Владата на Заев го злоупотребува „Југохром“ за изборни цели

Денешен | пред 5 месеци

Во Владата денеска беше потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на фабриката „Југохром“ од Јегуновце. На два дена пред избори, во обид да добијат глас повеќе, Заев и Анѓушев ставија параф на популистички...

 Југохром ќе стави филтри за да спречи загадување и ќе почне да работи догодина

„Југохром“ ќе стави филтри за да спречи загадување и ќе почне да работи догодина

Позитив | пред 5 месеци

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце ќе почне со работа кон крајот на мај или на почетокот на јуни наредната година, а планирано е да се постави филтер за отпрашување на печките 7 и 8 за да се спречи загадувањето....

Југохром ќе почне со работа заседум месеци

Југохром ќе почне со работа заседум месеци

24 вести | пред 5 месеци

Југохром од Јегуновце ќе биде рестартиран на крајот на мај, најдоцна на почетокот на јуни идната година, откако прво ќе ги изгради филтрите за отпрашување. Менаџментот на компанијата, Владата и синдикот...

 Југохром ќе почне со работа идната година

„Југохром“ ќе почне со работа идната година

ТВ Нова | пред 5 месеци

Еден од најголемите загадувачи во Тетовско, фабриката „Југохром“ од Јегуновце повторно ќе почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година. Претходно, ќе бидат поставени филтри...

Југохром ќе проработи во јуни

Југохром ќе проработи во јуни

Телма | пред 5 месеци

Комбинатот Југохром ќе биде пуштен во употреба на почетокот на јуни. Дотогаш се очекува да бидат поставени филтрите на печките 7 и 8 а работниците ќе се вратат на работа. Меморандумот за разбирање што...

Владата и Југохром се договорија за рестартирање на комбинатот

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Кајгана | пред 5 месеци

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити,...

Владата и Југохром се договорија за рестартирање на комбинатот

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Макфакс | пред 5 месеци

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити,...

Владата и Југохром се договорија комбинатот ќе продолжи да работи со А интегрирана еко дозвола

Владата и Југохром се договорија, комбинатот ќе продолжи да работи со А интегрирана еко дозвола

МКД | пред 5 месеци

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев во име на Владата на Република Македонија, управителот на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар, Васко Скендеровски и претседателот...

 Југохром ќе почне со работа следната година

„Југохром“ ќе почне со работа следната година

Точка | пред 5 месеци

Владата, раководството и синдикатот на „Југохром“ потпишаа меморандум за разбирање кој предвидува рестартирање на капацитетот и враќање на работниците откако ќе бидат поставени филтрите. Директорот на...

Владата и Југохром потпишаа меморандум за разбирање

Владата и Југохром потпишаа меморандум за разбирање

Денар | пред 5 месеци

Вицепремиерот за економски прашања д-р Кочо Анѓушев во име на Владата на Република Македонија, управителот на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар, Васко Скендеровски и претседателот...

 Југохром ќе се рестартира до средината на идната година

„Југохром“ ќе се рестартира до средината на идната година

Канал 5 | пред 5 месеци

Претставниците на  800  вработени,  кои речиси една година се без работа, го поздравија денешното потпишување на меморандумот  за разбирање меѓу раководството, синдикатот и владата. Генералниот директор...

 Југохром стартува со работа во мај или јуни

„Југохром“ стартува со работа во мај или јуни

Алсат-М | пред 5 месеци

На хартија го решија проблемот, на терен работите ќе потраат барем уште седум месеци. Владата, раководството и синдикатот на „Југохром“ потпишаа меморандум за разбирање кој предвидува рестартирање на капацитетот...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина...

Нова Македонија | пред 5 месеци

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина „Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките...

 Југохром ќе стави филтри за да спречи загадување и ќе почне да работи догодина

„Југохром“ ќе стави филтри за да спречи загадување и ќе почне да работи догодина

Локално | пред 5 месеци

Фабриката „Југохром“ од Јегуновце ќе почне со работа кон крајот на мај или на почетокот на јуни наредната година, а планирано е да се постави филтер за отпрашување на печките 7 и 8 за да се спречи загадувањето....

Југохром непречено ќе го гуши Тетово наредните две години

Денешен | пред 5 месеци

– Изјавите дека со работа може да се започне во март ги сметааме за несериозни. Секоја козметичка импровизација ќе биде неприфатлива. Силно повикуваме на строга инспекција со исполнувањето на сите еколошки...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

A1on | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

Потпишан меморандум за разбирање за реактивирање на Југохром

Потпишан меморандум за разбирање за реактивирање на „Југохром“

МТВ 1 | пред 5 месеци

До мај 2018-та треба да бидат инсталирани филтрите во фабриката „Југохром“ во Јегуновце. Во Владата потпишан меморандум за разбирање за повторно проработување фабриката. „Со потпишување на овој меморандум,...

Владата и Југохром потпишаа меморандум  Вклучување на печките по инсталирање на филтрите

Владата и Југохром потпишаа меморандум - Вклучување на печките по инсталирање на филтрите

Сител | пред 5 месеци

Југохром повторно ќе почне со работа до пролет идната  година. Тогаш и сите 800 тини вработени ќе се вратат на работа. Владата и менаџментот на комибинатот потпишаа меморандум. Документ со кој се потврдува...

 Југохром останува под клуч прво филтри па потоа ќе се вклучат печките

„Југохром“ останува под клуч, прво филтри, па потоа ќе се вклучат печките

ТВ 21 | пред 5 месеци

На два дена пред локалните избори Владата и „Југохром“ потпишаа договор дека на оџаците на  тетовската фабрика конечно ќе бидат вградени  филтри. Прашањето на „Југохром“ ги засега сите во полошкиот регион,...

Владата и Југохром се договорија филтри па дозвола за работа

Владата и Југохром се договорија, филтри па дозвола за работа

Фактор | пред 5 месеци

Владата на Република Македонија и комбинатот Југохром потпишаа меморандум со кој се предвидува фабриката да добие дозвола за работа кога ќе го заврши процесот на поставување филтри со што треба да се спречи...

 Југохром ќе почне со работа идната година

„Југохром“ ќе почне со работа идната година

24 вести | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше најавено  на  потпишувањето  на меморандумот...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Канал 5 | пред 5 месеци

Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот за разбирање меѓу Владата, „Југохром“ и вработените во комбинатот. Меморандумот го потпишаа вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев,...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандумот

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандумот

ТВ Нова | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

ОТРОВ ЗА ТЕТОВЧАНИ СРЕДЕН ПРСТ ЗА ЕКОЛОГИСТИТЕ Југохром непречено ќе го гуши Тетово наредните две години

ОТРОВ ЗА ТЕТОВЧАНИ, СРЕДЕН ПРСТ ЗА ЕКОЛОГИСТИТЕ: Југохром непречено ќе го гуши Тетово наредните две години!

Infomax | пред 5 месеци

– Изјавите дека со работа може да се започне во март ги сметааме за несериозни. Секоја козметичка импровизација ќе биде неприфатлива. Силно повикуваме на строга инспекција со исполнувањето на сите еколошки...

Ќе се потпише меморандум за рестартирање на Југохром

Ќе се потпише меморандум за рестартирање на „Југохром“...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Ќе се потпише меморандум за рестартирање на „Југохром“ Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Телма | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

 Југохром ќе се рестартира до средината на идната година

„Југохром“ ќе се рестартира до средината на идната година

+Инфо | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце ќе почне да работи од средината на идната година кога се очекува да бидат завршени пречиститлните филтри на печките 7и 8. Целосното рестартирање на компанијата ќе се одвива етапно...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Алфа | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. „Југохром“ од Јегуновце треба да почне со...

Владата и Југохром се договорија за рестартирање на комбинатот

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Скопје24 | пред 5 месеци

Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната организација на „Југохром Алзар“, Бајрам Алити,...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

Сител | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Комбинатот ќе почне да работи кога ќе бидат...

Владата и Југохром се договорија за рестартирање на комбинатот

Владата и „Југохром“ се договорија за рестартирање на комбинатот

Sky | пред 5 месеци

Допаѓања Followers Followers Subscribers Followers Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економски прашања, во име на Владата, управителот на „Југохром Алзар“, Васко Скендеровски, и претседателот на синдикалната...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“ Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес...

 Југохром стартува во мај или јуни со филтри за отпрашување

„Југохром“ стартува во мај или јуни со филтри за отпрашување

Нова ТВ | пред 5 месеци

Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев,...

Договор за рестартирање на Југохром

Договор за рестартирање на „Југохром“

+Инфо | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“ чија цел е да се придонесе во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото. Меморандумот...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина потпишан Меморандум за разбирање со Владата

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина, потпишан Меморандум за разбирање со Владата

ТВ 21 | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

A1on | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Меморандум за рестартирање на Југохром

Меморандум за рестартирање на „Југохром“

МТВ 1 | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото- велат од Владата....

Меморандум за разбирање и рестартирање на Југохром

Меморандум за разбирање и рестартирање на „Југохром“

Таратур | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

24 вести | пред 5 месеци

Во владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Договор за рестартирање на Југохром која беше затворена поради неизградба на филтер станица

Договор за рестартирање на „Југохром“ која беше затворена поради неизградба на филтер станица

Фокус | пред 5 месеци

Денеска во Владата ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Како што соопштија од владината прес-служба, целта е придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Канал 5 | пред 5 месеци

Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата на работењето на друштвото. Меморандумот ќе го потпишат вицепремиерот за економски прашања...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

еМАГАЗИН | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Комбинатот ќе почне да работи кога ќе бидат...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

ТВ Нова | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

 Југохром ќе почне да работи до јуни догодина откако ќе постави филтри за отпрашување

„Југохром“ ќе почне да работи до јуни догодина, откако ќе постави филтри за отпрашување

Пост | пред 5 месеци

До јуни наредната година комбинатот „Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа, откако ќе биде поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување на Меморандумот...

Потпишан Меморандумот  Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина

Потпишан Меморандумот: „Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

Newsroom | пред 5 месеци

„Југохром“ од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

 Југохром ќе почне да работи во мај или јуни догодина

„Југохром“ ќе почне да работи во мај или јуни догодина

Вечер | пред 5 месеци

"Југохром" од Јегуновце треба да почне со работа кон крајот на мај или почетокот на јуни наредната година, со поставен филтер за отпрашување на печките 7 и 8. Ова беше истакнато на денешното потпишување...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Локално | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Договор за рестартирање на Југохром

Договор за рестартирање на „Југохром“

Нова ТВ | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Сител | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром“

Слободна Македонија | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Во Владата ќе биде потпишан меморандум за рестартирње на Југохром

Во Владата ќе биде потпишан меморандум за рестартирње на „Југохром“

Пост | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Потпишување меморандум за рестартирање на Југохром

Потпишување меморандум за рестартирање на „Југохром"

Вечер | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром". Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Во Владата ќе биде потпишан меморандум за рестартирње на Југохром

Во Владата ќе биде потпишан меморандум за рестартирње на „Југохром“

Newsroom | пред 5 месеци

Во Владата денеска ќе биде потпишан меморандум за разбирање за рестартирање на „Југохром“. Целта е, како што соопшти владината прес-служба, придонес во изнаоѓањето решение за надминување на состојбата...

Заев Југохром ќе проработи со филтрите

Заев: Југохром ќе проработи со филтрите

Актуелно24 | пред 5 месеци

Премиерот Зоран Заев ја објасни денес пред новинарите одлуката да му се дозволи и кога на Југохром од Јегуновце да продолжи со работа иако причината поради која беше затворен, немањето филтри, се уште...

Заев Југохром ќе проработи со филтрите

Заев: Југохром ќе проработи со филтрите

Макфакс | пред 5 месеци

Премиерот Зоран Заев ја објасни денес пред новинарите одлуката да му се дозволи и кога на Југохром од Јегуновце да продолжи со работа иако причината поради која беше затворен, немањето филтри, се уште...

Жителите на Тетово против отварање на Југохром

Жителите на Тетово против отварање на Југохром

Алсат-М | пред 5 месеци

Предизборен маркетинг за изборите, вака ја оценуваат жителите на Тетово и околните села можноста за повторно отворање на Југохром. Тие остро се противат на рестартирањето на комбинатот без претходно да...

Заев Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Заев: Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

A1on | пред 5 месеци

Со Меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со Југохром, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството, откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

 Југохром на пролет ќе го рестартира производството и ќе ги врати работниците

„Југохром“ на пролет ќе го рестартира производството и ќе ги врати работниците

+Инфо | пред 5 месеци

Со Меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со „Југохром“, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството, откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

Заев Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Заев: Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Локално | пред 5 месеци

Со Меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со Југохром, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството, откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

Заев Југохром ќе проработи со филтрите

Заев: Југохром ќе проработи со филтрите

Sky | пред 5 месеци

Допаѓања Followers Followers Subscribers Followers Премиерот Зоран Заев ја објасни денес пред новинарите одлуката да му се дозволи и кога на Југохром од Јегуновце да продолжи со работа иако причината поради...

Заев Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Заев: Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Сител | пред 5 месеци

Со Меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со Југохром, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството, откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

Владата одлучи да се рестартира Jугохром од Jегуновце

Владата одлучи да се рестартира Jугохром од Jегуновце

Канал 5 | пред 5 месеци

Владата утре ќе потпише меморандум за разбирање со сопственикот и синдикатот на  фабриката „Југохром Алзар“ во Јегуновце. Од Владата информираа дека , ваквото решение е со цел да се надминат проблемите...

Владата ќе потпише меморандум за рестартирање на Југохром

Владата ќе потпише меморандум за рестартирање на “Југохром”

Алсат-М | пред 5 месеци

Оџаците на „Југохром“ повторно ќе зачадат на пролет идната година. Барем таква е најавата од Владата која на вчерашната седница одлучи да потпише Меморандум за разбирање со сопствениците на комбинатот...

Заев Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Заев: Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Вечер | пред 5 месеци

Со Меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со Југохром, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството, откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

Заев вели дека со Југохром не тера предизборен маркетинг

Заев вели дека со Југохром не тера предизборен маркетинг

Пост | пред 5 месеци

Премиерот Зоран Заев ја објасни денес пред новинарите одлуката да му се дозволи и кога на Југохром од Јегуновце да продолжи со работа иако причината поради која беше затворен, немањето филтри, се уште...

Заев Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Заев: Меморандумот за разбирање со Југохром нуди решенија за сите засегнати страни

Newsroom | пред 5 месеци

Со меморандумот за разбирање што Владата треба да го потпише со Југохром, комбинатот на пролет ќе може да го рестартира производството откако ќе ги исполни еколошките критериуми, работниците ќе се вратат...

Југохром ќе проработи Владата ќе му даде еко дозвола

Југохром ќе проработи, Владата ќе му даде еко-дозвола

Фактор | пред 5 месеци

Југохром во Јегуновце по многу перипетрии, протести и стотина отпуштени работници конечно ќе може да проработи, штом ќе приврши со изградбата на филтрите. Владата на седница донесе одлука да потпише Меморандум...

Владата и Југохром ќе потпишуваат Меморандум за разбирање

Владата и Југохром ќе потпишуваат Меморандум за разбирање

Радио МОФ | пред 5 месеци

Владата на Република Македонија на вчерашната 31. седница ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање за надминување на состојбите поврзани со работењето на...

 Југохром ќе почне да работи

„Југохром“ ќе почне да работи

Точка | пред 5 месеци

Владата ќе потпише меморандум за разбирање со претставниците на управата и синдикатот на „Југохром Алзар“ со цел да се надминат состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија...

Владата и Југохром се договорија Фабриката ќе постави филтри и ќе продолжи да работи

Владата и Југохром се договорија: Фабриката ќе постави филтри и ќе продолжи да работи

Фокус | пред 5 месеци

На денешната седница на Владата на Република Македонија, е разгледана и усвоена Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање со цел придонес во надминување на состојбите поврзани...

Југохром се уште не поставува филтри

Југохром се уште не поставува филтри

Алсат-М | пред 5 месеци

Претседателот на Синдикатот на работниците Бајрам Амити за Алсат М изјави дека раководството на Југохром побарало од Владата дозвола за работа, а паралелно да се поставуваат филтрите. „Мислам дека со потпишувањето...

 Југохром ќе почне да работи

“Југохром“ ќе почне да работи

Макфакс | пред 5 месеци

Владата ќе потпише Меморандум за разбирање со претставниците на управата и синдикатот на Југохром Алзар, со цел да се надминат состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија и...

Договорен меморандум за разбирање за рестартирање на Југохром

Договорен меморандум за разбирање за рестартирање на Југохром

A1on | пред 5 месеци

Владата на Република Македонија на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање за надминување на состојбите поврзани со работењето на Друштвото...

 Југохром ќе почне да работи

„Југохром“ ќе почне да работи

Актуелно24 | пред 5 месеци

Владата ќе потпише меморандум за разбирање со претставниците на управата и синдикатот на „Југохром Алзар“ со цел да се надминат состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија...

Југохром наскоро повторно ќе почне да работи

Југохром наскоро повторно ќе почне да работи

МКД | пред 5 месеци

Владата на Република Македонија ќе потпише Меморандум за разбирање за надминување на состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија и услуги Југохром Алзар во Јегуновце. Владата...

Договорен меморандум за разбирање за рестартирање на Југохром

Договорен меморандум за разбирање за рестартирање на Југохром

Канал 5 | пред 5 месеци

Владата го донесе ова решение со единствена цел да се надминат проблемите во оваа компанија што доведоа до запирање на нејзиното работење, откако нејзината управа не ги обезбеди неопходните еколошки сандарди...

Зелено светло Југохром да почне да работи

Зелено светло „Југохром" да почне да работи

Вечер | пред 5 месеци

Владата ќе потпише меморандум за разбирање со претставниците на управата и синдикатот на „Југохром Алзар" со цел да се надминат состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија...

Донесена одлука за меморандум со Југохром

Донесена одлука за меморандум со „Југохром“

Newsroom | пред 5 месеци

На денешната седница на Владата е разгледана и усвоена Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање со „Југохром“, со цел да се надминат состојбите поврзани со работењето на оваа...

Влада Југохром ќе се рестартира ќе инсталира еколошки филтри

Влада:Југохром ќе се рестартира, ќе инсталира еколошки филтри

Пост | пред 5 месеци

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информацијата за потребата од потпишување на Меморандум за разбирање за надминување на состојбите поврзани со работењето на Друштвото за производство, трговија...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност