Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Макфакс | пред 3 месеци

Парламентот во Австралија усвои закон за хомосексуален брак, што е последен чекор кон целосна легализација, по кампањата за гласање на граѓаните по пат на пошта. Законот треба да го потпише генералниот...

АВСТРАЛИЈА СТАНА 25  ЗЕМЈА КОЈА ОЗАКОНИ ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ

АВСТРАЛИЈА СТАНА 25. ЗЕМЈА КОЈА ОЗАКОНИ ИСТОПОЛОВИ БРАКОВИ

Сакам Да Кажам | пред 3 месеци

Австралискиот парламент речиси едногласно го усвои новиот закон, со кој се легализираат истополови бракови. Австралија со тоа стана 25. држава во светот која овозможува брак на двајца луѓе, без разлика...

Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Вечер | пред 3 месеци

Парламентот во Австралија усвои закон за хомосексуален брак, што е последен чекор кон целосна легализација, по кампањата за гласање на граѓаните по пат на пошта. Законот треба да го потпише генералниот...

Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Австралија даде зелено светло за хомосексуалните бракови

Весник | пред 3 месеци

Парламентот во Австралија усвои закон за хомосексуален брак, што е последен чекор кон целосна легализација, по кампањата за гласање на граѓаните по пат на пошта. Законот треба да го потпише генералниот...

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Инфо Центар | пред 3 месеци

Според одлуката на Судот, забраната на хомосексуалните бракови го нарушува принципот на еднаквост и австриските власти најдоцна до 2019 година ќе мора да почнат да им издаваат потврди на хомосексуалните...

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

A1on | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија денеска ги легализираше хомосексуалните бракови. Според одлуката на Судот, забраната на хомосексуалните бракови го нарушува принципот на еднаквост и австриските власти најдоцна...

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Макфакс | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија овозможи склопување на истополови бракови во земјата од 2019. година. Судот својата одлука ја образложи со забрана за дискриминација врз основа на принципите на еднаквост, со...

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Актуелно24 | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија овозможи склопување на истополови бракови во земјата од 2019. година. Судот својата одлука ја образложи со забрана за дискриминација врз основа на принципите на еднаквост, со...

Австрија одобри склучување на истополови бракови

Австрија одобри склучување на истополови бракови

Кајгана | пред 3 месеци

Уставниот суд во Австрија овозможил склопување на истополови бракови во оваа земја од 2018 година. Судот оваа одлука ја образложи со забраната за дискриминација на основа на принципот на еднаквост, па...

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Точка | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија овозможи склопување на истополови бракови во земјата од 2019. година. Судот својата одлука ја образложи со забрана за дискриминација врз основа на принципите на еднаквост, со...

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Вечер | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија овозможи склопување на истополови бракови во земјата од 2019. година. Судот својата одлука ја образложи со забрана за дискриминација врз основа на принципите на еднаквост, со...

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Телма | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија денеска ги легализираше хомосексуалните бракови. Според одлуката на Судот, забраната на хомосексуалните бракови го нарушува принципот на еднаквост и австриските власти најдоцна...

АВСТРИСКИОТ УСТАВЕН СУД ОДОБРИ ГЕЈ БРАКОВИ ОД 2019 ГОДИНА

АВСТРИСКИОТ УСТАВЕН СУД ОДОБРИ ГЕЈ БРАКОВИ ОД 2019 ГОДИНА

Сакам Да Кажам | пред 3 месеци

Истополови двојки во Австрија ќе можат да склучат брак од 2019 година, објави денес австрискиот Уставен суд. Засега, хомосексуалците можат да влезат во регистрирано партнерство, кое што ги нуди речиси...

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Австрија одобри склучување на хомосексуални бракови

Весник | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија овозможи склопување на истополови бракови во земјата од 2019. година. Судот својата одлука ја образложи со забрана за дискриминација врз основа на принципите на еднаквост, со...

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Австрискиот Уставен суд ги легализираше хомосексуалните бракови

Алфа | пред 3 месеци

Уставниот суд на Австрија денеска ги легализираше хомосексуалните бракови. Уставниот суд на Австрија денеска ги легализираше хомосексуалните бракови. Според одлуката на Судот, забраната на хомосексуалните...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност