Газдите и да сакаат нема да можат да ја избегнат минималната плата

Газдите и да сакаат, нема да можат да ја избегнат минималната плата

Телма | пред 5 месеци

Газдите, дури и да сакаат, никако нема да можат да го избегнат плаќањето на зголемената минимална плата. Ниту една плата пониска од 12 илјади денари, нема да може да помине преку системот на Управата за...

Царовска Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 насто

Царовска: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 насто

МКД | пред 5 месеци

Министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, денеска даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 насто на платите на вработените...

Царовска Зголемувањето на платата во градинките ќе биде до 2 040 денари

Царовска: Зголемувањето на платата во градинките ќе биде до 2.040 денари

Позитив | пред 5 месеци

Eфектот од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од 2 процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место, рече денеска министерката за труд...

Државната помош за минимална плата  уцена за фирмите

Државната помош за минимална плата - уцена за фирмите

Алфа | пред 5 месеци

Минималната плата стигна за работниците, но власта ги изигра работодавците. Фимите се жалат дека субвенциите требало да бидат помош за да можат да се прилагодат околу исплаќањето повисоки плати. Минимална...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Макфакс | пред 5 месеци

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Актуелно24 | пред 5 месеци

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто...

Нема пари за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

Курир | пред 5 месеци

Според известувањето од Министерството за финансии до другите министерства и институции, кои потоа ги известиле своите финансови служби, од нив се бара септемвриската минимална плата да биде подготвена...

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Економски | пред 5 месеци

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше  и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори.  Имено, минималната плата е донесена  на ставка...

Нема пари за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

Вистина | пред 5 месеци

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката состојба покажува дека Владата предводена од Зоран Заев, односно Министерството...

Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 и усогласени со Законот за минимална плата

Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

KARIERA.mk | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. Основната бруто плата пред...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките за 2 отсто

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките за 2 отсто

Точка | пред 5 месеци

На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. „Редовното покачување од 2 отсто...

Покачување од 2 и поголема минимална плата во градинките

Покачување од 2% и поголема минимална плата во градинките

A1on | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата...

МТСП Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 и усогласени со Законот за минимална плата

МТСП: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

Бриф | пред 5 месеци

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. Редовното покачување од 2% на...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

ТВ Нова | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Канал 5 | пред 5 месеци

- Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември за одредено работно место би изнесувало 15.090 денари, со зголемувањето од два отсто на бруто платата добиваме сума од 15.392 денари,...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

МКД | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

+Инфо | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. - Основната бруто плата...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Канал 5 | пред 5 месеци

- Основната бруто плата пред зголемувањето од два процента за септември за одредено работно место би изнесувало 15.090 денари, со зголемувањето од два отсто на бруто платата добиваме сума од 15.392 денари,...

Колку пари ќе добие секој вработен оваа година

Колку пари ќе добие секој вработен оваа година?

KARIERA.mk | пред 5 месеци

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната...

Царовска Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2 и усогласени со Законот за минимална плата

Царовска: Септемвриските плати на вработените во градинките се покачени за 2% и усогласени со Законот за минимална плата

Денар | пред 5 месеци

На денешната прес конференција, министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените во градинките. Редовното покачување од 2% на...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

24 вести | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред...

Зголемување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Зголемување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Локално | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата...

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Минималната плата ќе доведе до укинување на исхраната на работниците за намалување на трошоците на работодавачите

Република | пред 5 месеци

Новата влада на СДСМ го донесе долго најавуваниот закон за минимална плата која беше  и една од главните мерки кои ги ветуваа пред парламентарните избори.  Имено, минималната плата е донесена  на ставка ...

До Нова година по 9 000 денари треба да легнат на сметките на работниците

До Нова година по 9.000 денари треба да легнат на сметките на работниците

Вечер | пред 5 месеци

Синдикалците велат дека финансиски добростоечките фирми одамна поделиле К 15 и тоа во висина до 24.000 денари, а сега остануваат помалите, од кои поголемиот дел сакаат да преговараат за намалување на минимумот...

Царовска  Минимална плата и во јавен и во приватен сектор е 12 000 денари без исклучок

Царовска – Минимална плата и во јавен и во приватен сектор е 12.000 денари без исклучок

Пост | пред 5 месеци

Од идниот месец, работодавачите повеќе нема да можат да исплаќаат плата пониска од предвидената минимална, како што се случило овој месец. Ова денеска го најави министерката за Труд и социјална политика,...

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Министерството за труд и социјала ги покачи платите во градинките 2 отсто

Sky | пред 5 месеци

Допаѓања Followers Followers Subscribers Followers На денешната прес-конференција министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска, даде појаснување во врска со покачувањето на платите на вработените...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Сител | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. - Основната бруто плата...

Нема пари за за исплата на минималната плата но нема пари ни за плати пред избори

Нема пари за за исплата на минималната плата, но нема пари ни за плати пред избори

Република | пред 5 месеци

Наспроти предизборните популистички ветувања дека работниците ќе добијат зголемена септемвриска минимална плата, фактичката состојба покажува дека Владата предводена од Зоран Заев, односно Министерството...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Скопје24 | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто плата...

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Покачување од два отсто и поголема минимална плата во градинките

Кумановски муабети | пред 5 месеци

loading... Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. – Основната бруто...

Царовска  Покачување од два посто и поголема минимална плата во градинките

Царовска – Покачување од два посто и поголема минимална плата во градинките

Пост | пред 5 месеци

Од септември, вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и зголемувањето од 2% за вработените до градинките, ќе биде до 2040 денари во зависност од нивното работно место, информираа денеска од...

Поголема минимална плата за вработените во градинките

Поголема минимална плата за вработените во градинките

Newsroom | пред 5 месеци

Вкупниот ефект од зголемувањето на минималната плата и покачувањето од два процента кај вработените во градинките ќе биде до 2.040 денари во зависност од нивното работно место. „Основната бруто плата пред...

Колку пари ќе добие секој вработен оваа година

Колку пари ќе добие секој вработен оваа година?

За Се | пред 5 месеци

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната...

Колка пари ќе добие секој вработен оваа година

Колка пари ќе добие секој вработен оваа година?

За Се | пред 5 месеци

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9 000 денари

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Скопје Инфо | пред 5 месеци

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната...

СДСМ уверува Исплатата на минималната плата веќе е во тек

СДСМ уверува: Исплатата на минималната плата веќе е во тек

Точка | пред 5 месеци

ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести, исплатата на минимална плата веќе е во тек, реагираа денеска од СДСМ на, како што велат, лажните вести пласирани во дел од медиумите блиски до Никола Груевски. „Вистината е...

СДСМ уверува Исплатата на минималната плата веќе е во тек

СДСМ уверува: Исплатата на минималната плата веќе е во тек

Макфакс | пред 5 месеци

ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести, исплатата на минимална плата веќе е во тек, реагираа денеска од СДСМ на, како што велат, лажните вести пласирани  во дел од медиумите блиски до Никола Груевски. „Вистината...

Тевдовски Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Тевдовски: Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон...

Нова Македонија | пред 5 месеци

Тевдовски: Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон Минималната плата се исплаќа согласно донесениот Закон, а одредени институции деновиве на своите вработени веќе им ја...

Тевдовски Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Тевдовски: Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Сител | пред 5 месеци

Минималната плата се исплаќа согласно донесениот Закон, а одредени институции деновиве на своите вработени веќе им ја исплаќаат платата почитувајќи го законот, истакна денеска министерот за финансии, Драган...

СДСМ уверува Исплатата на минималната плата веќе е во тек

СДСМ уверува: Исплатата на минималната плата веќе е во тек

Актуелно24 | пред 5 месеци

ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести, исплатата на минимална плата веќе е во тек, реагираа денеска од СДСМ на, како што велат, лажните вести пласирани во дел од медиумите блиски до Никола Груевски. „Вистината...

Тевдовски Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Тевдовски: Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Пост | пред 5 месеци

Минималната плата се исплаќа согласно донесениот Закон, а одредени институции деновиве на своите вработени веќе им ја исплаќаат платата почитувајќи го законот, истакна денеска министерот за финансии, Драган...

Тевдовски Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

Тевдовски: Зголемувањето на минималната плата се исплаќа согласно донесениот закон

ТВ 21 | пред 5 месеци

Минималната плата се исплаќа согласно донесениот Закон, а одредени институции деновиве на своите вработени веќе им ја исплаќаат платата почитувајќи го законот, истакна денеска министерот за финансии, Драган...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9 000 денари

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Sky | пред 5 месеци

Допаѓања Followers Followers Subscribers Followers Македонските компании се обврзани да исплатата право на регрес кое е познато како К-15 до крајот на оваа година, односно 31-ви декември. Првичните пресметки...

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9 000 денари

За два месеци секој вработен во Македонија ќе добие по 9.000 денари

Република | пред 5 месеци

Право на регрес или к-15 имаат сите работници во приватниот сектор кои работеле кај истиот работодавач најмалку шест месеци во календарската година. Според иницијалните пресметки кои се темелат на просечната...

GRID.MK не произведува сопствена содржина туку ги анализира релевантните македонски (и светски) веб-сајтови. GRID.MK ги организира, групира, рангира и прикажува содржините од веб-сајтовите согласно дозволените законски и морални норми. Овие функции ги извршуваат компјутерски алгоритми што ги дизајниравме и на кои ќе продолжиме да работиме. Човечкиот фактор нема никакво влијание па затоа можни се грешки.

Контакт · Маркетинг

Copyright © 2010 - 2018 · Приватност