Собранието не ги усвои препораките на Прибе содржани во извештајот на Народниот правобранител

Собранието не ги усвои препораките на Прибе содржани во извештајот на Народниот правобранител

Фактор | пред 4 месеци

Собранието одби да ја задолжи Владата да ги подобри состојбите во сферата на човековите права со конкретни мерки содржани во Извештајот на Народниот правобранител. Овие мерки произлегуваат од препораките...

Собранието ги отфрли препораките на Прибе за човекови права

Собранието ги отфрли препораките на Прибе за човекови права

МКД | пред 4 месеци

Собранието одби да ја задолжи Владата да ги подобри состојбите во сферата на човековите права со конкретни мерки содржани во Извештајот на Народниот правобранител, бидејќи немаше доволно присутни пратеници....

Собранието ги отфрли препораките на Прибе за човекови права

Собранието ги отфрли препораките на Прибе за човекови права

Фокус | пред 4 месеци

Собранието одби да ја задолжи Владата да ги подобри состојбите во сферата на човековите права со конкретни мерки содржани во Извештајот на Народниот правобранител, бидејќи немаше доволно присутни пратеници....

Собранието ги отфрли препораките на Прибе содржани во извештајот на омбудсманот

Собранието ги отфрли препораките на Прибе содржани во извештајот на омбудсманот

Нова ТВ | пред 4 месеци

Собранието одби да ја задолжи Владата да ги подобри состојбите во сферата на човековите права со конкретни мерки содржани во Извештајот на Народниот правобранител . Овие мерки произлегуваат од препораките...

Собранието не ги усвои препораките на Народниот правобранител

Собранието не ги усвои препораките на Народниот правобранител

Алсат-М | пред 4 месеци

Парламентот го помина извештајот на Народниот правобранител за 2016 година, но во отсуство на доволен број на пратеници не беа усвоени неговите препораки. Иџет Мемети рече дека во 2016 година биле регистрирани...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Канал 5 | пред 4 месеци

Ова е од само дел од извештајот на Народниот правобранител за унапредување и заштита на човековите слободи и права за  2016 та година. Според пратеникот Димовски од ВМРО-ДПМНЕ нема голема ефикасност од...

Парламентот почна со седници   На дневен ред извештајот на народниот правобранител

Парламентот почна со седници - На дневен ред извештајот на народниот правобранител

Сител | пред 4 месеци

Embedded video for Парламентот почна со седници - На дневен ред извештајот на народниот правобранител Проблематичен е избирачкиот список, смета Народниот правобранител. Тој вели дека во изборниот процес...

Уназадени човековите права во 2016 та година

Уназадени човековите права во 2016-та година

МТВ 1 | пред 4 месеци

Пратениците не ги усвоија мерките за спроведување на препораките на Народниот правобранител од извештајот за минатата година. За четири проценти е зголемено прекршувањето на човековите права во Македонија....

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Актуелно24 | пред 4 месеци

1523 случаи на повреда на човековите права се регистрирани во 2016-та година што е за четири проценти повеќе во однос на претходната година , информираше Народниот Правобранител, Иџет Мемет, при образложувањето...

Мемети  Говорот на омраза е сè поприсутен

Мемети: Говорот на омраза е сè поприсутен

Позитив | пред 4 месеци

Со жалење морам да констатирам сè поголем говор на омраза во последните години, што е многу загрижувачко и ги повикувам институциите тоа да се спречува, рече народниот правобранител Иџет Мемети, презентирајќи...

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Точка | пред 4 месеци

1523 случаи на повреда на човековите права се регистрирани во 2016-та година што е за четири проценти повеќе во однос на претходната година, информираше Народниот Правобранител, Иџет Мемети, при образложувањето...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

24 вести | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во извештајот на народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Народниот правобранител констатира над 1500 случаи на повреда на човековите права

Макфакс | пред 4 месеци

1523 случаи на повреда на човековите права се регистрирани во 2016-та година што е за четири проценти повеќе во однос на претходната година , информираше Народниот Правобранител, Иџет Мемет, при образложувањето...

Мемети  Лани констатирани 1 523 повреди на човекови слободи и права

Мемети: Лани констатирани 1.523 повреди на човекови слободи и права

A1on | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права...

Нова Македонија | пред 4 месеци

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Канал 5 | пред 4 месеци

Според народниот правобранител Иџет Мемети, во Извештајот за степенот на обезбедувањето почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права за минатата година, не се констатирани позитивни...

Мемети ги нападна институциите дека и лани и слугувале на партијата  Димовски се сложи дека не си ја вршеле работата

Мемети ги нападна институциите дека и лани и слугувале на партијата, Димовски се сложи дека не си ја вршеле работата

Фокус | пред 4 месеци

Народниот правобранител, Иџет Мемети, ги нападна институциите дека се исполитизирани и непрофесионални во извештајот за минатата година кој носи рекорден број на повреди врз човековите слободи и права....

Говорот на омраза е сè поприсутен  вели народниот правобранител

Говорот на омраза е сè поприсутен, вели народниот правобранител

Локално | пред 4 месеци

Со жалење морам да констатирам сè поголем говор на омраза во последните години, што е многу загрижувачко и ги повикувам институциите тоа да се спречува, рече народниот правобранител Иџет Мемети, презентирајќи...

Зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права

Зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права

МТВ 1 | пред 4 месеци

Извештај на Народниот правобранител за 2016-та година во македонскиот законодавен дом. За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права. Народниот правобранител...

РЕКОРДНИ 1 523 ПОВРЕДИ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ИМАШЕ ВО 2016 ГОДИНА  РЕЧЕ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ВО СОБРАНИЕТО

РЕКОРДНИ 1.523 ПОВРЕДИ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ИМАШЕ ВО 2016 ГОДИНА, РЕЧЕ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ВО СОБРАНИЕТО

Сакам Да Кажам | пред 4 месеци

Нема позитивен напредок во почитувањето  и унапредувањето на човековите слободи и права во Македонија, стои во Годишниот извештај на Народниот правобранител за степенот на обезбедување, почитување,унапредување...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Слободен печат | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Лани пораснал бројот на кршењето на човекови слободи и права

Лани пораснал бројот на кршењето на човекови слободи и права

+Инфо | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Народен правобранител  1 523 повреди на човековите слободи и слободи

Народен правобранител: 1.523 повреди на човековите слободи и слободи

Нова ТВ | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Народниот правобранител лани констатирал рекордни 1 532 повреди на човековите права во Македонија

Народниот правобранител лани констатирал рекордни 1.532 повреди на човековите права во Македонија

еМАГАЗИН | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше во Собранието на Република...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Сител | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Кумановски муабети | пред 4 месеци

loading... За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението...

Народниот правобранител лани констатирал 1 523 повреди на човекови слободи и права

Народниот правобранител лани констатирал 1.523 повреди на човекови слободи и права

Пост | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Мемети  Лани констатирани 1 523 повреди на човекови слободи и права

Мемети: Лани констатирани 1.523 повреди на човекови слободи и права

ТВ 21 | пред 4 месеци

За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи и права во Извештајот на Народниот правобранител за 2016 година за кој денеска се расправаше на продолжението на...

Омбудсман  Нема напредок во заштитата на човековите права

Омбудсман: Нема напредок во заштитата на човековите права

Newsroom | пред 4 месеци

Констатирани се рекордно како ниту една друга година, 1.523 индивидуални повреди на човековите слободи и права За четири проценти е зголемен бројот на констатирани случаи на повредени човекови слободи...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност