Шпански ултиматум до Каталонија

Шпански ултиматум до Каталонија

24 вести | пред 5 месеци

Со парада на армијата и полицијата, Шпанија го прослави националниот ден во време на една од најголемите кризи по пропаднатиот пуч во 1981 година кои ја потресуваат земјата по заканите на каталонските...

Со срцето за Каталонија

Со срцето за Каталонија...

Нова Македонија | пред 5 месеци

И Македонците и Каталонците, во слични периоди имале слични стремежи... Македонците реагираат со срце, со срце за Каталонија, чувствувајќи ги стремежите и патењата на Каталонците како свои. И така Македонците...

Рахој упати ултиматум до каталонската влада

Рахој упати ултиматум до каталонската влада...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер побара од каталонската регионална влада да се изјасни дали формално прогласила независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Ваквата реакција следува откако каталонскиот лидер...

Реакција на Пуџдемон на шпанскиот ултиматум

Реакција на Пуџдемон на шпанскиот ултиматум

Канал 5 | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој синоќа му даде рок од пет дена на Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност. Доколку каталонскиот лидер потврди дека прогласува...

Шпански ултиматум до Каталонија последен рок да се откаже од независноста

Шпански ултиматум до Каталонија, последен рок да се откаже од независноста

24 вести | пред 5 месеци

Со парада на армијата и полицијата, Шпанија го прослави националниот ден во време на една од најголемите кризи по пропаднатиот пуч во 1981 година кои ја потресуваат земјата по заканите на каталонските...

Пучдемон до Рахој Сакавме дијалог а го добивме членот 155 на маса

Пучдемон до Рахој: Сакавме дијалог, а го добивме членот 155 на маса

Канал 5 | пред 5 месеци

Неговиот одговор уследи ден откако шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде пет дена да се изјасни дали Каталонија прогласила независност или не. Рахој се закани дека е подготвен веднаш да го активира членот...

Шпанија го слави националниот ден среде каталонската криза

Шпанија го слави националниот ден среде каталонската криза

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Со паради на војската и полицијата, Шпанија денеска го прославува националниот ден во време на една од најголемите кризи кои ја потресуваат земјата по заканите на каталонските политичари дека ќе прогласат...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

A1on | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Локално | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Телма | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Курир | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој синоќа му даде рок од пет дена  на Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност. Доколку каталонскиот лидер потврди дека прогласува...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

ТВ Нова | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

+Инфо | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Алфа | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Ние сакаме дијалог...

Шпанија и Каталонија имаат комуникациски проблем

Шпанија и Каталонија имаат комуникациски проблем

DW | пред 5 месеци

Недостатокот на дебатна култура во Шпанија го отежнува изнаоѓањето решение за кризата со каталонската независност. И тоа е повеќе од државен проблем. Двете страни не разговараат меѓусебе, смета Штефани...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

ТВ 21 | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пучдемон до понеделник треба да се изјасни дали прогласил независност

Пучдемон до понеделник треба да се изјасни дали прогласил независност

24 вести | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој изјави дека владата во Мадрид му дала рок до понеделник на каталонскиот лидер Карлес Пучдемон да разјасни дали прогласил независност на Каталонија. Ако Пучдемон одговори...

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Пуџдемон реагира на шпанскиот ултиматум

Слободна Македонија | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

Пучдемон до понеделник треба да се изјасни дали прогласил независност

Пучдемон до понеделник треба да се изјасни дали прогласил независност

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој изјави дека владата на Шпанија му дала рок до понеделник на каталонскиот лидер Карлес Пучдемон да разјасни дали прогласил независност на Каталонија. Ако Пучдемон одговори...

Рахој Нема дијалог меѓу демократски закон и непослушност

Рахој: Нема дијалог меѓу „демократски закон и непослушност"

Вечер | пред 5 месеци

Рахој му даде рок од пет денови на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност Шпанскиот премиер Мариано Рахој ги отфрли предлозите...

Ние сакаме дијалог со Шпанија и одговорот е Членот 155 да се стави на маса

Ние сакаме дијалог со Шпанија и одговорот е Членот 155 да се стави на маса

Вечер | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој синоќа му даде рок од пет дена на Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се...

Каталонскиот лидер реагираше на ултиматумот од шпанската Влада

Каталонскиот лидер реагираше на ултиматумот од шпанската Влада

Newsroom | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пучдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер,...

Пуџдемон со реакција на ултиматумот на Рахој

Пуџдемон со реакција на ултиматумот на Рахој

Пост | пред 5 месеци

Ние сакаме дијалог и одговорот е Членот 155 да се стави на маса. Пораката е примена, напиша на Твитер каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон, реагирајќи на ултиматумот на шпанската Влада. Шпанскиот премиер...

МАДРИД Ѝ СЕ ЗАКАНИ НА КАТАЛОНИЈА СО УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧКАТА АВТОНОМИЈА

МАДРИД Ѝ СЕ ЗАКАНИ НА КАТАЛОНИЈА СО УКИНУВАЊЕ НА ПОЛИТИЧКАТА АВТОНОМИЈА

Сакам Да Кажам | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој му даде рок од осум дена на каталонскиот лидер Карлес Пуигдемонт да се изјасни дали прогласил независност или не, во спротивно ќе ја укине политичката автономија на регионот...

Рахој се заканува со укинување на автономијата на Каталонија

Рахој се заканува со укинување на автономијата на Каталонија

Макфакс | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет дена на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид....

Пуџдемон има 5 дена да се изјасни дали Каталонија прогласува независност

Пуџдемон има 5 дена да се изјасни дали Каталонија прогласува независност

A1on | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет дена на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид....

ШПАНСКИТЕ ВЛАСТИ И ДАДОА РОК НА КАТАЛОНИЈА Имаат пет дена да одлучат

ШПАНСКИТЕ ВЛАСТИ И ДАДОА РОК НА КАТАЛОНИЈА: Имаат пет дена да одлучат

Фактор | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пучдемон има пет дена да се изјасни дали прогласил независност или не. Овој рок му го дадоа властите од Мадрид. Шпанскиот премиер Маријано Рахој претходно денеска ја отфрли можноста...

Ултиматум од Мадрид Пучдемон има осум дена да се изјасни

Ултиматум од Мадрид: Пучдемон има осум дена да се изјасни

МКД | пред 5 месеци

Шпанската влада му даде на каталонскиот лидер Карлес Пучдемон осум дена да се изјасни дали прогласил независност или не, јави шпанската новинска агенција Ефе . Шпанскиот премиер Маријано Рахој претходно...

Пуџдемон има рок од пет денa да му одговори на Рахој

Пуџдемон има рок од пет денa да му одговори на Рахој

+Инфо | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет денови на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид....

Пуџдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахој

Пуџдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахој

Алфа | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет денови на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид....

Пуџдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахоj

Пуџдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахоj

Алсат-М | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет денови на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид....

Санчез Со уставна реформа да се промени управувањето со регионите

Санчез: Со уставна реформа да се промени управувањето со регионите

A1on | пред 5 месеци

Лидерот на шпанската опозиција, социјалистот Педро Санчез денеска го поддржа предлогот на премиерот Маријано Рахој да се покрене уставната реформа со која би се променил начинот на управување со шпанските...

Драматичен развој на кризата во Каталонија  Мадрид започна процедура за повлекување на автономијата

Драматичен развој на кризата во Каталонија – Мадрид започна процедура за повлекување на автономијата

Локално | пред 5 месеци

Нов драматичен развој на кризата во Каталонија. Шпанија го направи првиот чекор кон заземање на автономијата на покраината. Владата во Мадрид се закани дека Каталонија ќе изгуби голем број на самоуправни...

Пучдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахој

Пучдемон има рок од пет денови да му одговори на Рахој

Нова ТВ | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет денови на каталонскиот лидер Карлес Пучдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата за независност, истакна владин извор во Мадрид...

Прогласивте независност или не Рахој бара изјаснување од Каталонија

Прогласивте независност или не? Рахој бара изјаснување од Каталонија

Алфа | пред 5 месеци

Прогласивте независност или не? Ова прашање денеска до каталонските локални власти го упати шпанскиот премиер, Маријано Рахој по синоќешното ретерирање на шефот на регионалната Влада, Карлес Пуџдемон....

Kaталонија пред економски колапс

Kaталонија пред економски колапс?

Фактор | пред 5 месеци

Се очекува економски колапс ако Каталонија самата прогласи независност. Можно е овој регион во Шпанија да се соочи со економска катастрофа. Каталонскиот лидер, Карлес Пуџдемон е под голем притисок да се...

Каталонска криза во Шпанија

Каталонска криза во Шпанија

24 вести | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариано Рахој побара од каталонскиот лидер Карлес Пучдемон да разјасни дали прогласил или не независност на Каталонија. Тој рече дека е потребно Пучдемон тоа да го направи што поскоро...

Европската комисија повикува на почитување на шпанскиот устав

Европската комисија повикува на почитување на шпанскиот устав

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Европската комисија денеска повтори дека очекува „целосно почитување на уставниот поредок на Шпанија“, ден откако каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон „прогласи независност“, која веднаш потоа ја суспендираше...

ЕК Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ЕК: Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

+Инфо | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. - Комисијата внимателно ја...

Мадрид со прашање до Каталонија Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: Прогласивте ли независност?

Локално | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

ЕК Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ЕК: Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

A1on | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. – Комисијата внимателно ја...

Рахој се заканува со укинување на автономијата на Каталонија

Рахој се заканува со укинување на автономијата на Каталонија

Sky | пред 5 месеци

Допаѓања Followers Followers Subscribers Followers Шпанскиот премиер Мариано Рахој му даде рок од пет дена на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон да се изјасни околу својата позиција во врска со декларацијата...

ЕК Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ЕК: Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

Курир | пред 5 месеци

– Комисијата внимателно ја следи ситуацијата во Шпанија и повикува за целосно почитување на шпанскиот уставен поредок, изјави на прес-конференција потпретседателот на ЕК, Валдист Домбровскис. Според него,...

РАХОЈ ИМ СЕ ЗАКАНИ НА КАТАЛОНЦИТЕ Какви мерки ќе преземат

РАХОЈ ИМ СЕ ЗАКАНИ НА КАТАЛОНЦИТЕ: Какви мерки ќе преземат?

Фактор | пред 5 месеци

Доколку прогласувањето независност биде потврдено, Мадрид се закани со укинување на автономијата на Каталонија. Шпанската влада денекса одржа вонреден Совет на министри на кој се разговараше за наредните...

Мадрид бара појаснување од Kаталонија  Прогласивте независност или не

Мадрид бара појаснување од Kаталонија – Прогласивте независност или не?

Канал 5 | пред 5 месеци

Каталонската независност се претвора во дипломатски игри без граници. Официјален Мадрид сега чека  појаснување дали синоќешниот настап на каталонскиот претседател Пучдемон значело прогласување независност...

Eвропска комисија Го почитуваме утавниот поредок на Шпанија

Eвропска комисија: Го почитуваме утавниот поредок на Шпанија

ТВ Нова | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. – Комисијата внимателно ја...

Рахој му даде 5 дена на Пучдемон за да се изјасни во однос на независноста

Рахој му даде 5 дена на Пучдемон за да се изјасни во однос на независноста

Вечер | пред 5 месеци

Шпански премиер Маријано Рахој даде рок од пет дена – до понеделник, на сепаратистичкиот лидер на Каталонија, Карлес Пучдемон, за да ја каже својата позиција за декларацијата за независност, пренесе Франс...

Рахој бара јасен одговор од Пуџдемон

Рахој бара јасен одговор од Пуџдемон

DW | пред 5 месеци

Шпанската влада по вонредната седница бара разјаснување од раководството на Каталонија во поглед на прогласувањето независност на регионот. Шпанскиот премиер Маријано Рахој денеска, по седницата на владиниот...

ЕК Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ЕК: Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

Алсат-М | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. – Комисијата внимателно ја...

Мадрид со прашање до Каталонија Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: Прогласивте ли независност?

A1on | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

ШПАНСКАТА КРИЗА СЕ ИНТЕНЗИВИРА Мадрид со ултиматум до Барселона потоа започнува спроведување на екстремни мерки

ШПАНСКАТА КРИЗА СЕ ИНТЕНЗИВИРА: Мадрид со ултиматум до Барселона, потоа започнува спроведување на екстремни мерки!

Infomax | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариајно Рахој во обраќањето до јавноста по повод вчерашното прогласување на независност на Каталонија, соопштил дека Шпанија ќе го примени Членот 155 од уставот, кој ја овластува Владата...

Санчез Со уставна реформа да се промени управувањето со регионите

Санчез: Со уставна реформа да се промени управувањето со регионите

Пост | пред 5 месеци

Лидерот на шпанската опозиција, социјалистот Педро Санчез денеска го поддржа предлогот на премиерот Маријано Рахој да се покрене уставната реформа со која би се променил начинот на управување со шпанските...

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

+Инфо | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Мадрид до Каталонија Прогласивте ли независност

Мадрид до Каталонија: Прогласивте ли независност?

Курир | пред 5 месеци

Тој упати закани дека е можно да се укине автономијата на Каталонија. Тоа е побарано пред да се активира евентуално Членот 155 од шпанскиот Устав според дкој Мадрид има право да презема контрола над автономен...

Kaталонија пред економски колапс

Kaталонија пред економски колапс?

Вечер | пред 5 месеци

Се очекува економски колапс ако Каталонија самата прогласи независност. Можно е овој регион во Шпанија да се соочи со економска катастрофа. Каталонскиот лидер, Карлес Пуџдемон е под голем притисок да се...

Мадрид со прашање до Каталонија  Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: – Прогласивте ли независност?

ТВ Нова | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

ТВ Нова | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Рахој до Пучдемон  Објавивте независност или не

Рахој до Пучдемон : Објавивте независност или не ?

Канал 5 | пред 5 месеци

Доколку вчера објавил независност на Каталонија , тоа е прв чекор кон активирање на членот 155 од Уставот на Шпанија , кој му дава право на Рахој да ја укине независноста на ова покраина и да биде назначена...

Одговорот на Шпанија бил брз Мадрид презема екстремни мерки кон Каталонија а ова е првиот чекор

Одговорот на Шпанија бил брз: Мадрид презема екстремни мерки кон Каталонија, а ова е првиот чекор

Точка | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Мариајно Рахој во обраќањето до јавноста по повод вчерашното прогласување на независност на Каталонија, соопштил дека Шпанија ќе го примени Членот 155 од уставот, кој ја овластува Владата...

Шпанија може да ја укине автономијата на Каталонија

Шпанија може да ја укине автономијата на Каталонија

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој го направи првиот чекор кон активирањето на членот 155 од шпанскиот устав, што е таканаречената нуклеарна опција, што ќе му овозможи да ја суспендира автономијата на Каталонија....

Рахој побара Каталонија да каже прогласила независност или не се закани дека ќе ја одземе автономијата на регионот

Рахој побара Каталонија да каже прогласила независност или не, се закани дека ќе ја одземе автономијата на регионот

МКД | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонските власти да разјаснат дали регионот прогласи независност или не, по говорот на локалниот лидер за резултатите од референдумот од 1 октомври. „Кабинетот...

Мадрид со прашање до Каталонија  Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: – Прогласивте ли независност?

Алсат-М | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

Рахој со ултиматум до Владата во Каталонија

24 вести | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Каталонија Кочењето беше неопходно

Каталонија: Кочењето беше неопходно

DW | пред 5 месеци

Каталонскиот претседател прогласи независност и веднаш направи чекор назад. Разумен чекор и понуда која централната влада во Мадрид не би требало да ја отфрла, оценува Мариа Сантасесилиа. Очекувањата од...

Денеска шпанската влада ќе одлучи како ќе му одговори на каталонскиот лидер

Денеска шпанската влада ќе одлучи како ќе му одговори на каталонскиот лидер

МКД | пред 5 месеци

Шпанската влада денеска ќе одлучи каков ќе биде нејзиниот одговор на обраќањето на каталонскиот лидер Карлес Пучдемон во парламентот на Каталонија. „Каталонскиот лидер треба да се врати на патот на законот...

Каталонија доби суспендирана независност

Каталонија доби „суспендирана“ независност

Телма | пред 5 месеци

Каталонците деновиве се постојано на улица и сакаат да покажат дека сакаат да ја напуштат Шпанија. Она што го покажаа референдумските резултатите е неспроведливо на терен. Каталонија доби така наречена...

Брисел очекува целосно почитување на шпанскиот Устав

Брисел очекува целосно почитување на шпанскиот Устав

Нова ТВ | пред 5 месеци

Европската комисија (ЕК) денес повтори дека очекува “целосно почитување на уставниот поредок на Шпанија”, ден по деклрацијата за независност на Каталонија. “Комисијата облиску ја следи состојбата во Шпанија...

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

+Инфо | пред 5 месеци

Претседателот на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон доцна вечерва ја потпиша декларацијата за прогласување независност на Каталонија, но го одложи нејзиното стапување во сила, согласно најавата...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Алфа | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до...

Мадрид со прашање до Каталонија  Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: - Прогласивте ли независност?

Сител | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пучдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пучдемон

24 вести | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пучдемон во каталонскиот парламент. „Каталонскиот лидер Карлес Пучдемон би требало да се врати на патот на законот...

ЕК Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ЕК: Поддршка за уставниот поредок и јакнење на единството во Шпанија

ТВ 21 | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. – Комисијата внимателно ја...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Идивиди | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. - Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Каталонска криза кои се сега опциите на Шпанија

Каталонска криза: кои се сега опциите на Шпанија?

МКД | пред 5 месеци

Референдумот за независност во Каталонија, се чини, го насочи регионот кон отцепување од Шпанија. Но дали тоа ќе се случи? 7,5 милиони жители на Каталонија се остро поделени. За време на викендот во Барселона...

Европската комисија со поддршка за единствена Шпанија

Европската комисија со поддршка за единствена Шпанија

Newsroom | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. „Комисијата внимателно ја...

Европската комисија го поддржува единството на Шпанија

Европската комисија го поддржува единството на Шпанија

Пост | пред 5 месеци

Европската комисија денеска порача дека ги поддржува напорите за унапредување на единството во Шпанија и повторно повика за целосно почитување на уставниот поредок на земјата. – Комисијата внимателно ја...

Барселона бара дијалог Мадрид почитување на законите

Барселона бара дијалог, Мадрид почитување на законите

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Шпанската влада го разгледува одговорот по потпишувањето на декларацијата за незвисност на Каталонија која веднаш потоа беше суспендирана со цел да стартува дијалог меѓу Барселона и Мадрид. Вицепремиерката...

Мадрид се закани со укинување на автономијата на Каталонија

Мадрид се закани со укинување на автономијата на Каталонија

Нова ТВ | пред 5 месеци

Мадрид се закани со укинување на автономијата на Каталонија доколку прогласувањето независност биде потврдено. Денес шпанската влада одржа вонреден Совет на министри на кој се разговараше за наредните...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

A1on | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Курир | пред 5 месеци

– Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот ако сака да има разговори и тој нема право да наметнува посредување со владата, изјави синоќа Сораја Саенз де Сантамарија,...

Мадрид се прашува Пучдемон знае ли каде се наоѓа каде оди и со кого

Мадрид се прашува: Пучдемон знае ли каде се наоѓа, каде оди и со кого

Локално | пред 5 месеци

Лидерот на Каталун, Карлес Пукчемон , не знае каде е . Ова го изјави на прес-конференција вицепремиерот на Шпанија Сорана де Сантамария откако Каталонија соопшти дека има право да прогласи независност...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Алсат-М | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Мадрид со прашање до Каталонија Прогласивте ли независност

Мадрид со прашање до Каталонија: Прогласивте ли независност?

еМАГАЗИН | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој побара од каталонската регионална Влада да се изјаснат дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

ТВ Нова | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Каталонскиот суспендиран развод

Каталонскиот суспендиран развод

DW | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон најави преземање на мандатот за Каталонија да стане независна држава, но го суспендира прогласувањето независност на неколку недели во очекување на дијалог со шпанската...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

ТВ Нова | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Каталонија ја суспендираше декларацијата за независност и сака дијалог Мадрид постави ултиматум

Каталонија ја суспендираше декларацијата за независност и сака дијалог, Мадрид постави ултиматум

Вечер | пред 5 месеци

Продолжуваме да ставаме акцент на преговорите. Ние не сме крадци, не сме лудаци, не организираме државен удар – ние сме обични луѓе кои бараат право да им се слушне гласот. Немаме ништо против Шпанија,...

ЛИДЕРОТ НА КАТАЛОНИЈА ПРОГЛАСИ НЕЗАВИСНОСТ ПА ЈА СУСПЕНДИРАШЕ Што се случуваше синоќа и која е реакцијата на Мадрид

ЛИДЕРОТ НА КАТАЛОНИЈА ПРОГЛАСИ НЕЗАВИСНОСТ, ПА ЈА СУСПЕНДИРАШЕ: Што се случуваше синоќа и која е реакцијата на Мадрид?

Фактор | пред 5 месеци

Заменичката на шпанскиот премиер Сораја Саенс де Сантамарија оценила синоќа дека лидерот на областа Каталонија Карлес Пуџдемон „не знае каде се наоѓа и каде оди“, откако во каталонскиот парламент е потпишана...

Лидерот на Каталонија се повлече засега нема прогласување независност

Лидерот на Каталонија се повлече, засега нема прогласување независност

Кајгана | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуџдемон, вечерва во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо, предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Каталонскиот претседател не прогласи независност почнува преговори со шпанската влада

Каталонскиот претседател не прогласи независност, почнува преговори со шпанската влада

Факултети | пред 5 месеци

„Шпанската влада не нè слушаше“ Говорот одложен за еден час Каталонија

Мадрид лидерот на Каталонија не знае каде се наоѓа и каде оди

Мадрид: лидерот на Каталонија не знае каде се наоѓа и каде оди

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Вицепремиерката на Шпанија Сораја Саeнс де Сантамарија оцени дека лидерот на Каталонија Карлес Пучдемон не знае каде се наоѓа и каде оди, откако во каталонскиот парламент беше потпишана декларација за...

Пуџдемон отстапи прогласувањето на независност на Каталонија одложено

Пуџдемон отстапи, прогласувањето на независност на Каталонија одложено

Таратур | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуџдемон, синоќа, во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо, предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Шпанија може да ја укине автономијата на Каталонија

Шпанија може да ја укине автономијата на Каталонија

ТВ 21 | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер Маријано Рахој го направи првиот чекор кон активирањето на членот 155 од шпанскиот устав, што е таканаречената нуклеарна опција, што ќе му овозможи да ја суспендира автономијата на Каталонија....

Рахој со ултиматум до Пуџдeмон Врати го уставниот ред и поредок во регионот или ќе го активирам членот 155

Рахој со ултиматум до Пуџдeмон: Врати го уставниот ред и поредок во регионот или ќе го активирам членот 155

Пост | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер, Маријано Рахој, утрово одржа итен состанок во неговиот кабинет, на кој беше разговарано за тоа дали ќе биде преземена административна контрола врз Каталонија, по синоќешното потпишување...

Рахој упати ултиматум до Каталонија

Рахој упати ултиматум до Каталонија

Newsroom | пред 5 месеци

Шпанскиот премиер, Маријано Рахој, побара од каталонската регионална Влада да се изјасни дали формално прогласиле независност, пред Мадрид да интервенира во регионот. Тој упати закани дека е можно да се...

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

Локално | пред 5 месеци

Претседателот на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон доцна вечерва ја потпиша декларацијата за прогласување независност на Каталонија, но го одложи нејзиното стапување во сила, согласно најавата...

Шпанската Влада денеска ќе му одговори на Пуџдемон

Шпанската Влада денеска ќе му одговори на Пуџдемон

Пост | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот од обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Мадрид одговори Пучдемон не знае каде се наоѓа каде оди ниту со кого

Мадрид одговори: Пучдемон не знае каде се наоѓа, каде оди ниту со кого

Нова ТВ | пред 5 месеци

Шпанската влада ја отфрли декларацијата за независност што вчера на говорницата на каталонскиот парламент ја потпиша каталонскиот лидер Карлес Пучдемонт и воедно го отфрли повикот за посредништво во преговорите....

Мадрид одговори Пучдемон не знае каде се наоѓа каде оди и со кого

Мадрид одговори: Пучдемон не знае каде се наоѓа, каде оди и со кого

Нова ТВ | пред 5 месеци

Шпанската влада ја отфрли декларацијата за независност што вчера на говорницата на каталонскиот парламент ја потпиша каталонскиот лидер Карлес Пучдемонт и воедно го отфрли повикот за посредништво во преговорите....

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Слободна Македонија | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Сител | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. - Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Шпанската Влада денеска ќе излезе со официјален одговор до Каталонците

Шпанската Влада денеска ќе излезе со официјален одговор до Каталонците

Newsroom | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пучдемон во каталонскиот парламент. „Каталонскиот лидер Карлес Пучдемон би требало да се врати на патот на законот...

КАТАЛОНИЈА ИЗБРА ПРЕГОВОРИ НА РЕД Е МАДРИД ДА ГО ОМЕКНЕ СТАВОТ

КАТАЛОНИЈА ИЗБРА ПРЕГОВОРИ, НА РЕД Е МАДРИД ДА ГО ОМЕКНЕ СТАВОТ

Сакам Да Кажам | пред 5 месеци

Каталонија попушти, сега е ред на Мадрид да го направи истото. Десет дена по крвавиот референдум, претседателот Карлес Пуигдемонт одржа говор во регионалниот парламент во Барселона и ја потврди определбата...

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

Шпанската Влада денеска со одговор до Пуџдемон

ТВ 21 | пред 5 месеци

Шпанската Влада претпладне ќе има состанок на кој ќе одлучи за одговорот до обраќањето на Пуџдемон во каталонскиот парламент. – Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон би требало да се врати на патот на законот...

Лидерот на Каталонија се повлече засега нема прогласување независност

Лидерот на Каталонија се повлече, засега нема прогласување независност

Точка | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуџдемон, вечерва во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо, предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

Пуџдемон ја потпиша декларацијата за независност на Каталонија

Алсат-М | пред 5 месеци

Претседателот на каталонската регионална Влада, Карлес Пуџдемон доцна вечерва ја потпиша декларацијата за прогласување независност на Каталонија, но го одложи нејзиното стапување во сила, согласно најавата...

Пуџдемон Ги почитуваме резултатите од референдумот

Пуџдемон: Ги почитуваме резултатите од референдумот

Алсат-М | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва пред регионалниот парламент во Барселона изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Тој ги поздрави повиците за дијалог...

Лидерот на Каталонија се повлече засега нема прогласување на независност

Лидерот на Каталонија се повлече, засега нема прогласување на независност

Макфакс | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуџдемон, вечерва во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо,  предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Пуџдемон Каталонија треба да биде независна но сепак ќе му дадеме шанса на дијалогот

Пуџдемон: Каталонија треба да биде независна, но сепак ќе му дадеме шанса на дијалогот

Канал 5 | пред 5 месеци

„Каталонија го доби правото да биде независна држава со резултатите од последниот рефендум кои покажаа јасно „ДА“, изјави денеска каталонскиот претседател Карлес Пуџдемон обраќајќи се пред каталонскиот...

Поборниците за отцепување се разотидоа разочарани Мадрид го отфрли премолченото прогласување независност

Поборниците за отцепување се разотидоа разочарани, Мадрид го отфрли „премолченото прогласување независност“

МКД | пред 5 месеци

Шпанската влада го отфрли „премолченото прогласување независност“ од страна на Каталонија, по говорот на Пучдемон во парламентот, во кој тој „го презеде мандатот Каталонија да стане независна држава во...

Пуџдемон Каталонија треба да биде независна

Пуџдемон: Каталонија треба да биде независна

A1on | пред 5 месеци

Каталонија го доби правото да биде независна држава со резултатите од последниот рефендум кои покажаа јасно „ДА“, изјави денеска каталонскиот претседател Карлес Пуџдемон обраќајќи се пред каталонскиот...

Лидерот на Каталонија се повлече засега нема прогласување независност

Лидерот на Каталонија се повлече, засега нема прогласување независност

Актуелно24 | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуџдемон, вечерва во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо,  предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Пучдемон предложи да се почека со независноста на Каталонија

Пучдемон предложи да се почека со независноста на Каталонија

Р.С. Европа | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пучдемон предложи да се суспендира декларацијата за независност на неколку недели за да се овозможи дијалог со Мадрид. Обраќајќи се во регионалниот парламент во Барселона попладнево...

Пучдемон До самостојност преку преговори со Шпанија

Пучдемон: До самостојност преку преговори со Шпанија

24 вести | пред 5 месеци

Ги почитувам резултатите од референдумот, но прво ќе барам решение преку преговори со Шпанија, изјави лидерот на Каталонија Карлес Пучдемон во вечерашното обраќање во регионалниот парламент во Барселона....

Одложена е постапка за независна Каталонија

Одложена е постапка за независна Каталонија

+Инфо | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва пред регионалниот парламент во Барселона изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Тој ги поздрави повиците за дијалог...

Пуџдемон Ја одложуваме независноста сега е време за дијалог

Пуџдемон: Ја одложуваме независноста, сега е време за дијалог...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Пуџдемон: Ги почитуваме резултатите од референдумот Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва во својот говор пред регионалниот парламент изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот...

Каталонија ја одложува независноста време е за дијалог

Каталонија ја одложува независноста, време е за дијалог

ТВ Нова | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва пред регионалниот парламент во Барселона изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Тој ги поздрави повиците за дијалог...

Пуџдемон Ја одложуваме независноста сега е време за дијалог

Пуџдемон: Ја одложуваме независноста, сега е време за дијалог

Курир | пред 5 месеци

Тој ги поздрави повиците за дијалог и предложи „суспендирање на прогласувањето независност, за во пракса да се работи на спроведување на резултатите од референдумот“. – Денеска правиме гест на одговорност,...

Пучдемон побара независност на Каталонија но преку преговори со Шпанија

Пучдемон побара независност на Каталонија, но преку преговори со Шпанија

МКД | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер рече дека ќе го послуша гласањето за независност, но прво ќе побара решението да се најде преку преговори со Шпанија, пренесе Би-би-си . Во својот долгоочекуван говор во каталонскиот...

КАТАЛОНИЈА ГО ОДЛОЖИ ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА НЕЗАВИСНОСТ ЗА ДА СЕ ПРОДОЛЖИ СО ДИЈАЛОГ

КАТАЛОНИЈА ГО ОДЛОЖИ ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА НЕЗАВИСНОСТ ЗА ДА СЕ ПРОДОЛЖИ СО ДИЈАЛОГ

Сакам Да Кажам | пред 5 месеци

Каталонија засега нема да прогласи независност, објави претседателот Карлес Пуигдемонт во своето долго очекувано обраќање во регионалниот парламент, што беше одложено за еден час. Избирајќи комромисно...

Пуџдемон Ги почитуваме резултатите од референдумот

Пуџдемон: Ги почитуваме резултатите од референдумот...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Пуџдемон: Ги почитуваме резултатите од референдумот Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва во својот говор пред регионалниот парламент изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот...

ЌЕ СЕ OТЦЕПИ ЛИ КАТАЛОНИЈА Што соопшти Пуџдемон на јавноста

ЌЕ СЕ OТЦЕПИ ЛИ КАТАЛОНИЈА: Што соопшти Пуџдемон на јавноста?

Фактор | пред 5 месеци

Првиот човек на Калонскиот регионален парламент, Карлес Пуџдемон изјави дека ќе бара преговори со Шпанија за да се реши проблемот со независноста на Каталонија. Tој смета дека Каталонија треба да биде...

КАТАЛОНИЈА ГО ОДЛОЖИ ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА НЕЗАВИСНОСТ ЗА ДА СЕ ПРОДОЛЖИ СО ДИЈАЛОГ

КАТАЛОНИЈА ГО ОДЛОЖИ ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА НЕЗАВИСНОСТ ЗА ДА СЕ ПРОДОЛЖИ СО ДИЈАЛОГ

Сакам Да Кажам | пред 5 месеци

Каталонија засега нема да прогласи независност, објави претседателот Карлес Пуигдемонт во своето долго очекувано обраќање во регионалниот парламент, што беше одложено за еден час. Избирајќи комромисно...

Каталонскиот лидер Ги почитуваме резултатите од референдумот

Каталонскиот лидер: Ги почитуваме резултатите од референдумот

Курир | пред 5 месеци

Тој по едночасовно доцнење се обрати пред регионалниот парламент во Барселона, а пред зградата на законадавниот дом се собрани илјадници граѓани кои го следеа неговиот говор. Тагови: карлес пуџдемон каталонија референдум

Пуџдемон Каталонија треба да биде независна но подготвени сме за преговори со Мадрид

Пуџдемон: Каталонија треба да биде независна, но подготвени сме за преговори со Мадрид

Локално | пред 5 месеци

Каталонија го доби правото да биде независна држава со резултатите од последниот рефендум кои покажаа јасно „ДА“, изјави денеска каталонскиот претседател Карлес Пуџдемон обраќајќи се пред каталонскиот...

Пуигдемонт Мора да се почитува народот кој бара независност на Каталонија

Пуигдемонт: Мора да се почитува народот кој бара независност на Каталонија

Прес 24 | пред 5 месеци

Каталонија ќе го одложи прогласувањето независност за да продолжи дијалогот со Шпанија, соопшти денеска претседателот Карлес Пуигдемонт во своето обраќање во Парламентот. -Денеска стојам овдека пред Каталонија...

Пуџдемон Ја одложуваме независноста сега е време за дијалог

Пуџдемон: Ја одложуваме независноста, сега е време за дијалог

Алфа | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва пред регионалниот парламент во Барселона изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон...

Почна говорот на Пуџдемон меѓународната заедница во неизвесност

Почна говорот на Пуџдемон, меѓународната заедница во неизвесност

24 вести | пред 5 месеци

По едночасовно доцнење, почна говорот на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон  во регионалниот парламентот. Очите на светот се вперени во него, во очекување дали ќе прогласи независност на Каталонија.

Каталонија одлучи да го одложи прогласувањето независност

Каталонија одлучи да го одложи прогласувањето независност

Фокус | пред 5 месеци

Каталонија ќе го одложи прогласувањето независност за да продолжи дијалогот со Шпанија, соопшти денеска претседателот Карлес Пуигдемонт во своето обраќање во Парламентот. -Денеска стојам овдека пред Каталонија...

 ВИДЕО СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО  Се решава иднината на Каталонија но нешто чудно се случува

(ВИДЕО+ СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО) Се решава иднината на Каталонија, но нешто чудно се случува!?

За Се | пред 5 месеци

Клучниот момент за иднината на Каталонија започна. Повеќе од илјада новинари и десетици светски медиуми моментално се наоѓаат во каталонскиот парламент. Сите ги погледи свртени кон лидерот на областа Карлес Пукчемон....

 ВИДЕО ВО ЖИВО Пучемон го почна говорот Да живее каталонскиот парламент  целиот свет ги следи неговите зборови

(ВИДЕО ВО ЖИВО) Пучемон го почна говорот: Да живее каталонскиот парламент – целиот свет ги следи неговите зборови

Локално | пред 5 месеци

Судбоносниот говор на Карлес Пучдемон за иднината на Каталонија, кој беше одложена на еден час почна пред неколку минути штом пристигна во парламентот. Шефот на каталонската влада влезе во салата, изгледа...

Каталонската влада ја суспендира декларацијата за независност

Каталонската влада ја суспендира декларацијата за независност

Пост | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пуигдемонт, го повлече регионот од работ на невиден пресметка со шпанската влада, предлагајќи суспендирање на прогласувањето независност, за да дозволи преговорите за...

Во живо Пучдемон прогласи независност на Каталонија

Во живо: Пучдемон прогласи независност на Каталонија

Република | пред 5 месеци

Во тензична атмосфера во каталонскиот Парламент, каталонскиот лидер Пуџдемон соопшти дека Каталонија изгласа независност и повика таа да биде реализирана преку дијалог со Шпанија под меѓународно посредништво....

Пуџдемон Ги почитуваме резултатите од референдумот

Пуџдемон: Ги почитуваме резултатите од референдумот

Република | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва во својот говор пред регионалниот парламент изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Тој по едночасовно доцнење се...

Пучдемон Каталонците сакаат независна држава

Пучдемон: Каталонците сакаат независна држава

Нова ТВ | пред 5 месеци

-Резултатот од референдумот е дека Каталонците сакаат независна држава – рече каталонскиот лидер Карлес Пучдемон кој денеска се обрати во Каталонскиот парламент. Неговиот говор беше закажан како единствена...

До независност преку преговори со Мадрид

До независност преку преговори со Мадрид

Вечер | пред 5 месеци

Претседателот на Каталонија, Карлес Пучдемон, вечерва во обраќањето во каталонскиот Парламент, што се чекаше нестрпливо, предложи одложување на прогласување на независноста за да се пружи шанса на дијалогот....

Пуџдемон Ја одложуваме независноста сега е време за дијалог

Пуџдемон: Ја одложуваме независноста, сега е време за дијалог

Вечер | пред 5 месеци

Тој ги поздрави повиците за дијалог и предложи „суспендирање на прогласувањето независност, за во пракса да се работи на спроведување на резултатите од референдумот" Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон...

Мадрид Неприфатливо е премолченото прогласување на независност

Мадрид: Неприфатливо е „премолченото“ прогласување на независност

Newsroom | пред 5 месеци

Шпанската влада вечерва го отфрли „премолченото“ прогласување на независноста на Каталонија, наведува АФП. „Неприфатливо е премолчено да се прогласи независност, а потоа да ја суспендирате на експлицитен...

Пучдемон предложи одложување на прогласувањето на независноста на неколку недели

Пучдемон предложи одложување на прогласувањето на независноста на неколку недели

Newsroom | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пучдемон му предложи во вторник на парламентот да го одложи прогласувањето на независноста за да се отвори пат за дијалог со централната влада во Мадрид. „Предлагаме одложување...

Каталонија ја одложи независноста

Каталонија ја одложи независноста

еМАГАЗИН | пред 5 месеци

Каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон вечерва пред регионалниот парламент во Барселона изјави дека Каталонија ги почитува резултатите од референдумот одржан на 1 октомври. Тој ги поздрави повиците за дијалог...

Каталонскиот претседател се повлече од прогласување независност и предложи преговори со Мадрид

Каталонскиот претседател се повлече од прогласување независност и предложи преговори со Мадрид

Ако | пред 5 месеци

Во својот долгоочекуван говор во каталонскиот Парламент,каталонскиот претседател Карлес Пуџдемон предложи понатамошен дијалог со Шпанија за да се стаса до независноста. „Сакам да ја следам волјата на народот...

Почна говорот на Пуџдемон меѓународната заедница во неизвесност

Почна говорот на Пуџдемон, меѓународната заедница во неизвесност

ТВ 21 | пред 5 месеци

По едночасовно доцнење, почна говорот на каталонскиот лидер Карлес Пуџдемон  во регионалниот парламентот. Очите на светот се вперени во него, во очекување дали ќе прогласи независност на Каталонија.

Каталонија подготвена за независност остава можност за дијалог со Мадрид

Каталонија подготвена за независност, остава можност за дијалог со Мадрид

Newsroom | пред 5 месеци

Претседателот на шпанската покраина Каталонија Карлес Пучдемон вечерва во говорот на кој се очекуваше да прогласи независност, изјави дека оставаат можност за дијалог со Мадрид. „Сите сме одговорни за...

Конфликт во Каталонија Што ќе се случува сега

Конфликт во Каталонија: Што ќе се случува сега?...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Најпросто кажано, тие ги добија „ел вото и ла фото“ („гласот и фотографијата“) и, како последица на тоа, демократски изговор за едногласно да прогласат независност и да добијат одредени симпатии кон нивната...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност