Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла

Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла?

Локално | пред 2 месеци

Дел од екологистите имаат дојави за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла, но од јавното здравство рекоа дека немаат информации и оти само испитувања по акредитирани методи може...

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

Јавното обвинителство отвори постапка за „Дрисла“

24 вести | пред 2 месеци

Дали Дрисла сторила кривично дело - загадување на животната средина и природата ќе истражува јавното обвинителство. Од обвинителството денеска информираат дека по допрен глас отвориле постапка за загадување...

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

24 вести | пред 2 месеци

Дали Дрисла сторила кривично дело - загадување на животната средина и природата ќе истражува јавното обвинителство. Од обвинителството денеска информираат дека по допрен глас отвориле постапка за загадување...

ЈО отвори истрага за депонијата Дрисла

ЈО отвори истрага за депонијата Дрисла

Алфа | пред 2 месеци

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата „Дрисла”. Сомнежите на обвинителството одат во насока дека депонијата извршила кривично дело загадување на животната средина и...

ОЈО отвори постапка против Дрисла  Шилегов ги провоцира другите институции

ОЈО отвори постапка против „Дрисла“, Шилегов ги провоцира другите институции

Република | пред 2 месеци

Поради континуираното загадување на воздухот во Скопје, Основното јавно обвинителство отвори постапка за кривично дело за Загадување на животната средина и природата. „Надлежниот јавен обвинител испрати...

Јавното обвинителство отвори постапка за Дрисла

Јавното обвинителство отвори постапка за „Дрисла“

За Се | пред 2 месеци

Дали Дрисла сторила кривично дело - загадување на животната средина и природата ќе истражува јавното обвинителство. Од обвинителството денеска информираат дека по допрен глас отвориле постапка за загадување...

По допрен глас ОЈО ќе истражува дали Дрисла ја загадува животната средина

По допрен глас ОЈО ќе истражува дали Дрисла ја загадува животната средина

Фактор | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителсто по допрен глас отвори предмет за кривично дело- загадување на животната средина и природата. До Министерството за животна средина и просторно планирање е испратено барање за...

На депонијата Дрисла  Градот уште 2012 издал меница од 700 000 евра за набавка на нова печка а ја нема

На депонијата “Дрисла”: Градот уште 2012 издал меница од 700.000 евра за набавка на нова печка, а ја нема

Вечер Прес | пред 2 месеци

Градот Скопје во 2012 година издал меница во вредност од 700.000 евра со што се јавил како гарант за набавка на нова печка за горење на медицински отпад на депонијата “Дрисла”. Оттогаш до сега, нова печка...

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Идивиди | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина и природата. - По допрен глас отворен е предмет...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

A1on | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од кривичниот...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

Макфакс | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од кривичниот...

Отворена истрага за депонијата Дрисла

Отворена истрага за депонијата Дрисла

ТВ Нова | пред 2 месеци

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Сомнежите на обвинителството одат во насока дека депонијата извршила кривично дело загадување на животната средина и природата,...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

Кајгана | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“ за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од кривичниот...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Обвинителството отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Канал 5 | пред 2 месеци

- По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик. Во насока на утврдување на фактите,...

Шилегов Во 2012 година издена меница за набавка на нова печка печка нема

Шилегов: Во 2012 година издена меница за набавка на нова печка, печка нема...

Нова Македонија | пред 2 месеци

Шилегов: Во 2012 година издена меница за набавка на нова печка, печка нема Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, смета дека одговорноста за тоа зошто било дозволено досега печката за отпад на депонијата...

Обвинителството отвори истрага за работата на Дрисла

Обвинителството отвори истрага за работата на Дрисла

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отворило предмет за кривично дело Загадување на животната средина и природата од Член 218 од Кривичниот законик во врска со работата на...

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ОТВОРИ ИСТРАГА ПРОТИВ ДРИСЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ОТВОРИ ИСТРАГА ПРОТИВ ДРИСЛА ЗА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

Сакам Да Кажам | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје отвори истрага за работењето на скопската депонија Дрисла за кривично дело загадување на животната средина и природата според член 218 од Кривичниот законик. ОЈО соопшти...

ОЈО отвори истрага за Дрисла

ОЈО отвори истрага за Дрисла

Прес 24 | пред 2 месеци

До Министерството за животна средина и просторно планирање е испратено барање за да добие податоци во врска со досегашна извршена контрола за работењето на депонијата Дрисла, соопштуваат од Обвинителството....

Обвинителството по допрен глас ќе го истражува загадувањето на воздухот од депонијата Дрисла

Обвинителството по допрен глас ќе го истражува загадувањето на воздухот од депонијата Дрисла

МКД | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик и ќе ги истражува наводите објавени во јавноста...

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас...

Нова Македонија | пред 2 месеци

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина...

Според Шилегов уште во 2012 Дрисла требало да купи нова печка

Според Шилегов уште во 2012 Дрисла требало да купи нова печка

Фактор | пред 2 месеци

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов откри дека скопската депонија Дрисла уште во 2012 година требало да набави нова печка за согорување на медицински отпад, но оваа набавка никогаш не била реализирана....

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

Точка | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“ за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од кривичниот...

Шилегов Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка а печка нема

Шилегов: Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка, а печка нема

Канал 5 | пред 2 месеци

Тој очекува до крајот на февруари да биде ставен воден филтер на печката за согорување на отпадот и до крајот на годината да се реализира набавка на нова печка, која е во тек, согласно одлуката на МЖСПП....

РСЕ Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла

РСЕ: Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла?

Бриф | пред 2 месеци

Дел од екологистите имаат дојави за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла, но од јавното здравство рекоа дека немаат информации и оти само испитувања по акредитирани методи може...

Шилегов Во 2012 година Дрисла требала да добие нова печка

Шилегов: Во 2012 година „Дрисла“ требала да добие нова печка

A1on | пред 2 месеци

Депонијата „Дрисла“ во 2012 година требала да добие нова печка со што ќе се замени старата која е неисправна и токсична, но тоа не се случило од непознати причини, информираше Градоначалникот на Град Скопје,...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

Вечер | пред 2 месеци

По допрен глас Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за работењето на депонијата за комунален отпад „Дрисла“, за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од кривичниот...

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

МТВ 1 | пред 2 месеци

Скопското Основно јавно обвинителсто по допрен глас отвори предмет за кривично дело- загадување на животната средина и природата. За целосно утврдување на фактите, до Министерството за животна средина...

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

ОЈО отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Алсат-М | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина и природата. – По допрен глас отворен е предмет...

ОЈО отвори постапка против Дрисла  Шилегов ги провоцира другите институции

ОЈО отвори постапка против „Дрисла“, Шилегов ги провоцира другите институции

ТВ 21 | пред 2 месеци

Поради континуираното загадување на воздухот во Скопје, Основното јавно обвинителство отвори постапка за кривично дело за Загадување на животната средина и природата. „Надлежниот јавен обвинител испрати...

ОЈО ќе истражува дали Дрисла загадува

ОЈО ќе истражува дали Дрисла загадува

+Инфо | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас отвори постапка во врска со работата на депонијата Дрисла за загадување на животната средина и природата. „По допрен глас отворен е предмет...

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

Алфа | пред 2 месеци

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Сомнежите на обвинителството одат во...

Обвинителството отвори постапка за Дрисла по допрен глас

Обвинителството отвори постапка за Дрисла по допрен глас

24 вести | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје отвори истрага по допрен глас за депонијата „Дрисла“ за загадување на животната средина. „Во насока на утврдување на фактите, надлежниот јавен обвинител испрати барање...

Обвинителството отвори истрага за Дрисла

Обвинителството отвори истрага за „Дрисла“

Независен | пред 2 месеци

Од Основното јавно обвинителство- Скопје информираат дека по допрен глас е отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218...

Шилегов Град Скопје во 2012 година издал меница за нова печка а печка нема

Шилегов: Град Скопје во 2012 година издал меница за нова печка, а печка нема

Независен | пред 2 месеци

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, смета дека одговорноста за тоа зошто било дозволено досега инсинераторот на депонијата Дрисла да работи без филтри е на поранешните градоначалници на градот и...

Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла

Сомнежи за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла?

Р.С. Европа | пред 2 месеци

Дел од екологистите имаат дојави за зголемување на канцерогени заболувања во околината на Дрисла, но од јавното здравство рекоа дека немаат информации и оти само испитувања по акредитирани методи може...

ОJO Скопје отвори постапка за Загадување на животната средина и природата

ОJO Скопје отвори постапка за Загадување на животната средина и природата

Слободен печат | пред 2 месеци

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик. Во насока на утврдување на фактите,...

Обвинителство отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Обвинителство отвори истрага за „Дрисла“ по допрен глас

Фокус | пред 2 месеци

Од Основното јавно обвинителство Скопје информираат дека по допрен глас е отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218...

Обвинителството отвори истрага за загадувањето од Дрисла

Обвинителството отвори истрага за загадувањето од Дрисла

Нова ТВ | пред 2 месеци

Основното јавно обвинителство Скопје соопшти дека по допрен глас е отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од...

ОЈО отвори предмет против Дрисла за загадување на животната средина

ОЈО отвори предмет против Дрисла за загадување на животната средина

Скопје24 | пред 2 месеци

По допрен глас, Основното јавно обвинителство Скопје отвори предмет за кривично дело, загадување на животната средина и природата, информираат од таму. „Во насока на утврдување на фактите, надлежниот јавен...

И приватните болници го зголемија медицинскиот отпад

И приватните болници го зголемија медицинскиот отпад

Независен | пред 2 месеци

Правилното собирање и транспорт на медицинскиот отпад и зголемениот број приватни здравствени установи се причината поради која континуирано се зголемува количеството ваков отпад што се согорува на „Дрисла“....

ОJO по допрен глас отвори постапка за Загадување на животната средина и природата

ОJO по допрен глас отвори постапка за Загадување на животната средина и природата

ТВ 21 | пред 2 месеци

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за  кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик. Во насока на утврдување на фактите,...

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

ОЈО ќе ја истражува работата на Дрисла

Слободна Македонија | пред 2 месеци

Скопското јавно обвинителство, по допрен глас отвори истрага за депонијата Дрисла. Сомнежите на обвинителството одат во насока дека депонијата извршила кривично дело загадување на животната средина и природата,...

Обвинителство отвори истрага за Дрисла

Обвинителство отвори истрага за „Дрисла“

Рипост | пред 2 месеци

По допрен глас, отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик, информираат од Основното јавно...

Шилегов Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка а печка нема

Шилегов: Град Скопје уште во 2012 година издал меница за набавка на нова печка, а печка нема

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, смета дека одговорноста за тоа зошто било дозволено досега инсинераторот на депонијата Дрисла да работи без филтри е на поранешните градоначалници на градот и...

Обвинителство отвори истрага за Дрисла по допрен глас

Обвинителство отвори истрага за „Дрисла“ по допрен глас

Пост | пред 2 месеци

Од Основното јавно обвинителство Скопје информираат дека по допрен глас е отворен предмет за работењето во депонијата „Дрисла“-Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218...

ОЈО отвори предмет против Дрисла за кривично дело Загадување на животната средина и природата

ОЈО отвори предмет против Дрисла за кривично дело Загадување на животната средина и природата

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

По допрен глас отворен е предмет во Основното јавно обвинителство Скопје за кривично дело Загадување на животната средина и природата од чл.218 од Кривичниот законик, информираат од ОЈО. „Во насока на...

Шилегов  Дрисла требала да добие нова печка во 2012 година

Шилегов: „Дрисла“ требала да добие нова печка во 2012 година

ТВ 21 | пред 2 месеци

Депонијата „Дрисла“ во 2012 година требала да добие нова печка, но тоа не се случило од непознати причини, информираше Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов на денешната прес конференција. -Нашите...

Директорот на Дрисла Печката за согорување медицински отпад не загадува

Директорот на Дрисла: Печката за согорување медицински отпад не загадува

Прес 24 | пред 2 месеци

Директорот на депонијата Дрисла, Горан Ангелов, тврди дека печката за согорување медицински отпад, донација на Велика Британија, не загадува. За разлика од неговиот став, британски „Гардијан“ уште во 2001-ва...

Директорот на Дрисла Печката за согорување медицински отпад не загадува

Директорот на Дрисла: Печката за согорување медицински отпад не загадува

Алсат-М | пред 2 месеци

Директорот на депонијата Дрисла, Горан Ангелов, тврди дека печката за согорување медицински отпад, донација на Велика Британија, не загадува. Спротивно на неговиот став, британски „Гардијан“ уште во 2001-ва...

Директорот на Дрисла Печката за согорување медицински отпад не загадува

Директорот на Дрисла: Печката за согорување медицински отпад не загадува

Скопје24 | пред 2 месеци

Директорот на депонијата Дрисла, Горан Ангелов, тврди дека печката за согорување медицински отпад, донација на Велика Британија, не загадува. За разлика од неговиот став, британски „Гардијан“ уште во 2001-ва...

До април треба да се набави нов инсинератор за Дрисла

До април треба да се набави нов инсинератор за „Дрисла“

Скопје Инфо | пред 2 месеци

Од 1 јануари годинава инсинераторот во депонијата „Дрисла“ не работи, додека во април ќе биде набавен нов инсинератор за горење на медициниски отпад, брифираа на вчерашниот брифинг со новинарите, градоначалникот...

Секоја година се гори се повеќе медицински отпад

Секоја година се гори се повеќе медицински отпад

Независен | пред 2 месеци

Од Нова Година досега „Дрисла“ не гори медицински отпад туку само го складира. Почната е постапка за набавка на воден филтер на инсенераторот што ќе биде преодно решение додека да стигне нова печка. Ова...

Вонреден надзор во депонијата Дрисла не е утврдена радијација

Вонреден надзор во депонијата Дрисла, не е утврдена радијација

Скопје Инфо | пред 2 месеци

Државниот инспекторат за животна средина вчера  извршил вонреден инспекциски надзор на депонијата за комунален отпад Дрисла. Утврдено е дека се почитува решението за неработење на инцелераторот (специјална...

Ангелов Дрисла ќе ја затвори печката по 18 години и ќе набави нова

Ангелов: Дрисла ќе ја затвори печката по 18 години и ќе набави нова

Фактор | пред 2 месеци

Скопската депонија Дрисла беше единствен правен субјект кој во изминатиот период беше казнет од Државниот инспекторат за животна средина за недостатоци на печката за согорување на медицински отпад па,...

Пет милиони евра за нова печка во Дрисла

Пет милиони евра за нова печка во „Дрисла“

Независен | пред 2 месеци

Депонијата „Дрисла“ за три месеци ќе добие нова печка за согорување отпад со што би требало да се намали аерозагадувањето во Скопје. Градот Скопје даде кредитни гаранции во висина од 4,5 милиони евра за...

За десет години Дрисла заработила најмалку 4 7 милиони евра од палење медицински отпад

За десет години Дрисла заработила најмалку 4,7 милиони евра од палење медицински отпад

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Најмалку 4,7 милиони евра заработила Дрисла од согорување на медицински отпад за десет години, за периодот од 2005 до 2015 година, покажуваат податоците на депонијата Дрисла. За десет години, биле согорени...

Новиот инсинератор во Дрисла ќе согорува медицински отпад и ќе произведува струја

Новиот инсинератор во Дрисла ќе согорува медицински отпад и ќе произведува струја

Ако | пред 2 месеци

,,Сите потребни процедури и документи/дозволи за набавка на нов инсинератор се завршени и согласно склучениот договор се очекува опремата да пристигне до средината на април ,по кој период во рок од 45...

Инспекциски надзор во Депонијата Дрисла  во тек е набавка на филтер за постоечкиот инсинератор

Инспекциски надзор во Депонијата Дрисла - во тек е набавка на филтер за постоечкиот инсинератор

Факултети | пред 2 месеци

Државниот Инспекторат за животна средина на ден 10.01.2018г. изврши вонреден инспекциски надзор кај правниот субјект Депонија за комунален отпад Дрисла во с. Батинци, Општина Студеничани, при што ја констатира следната состојба:

До сега не труеше но под притисок на јавноста Дрисла ќе купува воден филтер за инсинераторот за согорување на отпад

До сега не труеше, но под притисок на јавноста Дрисла ќе купува воден филтер за инсинераторот за согорување на отпад

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) информираше дека, при денешниот вонреден инспекциски надзор на депонијата за комунален отпад во Дрисла, утврдиле дека се почитува решението на ДИЖС за неработење...

За согорување на 1 килограм медицински отпад Дрисла наплаќа 56 денари Кои се другите цени

За согорување на 1 килограм медицински отпад, Дрисла наплаќа 56 денари: Кои се другите цени

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Според официјалната страна на Дрисла, за согорување на 1 килограм медицински отпад се наплаќа 56 денари, а за кутија од 5 килограми медицински отпад, 385 денари. Еве ги и другите цени: Фото: Дрисла ПРОЧИТАЈТЕ...

Вознемирувачки раст на количината на медицински отпад што се гори во Дрисла

Вознемирувачки раст на количината на медицински отпад што се гори во Дрисла

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Информација дека во Дрисла се користи инсенераторот (печката за спалување на медицински отпад) кој е токисичен и не ги исполнува стандардите на Европската Унија има и официјалната страна на Дрисла. Инсенератор...

Македонија 16 години во Дрисла користи токсичен инсинератор за горење отпад

Македонија 16 години во Дрисла користи токсичен инсинератор за горење отпад

еМАГАЗИН | пред 2 месеци

Македонија 16 години во Дрисла користи токсичен инсинератор за горење отпад за кој пред неколку години пишувал и британски Гардијан. Инсинераторот ѝ бил доделен на Македонија од страна на британската влада...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност