ВМРО ДПМНЕ Од Нова година ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

Нетпрес | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година црното економско трио на СДСМ Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија....

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500.000.000 евра

Флеш | пред 2 месеци

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година. Со издавањето...

ВМРО ДПМНЕ Заев Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

ВМРО-ДПМНЕ:Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра

Прес 24 | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ: Од Нова година црното економско трио на СДСМ Заев, Тевдовски и Анѓушев ја задолжија државата за преку 570 милиони евра Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија....

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Макфакс | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

Еврообврзница од 500 000 000 евра

Еврообврзница од 500 000 000 евра

24 вести | пред 2 месеци

Македонија се задолжи со половина милијарда евра кај инвеститори од Европа и САД за да исплаќа поголеми плати во образованието, здравството и Армијата предвидени со Буџетот за 2018 година. Со издавањето...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Точка | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг на Македонија над 50 отсто

A1on | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение, реагира на денешната прес-конференција на министерот за финансии, Драган Тевдовски. „СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија. Нивната неспособност и расипништво...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Вечер | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ економски ќе ја уништи Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ економски ќе ја уништи Македонија

МКД | пред 2 месеци

ВМРО-ДПМНЕ обвини дека СДСМ економски ќе ја уништи Република Македонија, а нивната неспособност и расипништво ќе ги плаќаат граѓаните. „СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50%, а самите...

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Издадена е шестата еврообврзница во висина од половина милијарди евра

Канал 5 | пред 2 месеци

Еврообврзницата се издава за враќањето на домашни долгови,за подобрување на ликвидноста на пазароти  со цел да се ослободат повеќе пари во стопанството, преку кредити, што ќе значи и поголем поттик, реализација...

Фајненс Тинк Задолжувањето очекувано и поволно но граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

Фајненс Тинк: Задолжувањето очекувано и поволно, но граѓаните мора да знаат за што се трошат нивните пари

МКД | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, но Владата не отвори јавна...

Тевдовски Најновата еврообврзница е со историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со историски најниска каматна стапка

МКД | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Finance Think Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Локално | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски...

Тевдовски Нето задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра

Тевдовски: Нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра

Фактор | пред 2 месеци

Mинистерот за финансии, Драган Тевдовски денеска изјави дека нето-задолжувањето со оваа еврообврзница изнесува околу 300 милиони евра. Вели дека интересот на инвеститорите бил огромен, а тие беа подготвени...

Тевдовски Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Тевдовски: Најновата еврообврзница е со досега најниска каматна стапка

Локално | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Тевдовски Издадовме еврообврзница  но не грижете  со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Тевдовски: Издадовме еврообврзница , но не грижете - со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра

Алфа | пред 2 месеци

Земавме еврообврзница, но не грижете со ниската каматна стапка ќе заштедиме 90 милиони евра, ова го истакна министерот за финансии Драган Тевдовски за новото огромно задолжување од 500 милиони евра кои...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ економски ќе ја уништи Македонија задолжувањето е без реална потреба

ВМРО ДПМНЕ: СДСМ економски ќе ја уништи Македонија, задолжувањето е без реална потреба

Сител | пред 2 месеци

Нивната неспособност и расипништво ќе го плаќаат граѓаните долго време по заминувањето на оваа катастрофална гарнитура на власт. СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 %, а самите...

Оценки на експертите  за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

Оценки на експертите – за што ќе се трошат парите од еврообврзницата

24 вести | пред 2 месеци

Издавањето на еврообврзницата, според економистите беше најавено и очекувано. Ниската камата се оценува како успех, но сепак се поставувата неколку прашања за начинот на кој ќе се трошат парите. Со заемот...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Локално | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Тевдовски Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега парите ќе се трошат за буџетски потреби

Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Тевдовски: Издадовме еврообврзница со најниска камата до сега, парите ќе се трошат за буџетски потреби Парите од новата еврообврзница ќе се користат за повисоки плати во образованието...

ВМРО ДПМНЕ СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ќе го качи јавниот долг над 50 проценти

Република | пред 2 месеци

СДСМ ќе го качи јавниот долг на Република Македонија над 50 проценти, а самите тие велеа дека земјата е пред банкрот уште кога долгот надмина 40 отсто во време на владеењето на ВМРО ДПМНЕ, реагира опозицијата...

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ КАЖА ТЕВДОВСКИ

ПАРИТЕ ОД ОБВРЗНИЦАТА НЕМА ДА ГИ ТРОШИМЕ ЗА СПОМЕНИЦИ И ЖАЛНИ ВРБИ, КАЖА ТЕВДОВСКИ

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Парите од евробврзницата од пола милијарда евра, која Македонија вчера ја издаде на меѓународниот пазар на капитал со рок на доспевање од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, ќе се искористат за враќање...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Макфакс | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Парите од еврообврзницата ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит капитaлни инвестиции зголемување на средствата за одбраната поголеми плати во образованието и здравството

Тевдовски: Парите од еврообврзницата ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, капитaлни инвестиции, зголемување на средствата за одбраната поголеми плати во образованието и здравството

Слободен печат | пред 2 месеци

Парите од еврообврзницата со која Македoнија на странскиот пазар се задолжи за половина милијарда евра, ќе бидат потрошени за покривање на буџетскиот дефицит, враќање на стари долгови, реализација на капитaлни...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка ...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за...

Тевдовски Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

Тевдовски: Ниската камата за еврообврзницата ни заштеди 90 милиони евра

+Инфо | пред 2 месеци

Со парите од еврообврзницата издадена вчера ќе се покрива буџетскиот дефицит. Ќе се враќаат старите долгови, ќе се интензивираат капиталните инвестиции, но ќе се потрошат и зголемување на платите и инвестициите...

Тимот во Министерство за финансии не одмарале за празниците поради еврообврзницата со најниска камата

Тимот во Министерство за финансии не одмарале за празниците поради еврообврзницата со најниска камата

Фокус | пред 2 месеци

Задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти, изјави денеска министерот за финансии, Драги Тевдовски. Тој денеска...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Точка | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Постигната историски најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигната историски најниска каматна стапка

МТВ 1 | пред 2 месеци

Првиот финансиер смирува- задолжувањето со шестатата еврообврзница од половина милијарда евра е постигнато по историски најниска каматна стапка од 2,75 проценти. Рокот на достасување ѝ е 7 години. Според...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Вечер Прес | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Денар | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

 Finance Think со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

„Finance Think“ со критики за нетранспарентноста на новото задолжување од половина милијарда евра

Економски | пред 2 месеци

Независниот и непрофитен институт за економски истражувања и политики „Finance Think“ даде став за издавањето на новата еврообврзница која владата на СДСМ ја издаде на 11.01.2018 гофина во висина од пола...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

24 вести | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Вечер | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Прес 24 | пред 2 месеци

Откако вчера беше издадена шестата Еврообврзница, денеска министерот за финансии Тевдовски, на прес-конференција истакна дека средствата од неа ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Независен | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Тевдовски Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата со најниска каматна стапка

Алсат-М | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500...

Сите македонски еврообврзници  земјава должи над пет милијарди евра

Сите македонски еврообврзници – земјава должи над пет милијарди евра!

Денар | пред 2 месеци

Најновата еврообврзница е тешка 500 милиони евра, таа е шеста по ред издадена од Македонија. Кога јавниот долг достигнува 46% од БДП главното прашање е – за што ќе се користат парите? Најновата еврообврзница...

Тевдовски се правда со ниската камата на задолжување но не кажа детали  колку пари за што ќе се користат

Тевдовски се правда со ниската камата на задолжување, но не кажа детали,  колку пари за што ќе се користат

ТВ 21 | пред 2 месеци

По синоќешното писмено објавување дека Министерството за финансии преку издавање на еврообврзница  се задолжило на меѓународниот пазар  половина милијарда евра, денеска министерот Тевдовски се обиде да...

Тевдовски Постигнавме најниска каматна стапка

Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Тевдовски: Постигнавме најниска каматна стапка

Анализа во студио 2

Анализа во студио 2

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Анализа во студио 2 За два дена неделава Владата се задолжи со над 570 милиони евра. Вчера беше издадена еврообврзницата во висина од 500 милиони евра,  во вторникот по основ на државни...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

Бизнис инфо | пред 2 месеци

Фото: Pixabay Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75%, соопштува Министерството...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Нетпрес | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Тевдовски Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзницата е за враќање на стари долгови

Сител | пред 2 месеци

„Средствата ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати, за капиталните инвестиции и за враќање на стари долгови“ – министерот Тевдовски за новата еврообврзница. Вели дека задолжувањето...

Тевдовски Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Тевдовски: Еврообврзницата е со најниска каматна стапка

Нова ТВ | пред 2 месеци

Средствата од еврообврзницата издадена вчера ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во образованието и здравството, за интензивирање на капиталните инвестиции, а ќе се враќаат...

Finance Think Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Finance Think: Граѓаните мора да знаат за што ќе се користат пола милијарда евра од еврообврзницата

Фокус | пред 2 месеци

Потегот за издавање еврообврзница е очекуван потег од страна на Владата, имајќи ја предвид проектираната потреба за финансирање на буџетот во износ од околу 600 милиони евра, велат од Институтот за економски...

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со евро обврзница во износ од половина милијарда евра

Економски | пред 2 месеци

Македонија вчера се задолжи со еврообврзница во износ од пола милијарда евра. Оваа еврообврзница е со камата од 2,75 % и со рок на достасување од 7 години.Оваа обврзница како што пишува во објавената одлука...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Фокус | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Пак ќе се задолжуваме Ќе се издава нова еврообврзница

Пак ќе се задолжуваме: Ќе се издава нова еврообврзница

ТВ Нова | пред 2 месеци

Македонија стартува со промотивни активности за издавање на седумгодишна еврообврзница со стапка од 3,375 % , пишува денеска Ројтерс. На потенцијалните купувачи на странскиот пазар еврообврзницата ќе им...

Тевдовски Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

Тевдовски: Еврообврзинцата е за враќање на стари долгови

ТВ 21 | пред 2 месеци

Mинистерот за финансии Драган Тевдовски денеска на прес конференција изјави дека средставата од вчера издадената шеста обврзница ќе се користат за покривање на буџетскиот дефицит, за поголеми плати во...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Бриф | пред 2 месеци

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти. „ Ова е историски убедливо најниска...

ВИДЕО Тевдовски Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

ВИДЕО) Тевдовски: Не празнувавме за да земеме еврообврзница со најниска камата

Пост | пред 2 месеци

По новото задолжување на државата, за 500 милиони евра кои треба да се вратат во рок од 7 години, министерот за финансии, Драган Тевдовски вели дека граѓаните не треба да се грижат бидејќи со неа, се заштедуваат...

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

Издадена шестата еврообврзница од 500 милиони евра

МТВ 1 | пред 2 месеци

Македонија на меѓународниот пазар на капитал ја издаде шестата еврообврзница од 500 милиони евра. Рокот на достасување ѝ е седум години, каматната стапка 2,75 проценти. „ Ова е историски убедливо најниска...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Вести24 | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Македонија вчера ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии. Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. „Ова е историски...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75%

Банкарство | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Ова е историски убедливо најниска...

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75 отсто

Издадена шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

Денар | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто. Според Министерстото за...

Што е еврообврзница Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

Што е еврообврзница: Колку Македонија досега се задолжила и до кога ќе ги враќа

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Владата реши да се задолжи со нови 500 милиони евра преку издавање на еврообврзница. Тоа ќе го изврши, со издавање на хартија од вредност, која ќе претставува гаранција за овој долг пред кредиторите, односно...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Вечер | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Кумановски муабети | пред 2 месеци

loading... Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти...

Финансии ја издаде шесттата еврообврзница ново задолжување од половина милијарда евра

Финансии ја издаде шесттата еврообврзница, ново задолжување од половина милијарда евра

Нетпрес | пред 2 месеци

Граѓаните на Република Македонија во првите 11 дена од новата 2018 година, се задолжени поединечно за 287 евра. Министерството за финансии денес соопшти дека Македонија ја издала шестата еврообврзница....

Нова еврообврзница од половина милијарда евра

Нова еврообврзница од половина милијарда евра

Телма | пред 2 месеци

Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто . Според Министерството...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Македонија ја издаде шестата еврообврзница Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

A1on | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

Макфакс | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Според Министерстото за финансии,...

Македонија се задолжи половина милијарда евра

Македонија се задолжи половина милијарда евра

Независен | пред 2 месеци

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години....

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Вечер Прес | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Вечер Прес | пред 2 месеци

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75 отсто

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75 отсто

Точка | пред 2 месеци

Според Министерстото за финансии, ова е историски убедливо најниска каматна стапка постигната за која било од македонските еврообврзници како одраз на исклучително високата доверба кај меѓународните инвеститори...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Канал 5 | пред 2 месеци

Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување од седум години. - Ова е историски убедливо најниска каматна стапка постигната за која било од македонските еврообврзници како одраз на исклучително...

МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

МАКЕДОНИЈА ИЗДАДЕ ЕВРООБВРЗНИЦА ОД 500 МИЛИОНИ ЕВРА

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%, соопшти попладнево Министерството...

Македонија издаде еврообврзница со убедливо најниска каматна стапка досега

Македонија издаде еврообврзница со убедливо најниска каматна стапка досега

Слободен печат | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството...

Државата издаде нова еврообврзница  за што ќе се трошат парите

Државата издаде нова еврообврзница - за што ќе се трошат парите?

Фактор | пред 2 месеци

Министерството за финансии денеска на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра. Рокот на достасување е седум години и каматна стапка од 2,75%. Побарувачката...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Локално | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75 отсто, информираат од министерството...

Задолжувањето продолжува  издадена еврообврзница од половина милијарда евра

Задолжувањето продолжува – издадена еврообврзница од половина милијарда евра

Алфа | пред 2 месеци

Владата не задолжи за половина милијарда евра. Најден е купувач за новоиздадената еврообврзница со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто. Владата не задолжи за половина милијарда...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2 75

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со каматна стапка од 2,75%

Вечер | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Според Министерстото за финансии,...

Македонија се задолжи за 500 милиони евра

Македонија се задолжи за 500 милиони евра

24 вести | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Ова е историски убедливо најниска...

Издадена шестата еврообврзница  Македонија се задолжи половина милијарда евра

Издадена шестата еврообврзница - Македонија се задолжи половина милијарда евра

Прес 24 | пред 2 месеци

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување...

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка

Македонија ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка

+Инфо | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Според Министерството за финансии,...

Издадена нова еврообврзница од половина милијарда евра

Издадена нова еврообврзница од половина милијарда евра

Алсат-М | пред 2 месеци

Денеска Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто . Според...

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Македонија се задолжи со нова еврообврзница од половина милијарда евра

Република | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денеска издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и со каматна стапка од 2,75 проценти, соопшти Министерството...

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра со рок на достасување 7 години

Македонија издаде еврообврзница од 500 милиони евра со рок на достасување 7 години

Нова ТВ | пред 2 месеци

Македонија денеска ја издаде шестата еврообврзница со историски најниска каматна стапка од 2,75 отсто, соопшти Министерството за финансии (МФ). Еврообврзницата е 500 милиони евра со рок на достасување...

Македонија започна псотапка за издавање на еврообврзница

Македонија започна псотапка за издавање на еврообврзница

Независен | пред 2 месеци

Македонија започна постапката за издавање еврообвзрница. Како што објави Ројтерс, предвидено е да биде издадена седумгодишна обврзница со каматна стапка која според условите би достигнала до  3,37%.  Постапката...

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Сител | пред 2 месеци

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар. Новата еврообврзница, шеста по ред  е со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Министерството за финании...

СЕКОЈ ЧОВЕК ВО МАКЕДОНИЈА ЗАДОЛЖЕН ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ 287 ЕВРА Издадена шестата еврообврзница секој граѓанин задолжен за нови 287 евра

СЕКОЈ ЧОВЕК ВО МАКЕДОНИЈА ЗАДОЛЖЕН ЗА ДОПОЛНИТЕЛНИ 287 ЕВРА: Издадена шестата еврообврзница, секој граѓанин задолжен за нови 287 евра!

Infomax | пред 2 месеци

Граѓаните на Република Македонија во првите 11 дена од новата 2018 година, се задолжени поединечно за 287 евра. Министерството за финансии денес соопшти дека Македонија ја издала шестата еврообврзница....

Издадена нова еврообврзница Македонија се задолжи за половина милијарда евра

Издадена нова еврообврзница: Македонија се задолжи за половина милијарда евра

ТВ 21 | пред 2 месеци

Министерството за финансии на меѓународниот пазар на капитал издаде еврообврзница на износ од половина милијарда евра, со рок на достасување од седум години и каматна стапка од 2,75 отсто, писмено информираа...

Задолжувањето продолжува  се бараат купувачи за нова евро обврзница

Задолжувањето продолжува – се бараат купувачи за нова евро обврзница

Република | пред 2 месеци

Владата издава еврообврзница. Ројтерс објави дека земјава веќе почнала со промотивни активности за издавање на 7-годишна еврообврзница со стапка од 3,375%. На потенцијалните купувачи на странскиот пазар...

Задолжувањето продолжува  се бараат купувачи за нова евро обврзница

Задолжувањето продолжува - се бараат купувачи за нова евро обврзница

Алфа | пред 2 месеци

Наместо од Министерството за финансии, јавноста од странски медиуми дозна дека Владата издава еврообврзница. Во годинешниот буџет предвидено е максимално задолжување на странскиот пазар во висина од 566...

Македонија се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Македонија се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар

Пост | пред 2 месеци

Македонија денеска се задолжи со половина милијарда евра на странскиот пазар. Новата еврообврзница, шеста по ред е со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%. Министерството за финании...

Сите детали Македонија ја издаде шестата еврообврзница

Сите детали: Македонија ја издаде шестата еврообврзница

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Република Македонија на меѓународниот пазар на капитал денес издаде еврообврзница на износ од 500 милиони евра со рок на достасување од 7 години и каматна стапка од 2,75%, информираат од Министерството...

Владата ја подготви првата евро обврзница  каматната стапка 3 37

Владата ја подготви првата евро обврзница - каматната стапка 3.37%

Сител | пред 2 месеци

Embedded video for Владата ја подготви првата евро обврзница - каматната стапка 3.37% Македонија ја почна постапката за издавање еврообвзрница. Ќе се издаде на 7 години и согласно пазарните услови, каматата...

Владата на СДСМ со еврообврзница државата ќе ја задолжи со 500 000 евра во 2018 година

Владата на СДСМ со еврообврзница државата ќе ја задолжи со 500.000 евра во 2018 година

Пулс 24 | пред 2 месеци

СДСМ го донесе историски највисокиот буџет што го имала до сега Република Македонија од 3,44 милијарди евра. Во новиот буџет предвидено е да се позајмат речиси 856 милиони евра. Владата на СДСМ на шверцерски...

ДА НЕ СЕ МАЛКУ БЕ  Неверојатни 856 милиони евра задолжувања за оваа година

ДА НЕ СЕ МАЛКУ, БЕ?: Неверојатни 856 милиони евра задолжувања за оваа година!

Infomax | пред 2 месеци

СДСМ го донесе историски највисокиот буџет што го имала до сега Република Македонија од 3,44 милијарди евра. Во новиот буџет предвидено е да се позајмат речиси 856 милиони евра. Владата на СДСМ на шверцерски...

Македонија започна псотапка за издавање на еврообврзница

Македонија започна псотапка за издавање на еврообврзница

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Македонија започна постапката за издавање еврообвзрница. Како што објави Ројтерс, предвидено е да биде издадена седумгодишна обврзница со каматна стапка која според условите би достигнала до  3,37%.  Постапката...

ДА НЕ СЕ МАЛКУ БЕ  Неверојатни 856 милиони евра задолжувања за оваа година

ДА НЕ СЕ МАЛКУ, БЕ?: Неверојатни 856 милиони евра задолжувања за оваа година!

Infomax | пред 2 месеци

СДСМ го донесе историски највисокиот буџет што го имала до сега Република Македонија од 3,44 милијарди евра. Во новиот буџет предвидено е да се позајмат речиси 856 милиони евра. Владата на СДСМ на шверцерски...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност