Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Макфакс | пред 4 месеци

По повод Светскиот ден на дијабетесот градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски оствари средба со здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка...

Секој 9 ти Македонец има дијабетес а инсулин нема после 10 ти во месецот

Секој 9-ти Македонец има дијабетес, а инсулин нема после 10-ти во месецот.

Телма | пред 4 месеци

Секој 9ти Македонец има дијабетес, а инсулин нема после 10ти во месецот. Инсулински кризи и се погласни сомнежи за квалитетот на инсулин. Секој 9-ти Македонец има дијабетис, а Македонија нема национална...

Секој десетти Македонец има дијабет

Секој десетти Македонец има дијабет

24 вести | пред 4 месеци

Животот е убав само доколку знаеш да се носиш со сите препреки кои ќе ти излезат на патот вели Рената Јакимовиќ која на деветгодишна возраст ја започнала битката со дијабетисот. Вели животот со дијабетес...

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Слободен печат | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Здружението на граѓани со дијабетес ќе добие помош од Општина Прилеп

Здружението на граѓани со дијабетес ќе добие помош од Општина Прилеп

Денар | пред 4 месеци

По повод Светскиот ден на дијабетесот, градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, оствари средба со здружението на граѓаните со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка...

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

A1on | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Градоначалникот на Прилеп вети пари и подобри услови за дијабетичарите

Градоначалникот на Прилеп вети пари и подобри услови за дијабетичарите

+Инфо | пред 4 месеци

По повод Светскиот ден на дијабетесот градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски оствари средба со здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка...

Meѓународен ден за борба против дијабетесот

Meѓународен ден за борба против дијабетесот

Бриф | пред 4 месеци

Меѓународниот ден за борба против дијабетес ги најде со бројни проблеми погодените од оваа болест. Како што постојано известуваат претставниците на здруженијата за дијабетес во земјата, најголемите проблеми...

Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Вечер | пред 4 месеци

По повод Светскиот ден на дијабетесот градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски оствари средба со здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка...

Се зголемува бројот на дијабетичари 190 илјади лица дијагностицирани со дијабетес

Се зголемува бројот на дијабетичари: 190 илјади лица дијагностицирани со дијабетес

ТВ 21 | пред 4 месеци

Бројот на заболени од дијабетес во Македонија се повеќе се зголемува. Според Бојан Киров, претседател на Сојузот на здружението на дијабетичари, вкупниот број на пациентите заболени од оваа болест е околу...

12 проценти од населението во Македонија има дијабетес

12 проценти од населението во Македонија има дијабетес

МТВ 1 | пред 4 месеци

Расте бројот на болни од дијабетес. Освен возрасни, погодени и најмалите. Секој месец има едно до две новозаболени деца- велат од Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија. Бараат измени во законот...

Бројката е вo пораст Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Бројката е вo пораст: Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

ТВ Нова | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Во подем дијабетесот во Прилеп

Во подем дијабетесот во Прилеп...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Во подем дијабетесот во Прилеп Болеста дијабетет во Прилеп велат од Здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“ велат дека е во постојан подем, особено кај младите луѓе. Според информациите со...

ДОСТАВАТА НА ИНСУЛИН ДОЦНЕШЕ ПОРАДИ ПРЕЧКИ ВО ТРАНСПОРТОТ ВЕЛИ ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ДОСТАВАТА НА ИНСУЛИН ДОЦНЕШЕ ПОРАДИ ПРЕЧКИ ВО ТРАНСПОРТОТ, ВЕЛИ ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Сакам Да Кажам | пред 4 месеци

Инсулинот минатиот месец не беше навреме доставен заради пречки во тарнспортот, вели заменик министерот за здравство Гоце Чакаровски, на денешното одбележување на Светскиот ден на дијабетесот 14 ноември....

Meѓународен ден за борба против дијабетесот

Meѓународен ден за борба против дијабетесот

Алсат-М | пред 4 месеци

Меѓународниот ден за борба против дијабетес ги најде со бројни проблеми погодените од оваа болест. Како што постојано известуваат претставниците на здруженијата за дијабетес во земјата, најголемите проблеми...

Гоце Чакаровски Доставата на инсулин доцнеше поради пречки во транспортот

Гоце Чакаровски: Доставата на инсулин доцнеше поради пречки во транспортот

Прес 24 | пред 4 месеци

Инсулинот минатиот месец не беше навреме доставен заради пречки во транспортот, вели заменик министерот за здравство Гоце Чакаровски, на денешното одбележување на Светскиот ден на дијабетесот 14 ноември....

Дијабетичарите бараат редовна и квалитетна терапија

Дијабетичарите бараат редовна и квалитетна терапија

Алфа | пред 4 месеци

Годинава во фокусот на лекарите се младите жени и нивното репродуктивно здравје. Проблем со терапијата и за дијабетичарите. Последните неколку месеци пациентите со дијабет се жалеа дека инсулинот доцни,...

Секој месец по десет возрасни и по две деца од 5 до 16 годишна возраст стануваат дијабетичари

Секој месец по десет возрасни и по две деца од 5 до 16 годишна возраст стануваат дијабетичари

Канал 5 | пред 4 месеци

12 отсто од населението во Македонија има дијабетес. Во моментов има инсулин, објаснуваат од здружението на дијабетичари, ти веруваат дека инсулинот е со добар квалитет. Заменик министерот за здравство...

Светскиот ден на дијабетесот посветен на жените

Светскиот ден на дијабетесот посветен на жените

+Инфо | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организираше настан...

Доставата на инсулин доцнела поради пречки во транспортот

Доставата на инсулин доцнела поради пречки во транспортот

Локално | пред 4 месеци

Инсулинот минатиот месец не беше навреме доставен заради пречки во тарнспортот, вели заменик министерот за здравство Гоце Чакаровски, на денешното одбележување на Светскиот ден на дијабетесот 14 ноември....

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

A1on | пред 4 месеци

По повод 14 ноември, светскиот ден за борба против дијабетесот, прилепскиот градоначалник Илија Јованоски се сретна со членовите на здружението на граѓани со дијабет „Светлост за нас“. Јованоски вети на...

Секој десетти Македонец има дијабетес  болеста зема замав и кај децата

Секој десетти Македонец има дијабетес – болеста зема замав и кај децата

Вечер Прес | пред 4 месеци

Секој десетти Македонец има дијабетес, а во Македонија во 2017 година бројката на дијабетичари достигнува околу 190.000 пациенти, кои се на возраст помеѓу 20 и 79 години, но се почесто и деца заболуваат...

Нови простории за здружението на дијабетичари Светлост за нас од Прилеп

Нови простории за здружението на дијабетичари “Светлост за нас” од Прилеп

Вечер Прес | пред 4 месеци

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности. Ова на членовите на Здружението “Светлост за нас”, им го вети прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, кој рече дека...

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

Прес 24 | пред 4 месеци

По повод 14 ноември, светскиот ден за борба против дијабетесот, прилепскиот градоначалник Илија Јованоски се сретна со членовите на здружението на граѓани со дијабет „Светлост за нас“. Јованоски вети на...

Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Градоначалникот на Прилеп вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

Весник | пред 4 месеци

По повод Светскиот ден на дијабетесот градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски оствари средба со здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка...

Чакаровски Немаме релевантни показатели за квалитетот на инсулинот

Чакаровски: Немаме релевантни показатели за квалитетот на инсулинот

Нова ТВ | пред 4 месеци

Заменикот министер за здравство Гоце Чакаровски тврди дека дезинформација од новинарите и јавноста е сомнежот на пациентите со дијабетес дека одредени инсулини не им делуваат. Сепак, призна дека имало...

Здраствените власти ветуваат безбеден инсулин

Здраствените власти ветуваат безбеден инсулин

Сител | пред 4 месеци

Embedded video for Здраствените власти ветуваат безбеден инсулин Здравствените власти лабораториски ќе го испитуваат инсулинот, по сомневањата изнесени во јавноста од дијабетичари дека е неквалитетен....

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Весник | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Сител | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Република | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Околу 190 илјади луѓе во Македонија имаат дијабетес

Пост | пред 4 месеци

Во Македонија околу 190.000 луѓе имаат дијабетес од кои 40.000 се на инсулинска терапија, а останатите 150.000 се на таблетарна терапија. Бројот на пациенти е во постојан подем. Ова денеска го истакна...

Секој десетти Македонец има дијабетес  болеста зема замав

Секој десетти Македонец има дијабетес - болеста зема замав

Прес 24 | пред 4 месеци

Секој десетти Македонец има дијабетес, а во Македонија во 2017 бројката на дијабетичари е над 180 000 на возраст помеѓу 20 и 79 години. Од здруженијата на пациенти бараат итни мерки и одржливи долгорочни...

Мeѓународен ден за борба против дијабетесот

Мeѓународен ден за борба против дијабетесот

Скопје24 | пред 4 месеци

Меѓународниот ден за борба против дијабетес ги најде со бројни проблеми погодените од оваа болест. Како што постојано известуваат претставниците на здруженијата за дијабетес во земјата, најголемите проблеми...

Секој десетти Македонец има дијабет

Секој десетти Македонец има дијабет

24 вести | пред 4 месеци

Секој десетти Македонец има дијабетес. Преваленцата во Македонија во 2017 изнесува високи 12.2 отсто, што значи дека бројката на дијабетичари е над 180 000 на возраст помеѓу 20 и 79 години. Зголемениот...

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

Прилепското здружение на граѓани со дијабет ќе добие простории за своите активности

Сител | пред 4 месеци

По повод 14 ноември, светскиот ден за борба против дијабетесот, прилепскиот градоначалник Илија Јованоски се сретна со членовите на здружението на граѓани со дијабет „Светлост за нас“. Јованоски вети на...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Алфа | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува...

Денес е Светски ден на дијабетесот

Денес е Светски ден на дијабетесот

Кајгана | пред 4 месеци

Дијабетесот е галопирачка пандемија – во 2017 година едно од единаесет возрасни лица во светот имаат дијабетес, а до 2045 година секој десетти ќе има дијабетес. Во Македонија едно од девет возрасни лица...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Нетпрес | пред 4 месеци

Дијабетесот е галопирачка пандемија – во 2017 година едно од единаесет возрасни лица во светот имаат дијабетес, а до 2045 година секој десетти ќе има дијабетес. Во Македонија едно од девет возрасни лица...

Дијабетесот е галопирачка пандемија

Дијабетесот е галопирачка пандемија

+Инфо | пред 4 месеци

Светскиот ден на дијабетесот, 14.Ноември, е креиран во 1991 година од страна на Меѓународната Федерација за Дијабетес (International Diabetes Federation - IDF) и Светската Здравствена Организација (World...

Денес е Светскиот ден на дијабетесот

Денес е Светскиот ден на дијабетесот

Фемина | пред 4 месеци

Дијабетесот е галопирачка пандемија – во 2017 година едно од единаесет возрасни лица во светот имаат дијабетес, а до 2045 година секој десетти ќе има дијабетес. Во Македонија едно од девет возрасни лица...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

A1on | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот – нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Алсат-М | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот – нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Светски ден на дијабетесот Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија...

Не ги потценувајте сигналите на вашето тело како да го препознаеме дијабетесот

Не ги потценувајте сигналите на вашето тело-како да го препознаеме дијабетесот?

Женски магазин | пред 4 месеци

Дијабетесот е состојба на болест која се карактеризира со зголемено ниво на гликоза (шеќер во крвта) во телото, што се должи на ослабен одговор на клетките на инсулин или недоволно производство во телото....

И со дијабет може да се живее нормално

И со дијабет може да се живее нормално

Фактор | пред 4 месеци

Дијабетесот е една од најчестите болести на современото општество. Во светот се смета дека има над 200 милиони луѓе со дијабетес, а според Меѓународната дијабетолошка федерација, овој број ќе достигне...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Слободен печат | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот – нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот,

МКД | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина" денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Сител | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот - нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Скопје24 | пред 4 месеци

Под мотото „Жените и дијабетесот – нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира настан...

Светски ден на дијабетесот

Светски ден на дијабетесот

Кумановски муабети | пред 4 месеци

loading... Под мотото „Жените и дијабетесот – нашето право на здрава иднина“ денеска се одбележува Светскиот ден на дијабетесот. По тој повод, Сојузот на здруженија на дијабетичари во Македонија организира...

Светски ден на дијабетесот Жената и дијабетесот

Светски ден на дијабетесот: Жената и дијабетесот

Pharma News | пред 4 месеци

Споделете со пријателите! Tweet Во моментов над 199 милиони жени во светот живеат со дијабетес. Овој вкупен број се очекува да се зголеми на 313 милиони до 2040 година Т емата на овогодишниот Светски ден...

Емотивно интервју И со дијабет може да се живее нормално

Емотивно интервју: И со дијабет може да се живее нормално

Женски магазин | пред 4 месеци

Дијабетесот е една од најчестите болести на современото општество. Во светот се смета дека има над 200 милиони луѓе со дијабетес, а според Меѓународната дијабетолошка федерација, овој број ќе достигне...

Наше право на здрава иднина Светски ден за дијабет

Наше право на здрава иднина- Светски ден за дијабет

Женски магазин | пред 4 месеци

Светскиот ден за дијабет е најголемата светска кампања за подигнување на свесноста за дијабет. Годинешниот слоган е „Наше право на здрава иднина“, а темата е „ Жените и дијабетот“, со цел да се зголеми...

Емотивно интревју И со дијабет може да се живее нормално

Емотивно интревју: И со дијабет може да се живее нормално

Женски магазин | пред 4 месеци

Дијабетесот е една од најчестите болести на современото општество. Во светот се смета дека има над 200 милиони луѓе со дијабетес, а според Меѓународната дијабетолошка федерација, овој број ќе достигне...

Mакедонија 200 илјади лица боледуваат од дијабетес

Mакедонија, 200 илјади лица боледуваат од дијабетес

Алсат-М | пред 4 месеци

Македонија со 200 илјади лица кои боледуваат од дијабетес или шеќерна болест. Од нив, 400 до 500 се деца. Секој ден се откриваат нови случаи на заболени од оваа болест, велат од Сојузот на дијабетичари....

Светски ден на дијабетесот Модерна чума на денешново живеење

Светски ден на дијабетесот: Модерна „чума“ на денешново живеење

Убавина и здравје | пред 4 месеци

Дијабетесот е галопирачка пандемија – во 2017 година едно од единаесет возрасни лица во светот имаат дијабетес, а до 2045 година секој десетти ќе има дијабетес. Во Македонија едно од девет возрасни лица...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност