Поради македонската историја  Тозија ја цензурира ТВ серијата Македонија

Поради македонската историја – Тозија ја цензурира ТВ серијата „Македонија“

Вечер | пред 4 месеци

Нападот кон серијата „Македонија" и кон „Јадран Филм" од страна на директорот на Агенцијата за филм на Македонија, Горјан Тозија, не е поради доцење на проектот или поради финансии како што тој тврди,...

Скандал Парите се дадени серијата Македонија ја нема

Скандал: Парите се дадени, серијата „Македонија“ ја нема

Кајгана | пред 4 месеци

Скандалозни детали поврзани со снимањето на серијата „Македонија“ за која нашата Агенција за филм пред две години ветила фантастични 4,6 милиони евра, а исплатила 1,2 милион, беа изнесени на денешниот...

Поради македонската историја  Тозија ја цензурира ТВ серијата Македонија

Поради македонската историја – Тозија ја цензурира ТВ серијата „Македонија“

Весник | пред 4 месеци

Нападот кон серијата „Македонија" и кон „Јадран Филм" од страна на директорот на Агенцијата за филм на Македонија, Горјан Тозија, не е поради доцење на проектот или поради финансии како што тој тврди,...

Буџетот оштетен за милионски суми со серијата Македонија

Буџетот оштетен за милионски суми со серијата “Македонија”

Радар | пред 4 месеци

Објавеното видeо на социјалните мрежи пред неколку дена, требаше да биде најава за играната серија „Македонија“Првата епизода требала да се емитува на 14 септември. Од самата најава не е јасно за тоа каква...

Тозија Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Тозија: Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

24 вести | пред 4 месеци

Се уште ни трага ни глас од емитувањето на серијата Македонија за која претходното раководство на Агенцијата за филм склучило договор вреден 4.6 милиони евра со хрватската продукција Јадран филм посочи...

Поради македонска историја и национализам  Тозија ја цензурира ТВ серијата Македонија

Поради македонска историја и национализам – Тозија ја цензурира ТВ серијата „Македонија“

Весник | пред 4 месеци

Нападот кон серијата „Македонија“ и кон „Јадран Филм“ од страна на директорот на Агенцијата за филм на Македонија, Горјан Тозија, не е поради доцење на проектот или поради финансии како што тој тврди,...

Поради македонска историја и национализам  Тозија ја цензурира ТВ серијата Македонија

Поради македонска историја и национализам – Тозија ја цензурира ТВ серијата „Македонија“

Република | пред 4 месеци

Нападот кон серијата „Македонија“ и кон „Јадран Филм“ од страна на директорот на Агенцијата за филм на Македонија, Горјан Тозија, не е поради доцење на проектот или поради финансии како што тој тврди,...

Парите се дадени серијата Македонија ја нема

Парите се дадени-серијата „Македонија“ ја нема

Макфакс | пред 4 месеци

Скандалозни детали поврзани со снимањето на серијата „Македонија“ за која нашата Агенција за филм, пред две години ветила фантастични 4,6 милиони евра а исплатила 1, 2 милиони, беа изнесени на денешниот...

Од играната серија Македонија нема ништо Тозија бара Јадран филм да ги врати парите

Од играната серија „Македонија“ нема ништо, Тозија бара „Јадран филм“ да ги врати парите

Локално | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг во Владата, ги информираше новинарите дека согласно одлуката на Владата и  согласно Законот за филмска дејност, оваа институција со...

Агенција за филм на Македонија  Јадран филм нема производ парите ќе треба да ги вратат

Агенција за филм на Македонија: „Јадран филм“ нема производ, парите ќе треба да ги вратат

Слободен печат | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг со новинарите во Владата на Република Македонија, ги информираше новинарите и јавноста дека согласно одлуката на Владата и согласно...

Агенција за филм на Македонија  Јадран филм нема производ парите ќе треба да ги вратат

Агенција за филм на Македонија – „Јадран филм“ нема производ, парите ќе треба да ги вратат

Фактор | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг со новинарите во Владата на Република Македонија, ги информираше новинарите и јавноста дека согласно одлуката на Владата и  согласно...

Продуцентската куќа Јадран филм не доставила производ и ќе треба парите да ги врати на Македонија

Продуцентската куќа „Јадран филм“ не доставила производ и ќе треба парите да ги врати на Македонија

МКД | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг со новинарите во Владата на Република Македонија, ги информираше новинарите и јавноста дека согласно одлуката на Владата и согласно...

ВРАБОТЕНИ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ ПОД ИСТРАГА ЗА СЕРИЈАТА МАКЕДОНИЈА ШТО ДОБИ МИЛИОН ЕВРА А НЕ Е СНИМЕНА

ВРАБОТЕНИ ВО АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ ПОД ИСТРАГА ЗА СЕРИЈАТА „МАКЕДОНИЈА“ ШТО ДОБИ МИЛИОН ЕВРА, А НЕ Е СНИМЕНА

Сакам Да Кажам | пред 4 месеци

Вработени лица во Агенцијата за филм на Македонија и лица надвор од Агенцијата се под истрага на Финасиската полиција и на Основното јавно обвинителство (ОЈО), поради склучени договори со хрватската продукциска...

Тозија Немаме никаков продукт од серијата Македонија  не се знае каде се парите

Тозија: Немаме никаков продукт од серијата „Македонија“, не се знае каде се парите

МТВ 1 | пред 4 месеци

Досега не сме добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“ иако средствата се исплатени, а рокот е изминат- тврди првиот човек на Агенцијата за филм, Горјан Тозија. Владата донесе одлука да...

Од играната серија Македонија нема ништо Тозија бара Јадран филм да ги врати парите

Од играната серија „Македонија“ нема ништо, Тозија бара „Јадран филм“ да ги врати парите

Фокус | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг во Владата, ги информираше новинарите дека согласно одлуката на Владата и  согласно Законот за филмска дејност, оваа институција со...

Тозија Немаме никаков продукт од серијата Македонија  не се знае каде се парите

Тозија: Немаме никаков продукт од серијата „Македонија“, не се знае каде се парите

Канал 5 | пред 4 месеци

Ова денеска го соопшти директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија, во врска со телевизиската серија „Македонија“, за која како што рече, е многу специфичен случај во македонската телевизиска продукција...

Горјан Тозија Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Горјан Тозија: Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

A1on | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија изјави дека до сега не добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“. „По три месечни анализи и собирање на документи, сите релевантини иснтитуции...

Тозија Немаме никаков продукт од серијата Македонија  не се знае каде се парите

Тозија: Немаме никаков продукт од серијата „Македонија“, не се знае каде се парите...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Тозија: Немаме никаков продукт од серијата „Македонија“, не се знае каде се парите Агенцијата за филм нема добиено серија, нема добиено документи, ниту известувања каде се потрошени парите што се веќе...

Тозија Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Тозија: Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

24 вести | пред 4 месеци

По тримесечни анализи и собирање на документи, сите релевантни институции се запознаени со правниот аспект од снимањето на серијата „Македонија“, рече директорот на агенцијата за филм, Горјан Тозија и...

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

Макфакс | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија изјави дека до сега не добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“. „По три месечни анализи и собирање на документи, сите релевантини иснтитуции...

 Јадран филм бил регистриран во Скопје 5 дена откако бил распишан конкурсот за серијалот

„Јадран филм“ бил регистриран во Скопје 5 дена откако бил распишан конкурсот за серијалот

+Инфо | пред 4 месеци

Ниту серија, ниту промотивно видео, ниту некакви документи или информации се стигнати до Агенцијата за филм за серијата Македонија која требало да ја снима продукциската куќа „Јадран филм“ - Скопје, а...

Тозија  Јадран Филм го прекрши договорот и поведена е постапка за враќање на парите

Тозија: ,,Јадран Филм“ го прекрши договорот и поведена е постапка за враќање на парите

Ако | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија на денешниот брифинг со новинарите во Владата на Република Македонија, ги информираше новинарите и јавноста дека согласно одлуката на Владата и согласно...

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

Вечер | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија изјави дека до сега не добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“. „По три месечни анализи и собирање на документи, сите релевантини иснтитуции...

Тозија Агенцијата за филм нема добиено серија Македонија  покрената судска постапка за утврдување на одговорноста

Тозија: Агенцијата за филм нема добиено серија „Македонија“, покрената судска постапка за утврдување на одговорноста

Newsroom | пред 4 месеци

„Агенцијата за филм нема добиено серија, нема добиено документи, ниту известувања каде се потрошени парите што се веќе уплатени за првата серија од серијалот „Македонија“, односно 80 отсто од 68 милиони...

Тозија Немаме никаков продукт од серијата Македонија  не се знае каде се парите

Тозија: Немаме никаков продукт од серијата „Македонија“, не се знае каде се парите

Сител | пред 4 месеци

Агенцијата за филм нема добиено серија, нема добиено документи, ниту известувања каде се потрошени парите што се веќе уплатени за првата серија од серијалалот „Македонија“, односно 80 отсто од 68 милиони...

 Патриотска играна серија го оштетила буџетот за 2 милиони евра

„Патриотска“ играна серија го оштетила буџетот за 2 милиони евра

Нова ТВ | пред 4 месеци

Ова видео што гледате погоре, објавено на социјалните мрежи пред неколку дена, би требало да биде најава за играната серија „Македонија“ чија прва епизода требала да се емитува на 14 септември. Од самата...

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата Македонија

Агенцијата за филм нема добиено никаков материјал од серијата „Македонија“

Весник | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија изјави дека до сега не добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“. „По три месечни анализи и собирање на документи, сите релевантини иснтитуции...

Агенцијата за филм нема добиено никаков снимен материјал од серијата Македонија

Агенцијата за филм нема добиено никаков снимен материјал од серијата „Македонија“

Sky | пред 4 месеци

Директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија, изјави дека до сега не добиле никаков снимен материјал од серијата „Македонија“. „По тримесечни анализи и собирање документи, сите релевантини институции...

Тозија на средба со новинари

Тозија на средба со новинари

Newsroom | пред 4 месеци

Директорот на Агенција за филм Горjан Тозија, денеска во просториите на Владата ќе оствари средба со новинари. Како што информираат од Агенцијата за филм, на средбата ќе има информации за одлуките поврзани...

Филмските работници формираа работна група која ќе ги сублимира забелешките за Законот за филмска дејност

Филмските работници формираа работна група која ќе ги сублимира забелешките за Законот за филмска дејност

МКД | пред 4 месеци

Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржа трибина на која се разговараше за состојбата во македонскиот филм и за неопходноста од промена...

Владата не ја менува одлуката за стоп на серијата и по трејлерот на Јадран филм

Владата не ја менува одлуката за стоп на серијата и по трејлерот на „Јадран филм“

Актуелно24 | пред 4 месеци

По вчерашното објавување на трејлер, кој е наводно од првата снимена сезона од серијата „Македонија“, а се појави по серијата написи и конечно по изјавата на владиниот портпарол на 1 ноември, со која на...

Низ конструктивна атмосфера се дискутирало за проблемите во македонскиот филм

Низ конструктивна атмосфера се дискутирало за проблемите во македонскиот филм...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Низ конструктивна атмосфера се дискутирало за проблемите во македонскиот филм Друштвото на филмски работници на Македонија во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржа трибина за состојбата во...

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Канал 5 | пред 4 месеци

Oд Друштвото соопштија дека низ конструктивна атмосфера се дискутирало за проблемите во македонскиот филм и за начинот како тие да се надминат. Била формирана работна група која ќе ги сублимира забелешките...

Владата не ја менува одлуката за стоп на серијата и по трејлерот на Јадран филм

Владата не ја менува одлуката за стоп на серијата и по трејлерот на „Јадран филм“

Макфакс | пред 4 месеци

По вчерашното објавување на трејлер, кој е наводно од првата снимена сезона од серијата „Македонија“, а се појави по серијата написи и конечно по изјавата на владиниот портпарол на 1 ноември, со која на...

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Слободен печат | пред 4 месеци

Друштвото на филмски работници на Македонија во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржа трибина за состојбата во македонскиот филм и за неопходноста од промена на Законот за филмска дејност....

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Трибина на Друштвото на филмски работници за состојбата во македонскиот филм

Сител | пред 4 месеци

Друштвото на филмски работници на Македонија во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржа трибина за состојбата во македонскиот филм и за неопходноста од промена на Законот за филмска дејност....

Тозија самоволно без Управниот одбор поништува конкурси

Денешен | пред 4 месеци

В.д. директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија, незаконски го поништи Конкурсот за финансирање на проекти за производство на долгометражен и краткометражен игран, документарен и анимиран филм. Тој...

Друштво на филмски работници на Македонија Неопходно е да се смени Законот за филмска дејност

Друштво на филмски работници на Македонија: Неопходно е да се смени Законот за филмска дејност

Весник | пред 4 месеци

Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржало трибина на која се разговарало за состојбата во македонскиот филм и за неопходноста од промена...

Друштво на филмски работници на Македонија Неопходно е да се смени Законот за филмска дејност

Друштво на филмски работници на Македонија: Неопходно е да се смени Законот за филмска дејност

Република | пред 4 месеци

Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ) во соработка со Агенцијата за филм на Македонија одржало трибина на која се разговарало за состојбата во македонскиот филм и за неопходноста од промена...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност