Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

Вечер Прес | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година. Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат. Вчера...

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

Амандманска расправа за Буџетот во 2018

+Инфо | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година. Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат. Вчера...

Прифатени четири амандмани на ВМРО ДПМНЕ за предлог буџетот

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Локално | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши...

Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

Продолжува амандманската расправа за Буџетот во 2018

+Инфо | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ја продолжи расправата по амандманите на Предлог- буџетот за 2018 година. Останати за разгледување се околу 100 аманмани за кои пратениците треба да расправаат. Вчера...

Прифатени четири амандмани на ВМРО ДПМНЕ за предлог буџетот

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Фокус | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши...

Прифатени четири амандмани на ВМРО ДПМНЕ за предлог буџетот

Прифатени четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за предлог-буџетот

Фокус | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет на вчерашната седница за предлог-буџетот за 2018 година прифати четири амандмани на ВМРО-ДПМНЕ и два од пратениците на БЕСА. За време на вчерашната расправа која заврши...

Комисијата за буџет ќе ги разгледа преостанатите 100 амандмани

Комисијата за буџет ќе ги разгледа преостанатите 100 амандмани

Позитив | пред 3 месеци

Третото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година, е закажано за во 11 часот. Останаа уште околу 100 аманмани...

Комисија за буџет Уште 100 амандмани за разгледување прифатени шест

Комисија за буџет: Уште 100 амандмани за разгледување, прифатени шест

Нова ТВ | пред 3 месеци

Фото Плусинфо.мк Денеска продолжува седницата на Комисијата за финансирање и буџет, на која се води амандманска расправа за предлог-буџет за 2018 година. Останаа уште околу 100 аманмани за кои пратениците...

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог буџетот

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот

+Инфо | пред 3 месеци

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа...

Екпресна завршница на комисиската расправа брз и амандманскиот претрес

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

Бриф | пред 3 месеци

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година. Празни останаа столчињата резервирани за пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ....

Започна амандманската распрва за буџетот

Започна амандманската распрва за буџетот

Макфакс | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците...

Почна амандманската расправа за буџетот

Почна амандманската расправа за буџетот

Точка | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог-буџетот за 2018 година и почна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ...

Екпресна завршница на комисиската расправа брз и амандманскиот претрес

Екпресна завршница на комисиската расправа, брз и амандманскиот претрес

МТВ 1 | пред 3 месеци

Експресно за само два дена, без опозициски реплики и жестока дебата заврши општата расправа по Предлог- буџетот за в година. Празни останаа столчињата резервирани за пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ....

Започна амандманската распрва за буџетот

Започна амандманската распрва за буџетот

Вечер | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година и започна со претрес по поднесените 279 амандмани, најголем дел од опозициската ВМРО-ДПМЕ. Пратениците...

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог буџетот со работа продолжува вечер

Комисијата разгледа 80 амандмани за предлог-буџетот, со работа продолжува вечер

Пост | пред 3 месеци

На амандманската расправа за предлог-буџетот за 2018 година во Комисијата за финансирање и буџет, за два часа, беа одбиени 59 амандмани, со што, вкупниот број на одбиени амандмани на денешната расправа...

Кога ќе биде донесен буџетот

Кога ќе биде донесен буџетот?

Фактор | пред 3 месеци

Можно е веќе наредната недела во Парламентот да се изгласа Буџетот за наредната година. Власта денеска прифати само два од предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани...

Прифатени два амандмани на ВМРО ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

Прифатени два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на расправата за буџетот за 2018 година

Прес 24 | пред 3 месеци

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени...

Буџетот може да биде донесен следната недела

Буџетот може да биде донесен следната недела

Алсат-М | пред 3 месеци

Власта денеска прифати само четири од вкупно 200 предложени амандмани на опозициската ВМРО – ДПМНЕ. Два од прифатените амандмани се прифатени како што се предложени, а останатите два ќе треба да се видоизменат....

Прифатени два амандмана на ВМРО ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

Прифатени два амандмана на ВМРО-ДПМНЕ на буџетот за 2018 година

+Инфо | пред 3 месеци

Комисија за финансирање и буџет во која се води расправа по поднесените амандмани на ВМРО-ДПМНЕ на Предлог- буџетот за 2018 годинс прифати два амандмана. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваат на седницата,...

СДСМ ПРИФАТИ АМАНДМАНИ НА ВМРО ДПМНЕ ЗА БУЏЕТОТ ИАКО ТИЕ БОЈКОТИРААТ

СДСМ ПРИФАТИ АМАНДМАНИ НА ВМРО-ДПМНЕ ЗА БУЏЕТОТ, ИАКО ТИЕ БОЈКОТИРААТ

Сакам Да Кажам | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет досега прифати два амандмани на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово, иако пратениците на опозицијата ја бојкотираат комисиската...

Комисиската расправа за новиот буџет без опозицијата Прифатен амандман на ВМРО ДПМНЕ за субвенционирање печки на пелети

Комисиската расправа за новиот буџет без опозицијата: Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ за субвенционирање печки на пелети

Вечер Прес | пред 3 месеци

Општата расправа за Предлог-буџетот за 2018 година во матичната собраниска Комисија за финансирање и буџет вчера експресно заврши и почна амандманската, но без пратениците од ВМРО-ДПМНЕ. Комисијата својата...

Експресна расправа за буџетот без опозиција

Експресна расправа за буџетот без опозиција

Алфа | пред 3 месеци

Заврши општата расправа по предлог буџетот за 2018-та година во матичната комисија во собранието. Власта упорно го турка предлог буџетот во собранието без присуство на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ....

Тевдовски Очекувам опозицијата да дебатира за предлог  буџетот

Тевдовски: Очекувам опозицијата да дебатира за предлог - буџетот

Канал 5 | пред 3 месеци

Поднесени се 279 амандмани на буџетот за 2018 година. И денеска на матичната комисија не присуствуваа пратениците од опозиционата ВМРО-ДПМНЕ. Министерот Тевдовски очекува буџетот да биде донесен навреме,...

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

На расправата за буџет за 2018 засега прифатен еден амандман на ВМРО

Прес 24 | пред 3 месеци

На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа, досега е прифатен...

Прифатен амандман на ВМРО ДПМНЕ за Буџетот

Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ за Буџетот

Локално | пред 3 месеци

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава...

Буџет Прифатен амандман на ВМРО ДПМНЕ

Буџет; Прифатен амандман на ВМРО-ДПМНЕ

Алсат-М | пред 3 месеци

Во текот на амандманската расправа за Буџетот за 2018 година, досега е прифатен еден амандман поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети. Со комисијата претседава...

Ковачевски Амандманската расправа за буџетот може да заврши и утре

Ковачевски: Амандманската расправа за буџетот може да заврши и утре

Нова ТВ | пред 3 месеци

Фото Плусинфо.мк На седмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет, денеска заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа. Во текот на амандманската расправа,...

Тевдовски Очекувам опозицијата да дебатира за предлог  буџетот

Тевдовски: Очекувам опозицијата да дебатира за предлог - буџетот

24 вести | пред 3 месеци

Очекувам буџетот  да  биде донесен навреме, ја повикувам опозицијата  да се врати во пратеничките клупи и да дебатира за него - рече министерот за финансии Драган Тевдовски. Собраниската комисија за финансирање...

Тевдовски Очекувам буџетот за 2018 да биде донесен на време

Тевдовски: Очекувам буџетот за 2018 да биде донесен на време

Алсат-М | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски изјави оти очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време, а пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. „Цврсто...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018 ...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018 Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

A1on | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. – Цврсто верувам...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Локално | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. – Цврсто верувам...

Тевдовски Буџетот за 2018 та година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018-та година ќе биде донесен навреме

МТВ 1 | пред 3 месеци

Цврсто верувам дека буџетот ќе се донесе. Гледаме дека се одблокира работата на Комисијата. За мене е важно што има дебата, а лично би бил најсреќен ако на седницата на комисијата доаѓа и опозициајта,...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Алфа | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Канал 5 | пред 3 месеци

- Цврсто верувам дека буџетот ќе се донесе. Гледаме дека се одблокира работата на комисијата. За мене е важно што има дебата, а лично би бил најсреќен ако на седницата на комисијата доаѓа и опозициајта,...

Тевдовски Очекувам буџетот за 2018 да биде донесен на време

Тевдовски: Очекувам буџетот за 2018 да биде донесен на време

Р.С. Европа | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски изјави оти очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време, а пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. „Цврсто...

Ново продолжение на седницата на собраниската комисија за буџет

Ново продолжение на седницата на собраниската комисија за буџет

Позитив | пред 3 месеци

Собранието денеска во 11 часот го закажа второто продолжение на седницата на Комисијата за финансирање и буџет. Седницата на која се разгледува предлог-буџетот за 2018 година, почна на 27 ноември, и оттогаш...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Вечер Прес | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. – Цврсто верувам...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен навреме и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Слободен печат | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. – Цврсто верувам...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

+Инфо | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. - Цврсто верувам...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Независен | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. - Цврсто верувам...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Алсат-М | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Телма | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Пост | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. Цврсто верувам дека...

Продолжува расправата за предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за предлог-буџетот за 2018

24 вести | пред 3 месеци

Собраниската комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава  пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Вечер Прес | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Сител | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. - Цврсто верувам...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Канал 5 | пред 3 месеци

Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен од претседателот на Собранието Талат Џафери откако претседателката на Комисијата Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Локално | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Прес 24 | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Тевдовски Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

Тевдовски: Буџетот за 2018 година ќе биде донесен навреме

ТВ 21 | пред 3 месеци

Министерот за финансии Драган Тевдовски очекува буџетот за 2018 година да биде донесен на време и пратениците од ВМРО-ДПМНЕ да се вратат на расправата во матичната собраниска комисија. – Цврсто верувам...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Сител | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

ТВ 21 | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Кумановски муабети | пред 3 месеци

loading... Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со седницата од вчера претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој...

Расправата за буџетот мина без опозицијата  СДСМ без забелешки само со пофалби за буџетот

Расправата за буџетот мина без опозицијата – СДСМ без забелешки, само со пофалби за буџетот

Позитив | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ја прекина денешната седница и го закажа нејзино продолжение за утре во 11 часот. По една недела пауза комисијата денеска продолжи да работи без присуство на опозициската...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018 Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот...

Седницата на Комисијата за финансирање и буџет продолжува утре

Седницата на Комисијата за финансирање и буџет продолжува утре

A1on | пред 3 месеци

Утре ќе продолжи седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која што се расправа за предлог-буџетот за 2018 година. Откако претседателката на Комисијата, Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ...

Комисиска расправа за Буџетот  власта дебатира сама со себе

Комисиска расправа за Буџетот - власта дебатира сама со себе

Прес 24 | пред 3 месеци

Утре ќе продолжи седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која што се расправа за предлог-буџетот за 2018 година. Откако претседателката на Комисијата, Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

24 вести | пред 3 месеци

Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Канал 5 | пред 3 месеци

Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен од претседателот на Собранието Талат Џафери откако претседателката на Комисијата Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ повторно...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Алсат-М | пред 3 месеци

Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

+Инфо | пред 3 месеци

Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Само пофални зборови за буџетот за 2018 година од пратениците на СДСМ

Само пофални зборови за буџетот за 2018 година од пратениците на СДСМ

Локално | пред 3 месеци

На првото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет, која се одвива без присуство на опозицијата, пратениците на СДСМ го оценија како реформски предлог-буџетот за 2018 година. Според...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018

Сител | пред 3 месеци

Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО-ДПМНЕ

24 вести | пред 3 месеци

Без опозиција, без реплицирања и жестока дебата денеска продолжи со работа Комисијата за финансирање и буџет. Работата на комисијата која цела недела беше закочена ја одблокира претседателот на Собранието...

Продолжи расправата за Предлог буџетот членовите на ВМРО ДПМНЕ не присуствуваа

Продолжи расправата за Предлог- буџетот, членовите на ВМРО-ДПМНЕ не присуствуваа

МТВ 1 | пред 3 месеци

Завршија надмудрувањата на релација опозиција- власт и продолжи со работа Комисијата за финансирање и буџет. Претседателката Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ официјално и без образложение ја одложи седницата,...

Нема кој да ги брани амандманите на ВМРО ДПМНЕ за буџетот

Нема кој да ги брани амандманите на ВМРО-ДПМНЕ за буџетот

Фокус | пред 3 месеци

По шест дена одложување денеска почна комисиската расправа за предлог буџетот за 2018 година, но без опозициските пратеници на ВМРО-ДПМНЕ. Пратениците од оваа партија не присуствуваа на денешната седница...

Седницата на Комисијата за финансирање и буџет продолжува утре

Седницата на Комисијата за финансирање и буџет продолжува утре

Пост | пред 3 месеци

Утре ќе продолжи седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која што се расправа за предлог-буџетот за 2018 година. Откако претседателката на Комисијата, Лилјана Кузмановска од ВМРО-ДПМНЕ...

Конечно собраниска расправа за буџетот Столчињата резервирани за опозицијата останаа празни

Конечно собраниска расправа за буџетот: Столчињата резервирани за опозицијата останаа празни

ТВ 21 | пред 3 месеци

По неколкукратно одложување на собраниската расправа за предлог буџетот за идната година, денеска продолжи дебатата во матичната комисија. Иако првенствено седницата беше најавена  да почне во 11 часот,...

Се одмрзна Комисијата за Буџет власта ќе претседава со неа

Се одмрзна Комисијата за Буџет, власта ќе претседава со неа

Телма | пред 3 месеци

Со одмрзна Комисијата за финансирање и буџет. Власта го презеде претседавањето и од денеска нејзината работа ќе ја води пратеникот на СДСМ, Васко Ковачевски од СДСМ. Ова следува откако претседателката...

Утре продолжува расправата за Предлог буџетот за 2018 година

Утре продолжува расправата за Предлог-буџетот за 2018 година

ТВ 21 | пред 3 месеци

Седницата на собраниската Комисија за финансирање и буџет на која се расправа за Предлог-буџетот за 2018 година ќе продолжи утре. Со седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој беше овластен...

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО-ДПМНЕ

Прес 24 | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ја продолжи седницата на која се расправа по Предлог-буџетот за 2018 година. Новото продолжение го закажа пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој го...

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО ДПМНЕ

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Актуелно24 | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја продолжи расправата по предлог буџетот за 2018-та година, но во отсуство на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои не се појавија на комисијата во знак на солидарност со шестмината...

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО ДПМНЕ

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Макфакс | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја продолжи расправата по предлог буџетот за 2018-та година, но во отсуство на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои не се појавија на комисијата во знак на солидарност со шестмината...

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО ДПМНЕ

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Вечер | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја продолжи расправата по предлог буџетот за 2018-та година, но во отсуство на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ кои не се појавија на комисијата во знак на солидарност со шестмината...

СДСМ на сила сака да го усвои буџетот за наредната година во собранието

СДСМ на сила сака да го усвои буџетот за наредната година во собранието

Алфа | пред 3 месеци

Претседателката на Комисијата, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Лилјана Кузмановска, 6 дена ја одложуваше седницата на која треба да се расправа за буџетот. Претседателката на Комисијата, пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ...

РАСПРАВАТА ЗА БУЏЕТОТ ПРОДОЛЖИ СО ПРЕТСЕДАВАЧ ОД СДСМ ОПОЗИЦИЈАТА БОЈКОТИРА

РАСПРАВАТА ЗА БУЏЕТОТ ПРОДОЛЖИ СО ПРЕТСЕДАВАЧ ОД СДСМ, ОПОЗИЦИЈАТА БОЈКОТИРА

Сакам Да Кажам | пред 3 месеци

По неколку одложувања, без пратениците на опозициската  ВМРО-ДПМНЕ продолжи расправата по предлог буџетот за 2018 година во собраниската Комисија за финансирање и буџет. Со седницата претседаваше пратеникот...

Комисиската расправа за буџетот почна без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Комисиската расправа за буџетот почна без пратениците од ВМРО-ДПМНЕ

Локално | пред 3 месеци

Првото продолжение на 12. седница на Комисијата за финансирање и буџет почна во 13.20 часот, откако пет пати беше одложувана. На седницата не учествуваат пратениците на ВМРО-ДПМНЕ. Со комисијата претседава...

Без присуство на опозицијата продолжи комисиската расправа за предлог буџетот

Без присуство на опозицијата продолжи комисиската расправа за предлог-буџетот

Точка | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет ја продолжи во вторникот расправата по Предлог-буџетот за 2018 година, со којашто претседава пратеникот од СДСМ, Васко Ковачевски. кого го назначи спикерот...

Без присуство на опозицијата продолжи комисиската расправа за предлог буџетот

Без присуство на опозицијата продолжи комисиската расправа за предлог-буџетот

Нетпрес | пред 3 месеци

Собраниската Комисија за финансирање и буџет ја продолжи во вторникот расправата по Предлог-буџетот за 2018 година, со којашто претседава пратеникот од СДСМ, Васко Ковачевски. кого го назначи спикерот...

Продолжи комисиската расправа за буџетот опозицијата не е присутна

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна

Вечер Прес | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски  кој го назначи претседателот...

Продолжи комисиската расправа за буџетот опозицијата не е присутна

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна...

Нова Македонија | пред 3 месеци

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава...

Продолжи комисиската расправа за буџетот опозицијата не е присутна

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна

Канал 5 | пред 3 месеци

На седницата не присуствуваат членовите пратеници од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Пратениците од владејачкото мнозинство аплеираше до своите колеги да дојдат и да се вклучат во дискусијата. - Апелирам до колегите...

Продолжи комисиската расправа за буџетот опозицијата не е присутна

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна

Телма | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски  кој го назначи претседателот...

Ковачевски Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Ковачевски: Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Канал 5 | пред 3 месеци

- Ова беше неизбежен чекор, бидејќи сите сме сведоци дека изминатава недела секојдневно седниците беа закажувани и откажувани, а роковите течат. Наша обврка е да ја запазиме процедурата за усвојување на...

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Расправата за буџетот продолжи без пратениците од ВМРО-ДПМНЕ

+Инфо | пред 3 месеци

Комисијата за финасирање и буџет ја продолжи расправата по предлог буџетот за 2018 година. На седницата не присуствуваат пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, а ја води претеникот од СДСМ Васко Ковачевски. Него го...

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО ДПМНЕ

Распрвата за буџетот продолжи без пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Sky | пред 3 месеци

Комисијата за буџет и финансирање ја продолжи расправата по предлог-буџетот за 2018 година, но во отсуство на пратениците од ВМРО-ДПМНЕ, кои не се појавија на Комисијата во знак на солидарност со шестемина...

Ковачевски Апелирам пратениците на ВМРО ДПМНЕ да присуствуваат на седницата

Ковачевски: Апелирам пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да присуствуваат на седницата

+Инфо | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ќе продолжи со работа и без присуство на опозицијата. Сите амандмани ќе бидат прочитани, изјави денека пратеникот Васко Ковачевски, кој добил овластување од претседателот...

Ковачевски Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Ковачевски: Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Вечер Прес | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ќе продолжи со работа и без присуство на опозицијата. Сите амандмани ќе бидат прочитани, изјави денека пратеникот Васко Ковачевски, кој добил овластување од претседателот...

Со нов претседател и без ВМРО ДПМНЕ започна дебатата за буџетот за 2018

Со нов претседател и без ВМРО-ДПМНЕ започна дебатата за буџетот за 2018

Алсат-М | пред 3 месеци

Расправата по Предлог буџетот за 2018 започна без опозицијата. Седницата е предводена од пратеникот на СДСМ, Васко Ковачевски, кој беше назначен од собранискиот Спикер, Талат Џафери. Неговото назначување...

Продолжи комисиската расправа за буџетот опозицијата не е присутна

Продолжи комисиската расправа за буџетот, опозицијата не е присутна

Сител | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски  кој го назначи претседателот...

Ковачевски Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Ковачевски: Неизбежно беше закажување на седницата за буџетот

Сител | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ќе продолжи со работа и без присуство на опозицијата. Сите амандмани ќе бидат прочитани, изјави денека пратеникот Васко Ковачевски, кој добил овластување од претседателот...

Комисијата расправа за буџетот без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Комисијата расправа за буџетот без пратениците од ВМРО ДПМНЕ

Нова ТВ | пред 3 месеци

Фото Мета Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски  кој го назначи...

Власта сама си расправа за буџетот

Власта сама си расправа за буџетот

Пост | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет денеска ја продолжи  расправата по Предлог-буџетот за 2018 година. Со продолжението на седницата претседава пратеникот од СДСМ Васко Ковачевски кој го назначи претседателот...

Ковачевски Апелирам пратениците на ВМРО ДПМНЕ да присуствуваат на седницата

Ковачевски: Апелирам пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да присуствуваат на седницата

Пост | пред 3 месеци

Комисијата за финансирање и буџет ќе продолжи со работа и без присуство на опозицијата. Сите амандмани ќе бидат прочитани, изјави денека пратеникот Васко Ковачевски, кој добил овластување од претседателот...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност