана јавна седница на која апелациските судии ќе ја разгледуваат жалбата поднесена на првостепеното решение за притворот на поранешниот министер за внатрешни...

Апелација ќе расправа за укинување на притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Апелација ќе расправа за укинување на притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Република | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Судиите ќе расправаат дали да им биде укинат притворот на Мунир Пепиќ и Душко Лазаров

Весник | пред 2 месеци

Апелационите судии на две јавни седници ќе расправаат дали е оправдан продолжениот притвор за двајца осмничени од крвавиот четврток кои се во притвор во Шуто Оризари. Станува збор за Мунир Пепиќ од Агенцијата...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност