Гасификацијата закочена од експропријацијата

Гасификацијата закочена од експропријацијата

Телма | пред 4 месеци

Огромен број на незавршени експропријации ја кочат гасификацијата во земјава.Процесот на одземање на приватното земјиште од страна на државата е особено забавен во делот на Битола и Тетово. Проблем се...

Гасификацијата закочена

Гасификацијата закочена

24 вести | пред 4 месеци

Експропријацијата на земјиште главна кочница за гасификацијата. Ресорниот министерр Горан Сугаревски – посочува дека за се предвидени 35 милиони евра, кои ќе се користат за да се направи експропријација...

Бројни проблеми со експропријација ја кочат гасификацијата

Бројни проблеми со експропријација ја кочат гасификацијата

Сител | пред 4 месеци

Embedded video for Бројни проблеми со експропријација ја кочат гасификацијата Близу 35, 6 милиони евра ќе одвои државата за гасификација следната година, или 5 милиони евра повеќе од проектираното за...

Експропријацијата кочница за гасификацијата

Експропријацијата- кочница за гасификацијата

МТВ 1 | пред 4 месеци

Експропријацијата на земјиште ја кочи изградбата на гасоводниот систем и поврзувањата на кракот Неготино- Битола. Со две милијарди 190 милиони денари од буџетската каса ќе се турка проектот во 2018- тата....

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Канал 5 | пред 4 месеци

Голем дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот, со предлог буџетот за 2018 се наменети токму за бројните експропријации на земјиштето, вели министерот за транспорт Горан Сугарески. „Конкретно...

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

Бриф | пред 4 месеци

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната...

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

A1on | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

Фирмите бараат примена а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Фирмите бараат примена, а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Канал 5 | пред 4 месеци

- Градежништвото е  еден од најсилните сегменти кој носи бенефит во економијата на државата. Законите во Македонија на некој начин се добри, но ќе треба подобро да се применуваат. Имаме барање од компаниите...

Сугарески Експропријацијата клучен проблем за гасификацијата

Сугарески: Експропријацијата клучен проблем за гасификацијата

Вечер Прес | пред 4 месеци

Најголем проблем за спроведување на проектот за гасификација на државата е експропријацијата на земјиштето, посочува министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Тој вели дека огромен број експропријации...

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети...

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Канал 5 | пред 4 месеци

Конкретно, наведе има сериозен проблем на кракот за поврзување од Неготино до Битола, во делот пред Прилеп, каде се регистрирани огромен број експропријации, а ист е случајот и кон Тетово. Добар дел од...

Експропријацијата ја кочи гасификацацијата

Експропријацијата ја кочи гасификацацијата

Телма | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

Сугарески Експропријацијата на земјиштето проблем за гасификацијата

Сугарески: Експропријацијата на земјиштето- проблем за гасификацијата

МТВ 1 | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за гасификација во Предлог- буџетот за 2018, се наменети за бројни експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за проектот, вели министерот за...

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

Фирмите бараат примена на законите во градежништвото

+Инфо | пред 4 месеци

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната...

Се бараат законски измени за градење и градежно земјиште

Се бараат законски измени за градење и градежно земјиште

24 вести | пред 4 месеци

Потребни се промени во законската регулатива за градење и градежно земјиште. Досегашната практика не вродила со плод-рече министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски. Според бизнис заедницата законите...

Бројни експропријации ја кочат гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Бројни експропријации ја кочат гасификацијата кај Прилеп и Тетово

+Инфо | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Локално | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

Фирмите бараат примена а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Фирмите бараат примена, а не постојана промена на законите во градежништвото и планирањето

Сител | пред 4 месеци

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната...

Сугарески Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сугарески: Бројните експропријации проблем за гасификацијата кај Прилеп и Тетово

Сител | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

Фирмите бараат примена а не промена на законите во градежништвото

Фирмите бараат примена, а не промена на законите во градежништвото

Пост | пред 4 месеци

Да се обезбеди практична примена на регулативата за градежно земјиште, постапките за градење и за просторното планирање и да не се менуваат често, бараат компании од градежништвото, туризмот и текстилната...

Експропријацијата ја кочи гасификацијата

Експропријацијата ја кочи гасификацијата

Newsroom | пред 4 месеци

Бројните експропријации на земјиштето го забавуваат процесот на гасификација на земјата, информираше денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, посочувајќи го посебно кракот за поврзување...

Сугарески Голем дел од парите за гасификација ќе завршат за експропријација

Сугарески: Голем дел од парите за гасификација ќе завршат за експропријација

Пост | пред 4 месеци

Значителен дел од планираните 2,19 милијарди денари за процесот за гасификација со Предлог буџетот за 2018 година се наменети за бројните експропријации на земјиштето, кои се клучен проблем за овој проект,...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност